Fòrum

Barcelona, l'hem de fer nostra

Carles Martell 2.207 793 👍 3.215
Geogràficament, el camp de batalla més important de la nostra lluita per l'alliberament nacional és Barcelona. Barcelona és la ciutat més poblada de Catalunya i n'és la capital. Catalunya i Barcelona són sinònims.

Però la batalla de Barcelona l'estem perdent. O més aviat, no l'estem guanyant perquè gairebé no hi lluitem. M'explico. Milions de turistes la visiten cada any i milers de persones de sectors clau (negocis, ciència i tecnologia...) s'hi traslladen a treballar. El potencial que té Barcelona per influir en l'opinió que té el món sobre Catalunya és enorme. Però, mentre viuen i passegen per Barcelona, poques coses els fan pensar que són a Catalunya.


Barcelona falla en la llengua. La majoria de gent no hi parla català, encara que molts el saben. Turistes i nouvinguts no troben que aprendre català sigui gaire important, així que l'ignoren. Barcelonins i catalans que visitin Barcelona, quan hi aneu, useu només català!

L'altre punt són els símbols. A Barcelona, els símbols catalans són pràcticament absents (excepte honroses excepcions: alguna bandera i pancarta pel centre), és una ciutat asèptica. Un cop més, els turistes i nouvinguts quan arriben, ni se n'adonen que són a Catalunya, així que se'ls fa més difícil comprendre la nostra lluita. En aquest àmbit, potser els CDRs barcelonins tenen més importancia. Apuntar-se en aquests CDRs és clau (a ningú li importa que les Borges Blanques s'ompli d'estelades, pancartes i murals, però compte, si l'Anella Olímpica, la Barceloneta o l'Eixample s'hi omplís, la cosa seria diferent), els CDRs que van des de l'aeroport del Prat fins a Sant Adrià i des del Port  Vell fins al Tibidabo haurien de bullir d'activitat.Canviant aquests dos punts, els turistes s'adonarien d'on són i del que està passant. Alguns potser s'hi interessarien per la causa i fins i tot hi donarien suport (si no se li dona visibilitat, ja sí que està tot perdut); en tot cas, popularitzarien la nostra causa. I els nouvinguts potser veurien el català com quelcom diferent, quelcom útil per viure a la ciutat i sentir-se barcelonès.

Raconaires, l'epicentre de la nostra lluita és Barcelona, els seus carrers i les institucions que alberga. Som-hi 

Respostes

Configuració

Publicitat

Fòrums

  • 9.139.561 missatges
  • 215.601 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat