Fòrum

Dubte existencial de combat (judo-boxa)

Patriarca 2.002 2 839 👍 1.606
Com alguns sabran després d'un fil que vaig dedicar a les arts marcials amb un èxit moderat, sóc practicant de judo amb un nivell que puntuo com a mitjà. Campionats regionals, tornejos a nivell català i alguna que altra baralla són l'experiència amb la que compto.

Em va agradar fer judo per la versatilitat que atorga malgrat ser tant subestimat per la majoria de gent de fora de les arts marcials. Tot i així, a nivell mecànic el judo no seria un esport ideal per una persona amb una estructura òssea allargassada com jo, ja que demana buscar el cos a cos, on vers una persona amb el mateix atribut físic que jo i domini del judo o jui jutsu, però amb una forma més compacta em reduiria.
Aquest desavantatge comparatiu el vaig intentar paliar aprenent una nova art marcial i vaig pensar que la boxa podia ser un gran complement (llarga distància boxa, curta distància judo) ja que com a persona llarga, em sortiria a compte aprofitar les meves llargues extremitats sense buscar el contacte on ja em sabria defensar.
Heus aquí el problema: sóc esquerrà de mena especialment amb el braç (de cames ambidestre) i em trobo amb que en el judo la guàrdia esquerrana és amb la cama esquerra avançada i que en la boxa és amb la cama dreta avançada (marca jabs amb la dreta i rematar fort amb el braç dominant).

Què em recomaneu a efectes pràctics? Practicar boxa amb una guàrdia inversa? Oblidar el judo del qual ara no sóc practicant? 

Quines disciplines domineu? Alguna anècdota d'alguna baralla per recordar?

Respostes

Configuració

Publicitat

Fòrums

  • 9.139.561 missatges
  • 215.601 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat