Fòrum

ÚLTIMA HORA: La justícia alemanya decideix extradir Puigdemont només per malversació (falten al·legacions i FG Alemanya)

barcelonista10015.022 11 129👍 1.554
EDITO: Sembla que estem davant d'una nova jugada mestra processista, perfecte. El Puigdemont podrà viure tranquil·lament a Alemanya o Bèlgica mentre que aquí governem una Comunitat Autònoma. Circulin.Segons El Público, només hi haurà extradició si ho aprova la Fiscalia General Alemanya.


--------------------------

Nou revés a la justícia espanyola. L'Audiència territorial de Schleswig-Holstein ha decidit avui extraditar a Espanya al presidentCarles Puigdemont per un presumpte delicte de malversació de fons públics, però no per un presumpte delicte de rebel·lió ni de sedició com demanava el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena.

 Això vol dir que si Puigdemont és extradit a Espanya, en cap cas pot ser jutjat per cap dels altres dos delictes dels què l'acusava el magistrat del Suprem. El president a l'exili continuarà estant en llibertat a Alemanya amb el mateix règim que fins ara —la Fiscalia volia que el tornessin a tancar—, pot recórrer la decisió de la justícia alemanya i, a més, l'extradició només es farà efectiva si així ho aprova la Fiscalia alemanya.
 
El tribunal sustenta que els actes que denunciava Llarena no encaixen amb el delicte alemany d'alta traïció, ni de pertorbació de l'ordre públic perquè sustenta que mai hi ha hagut violència. Ara bé. El tribunal alemany va reclamar al jutge del Suprem l'escrit de l'exministre d'Hisenda Cristóbal Montoro que negava la malversació de l'1-O, després que assegurés a l'abril que la Generalitat no va destinar "ni un euro" pel referèndum.

El delicte de malversació comporta una pena màxima de 5 anys de presó i no de 30 anys, que és el màxim que contempla el delicte de rebel·lió i que és precisament el delicte pel qual estan acusats els presos polítics, que porten pràcticament 9 mesos tancats en centres penitenciaris. De fet, el jurista i col·laborador d'El Nacional Joan Queralt ho explica en 5 punts molt clars:

Respostes

Configuració
 • Rigel63.368 10 6👍 31.712
 • Rigel63.368 10 6👍 31.712
 • oprimit19.090 15 81👍 9.371
  Canvia el títol del fil pel de "recull de piulades en espanyol protagonitzat per en Rigel sobre la decisió d'extradició en Puigdemont"
 • Indecomuner3.900 2 528👍 3.914
  Tots aquests que s'esgargamellaven dient que ens intentaven vendre una victòria on era una derrota, que reconeguin el seu error, si us plau. 
 • maori14.764 3 133👍 7.290

  La TV alemanya ridiculitza l'Armada espanyola el mateix dia que Llarena ataca Schleswig

  La televisió alemanya Deutsche Welle, que emet per a l'exterior, ha publicat avui un reportatge ridiculitzant l'Armada espanyola, el mateix dia que el jutge de l'Audiència Nacional Pablo Llarena s'ha fet enrere en l'extradició del president Carles Puigdemont amb durs atacs a la Justícia Alemanya.

  Deutsche Welle ha publicat un reportatge sobre els submarins que ha fabricat Espanya, que primer no flotaven, i després s'ha vist que no caben al port de Cartagena, on estaven destinats. "Deien que seria el millor submarí convencional del món. Però no flotava,. Ni entrava a la seva base. I és caríssim", ha indicat.

  "Calia renovar la flota de submarins d'Espanya i per a això el Ministeri de Defensa espanyol va decidir invertir 2.132 milions d'euros per construir quatre submergibles S-80. Tot anava ben fins que es va posar a prova la màquina, el 2013. Llavors es va descobrir un error en el disseny que podia posar en risc la flotabilitat del submarí. Per dir-ho clar: era possible que el S-80 Isaac Peral s'enfonsés i mai més tornés a la superfície", assenyala.

  Per resoldre-ho es va fer el submarí més gros, i s'hi van incorporar equipaments perquè pogués flotar. Però no es van acabar aquí els problemes."El dolent és que ningú va considerar que els molls a la base naval de Cartagena (Múrcia) tenen una dimensió màxima de 78 metres. O sigui, que els submarins -de 80,81 metres- no hi caben. I això obligarà el govern espanyol a invertir altres 16 milions d'euros per dragar les fosses i engrandir-les, entre altres modificacions", afegeix.


  https://www.elnacional.cat/ca/politica/tv-alemanya-ridiculitza-armada-espanyola-llarena_289704_102.html 


Publicitat

Fòrums

 • 9.239.144 missatges
 • 219.061 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat