Fòrum

Clara Ponsatí i Aamer Anwar tornen a demanar ajuda econòmica per encarar el judici que començarà el 30 de juliol

Maiakovski70236👍 340
Estimat amic, estimada amiga,

Recaptació de fons per a l'última fase del judici - Extradició de la Professora Clara Ponsatí - https://www.crowdjustice.com/case/defendclara2/

T'escric amb urgència com a representant de l'ex-consellera del Govern de Catalunya i professora Clara Ponsatí. El judici per a decidir la seva extradició començarà el dia 30 de juliol de 2018 a la Junta del Sheriff d'Edimburg i s'allargarà fins el dia 31 d'agost.

A QUINS CÀRRECS S'ENFRONTA, LA CLARA?

La Clara Ponsatí s'enfronta a càrrecs de rebel·lió amb violència i malversació de fons públics, i a una sentència, doncs, de fins a 33 anys de presó. El fiscal de la Crown Office, en representació de la justícia espanyola, considera que el càrrec de rebel·lió pot existir a Escòcia, juntament amb càrrecs de conspiració, per haver intentat alterar la constitució amb mitjans criminals que constituirien un delicte de traïció!

La Clara entén que aquestes acusacions són una "persecució política". L'ordre d'arrest acusa la Clara d'haver orquestrat i promogut la violència en més de 2259 col·legis electorals, tot i que en cap moment especifica ni un sol acte de violència que se li pugui atribuir. Fins a dia d'avui, cap dels policies enviats des de Madrid han estat acusats d'accions violentes o d'haver emprat un excés de força contra la població.

PER QUÈ SERVIRAN, ELS FONS RECAPTATS?

Gràcies a la campanya de crowdfunding a la xarxa, en tan sols 24 hores es van recaptar 200.000 lliures esterlines. Però ara ens enfrontem a una dificultat més gran; les Corts del Regne Unit normalment assumeixen que un Estat europeu com Espanya compleix l'estat de dret, i cal tenir present que les autoritats espanyoles disposen de recursos il·limitats a la seva disposició.

El nostre despatx compta amb els advocats de defensa criminal més importants, entre ells el Degà de la Facultat d'Advocats, Gordon Jackson QC, i l'advocada Claire Mitchell. No obstant això, aquest cas és únic en la història legal del Regne Unit, i també es el primer que posarà en evidència, en tot el seu abast i en l'esfera internacional, el sistema judicial espanyol i el tractament que han rebut els catalans per part del govern d'Espanya.

Han estat tres mesos de feina i preparació intensa i, ara que arribem al final, calen un esforç i una dedicació encara més grans, que segons les nostres estimacions es concreten en centenars de milers de pàgines d'informes i recerca. A més, ens ha calgut l'assessorament d'experts legals independents, entre ells advocats, jutges i periodistes, per tal de produir informes per al tribunal, i a tot això cal sumar-hi els testimonis que hauran de venir fins a Escòcia per declarar durant el judici.

QUANT NECESSITEM RECAPTAR?

És molt difícil estimar el cost d'un cas internacional. De moment, però, la durada del judici ja s'ha allargat el doble del previst, fins a 4 setmanes o potser més. És per això que patim la pressió d'haver de recaptar més de 220.000 euros en aquesta segona i última etapa. En cas que sobressin diners, els redistribuiríem entre els altres casos de persecució política que hi ha a Catalunya.

QUÈ POTS FER PER PROPORCIONAR AJUDA PRÀCTICA?

Si us plau, fes una contribució econòmica per mitjà d'una transferència bancària o bé amb targeta de crèdit, i comparteix l'enllaç a totes les xarxes socials possibles:

https://www.crowdjustice.com/case/defendclara2/

Si et cal més informació al respecte, posa't en contacte amb la nostra oficina a aquest número: 0044 141 429 7090.

La Clara està molt agraïda per tot el suport rebut de tanta gent de Catalunya, Escòcia i la resta d'Europa. El dia 11 de juliol, el President de Catalunya, Quim Torra, es reunirà amb la Clara Ponsatí i tots dos oferiran una roda de premsa conjunta. Catalunya no demana gaire; només que es respectin els drets fonamentals i el dret a l'autodeterminació, recollit en les lleis internacionals.

Confiem que, malgrat els pocs dies que queden abans del judici, ens hi podràs ajudar. Esperem notícies teves.

Una salutació ben cordial,

Aamer Anwar
Advocat de la Professora Clara Ponsatí

Respostes

Configuració

Publicitat

Fòrums

  • 9.241.074 missatges
  • 219.121 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat