Fòrum

El Suprem demana al govern espanyol que pressioni Bèlgica perquè defensi Llarena

Calidoscòpic20.721 14 70👍 13.557
Resulta que la famosa demanda civil sembla que no era tan innocent...

El Suprem demana al govern espanyol que pressioni Bèlgica perquè defensi Llarena

El president del Tribunal Suprem espanyol i del Consell General del Poder Judicial, Carlos Lesmes, ha enviat una carta als ministres espanyols d’Afers Estrangers i de Justícia, Josep Borrell i Dolores Delgado, per a demanar que el govern espanyol pressioni Bèlgica perquè el govern belga es personi davant la seva justícia per a defensar el jutge Pablo Llarena de la demanda civil interposada pels ex-consellers exiliats.

Llarena està citat a declarar davant la justícia belga el 4 de setembre. En un comunicat, el Suprem diu que Lesmes ha trucat els ministres per demanar-los que ‘conforme a la pràctica processal belga’, requereixi al Ministeri d’Assumptes Exteriors de Bèlgica ‘perquè Bèlgica comparegui davant el tribunal belga, en representació de l’estat belga, però en defensa de la immunitat de jurisdicció d’Espanya i del jutge del Tribunal Suprem demandat’.

Sobre la demanda de Toni Comín, Meritxell Serret i Lluís Puig contra Llarena, el Suprem afirma: ‘La demanda no és civil, tot i que l’aparença amb la que pretén presentar-se, sinó que pretén qüestionar i examinar actuacions sobiranes dutes a terme per l’estat espanyol a través dels seus òrgans jurisdiccionals’. Segons el Suprem, la demanda és una actuació dirigida a ‘defraudar les garanties d’independència’ de Llarena.

El Suprem assegura que la demanda civil contra Llarena posa en qüestió les institucions de l’estat espanyol. ‘És absolutament necessari i imprescindible que es portin a terme les actuacions corresponents per a assegurar la integritat de l’acció de l’estat i del magistrat afectat i especialment les que procedeixin davant la jurisdicció i les institucions que corresponguin al Regne de Bèlgica’, afegeix.

De facto, la petició del Suprem adreçada al govern espanyol pot suposar un nou conflicte diplomàtic amb Bèlgica després de la tensió entre els dos executius viscuda l’octubre passat i del revés judicial de Bèlgica en refusar les euroordres contra Puig, Comín i Serret per un defecte de forma.

___________________________________________________________________

I aquests són els que reivindiquen la independència judicial...

Respostes

Configuració

Publicitat

Fòrums

  • 9.239.165 missatges
  • 219.062 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat