Fòrum

Torra sondeja Sánchez sobre un pacte dels presos amb la Fiscalia

costaroja1.523 3 979👍 1.841
 

El president de la Generalitat, Quim Torra, va sondejar al president del Govern, Pedro Sánchez, sobre la possibilitat de buscar un pacte amb la Fiscalia sobre la situació processal dels presos independentistes , segons fonts coneixedores de la reunió. El nou Govern ha estudiat ja de manera informal les possibilitats d'evolució del procés al Tribunal Suprem, però fonts de l'Executiu es remeten a la Fiscalia i la seva autonomia per actuar en el procediment i decidir per quins delictes s'acusa finalment.

El mateix Torra i la vicepresidenta Carmen Calvo van explicar en les seves rodes de premsa després de la reunió la impossibilitat d'interferir en el procés penal, tot i que el president va assegurar reiteradament que havien parlat amb detall del que ell considera presos polítics i el seu futur penal, en el qual és decisiva l'actuació de la Fiscalia, per la llista de delictes per la qual pot acusar i per a sol·licitar canvis en la seva situació penitenciària.

 

En els preparatius de la reunió, Torra ha manejat un informe jurídic que coincideix amb la posició dels advocats Jordi Pina i Javier Melero. que analitzen les possibilitats d'arribar a un pacte amb la Fiscalia en el Tribunal Suprem . En aquests preparatius es va estudiar plantejar l'assumpte en la reunió, encara que fos de manera informal. Els dos lletrats defensen a Jordi Turull,Josep Rull,Jordi Sànchez i Joaquim Forn, que es troben a la presó.

Respostes

Configuració
 • costaroja1.523 3 979👍 1.841
  Torra, Turull, Rull, Sànchez Forn buscant un pacte amb la fiscalia. A veure que diuen els crítics habituals d' Esquerra. Al final resulta que la dignitat i les ósties  l' aguanten els traidors i titafredes del Junqueres, Romeva, Bassa etc.. , básicament els d' Esquerra , per cert, COM SEMPRE ELS ÚLTIMS 80 ANYS.


 • Indecomuner3.900 2 528👍 3.914
  Una cosa és la negociació d'un advocat amb la fiscalisa en base a acceptar el "delicte", i l'altre una reunió de president a president, on es s'explora quines possibilitats hi ha de negociar un canvi d'actitud de la fiscalia. Són coses d'ordre molt diferent. La segona és plenament legítima i no posa en risc les llibertats democràtiques.

  En Torra és dels pocs polítics fiables que ens queden.
  • costaroja1.523 3 979👍 1.841
   clar

   "En els preparatius de la reunió, Torra ha manejat un informe jurídic que coincideix amb la posició dels advocats Jordi Pina i Javier Melero. que analitzen les possibilitats d'arribar a un pacte amb la Fiscalia en el Tribunal Suprem . "


   Super fiable el tipus 
   • Indecomuner3.900 2 528👍 3.914
    Primer, hauries de posar la font de la notícia.

    Segon, frase tendenciosa. I què que hagi llegit un informe tal i qual per preparar una reunió? Es llegeixien informes de tot tipus per preparar les reunions, el que no significa que ho comparteixis. 

    Tercer. Sí, el President Torra és un home d'absoluta confiança, un valor segur per a l'independentisme. I em baso per dir-ho en fonts personals directes.
  • Buitraker2.789 2 678👍 4.234
   I una polla com una olla!
   No existeixen les defenses jurídiques politicament neutres i asèptiques, com estàs assegurant implícitament.
   Aveiam si ens fiquem al cap què vol dir ser pres polític, i engeguem a pendre pel cul el llirisme i deixem de semblar retardats mentals.
   Si l'independentisme pateix repressió política, i per això hi ha presos polítics, el que cal SI o SI és una defensa política de l'independentisme i de l'1O.
   Acceptar un pacte on l'independentisme deixi de defensar políticament l'1O, i accepti que és un "delicte", criminalitza la via unilateral per sempre més, i castra el moviment d'una foma irreversible. Vol dir que el poble català NO té dret a l'autodeterminació (per.moltes declaracions simbòliques que abans o després hagi fet el Parlament). 
   Malauradament, al PDCAT i a ERC la via unilateral de la hi sobra. En això coincideixen amb l'estat. D'aqui els pactes que hi han hagut (reunions Pascal-Rubalcaba, per posar un exemple) per donar suport a la investidura d Pefro Sanchez, que ves a saber què més hi ha.
   A més a més, si s'accepta un pacte no només és impossible fer la defensa que l''1O es mereix. Impedirem portar el cas al Tribunal Penal d'Estrasburg, on guanyariem de carrer i el Reyno perdria.
   I ni xantatges emocionals ni polles! Els presoners polítics tenen el DEURE de comportar-se com a presoners polítics dignes. I els independentistes tenim l'OBLIGACIO d'exigir-los un comportament DIGNE.
   Si no és així, i volem desescalar, pactar penes lleus, veurem presoners del PDECAT, ERC i ANC cagant-se en el Referèndum i la via unilateral, amb tota la desmoralització de la massa indepe, perdua de credibilitat del moviment català, riotes del tabarnians i Comuns i alegria del Reyno. 
   I per molts escarafalls que feu alguns, una lliçó de primer d'alliberament nacional: la repressió busca debilitar i liquidar un moviment polític. L'estat busca que posem els aspectes antirepressius per sobre dels nostres objectius polítics. Per això jo no vaig amb cap llaç groc, ni el tinc penjat a casa. Jo vaig amb un pin amb l'estelada, com és la bandera que penja al meu balcó.
  • rotllan10.998 5 191👍 10.356
   Ens pintaven en Torra com un fatxa català intransigent i és un peix bullit com tots els altres.
 • cathalà22.844 11 57👍 6.019
  Des de quan El confidencial és una font fiable?  
 • PsiBorn32👍 18
  Cal fer una defensa digna com la que va fer el MHP Pujol al seu Consell de Guerra, dient el nom del porc a tots els militars. Ell tenia més pebrots que tota aquesta colla actual. El seu fill també l'anava a veure a una presó espanyola i sense tants escarafalls com ara.
  Mira, això és el que cal fer:

  https://www.youtube.com/watch?v=E3q2dt_ythY
 • quatreanys35.037 6 19👍 10.263
  Ja ho ha desmentit, ai els d'E com necessiten merda per aixamplar la base.
 • Rigel63.374 10 6👍 31.718
  Això seria de fills de puta. I aquí ho deixo.
 • joan cf3.879 13 532👍 1.102
  quan un fil és tòxic, és tòxic.


Publicitat

Fòrums

 • 9.239.168 missatges
 • 219.062 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat