Fòrum

El govern espanyol s'encomana a Junqueras per neutralitzar Puigdemont i la república catalana

hiparxiologista 17.008 10 100 👍 10.331
El que ha aconseguit la moció és augmentar la desconfiança del govern espanyol cap als líders del procés, als quals es considera escassament dotats no ja per a la distensió sinó per a la política en si. "Cal resar perquè l'acostament de Junqueras tingui efecte. És la nostra esperança. És el més llest i torna amb ganes de prendre les regnes ", explicava a aquest diari una font coneixedora de l'estratègia de Moncloa.

Amb Junqueras o, almenys amb el seu entorn més immediat, s'han tingut ja contactes directes. En ell i no en el vicariat de Torra es confia per superar la via unilateral de l'independentisme, encegada no ja per l'actuació judicial sinó per l'absència d'una majoria incontestable en la pròpia societat catalana que doni suport a la ruptura. L'interlocutor abans citat ho explicava sense metàfores: "Des de la presó amb un mòbil es poden fer moltes coses si estàs a pocs minuts de distància de la persona amb la qual parles i comptes amb el permís d'unes institucions penitenciàries que tenen les competències transferides!"
L'objectiu? Que ERC deixi de fer seguidisme a la CUP i marqui distàncies amb el nucli de fidels a Puigdemont. Sense presos pel mig, les esquerdes en el bloc sobiranista serien ja falles tectòniques, o això es creu.

http://m.publico.es/espana/2051496/el-gobierno-se-encomienda-a-oriol-junqueras-para-pasar-de-la-glaciacion-al-deshielo-en-catalunya/amp

Respostes

Configuració

Publicitat

Fòrums

  • 9.158.596 missatges
  • 216.231 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat