Fòrum

Troben els 13 nens perduts a una cova de Tailandia

Hades27.584 9 36👍 19.407
Després de 9 dies de cerca han trobat amb vida els dotze nens que s'havien perdut a la cova tailandesa de Tham Luang. La situació encara es crítica, doncs sembla que el rescat es extremadament difícil a causa de que les coves estan inundades per les fortes plujes.


https://www.emporda.info/internacional/2018/07/02/localitzats-amb-vida-els-tretze/399018.html

Les autoritats de Tailàndia han confirmat aquest dilluns que han localitzat els dotze membres d'un equip de futbol amateur, tots ells menors d'edat, i el seu entrenador després de nou dies desapareguts en una cova al nord del país.

El governador de la regió de Chiang Rai, Narongsak Osathananakorn, ha indicat que els equips de rescat han trobat els desapareguts amb vida després d'aconseguir reduir l'entrada d'aigua a la cova, segons ha informat la cadena de televisió local TPBS.

Així mateix, ha assenyalat que de moment no poden ser rescatats, i ha ressaltat que "han d'esperar i ser forts", tal com ha recollit el diari local 'Daily News'.

Els membres de l'equip, 12 nens d'entre 11 i 16 anys, i el seu entrenador, un jove de 25, van quedar atrapats a la cova --situada al bosc de Tham Luang Khunnam Nang Non, situat al districte de Mae Sai-- a causa de les inundacions registrades a la zona per pluges torrencials.

Generalment, els visitants només es poden aventurar uns 700 metres a l'interior de la cova. Les autoritats estimen que el grup hauria avançat més enllà del que està permès.

Respostes

Configuració
 • Ius Novum2.590 3 706👍 4.988
  Déu meu, quin panorama...

  Avui un rescatador mort després de portar oxigen als nens. Ha donat la seva vida per ells.

  Aquests nens ho tenen molt malament. L'oxigen ja minva i a partir d'ara és una lluita contra rellotge. Amb l'agreujant que les noves pluges poden tornar a inundar trams que fins ara s'havien pogut assecar després de bombar l'aigua.

  Però el calvari de submergir-se sota l'aigua i recórrer un tram de 4 km totalment claustrofòbic no sembla tenir alternativa. Parlem d'uns nens que mai no han nedat. I un dels experts en salvament és mort. Fins i tot bussejadors professionals admeten que el repte és massa gran...

  Hi ha un fet que em glaça el cor només de pensar-lo.
  D'ençà que la policia va anunciar públicament que havien localitzat els nens, van aparèixer-ne les imatges i tothom va esclatar d'alegria, començant per les mares i les famílies. Poden veure els nens televisadament i imagino que també per connexió a internet.

  què és el que em glaça el cor només de pensar-ho? Doncs que les famílies i tot el país sencer ( i també tot el món) podria veure en directe la mort d'aquests nens dins la cova, ofegats a poc a poc per la manca gradual d'oxigen, o morts de gana, o de fred, o qui sap si ofegats si el nivell de l'aigua puja tant que arriba a inundar totalment la cova on ara es troben.

  L'espectacle podria ser dantesc, horrible, d'una crueltat que faria plorar mig món. Només de pensar que els pot arribar aquest final i, sobretot, que les famílies puguin presenciar per les pantalles la mort en directe dels seus fills, és per tornar-se boig del tot.

  Ho tenen magre de debò. No crec en els miracles, però de tant en tant hem de fer excepcions a les nostres creences i encomanar-nos al que sigui perquè tot surti bé.

  En fi, quin panorama, pobres nanos...
 • EstatpropiUsuari sumador163.864 11 1👍 26.891
  Si això acaba bé se'n farà pel·lícula segur.
 • llamp48.603 17 10👍 12.152
  Més info de la cova  Segons aixó el més dificultós (per la secció del pas) son un metre x 38 cm d'alçada però no diu quina llargada té
 • titafred4627 3👍 409
  Em temo que això acabarà com el rosari de l'Aurora, pobres nens
 • Ius Novum2.590 3 706👍 4.988
  Això no pinta gens bé. Cada cop està més complicat.
 • Mercator3.810 3 540👍 3.089
  Comença avui l'operació de rescathttps://www.bbc.com/news/world-asia-44755452

  Els nins hauran de bussejar amb bombones, s'ho prendran amb calma i aniran de sifó en sifó fent aturades (si aconsegueixen anar passant el primer sifó segur que serà un xut de moral pels al·lots), sembla que quan arribin al campament base que tenen ara els bussejadors faran una aturada mes llarga per descansar, ja que després ja es pot fer tot a peu. Com es veu al mapa penjat per en llamp la part mes fotuda serà la primera part que hauran de fer bussejant, la segona és més assequible. En total 18 bussejadors (13 bussejadors estrangers i 5 de la marina Tailandesa) estan involucrats en el rescat.

  Imagín que aniran d'un en un, i cada nin tendra 2 bussejadors de suport, segurament consumiran molt d'aire per estar nirviosos, però això els bussejadors ja ho tendran controlat, simplement esper que cap d'ells tengui cap atac de pànic que posi en perill la seva vida i la dels bussejadors.

  Amem si hi ha sort i tots surten bé de la cova .
 • EstatpropiUsuari sumador163.864 11 1👍 26.891

  Comença l'operació de rescat dels 12 nens i un monitor atrapats en una cova de Tailàndia

  El rescat serà lent i es calcula que el primer menor a sortir no ho farà fins a primera hora de la tarda
  Redacció 08/07/2018 - 07.28Actualitzat 08/07/2018 - 11.26
  4
   

   

  Comença l'operació per rescatar els 12 nens tailandesos i el seu monitor atrapats des de fa quinze dies en una cova.

  Divuit submarinistes, cinc d'ells experts de la Marina tailandesa, intentaran treure'ls bussejant per les cavitats inundades. Es preveu que l'operació s'allargui tres o quatre dies

  S'ha pres la decisió de treure'ls immediatament davant la previsió de més pluges que podrien inundar la cavitat on estan atrapats. Ahir dissabte, les autoritats tailandeses van aconseguir estabilitzar els nivells d'oxigen dins la cova

  A mig matí ha començat a ploure amb força a l'exterior de la cova. Si l'aigua torna a entrar amb força dins la cavitat es podria complicar l'operació de rescat dels menors.

  Segons ha explicat Narongsak Ossottanakorn, portaveu dels responsables de l'operació, s'ha pres la decisió de començar el rescat atès que el nivell de l'aigua que inunda parcialment la gruta ha baixat de forma important i permet que els menors puguin fer part del camí a peu:

  "És el moment més adequat per treure'ls. Podran caminar ara en moltes parts del camí."

  L'operació ha estat qualificada d'alt risc, tot i que el nivell de l'aigua que inunda parcialment les grutes ha disminuït i els nens podrien caminar una gran part del trajecte

  L'equip de rescat de la Marina tailandesa ha publicat un emotiu missatge a Facebook tot just abans d'entrar a la cova i iniciar la complicada operació de salvament:

   

  Dijous, un expert submarinista de la Marina tailandesa va morir quan tornava de portar bombones d'oxigen fins a la cova. El bus es va quedar sense oxigen en el trajecte de tornada cap al camp base, que podia allargar-se fins a 11 hores. 

  El trajecte fins a la sortida de la cova es preveu que sigui molt lent. Els passadissos són estrets, hi ha poca visibilitat i corrents d'aigua. A més, s'ha de tenir en compte que molts dels nens no saben nedar.

  Les operacions de rescat de cada menor es farà de forma gradual: els primers a ser rescatats seran els nens que estiguin en millors condicions físiques i psicològiques. Les autoritats calculen que el camí fins a la sortida pot durar onze hores.

  Es preveu que si tot va bé, el primer nen surti de la cova cap a les 9 del vespre hora local, 4 de la tarda hora nostra.

  Un grup de metges i personal d'assistencia sanitària s'ha desplegat en punts accessibles de la cova per donar atenció als menors a mesura que vagin arribant i també s'han habilitat mitjans per permetre un trasllat d'emergència del grup fins a un hospital en cas necessari. 

  Les autoritats han donat ordres als prop de mil periodistes i fotògrafs acreditats d'abandonar la zona mentre es fa el rescat. 

 • Ius Novum2.590 3 706👍 4.988
  Ostres, fan patir i tot..

  Esperem que tot surti bé.
 • Toti Dau2.403 15 747👍 849
  Sembla que les coses s'han precipitat i tot podria acabar bé molt aviat. Fonts no contrastades diuen que dos dels nens ja serien fora de la cova i que en dos/tres dies es podria tenir completat el rescat.
 • Hades27.584 9 36👍 19.407
  Les autoritats tailandeses de moment confirmen que han enviat quatre nens ja als hospitals.
  Són 90 els bussejadors experts totals implicats en la missió, d'ells 40 tailandesos.  https://www.financialexpress.com/world-news/thailand-cave-rescue-live-six-thai-schoolboys-rescued-four-arrives-at-hospital/1236327/
 • EstatpropiUsuari sumador163.864 11 1👍 26.891

  Rescatats amb èxit quatre dels nens atrapats a la cova de Tailàndia

  El rescat de la resta de menors i del monitor atrapats a la cova s'interromp almenys 10 hores perquè ara cal reposar els equips d'aire comprimit

  Redacció 08/07/2018 - 07.28Actualitzat 08/07/2018 - 18.42

   

   

  Els equips de rescat han aconseguit treure de la cova de Tham Luang amb vida els quatre primers menors que estaven atrapats des del 23 de juny junt amb 8 companys més i un monitor de futbol.

  El governador de la província de Chiang Rai ha confirmat que quatre dels menors rescatats ja han estat traslladats en bon estat a l'hospital provincial. La resta de nens i el monitor els rescataran entre les properes 10 a 24 hores perquè ara cal reposar les botelles d'aire comprimit. 

  Narongsak Ossottanakorn, portaveu oficial de l'operatiu, no ha volgut precisar l'estat de salut dels rescatats ni tampoc la seva identitat.

  En l'operació de rescat participen 90 submarinistes: 40 són tailandesos i altres 50 són d'altres països.

  A l'exterior de la cova esperen dos helicòpters i desenes d'ambulàncies per atendre els menors. Alguns periodistes sobre el terreny han vist marxar ambulàncies amb les sirenes enceses:

   

   

  El responsable del departament de Salut de la província de Chiang Rai, que participa en l'operatiu, ha confirmat la sortida dels primers menors de la cova:

  "Dos dels nens estan fora. En aquests moments els estan atenent a l'hospital de campanya prop de la cova. Els estem fent una exploració física. Encara no els hem traslladat fins a l'hospital"

  L'operació per rescatar els 12 nens tailandesos i el seu monitor atrapats ha començat aquest matí a les 10 hora local (la matinada hora d'aqui). Tot i que es preveia que l'operació duraria entre tres i quatre dies, el dispositiu s'ha accelerat perquè les condicions dins els passadissos que porten fins a la gruta on estaven els menors han millorat. 

  Divuit submarinistes, cinc d'ells experts de la Marina tailandesa, intentaran treure'ls bussejant per les cavitats inundades. Es preveu que l'operació s'allargui tres o quatre dies.

  S'ha pres la decisió de treure'ls immediatament davant la previsió de més pluges que podrien inundar la cavitat on estan atrapats. Ahir dissabte, les autoritats tailandeses van aconseguir estabilitzar els nivells d'oxigen dins la cova.

   

  A mig matí ha començat a ploure amb força a l'exterior de la cova. Si l'aigua torna a entrar amb força dins la cavitat es podria complicar l'operació de rescat dels menors.

  Segons ha explicat Narongsak Ossottanakorn, portaveu dels responsables de l'operació, s'ha pres la decisió de començar el rescat atès que el nivell de l'aigua que inunda parcialment la gruta ha baixat de forma important i permet que els menors puguin fer part del camí a peu:

  "És el moment més adequat per treure'ls. Podran caminar ara en moltes parts del camí."

   

  L'operació ha estat qualificada d'alt risc, tot i que el nivell de l'aigua que inunda parcialment les grutes ha disminuït i els nens podrien caminar una gran part del trajecte.

  L'equip de rescat de la Marina tailandesa ha publicat un emotiu missatge a Facebook tot just abans d'entrar a la cova i iniciar la complicada operació de salvament on afirmen esperançats "Els portarem a casa":

 • Hanzel und Gretyl5.310 10 402👍 1.868
  I que fan per distrau-se? Com aguanten en el cap al puesto estant casi 1 mes en una puta pedra?
 • Hades27.584 9 36👍 19.407
  Avui han estat rescatats quatre nens mes, ja només queden dins quatre i l'entrenador.
  L'operació avui ha estat més fàcil, doncs els nois és trobaven en millors condicions de salut que els d'ahir.
  Quatre bussejadors tailandesos i set d'estrangers estan participant directament en l'operació d'extracció dels nens.
  S'han detingut ja les operacions avui per a poder restablir les botelles d'oxigen al llarg del trajecte que després seran utilitzades pels nois. El bussejador tailandès Saman Gunan va morir fa dos dies durant l'operació de plenar el cami d'oxigen.
  • llamp48.603 17 10👍 12.152
   He legit que les autoritats han demanat que la premsa surti del mig.

   També que els primers rescatats estàven en observació (per si tenien alguna infecció)

   Heu vist imatges reals d'algún dels nois? (pregunto, no he arribat encara a la conspiranòia)
  • Ballester7.672 7 279👍 2.553
   Deien que pot ser que un dels que han sortit avui sigui l'entrenador.
  • oprimit19.092 15 81👍 9.373

   Hades escrigué:
   Avui han estat rescatats quatre nens mes, ja només queden dins quatre i l'entrenador.
   L'operació avui ha estat més fàcil, doncs els nois és trobaven en millors condicions de salut que els d'ahir.
   Quatre bussejadors tailandesos i set d'estrangers estan participant directament en l'operació d'extracció dels nens.
   S'han detingut ja les operacions avui per a poder restablir les botelles d'oxigen al llarg del trajecte que després seran utilitzades pels nois. El bussejador tailandès Saman Gunan va morir fa dos dies durant l'operació de plenar el cami d'oxigen.

      


 • Gelir791 1👍 893
  Al final han rebutjat l'invent d'en Elon Musk.

 • Mercator3.810 3 540👍 3.089
  Molt bona feina de l'equip de rescat , una llastima la mort de Saman Kunan.
 • __28653__23.841 3👍 5.608
  Increïble rescat i historia, llastima de la mort del submarinista
 • the_west_rulez14.947 3 131👍 14.074
   

  Tots sans i estalivs. EPD un dels membres de l'equip de rescat, si no fos per això la història hagués tingut un final totalment èpic.
 • llibertum200 5👍 113
  Crec que se n'ha parlat molt poc de la gran valentia d'uns nanos tan joves. Aguantar durant tres setmanes una situació tan penosa, en tots els sentits, com aquesta requereix d'una gran fortalesa física i, sobretot, mental.

  Suposo que això és degut a què aquests nois han nascut i viscut en una societat "acostumada a les desgràcies". Això, i el pensament budista, que afavoreix la resignació en situacions extremes, la meditació i l'equilibri interior.

  No crec que la majoria dels adults de les societats occidentals, com la nostra, poguessin aguantar d'una peça una situació com aquesta durant tant de temps. Per suposat, gairebé cap dels nens i adolescents de les nostres societats estaria preparat per afrontar això. 

  Tres setmanes sense mòbil, facebook i instagram i moririen tots per col·lapse emocional 
  • Ius Novum2.590 3 706👍 4.988
   Estic força d'acord amb tu.

   Aquests nens són molt forts en tots els sentits. Els nens i adults occidentals, tan acomodats que estem tots als capricis i a tenir-ho tot fent un clic, de vegades sembla que hem perdut aquest esperit de lluita i esforç. Aquell esperit que van tenir els nostres pares i/o avis per sortir de la misèria.

   Però crec que vaig sentir dir que el monitor que els acompanyava era o havia estat monjo budista. Suposo que els va transmetre força interior durant els dies que van quedar atrapats a la cova.

   També l'equip de rescatadors devia dur psicòlegs i professionals d'aquest tipus, ja que estan habituats a tractar amb persones que es troben en situacions límit. Suposo que tots plegats van fer una feina psicològica-espiritual intensa per encomanar ànim i força als nens.

   I sembla que va anar bé. Un 10, doncs, per a tots ells, tant per als salvadors, com al monitor, com als propis nens que han demostrat ser uns autèntics homes.

   I un record etern pel submarinista que va donar la seva vida mentre intentava salvar la de tots ells.

   Sortosament la història ha acabat bé malgrat això.
  • oprimit19.092 15 81👍 9.373
   Quina collonada, com si haguessin pogut triar. 
 • __32561__160👍 94
  Ara entenc perque ha sortit tant bé, sembla ser que els han tret anestesiats. El perill era que entressin en panic.
  Bona feina
 • EstatpropiUsuari sumador163.864 11 1👍 26.891

  Els nens de Tailàndia parlen per primer cop: recuperats, amb força i molt agraïts

  Els dotze menors i el monitor que van ser rescatats d'una cova al nord de Tailàndia parlen per primera vegada davant una càmera
  14/07/2018 - 18.53Actualitzat 14/07/2018 - 22.22

   

   

  Els dotze nens i l'entrenador que van ser rescatats a començaments de setmana de la cova tailandesa de Tham Luang rebran l'alta mèdica el dijous 19 de juliol.

  Ara s'estan a l'hospital de Chiang Rai, on es recuperen després de dues setmanes atrapats a la cova, a les fosques i sense aliments. Alguns han perdut gairebé 5 quilos i altres tenen pneumònia.

  Avui, una càmera de televisió ha pogut accedir fins a la sala on estan els 13 ingressats i tots han pogut enviar un missatge a l'exterior.

   

  Pipat Photi, de 15 anys, diu que està bé de salut i que té moltes ganes de menjar el seu plat favorit: arròs amb porc cruixent. Pipat també ha volgut donar les gràcies "a tots els que han estat preocupats per mi".

   

  Un altre dels nois, Duangpetch Promtep, de 13 anys, recorda a la seva família que el seu plat preferit és l'arròs i els peus de porc. Duangpetch ha volgut recordar a totes les persones que "ens han vingut a ajudar i ens han donat suport moral".

   

  Un altre fa un gest de força i agraeix a tothom el suport que els han donat des de milers de quilòmetres de distància: "Gràcies per venir a ajudar-nos. Ara estem sans i estalvis."

  Fins i tot els que semblen més dèbils volen donar una imatge de força i resistència. Es mostren molt agraïts i sorpresos per la repercussió que el seu cas ha tingut arreu del món: "Vull donar les gràcies a tots els germans que ens han ajudat."

   

   

  Per als membres de la Marina tailandesa que van fer un esforç sobrehumà per treure els 12 menors i l'adult de la cova, l'agraïment d'aquests nens és immens: "Donem les gràcies a tots els membres de la Marina que ens van venir a buscar. Moltes gràcies a tots."

   

  El monitor de futbol que va aconseguir mantenir el grup unit i amb forces fins que algú va poder arribar fins a l'interior de la cova on es refugiaven, Ekapol Chanthawong, ha recordat també l'esforç de les autoritats del país per treure'ls abans que arribessin noves pluges:

  "Ara estic millor de salut. Tinc forces. Menjo bé. Voldria agrair a totes les autoritats i a tots els ministeris l'ajuda. Gràcies al primer ministre i a tots els germans, a tots els submarinistes. Gràcies als doctors que ens tracten tan bé aquí. Moltes gràcies a tots."


Publicitat

Fòrums

 • 9.239.165 missatges
 • 219.062 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat