Fòrum

La brutícia ha tornat a decorar els escenaris de la revetlla de Sant Joan

Carles Martell3.026 1 646👍 5.160
Encara que a mi em sembla inconcebible llençar alguna cosa a terra, el grau de porquerisme del país segueix sent elevat:


Barcelona


Barcelona


Barcelona


Sant Celoni. Imatge típica del jardinet del barri. Quin puto fàstic i quin lleig fa.

Respostes

Configuració
 • __29739__1.092 3👍 717
  A Barcelona el que cal urgentment és una reindustrialització de la ciutat, expulsió o internació de turistes i "nous catalans" a camps de treball i tancament immediat de tots els establiments orientats al turisme.

  Només així salvarem la nostra estimada ciutat de convertir-se en un grotesc parc temàtic.
 • Aufrany4.509 3 471👍 4.356
  La revetlla a mort a molts llocs com Barcelona, no te res a veure amb la tradició, aixó d'anar a la platja te pocs anys.

  Tothom reservava mobles vells per aquella nit, en poca estona els veïns fotien una foguera enorme a la cruïlla dels carrers, sortiem al carrer a tirar piules i bombetes i sopavem als terrats amb veïns de l'escala.
 • maori14.827 3 132👍 7.362

  La crua campanya de Barcelona per alertar de l'acumulació de brutícia a la platja

  L'escultura del dofí a la platja del Somorrostro de la capital catalana | Ajuntament de Barcelona


  L'Ajuntament de Barcelona i entitats han instal·lat una escultura de sis metres en forma de dofí i altres animals marins a la platja del Somorrostro, feta amb envasos i plàstic recollits després de la revetlla de Sant Joan, i els ciutadans que s'acostin podran afegir-hi més elements.

  Al costat de l'escultura han situat un punt d'informació i un taller en el qual els participants podran pintar i retallar el plàstic per donar-li forma i afegir-ho a l'obra, ha explicat en roda de premsa aquest dimarts el comissionat municipal d'Ecologia, Frederic Ximeno.

  L'escultura es va instal·lar aquest dilluns i l'Ajuntament preveu que s'acabi amb elements que afegeixi la ciutadania fins a aquest dimecres, encara que permetrà col·locar nous objectes a la base fins que es desmunti el 7 de juliol, i després s'usarà en tallers de conscienciació del proper Centre de la Platja.

  Ximeno ha recordat que després de la revetlla es van recollir 20 tones de residus de les platges –una més que l'any anterior-, i que el 65% d'ells van ser envasos, que es van separar de la resta a les platges de Bogatell i Nova Icària per primera vegada.

  Aquesta és una de les accions que ha organitzat l'Ajuntament amb entitats per conscienciar a la ciutadania i fer-la corresponsable de l'estat de les platges, que es duran a terme a principis de juliol, com a activitats i tallers en el Dia Internacional Lliure de Bosses de plàstic l'1 de juliol i una acció de No més burilles al terra el 7 de juliol.

  Els artistes i entitats que participen són Barcelona Zero Waste Network, Drapart, Dubrider Foundations, Ecocosmopolita, Ecounión, Greenpeace, Movimiento 83, No más colillas en el suelo, Observadores del Mar, Opcions, Posidomina Green Project, Proartso, Ressero, Retorna, Siresa, Vidas Sostenibles, WWF i Youtuba.
   

  Gots reutilitzables

  A més, Ximeno ha destacat que tots els quiosquets de la platja tindran a partir de juliol només gots retornables i reutilitzables –com va establir el plec tècnic per atorgar llicències-, amb disseny propi de cada local i amb un dipòsit previ d'un euro, per eliminar els gots d'un sol ús.

  L'Ajuntament instal·larà cartells per informar sobre el valor ambiental de les platges, iniciativa emmarcada al costat de les altres en la mesura de govern Barcelona Residu Zero, basada en la necessitat de disminuir la generació de residus.

  Revetlla de Sant Joan

  Més de 60.000 persones van celebrar la revetlla de Sant Joan en platges de la capital catalana, i la xifra de residus recollits per l'operatiu de neteja posterior s'incrementa cada any malgrat el dispositiu especial de l'Ajuntament, que instal·la 1.500 papereres i 84 contenidors addicionals.

  Preguntat per si preveuen mesures de cara al proper Sant Joan, ha apel·lat a la responsabilitat de tots i a gaudir de la platja des del màxim respecte, cosa que s'ha de fer tot l'any, segons ell, que ha assenyalat que l'Agència de Salut Pública controla la qualitat de la sorra després de la revetlla malgrat que es retirin els residus i també restes de petards de forma immediata.


  https://www.naciodigital.cat/noticia/158066/crua/campanya/barcelona/alertar/acumulacio/bruticia/platja/fb 
 • paleta4.097 3 516👍 5.129
  Suposo que això entra dins el "pack" de molèsties i humiliacions que els catalans i barcelonins hem de suportar per fer rics a aquells que viuen del turisme. És a dir, a aquells que viuen de llogar i vendre allò que és de tots.
 • llamp48.603 17 10👍 12.152
  I el dia a dia?

  Burilles de tabac, cagades i pixades de gos, i humanes, papers i altres residus

  I els caps de setmana (que comencen el dijous pels univeristaris)

  Tant de bó tot quedés en un dia asenyalat i prou.

  el problema és que està esdevenint cultural

Publicitat

Fòrums

 • 9.241.070 missatges
 • 219.121 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat