Fòrum

Itàlia i Malta impedeixen que entrin a port dos vaixells que han rescatat 350 persones...

Estatpropi Usuari sumador 157.112 10 1 👍 23.811

Itàlia i Malta impedeixen que entrin a port dos vaixells que han rescatat 350 persones

Les ONG denuncien la situació caòtica al Mediterrani arran de la negativa d'Itàlia i Malta d'acollir migrants
Juli Rodés 23/06/2018 - 20.40Actualitzat 24/06/2018 - 12.10

 
Persones rescatades a bord del vaixell

Persones rescatades a bord del vaixell "Lifeline", aquest 21 de juny, que encara busquen port per desembarcar (EFE)

Dos vaixells naveguen pel Mediterrani, carregats de persones rescatades al mar i sense trobar port on poder desembarcar.

Ni Malta ni Itàlia, els països pròxims, els permeten atracar.

Un és el "Lifeline", de l'ONG alemanya del mateix nom, que és a prop de Malta. Trasllada unes 240 persones, entre les quals almenys quatre nens acompanyats de les seves famílies, rescatades davant de la costa de Líbia. En les últimes hores, Malta els ha enviat provisions.

 

 

L'altre és l'"Alexandre Maersk", un mercant de bandera danesa, que va acollir més de 110 persones rescatades pel "Lifeline", que ja ha superat amb escreix la seva capacitat. Es troba a prop de Pozzallo, a l'illa italiana de Sicília.

El "Lifeline" i un altre vaixell, el "Seefuchs", de l'ONG alemanya Sea-Eye, estan, a més, sota la lupa de les autoritats italianes, que els acusen de navegar sota una bandera falsa.

Aquesta situació de bloqueig al mar té lloc quan encara no fa ni una setmana de l'arribada al port de València del vaixell "Aquarius", de l'ONG francesa SOS Méditerranée, que no va ser autoritzat a atracar a cap port de Malta ni d'Itàlia.

SOS Méditerranée, precisament, ha instat els estats de la Unió Europea a elaborar un pla que "permeti una cerca i un rescat eficients al mar que prioritzi el salvament de vides".

 


 

La crisi coincideix, a més, amb la cimera informal de països de la UE d'aquest diumenge convocada, precisament, per tractar de la qüestió migratòria abans del Consell Europeu del cap de setmana que ve.

Itàlia és un dels socis comunitaris que té previst assistir a la mini cimera, malgrat les declaracions d'alguns dels responsables del nou govern italià, com el ministre de l'Interior, Matteo Salvini, contra els immigrants i contra les ONG que els rescaten al mar.

Unes paraules que han estat condemnades per l'ONG catalana Open Arms:

 


 

Unicef, el Fons de l'ONU per a la infància, també ha demanat a la UE que tingui en compte que "tota nova política migratòria ha de considerar la necesitat crucial de proporcionar rutes segures i regulars per als menors refugiats i migrants i les seves famílies".

La resposta d'Europa a la immigració també ha estat el tema central de la cimera bilateral que han fet a París el president francès, Emmanuel Macron, i el president del govern espanyol, Pedro Sánchez. Tots dos han avançat una proposta per ser discutida per la resta de països de la UE.


Colau tindrà la seua oportunitat.

Respostes

Configuració

Publicitat

Fòrums

  • 9.158.695 missatges
  • 216.233 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat