Fòrum

Xèrifs, xantatgistes i censuradors al Racó: on són els límits de certs raconaires?

resnoesmes 2.883 3 662 👍 2.889
No seré jo qui digui que la llibertat d'expressió no ha de tenir límits. Els drets no són absoluts i s'han de confrontar entre ells per aplicar unes limitacions  raonables. Per exemple, crec que no seria tolerable un fil on es fes apologia de Hitler, o s'incités a cometre un delicte determinat, per dir alguna cosa.

Having said that, hi ha certes actituds que comencen a ser força preocupants, qualsevol opinió discordant amb la de certa pseudosecta és massacrada sistemàticament, fins a qui no hauria res a dir, pero ja anem un pas més enllà quan passem de l'insult, al xantatge constant (tanqueuuuuu akest fil, estàs repuuurtat als admins, et denuuuuunciaré...) i a la censura sistemàtica de certs temes o opinions que no combreguen amb les de la pseudosecta.

On són els límits de certs raconaires?

Respostes

Configuració
 • dumis 1.782 5 908 👍 1.061
  Home doncs jo et felicito perquè aquí només ets benvingut si ets un poca pena amargat, racista o masclista. Per tant, si t'insulten és que vas bé. I si t'expulsen ja és que deus ser l'hòstia. 
 • UsuariV 10.113 4 210 👍 5.813
  Com ja he explicat en un altre fil, el problema és que el Racó, durant molt anys, era un àmbit de pensament únic, on l'anticapitalisme, l'inmigracionisme,  el feminisme radical, el pancatalanisme unitarista i altres ismes pròpies de l'extrema esquerra eren, no ja el discurs majoritari, -que en bona mesura encara ho és-, sinó pràcticament hegemònic i monopolista.

  Fins i tot posicions d'esquerra moderada socialdemòcrata eren insultades i massacrades per reformistes o revisionistes.

  Però amb el pas del temps, este portal ha guanyat en diversitat i pluralitat i usuaris i idees que qüestionen els dogmes de l'extrema esquerra i d'allò anomenat "políticament correcte",  han anat fent-se lloc, ocupant espais i eixamplant així molts debats socials abans monopolitzats pels de sempre. Idees que, si s'expressen amb respecte, se desmarquen clarament de discursos violents i antidemocràtics i se situen dins del marc del catalanisme nacionalista, vertader motor ideològic del portal, han de ser respectades per bé que no agraden a molts.

  Però l'extrema esquerra sempre ha segut així. Per a ells, la llibertat d'expressió i el respecte a les idees plurals no són un bé en si mateix, sinó un mitjà per a promoure els seus discursos ideològic i allà on han aconseguit poder i hegemonia acaben sempre aplicant la repressió contra el dissident, i això val tant per al poder aconseguit en un país (generalment per la força no per expressió democràtica del poble) com en un fórum d'Internet.

  Com vaig dir, estan molt mal acostumats a la pluralitat i la llibertat d'expressió.

   


 • Trinxant 10.887 8 193 👍 3.026
  Segons tu perquè no es pot fer apologia a Hitler i en canvi es pot fer apologia a la xenofòbia? Que potser no són dos discursos que promouen l'odi igual?

Publicitat

Fòrums

 • 9.158.693 missatges
 • 216.233 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat