Fòrum

Nou assassinat de la màfia bancària

Sóc jo1.301 2👍 1.279

Un home es mata saltant per la finestra en un desnonament a Cornellà

L'home rebia atenció dels serveis socials i devia 14 mesos de lloguer al Banco Popular, propietari del pis

MARTA VERGOÑÓS Cornellà de Llobregat 14/06/2018 14:51

Un home ha mort aquest dijous al matí al carrer de les Camèlies de Cornellà de Llobregat tirant-se per la finestra quan l'anaven a desnonar, segons ha avançat 'El País' i ha pogut confirmar aquest diari. L'home i la seva parella rebien atenció dels serveis socials municipals, que asseguren haver redactat fins a tres informes demanant que se suspengués el desnonament en diverses ocasions. L'últim el van enviar als jutjats ahir mateix, segons ha explicat a l'ARA la tinent d'alcalde d'Educació i Política Social de Cornellà, Montse Pérez. El pis és propietat del Banco Popular.

Fonts dels Mossos d'Esquadra han explicat que la víctima primer s'ha negat a obrir la porta a la comitiva judicial i després, quan hi han anat els agents de la policia catalana, ha saltat per la finestra del pis –situat a la desena planta de l'edifici– i ha mort a causa de la caiguda. Segons fonts del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), l'home devia 14 mesos de lloguer al banc propietari del pis, el Banco Popular, i els serveis socials de l'Ajuntament de Cornellà feien seguiment del cas.

La comitiva judicial ha demanat ajuda als Mossos d'Esquadra quan l'home s'ha negat a obrir-los la porta la primera vegada que hi han trucat. A la segona, cap a dos quarts d'onze, quan els Mossos han pujat al replà del pis i han trucat identificant-se, l'home els ha demanat que s'esperessin un moment, que obriria, i al cap de pocs segons s'han començat a sentir crits des de dins de l'habitatge: una dona cridava que l'home s'havia matat.

Davant d'això, sempre segons el relat dels Mossos d'Esquadra, els agents han demanat a la dona que obrís, i ho ha fet. Han tret el cap per la finestra i han comprovat que l'home havia saltat i que estava estès al terra del carrer. Han avisat el Servei d'Emergències Mèdiques (SEM), que ha certificat que era mort.

Després del tràgic fet, s'ha suspès el desnonament i la dona ha estat atesa pels serveis socials, que l'han traslladat al Centre d'Urgències i Emergències Socials de Barcelona, amb què Cornellà té un conveni a través de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), segons la tinent d'alcalde.

Desnonament posposat

El banc va denunciar el novembre del 2017 que el llogater no pagava des de feia set mesos, segons fonts del TSJC. Al cap de dos mesos se li va notificar la demanda, però no va comparèixer al jutjat ni va demanar advocat d'ofici, i se'n va ordenar el desnonament.

El 13 de març d'aquest any la comissió judicial va anar al pis per executar el desnonament, però es va suspendre i es va acordar una nova data, el 22 del mateix mes. El dia abans el jutjat va rebre un informe dels serveis socials de Cornellà de Llobregat sobre la situació del llogater i es va acordar tornar a suspendre el desnonament fins al dia d'avui, quan s'havia d'executar. Segons el TSJC, l'Ajuntament sabia que es produiria avui.

https://www.ara.cat/societat/home-salta-finestra-desnonament-Cornella_0_2033196815.html

Respostes

Configuració
 • RESILIENT2.119 2 812👍 1.555
  Cal acabar amb, si més no, amb aquestes morts individuals que ho són per pura autoculpa. El que decideixi el seu suïcidi, que s'emporti amb ell uns quants banquers, traficants immobiliaris o qualsevol altre esclavista.
  • AviVicenç15.176 5 128👍 1.885
   Malauradament qui és suicida veritable poder de decisió conscient poca.
   • RESILIENT2.119 2 812👍 1.555

    Un se suïcida quan deixa d'interactuar amb el seu entorn d'una manera mínimament positiva per a ell o amb un dolor acceptable.

    La qüestió és que aquests tipus de suïcidis (que ja no són casos aïllats), penso que van acompanyats de profunda depressió i frustració al costat d'una baixa autoestima i sentiment d'alta autoculpa.

    Si en lloc de tanta gent que se sent vençuda i que va per on la porten, o se suïcida, hi haguera més revolucionaris, molts psiquiatres anirien a l'atur, doncs simplificant: la depressió es cura amb insubmissió i amb revolució (aprofito la situació per a dir-ho).

    No és fàcil adaptar-se o lluitar contra un sistema inhumà que el margina a un, inclús en les coses més elementals com el dret a l'habitatge, però és que la situació tampoc llueix per un alt índex de solidaritat de la resta de ciutadans, ...coses de l'individualisme insolidari que ens afecta a tots, suposo, doncs pensem que el que fracassa és perquè no s'ha esforçat prou o perquè ens han ensinistrat per a no sortir de la nostra bombolla personal.

    Ha sigut brutal, la comitiva judicial i els mossos, com a còmplices en la conculcació d'un dret constitucional que ningú s'ha plantejat mai fer complir, com el dret a l'habitatge. No he vist ni a jutges ni als mossos demanar explicacions als polítics en aquest sentit. I els serveis socials municipals, fent el préssec.

    De fet, aquest cas no és de suïcidi, per molt que ho digui el forense, és l'assassinat que tots cometem des de la nostra petita o gran bombolla de benestar amb la nostra passivitat.

 • rotllan10.722 5 198👍 9.841
  Que ximple, havia d'haver anat al nord d'Àfrica a embarcar i li haurien arreglat lo del pis.
 • Lluísfrancesc12.558 8 166👍 11.407
  Unionistes dient que s'està vulnerant la constitució espanyola en 3,2,1... 0'5,0'4,0'3...
 • __32561__160👍 94
  Els segons culpables de això son els assistents socials aquestos que en comptes de ajudar amb legalitzats, paperassa i retrasaments, no els hi donen una llista de pisos  de bancs un martell i un tornavís.
 • grava3.092 1 639👍 4.665
  Alego farà un any, si no l'ha fet ja, el Tribunal Constitucional Castellà va suspendre la llei d'emergència habitacional aprovada pel Parlament dels Porcs Separatistes, la qual preveia l'ús social dels habitatges buits dels bancs i grans propietaris, i anava encaminada a evitar desnonaments. També facilitava el reallotjament de famílies en risc d'exclusió amb lloguers socials, i la mediació entre els endeutats i les entitats financeres.

  El darrer 21-D el vot a partits unionistes a Cornellà arribà al 63,35%.

  Per tant no és tan sols la màfia bancària. Crec que va essent hora de tractar els colons com a persones adultes i exigir-los les mateixes responsabilitats que no perdonem als nostres traïdors.
  • Josep Anselm1.231 2👍 1.659
   No sabem què va votar aquest home a les passades eleccions, ni tan sols si va anar a votar.
   • grava3.092 1 639👍 4.665
    Ni cal saber-ho. Però sí està clar què varen votar els conjunt dels seus veïns -i després a plorar contra el kapitalismo global i la buryesia (catalana, per descomptat) assassina del pobrito obrero andalú.

    Que se la saben moooolt llarga, i nosaltres sempre fent el préssec -paco candel per sempre.
   • AviVicenç15.176 5 128👍 1.885
    Comentari totalment inadequat al meu parer en referint-se a una persona potser malalta que malauradament ha finat.


    Per mi el suicidi en un tant per cent majoritari és la culminació de una malatia molt dificil de tractar i assumir.

 • FollUsuari sumador77.502 12 3👍 40.356
  Aquí el culpable és l'Ajuntament de Cornellà que és el que té les competències dels serveis socials. És evident que un dia o altre aquesta persona haurà de marxar del pis si ja porta un any i pico sense pagar el lloguer. Ni el banc, ni un fons immobiliari ni un propietari particular tenen culpa de res, perquè el que no farà ningú és regalar un pis o renunciar al lloguer.

  Val que a veure, que si una persona s'endarrereix 2 o 3 mesos i el banc ja el vol fer fora llavors sí podem parlar de manca de voluntat per solucionar les coses, però normalment les parts implicades tenen voluntat de mediar i trobar una solució i si hi ha manera de que el llogater s'hi pugui quedar es sol arribar a un acord. Però evidentment no és el cas ja que l'home s'hi havia estat un any sense pagar.

  Les mateixes fonts de la societat immobiliària van afegir ahir que després que el llançament s’ajornés per primer cop van oferir als llogaters que marxessin a canvi de condonar-los el deute, que ara ja tenia més d’un any d’antiguitat: “S’hi van negar”, van assegurar.
  Per tant són els serveis socials els qui han d'oferir una alternativa a aquesta persona perquè no es trobi al carrer i pel que sembla també assistència psicològica fèia falta, perquè era evident si portava més d'un any sense pagar tard o d'hora seria desnonat.

  En aquest cas els serveis socials han intentat redactar un informe per aturar el desnonament. Aquesta no és la seva competència o el que haurien d'estar fent. És evident que per molt que sigui vulnerable la situació no es poden quedar en un pis que no és seu perquè així ho decideixin, i el serveis socials en comptes d'oferir-los un sostre, un allotjament temporal o una solució, es dediquen a intentar parar el procés judicial donant falses esperances a la família.
 • paleta4.097 3 516👍 5.129
  Em sembla molt demagògic parlar d'assassinat. La responsabilitat d'un suicidi és de la persona que se suicida. I usar això per fer política encara em sembla pitjor.
 • venjança_catalana4.540 3 470👍 5.227
  Que ens tonin a dir que busquem diàleg i no hi ha pressa per crear un país sense aquestes injustícies socials
 • Argimont8.092 2 264👍 4.855
  Aquest cas m'en recorda a Colau fotent les culpes a Trias pels desonaments.
  Doncs aquest ajustament socialista te molta culpa d'això.

 • Jaume_I15.281 10 126👍 7.626
  Serveis Socials és escòria. Posa't un nicab i tindràs la casa demà mateix. Vaja com les milers i milers de beques menjador que tenen. Suposo que tenen més drets que aquest pobre desgraciat.

 • Partisano Tito8.325 10 258👍 68
  pel qui parleu de la sacrosanta propietat privada. Un bon (i mira que és estrany) article de Vicent Partal.

  Un home, de qui sabem el nom i les inicials dels cognoms –Jordi R. F.–, que era electricista i que vivia amb la seua parella, va saltar ahir per la finestra de sa casa i va morir a terra, el cos contra una tanca que hi ha al passatge de la Camèlia número set. És un carrer del barri de Sant Ildefons de Cornellà i l’home es va llançar al buit quan trucaren a la porta els Mossos d’Esquadra, que acompanyaven una comitiva judicial determinada a quedar-se el pis on vivia i desallotjar-lo. La desesperació el dugué al suïcidi.

  Segons un comunicat del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, l’home havia de ser desnonat perquè devia set mesos del lloguer del pis. Un pis gestionat per un fons voltor, que era propietat del Banc Popular, adquirit pel Banc Santander per un euro, en una de les operacions més escandaloses d’aquests darrers anys. L’Ajuntament de Cornellà, ciutat on ahir va haver-hi tres desnonaments més, havia demanat al jutjat que ajornàs la decisió acreditant la situació de vulnerabilitat de la parella. Dimecres encara va intentar una darrera gestió, adduint que ‘un banc no hauria de tenir necessàriament tanta pressa, més enllà de l’especulació, perquè l’habitatge quedi lliure’ i avisant que aquella situació era una situació límit. Els fets d’ahir, per desgràcia, li varen donar la raó. Però el jutjat no. L’administració de justícia va ser inflexible i va actuar sense gens de pietat ni sentit de la proporcionalitat. L’home mort pagava 350 euros el mes i el banc li havia ofert de perdonar-li el deute si se n’anava, explicant-li que volien un llogater que pagués un preu més alt. 2.450 euros, doncs, li han significat la mort.

  Butlletí de notícies de VilaWeb

  Rep les notícies de VilaWeb cada matí al teu correu

  Això que va passar ahir a Cornellà és un recordatori amarg de la cara pitjor, la més cruel, del capitalisme. La trama que aquests darrers anys ha vinculat banquers i polítics, i mitjans, per a autoritzar primer i netejar després les escandaloses operacions de rescat financer dels bancs ens ha dut a aquesta situació, i a tantes situacions com aquesta que es viuen cada dia en les nostres ciutats i viles.

  Per al Banc Santander, per al Banc Popular i els altres bancs tot han estat facilitats de part de l’estat espanyol. Els hem pagat els deutes fruit dels seus errors entre tots els ciutadans, obligats, mitjançant uns imposts que no s’han pogut destinar a necessitats més clares i sensates –la creació d’habitatge públic, per exemple. Han obtingut préstecs sense cost per a fer operacions absolutament especulatives mentre es negaven els préstecs a la gent que els necessitava per a viure. S’han fet els ulls grossos, en termes jurídics, als seus abusos i alhora s’ha abusat de la justícia a favor seu. I aquest comportament cruel s’ha amagat a l’opinió pública, especialment en els mitjans que ells controlen directament o indirectament.

  Per a Jordi R. F., en canvi, de part de l’estat tot han estat dificultats. S’ha permès que la pressió immobiliària el menàs al punt del suïcidi. Se suspengué cautelarment, l’octubre passat, la llei d’emergència residencial del Parlament de Catalunya, destinada a evitar precisament situacions com aquesta. El jutjat ha menystingut d’una manera insensata la mediació de l’ajuntament i ahir ho va rematar enviant-li una comitiva judicial a fer-lo marxar d’aquell pis on vivia, aquell d’on un dels màxims propietaris immobiliaris de l’estat espanyol el volia expulsar per no haver pagat el lloguer de set mesos. 2.450 euros. La qüestió és fins quan tolerarem que puguen passar coses com aquesta.

 • ocelldefoc4.106 5 514👍 1.452
  Només puc dir: quina societat més injusta!
 • Desconfiat4.152 3 509👍 4.439
  La banca antipatriòtica hauria de ser detinguda i empresonada en una República catalana. Però com ara estem eixamplant la base podem esperar tranquilament a que ens hagin matat a tots. 
 • EstatpropiUsuari sumador162.727 11 1👍 26.432
  MARTA VERGOÑOS

Publicitat

Novetats

Fòrums

 • 9.226.624 missatges
 • 218.633 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat