Fòrum

Raconaires, ens ve la crisi.

Hi esteu d'acord?
Sí, i serà brutal acumuleu menjar, armes i municions.
45 (52.33%)

Sí pero serà poca cosa.
15 (17.44%)

No.
14 (16.28%)

Sí.
12 (13.95%)

Vots emesos: 86
autokrator11.965 2 169👍 7.700
Tot xino xano i sense que ningú no en parli la FED ha tornat a apujar els tipus que queden ja en un marge d'entre 1,75% i 2%. A més s'anuncien més pujades en els propers trimestres cosa que posarà pressió al BCE per començar a aprovar les seves pròpies pujades. El petroli, per part seva, no para de pujar i ja no baixa del marge 75-80 dólars. L'endeutament dels estats no ha deixat d'augmentar en tot aquest periode en el que ens venen dient que ja hem sortit de la crisi perque hi ha un creixement del PIB de més de dos punts. Això juntament amb la sorprenent pujada del preu de la birra del Mercadona, dos bars més traspassats als xinesos al meu poble en un parell o tres de mesos, el Baltic Dry Index i altres variables que els veritables especialistes en economia consultem em fan obrir aquest fil, tot i que jo no voldria, per donar males notícies: Ens ve crisi en menys d'un any. Ho veieu igual?

Respostes

Configuració
 • __25089__5.344 9👍 910
  M'ho apunto.

  Algun dia tots serem els cambrers dels xinesos i aprendrem a fer aquell somriure fixe tan amable i sinistre alhora.
 • EPS60.481 13 8👍 9.316
  Dintre el que cap, al meu entendre, viurem en una situació de crisis econòmica constant, res catastròfic, però mai tornarem al 2006. Hi haurà anys millors com aquest últims, i anys pitjors, però el creixement desenfrenat és història i és insostenible.
  Si aquesta situació es convinés amb un creixement econòmic als països del Sud, seria la millor notícia per a Europa i per a Catalunya en particular.
 • e.e.e141 3👍 73
  Si.. hi ha molts indicadors que fan pensar que en poc temps hi haurà crisi, la questió és quin impacte tindrà i quan arribarà. Ara mateix l'economia dels Estats Units està en un gran moment
  • autokrator11.965 2 169👍 7.700
   La qüestió és que això dels diners a tipus negatiu s'ha acabat als E.U. i és impossible que es mantingui a la resta del món si els E.U. no ho fan perque els estalvis fugen cap al dólar. Ha començat als paísos més febles com Argentina o Turquia (Veneçuela ja ni compta) però si no hi ha pujades de tipus a Europa i Japó això seguirà. Llavors es tornarà a posar sobre la taula el problema de fons que porta un grapat d'anys ajornat i és que hi ha una gran part del deute que no es pot pagar. 
 • Mcasas9.087 12 238👍 3.539
  És bastant evident que el 2019 tindrem una recessió. Els primers indicadors ja estan emergint: Problemes de finançament de països molt depenents del tipus d'interés de monedes fortes (Argentina, Turquia, ...), augment de l'atur el mes d'agost, descens del nombre de turistes i, per acabar-ho d'adobar, encara falta l'impact del final dels estímuls del Banc Central Europeu, que s'acaben a finals de 2018. 
 • Tuixec3.859 9 534👍 1.698
  És evident que els indicadors són cada cop pitjors, però cada any són pitjor si no peta. Jo ja no sé si serveixen de res o tot ès una farsa i els indicadors només són unes regles del joc que quan tot peti simplement canviaran.
 • AviVicenç15.149 5 128👍 1.880
  Creia que es referia al Racó i veig que n'és un fil antic i ja havia dit la meva
 • __32457__1.667 1👍 1.406
  Buenu, avui estic en pla apocalíptic, per cert que avui m'he hagut de fotre el Keta amb vodka Absolut perquè no en tenia de rus a l'abast, i el recordava millor, no sé si ha empitjorat amb el temps o és que m'he tornat més intransigent, vull dir amb el vodka, amb la resta estic més o menys com sempre 

  Doncs res, IMHO s'està generant una onada de mala maror que ens portarà una hòstia terrible entre fatxes i rojos, potser aquí al Racó no es nota tant perquè la gent està apollargada (entitolargada) amb la república i tota la pesca, però li estic veient un regustet a tot, així bastant semblant a l'ambient d'entre-guerres, els fatxes per una banda pujant i agermanant-se entre ells, els rojos per altra banda que formen també aliances i es desplacen en autocars amunt i avall per a muntar contramanis (Alemanya i tal), etc. Amb l'afegit dels immis pel mig, que li dona un toc més a l'assumpte, perquè també en són una colla, que de moment van per lliure però ja veurem què passa.

  Ja veurem quina crisi, ja, hohohoho, i tots aquests que van pel món en pla dialogant i tal i tal ja veurem quin fart de riure (que ens en fotrem la resta de personal).
 • autokrator11.965 2 169👍 7.700
  Avui l'IBEX fa el mínim anual. 
 • talde18👍 4
  Com que aquest es el meu primer missatge, doncs salut a tothom! Si no us fa res em tindreu per aqui una estona
  I aprofito per rescatar aquest fil.

  S'
  alenteix el consum a Espanya
  Segons el 'Observatori Cetelem de Consum Espanya 2018', el consum es desaccelera a Espanya i apunta que les previsions de compra cauran de cara al 2019.
  El 'Observatori Cetelem Consum Espanya 2018' posa de manifest que el consum s'està desaccelerant a Espanya i assenyala que les previsions de venda cauen de cara al 2019. Així mateix, l'estudi ressalta que el 2019 el consumidor serà molt més prudent, ja que només augmenta la intenció de compra en 4 dels 11 sectors analitzats: electrodomèstics / tecnologia (+ 1%), dispositius mòbils (+ 3%), mobles i complements (+ 4%) i mobles de concina (+ 1%). I les majors intencions de compra de cara a l'any es donen en el sector dels viatges, esport, dental, electrodomèstics / tecnologia i dispositius mòbils. En 2018, les reformes de la llar i els viatges han estat els sectors als quals s'han destinat més diners dels espanyols.

  Font: http://www.juguetesb2b.com/noticias/20181003/se-ralentiza-consumo-espana.aspx


  • autokrator11.965 2 169👍 7.700
   Tots els indicis apunten que entre finals d'any i 2020 anirem entrant en recessió. 
   • enricmm16.003 10 113👍 5.327
    Ja toca collons, que tot està caríssim a la borsa i així no es pot invertir en dividends d'una manera decent. Encara sort del dollar cost averaging. 
    • autokrator11.965 2 169👍 7.700
     Ara mateix, tal i com cotitza el deute dels E.U. és millor no entrar en borsa.
     • enricmm16.003 10 113👍 5.327
      Segueixo una estratègia basada en dividends per la qual cosa m'importa reativament poc cap on vagin els deutes dels estats i el preu de les accions. El que miro és que l'empresa sigui robusta, tingui prou recursos propis i pagui un dividend prou sucós o expectatives d'augmentar el dividend que paga. A partir d'aquí, mentre l'empresa pugui seguir pagant un bon dividend tant en termes de percentatge com en termes absoluts la resta m'és secundari si bé hi paro esment.

      De fet en el fons friso per què tot peti d'una vegada per poder comprar les accions més interessants que els bancs centrals i les seves expansions quantitatives s'han encarregar d'encarir fins a nivells indecents.
      • AltairRC2.162 1 804👍 1.542

       enricmm escrigué:
       De fet en el fons friso per què tot peti d'una vegada per poder comprar les accions més interessants que els bancs centrals i les seves expansions quantitatives s'han encarregar d'encarir fins a nivells indecents.
       El capitalisme explicat en dues línies.
      • autokrator11.965 2 169👍 7.700
       Això vol dir que pots invertir a llarg termini. 
       • enricmm16.003 10 113👍 5.327
        Sí. Sóc jove i tinc un bon matalàs financer. Per això tot el que inverteixo va a llarg termini i amb vistes a augmentar les meves rendes més que no pas el meu patrimoni. 
        • rotllan10.432 4 204👍 9.297
         Jo penso com tu en certa manera. Sí invertís seria pels dividends no per revendre. Però com que no en tinc ni idea i el llarg termini em fa més por que una pedregada, me'ls guardo improductius (com ja et vaig dir, esperant la compra immobiliària que satisfaci les meves necessitats).
         Ja sé que no té res a veure amb el tema financer però veig les inversions que fa molta gent en tema energètic que són un desastre estrepitós, que anant bé estalvies a partir dels 15 anys a la teoria, doncs imagina't a la pràctica lo que hi perds.
 • Glokta234 1👍 379
  No ha petat encara la crisi? 
 • Corpetit18235 1👍 79
  Mentres l'euribor es mantinga per sota de l'1% no hi haurà crisi a Espanya.
 • rotllan10.432 4 204👍 9.297
  Ahir parlava amb un amic que els comercials de cotxes van molt farts, venen car i no volen negociar ni baixar preu. Em va dir espera't un parell d'anys que vindrà la crisi i no vendran cotxes i ja et vindran al radera per vendre.
 • Indecomuner3.880 2 529👍 3.892
  Penso que vé, però serà menys abrupte i inesperada que al 2007-2008. Serà una caiguda més a càmera lenta. Si més no a spanistan, ja que no es vé d'una bombolla immobiliària i d'ego nacional (espanyol) com la que hi havia.

  Serà interessant veure quins sectors de l'economia colpejarà i quins respectarà. I també quins territoris, divises, etc. I el paper de les criptomonedes, petarà el bitcoin? O serà/an el refugi del pet del dòlar i de retruc de l'euro?

  I sens dubte, interessant com afectarà a Espanya i al procés d'independència català. Pot ser un inhibidor o un accelerador.
  • talde18👍 4
   Això de la "càmera lenta"...  és com tenir ganes que tot sigui ordenat no?

   Per exemple en Turiel insisteix en el seu últim post en la fragilitat de la bombolla del fracking

   "El final
   de la tercera fase del fracking serà doblement negatiu. D'una banda, pel descens de la producció de petroli, el que implicarà una greu crisi econòmica pel nou gir en l'espiral del declivi energètic. I de l'altra, per la crisi financera que desencadenarà directament: els inversors que han apostat fort al fracking estan esperant que un repunt de preus faci rendibles les seves inversions i recuperin les pèrdues acumulades, però quan es vegi que la producció declina irremissiblement comprendranque no hi hala més mínima esperança que recuperin els seus diners i es deslligarà el pànic financer."

   No sé jo si el capitalisme del segle XXI pot fer les coses ordenadament...
 • AltairRC2.162 1 804👍 1.542
  El Niño Becerra ja està preparant els seus discursos apocalítics i un nou llibre.
 • Tobies19.811 14 75👍 11.243
  Fa poc vaig llegir la crisi de deute privat que pot esclatar a la Xina degut al "shadow banking". Estariem parlant d'una xifra amb tretze dígits. Si això és cert les implicacions a nivell mundial serien enormes.
 • Nowel13.416 9 155👍 1.361
  Que pugin els tipus precisament es senyal de recuperació
 • Ashgard88 12👍 140
  Tingueu a mà matxets d'un parell de pams com els magrebins del raval.

  Millor prevenir que curar.
 • Barney1.323 1👍 2.323
  Doncs avui sembla que les borses es fotran una hòstia bona.

Publicitat

Novetats

Fòrums

 • 9.208.541 missatges
 • 218.003 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat