Fòrum

Raconaires, ens ve la crisi.

Hi esteu d'acord?
Sí, i serà brutal acumuleu menjar, armes i municions.
33 (55.93%)

No.
10 (16.95%)

Sí pero serà poca cosa.
10 (16.95%)

Sí.
6 (10.17%)

Vots emesos: 59
autokrator 11.675 2 173 👍 7.344
Tot xino xano i sense que ningú no en parli la FED ha tornat a apujar els tipus que queden ja en un marge d'entre 1,75% i 2%. A més s'anuncien més pujades en els propers trimestres cosa que posarà pressió al BCE per començar a aprovar les seves pròpies pujades. El petroli, per part seva, no para de pujar i ja no baixa del marge 75-80 dólars. L'endeutament dels estats no ha deixat d'augmentar en tot aquest periode en el que ens venen dient que ja hem sortit de la crisi perque hi ha un creixement del PIB de més de dos punts. Això juntament amb la sorprenent pujada del preu de la birra del Mercadona, dos bars més traspassats als xinesos al meu poble en un parell o tres de mesos, el Baltic Dry Index i altres variables que els veritables especialistes en economia consultem em fan obrir aquest fil, tot i que jo no voldria, per donar males notícies: Ens ve crisi en menys d'un any. Ho veieu igual?

Respostes

Configuració
 • __25089__ 5.344 8 400 👍 910
  M'ho apunto.

  Algun dia tots serem els cambrers dels xinesos i aprendrem a fer aquell somriure fixe tan amable i sinistre alhora.
 • EPS 59.867 13 8 👍 8.653
  Dintre el que cap, al meu entendre, viurem en una situació de crisis econòmica constant, res catastròfic, però mai tornarem al 2006. Hi haurà anys millors com aquest últims, i anys pitjors, però el creixement desenfrenat és història i és insostenible.
  Si aquesta situació es convinés amb un creixement econòmic als països del Sud, seria la millor notícia per a Europa i per a Catalunya en particular.
 • e.e.e 112 2 👍 47
  Si.. hi ha molts indicadors que fan pensar que en poc temps hi haurà crisi, la questió és quin impacte tindrà i quan arribarà. Ara mateix l'economia dels Estats Units està en un gran moment
  • autokrator 11.675 2 173 👍 7.344
   La qüestió és que això dels diners a tipus negatiu s'ha acabat als E.U. i és impossible que es mantingui a la resta del món si els E.U. no ho fan perque els estalvis fugen cap al dólar. Ha començat als paísos més febles com Argentina o Turquia (Veneçuela ja ni compta) però si no hi ha pujades de tipus a Europa i Japó això seguirà. Llavors es tornarà a posar sobre la taula el problema de fons que porta un grapat d'anys ajornat i és que hi ha una gran part del deute que no es pot pagar. 
 • Mcasas 8.775 12 249 👍 3.310
  És bastant evident que el 2019 tindrem una recessió. Els primers indicadors ja estan emergint: Problemes de finançament de països molt depenents del tipus d'interés de monedes fortes (Argentina, Turquia, ...), augment de l'atur el mes d'agost, descens del nombre de turistes i, per acabar-ho d'adobar, encara falta l'impact del final dels estímuls del Banc Central Europeu, que s'acaben a finals de 2018. 
 • Tuixec 3.693 9 556 👍 1.584
  És evident que els indicadors són cada cop pitjors, però cada any són pitjor si no peta. Jo ja no sé si serveixen de res o tot ès una farsa i els indicadors només són unes regles del joc que quan tot peti simplement canviaran.
 • AviVicenç 15.112 5 127 👍 1.887
  Creia que es referia al Racó i veig que n'és un fil antic i ja havia dit la meva
 • Trollathor 1.636 946 👍 1.368
  Buenu, avui estic en pla apocalíptic, per cert que avui m'he hagut de fotre el Keta amb vodka Absolut perquè no en tenia de rus a l'abast, i el recordava millor, no sé si ha empitjorat amb el temps o és que m'he tornat més intransigent, vull dir amb el vodka, amb la resta estic més o menys com sempre 

  Doncs res, IMHO s'està generant una onada de mala maror que ens portarà una hòstia terrible entre fatxes i rojos, potser aquí al Racó no es nota tant perquè la gent està apollargada (entitolargada) amb la república i tota la pesca, però li estic veient un regustet a tot, així bastant semblant a l'ambient d'entre-guerres, els fatxes per una banda pujant i agermanant-se entre ells, els rojos per altra banda que formen també aliances i es desplacen en autocars amunt i avall per a muntar contramanis (Alemanya i tal), etc. Amb l'afegit dels immis pel mig, que li dona un toc més a l'assumpte, perquè també en són una colla, que de moment van per lliure però ja veurem què passa.

  Ja veurem quina crisi, ja, hohohoho, i tots aquests que van pel món en pla dialogant i tal i tal ja veurem quin fart de riure (que ens en fotrem la resta de personal).
 • autokrator 11.675 2 173 👍 7.344
  Avui l'IBEX fa el mínim anual. 

Publicitat

Fòrums

 • 9.161.732 missatges
 • 216.321 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat