Fòrum

Com aconseguir que una persona de fora de la UE tingui dret a residir a Catalunya?

enyor975 9👍 222
Hi ha una persona que m'estimo (que no és la meva dona) que és de fora de la UE, però vol tenir dret a viure a Catalunya, jo diria que per motius inclús humanitaris. Hem provat de moltes maneres, dedicant-hi molts recursos (no us ho podeu imaginar) però l'Estat sempre ens ha denegat totes les vies que hem intentat.

Estem pràcticament derrotats. Però ara veiem que hi ha aquest vaixell que el govern espanyol diu que vagi a València. Sembla clar que els passatgers del vaixell són "il·legals" (no m'agrada el terme, però ens entenem), i dubto que gaires realment puguin demanar asil (primer, per on venen; i després, perquè tot i que vinguis del país "adequat", és probable que et diguin que no ... ho sé).

Però el govern espanyol els porta. Per tant, dubto que els deporti després (o sí, ves a saber ...).

En conseqüència, tot i que no tinguin asil, si es queden tres anys "il·legals", tindran dret a arrelament en tres anys.

O tindran residència abans, per una altra via?

Què podria fer jo per a ajudar a aquesta persona que us dic?

Respostes

Configuració
 • anselm_turmeda6.146 10 349👍 3.966
  Que sigui una delinqüent. Segur que no li diran res. Seriosament, abans hi havia una opció de fer una invitació via notarial, que durava uns mesos.
 • anseso21.030 8 69👍 3.901
  Em deixes bocabadat. Tenia entès que entrant a Catalunya i romanent aquí, ja es tenia dret a quedar-s'hi (els manters i tants d'altres ho fan) 
 • Lucky Luc1.223 1👍 1.365
  No sembla que hagi de ser gaire difícil, vist el panorama.

  Sempre pot provar de contactar amb els d volem acollir, open arms o algun traficant de Libia.
 • GICA2.860 14 667👍 980
  Deixa't de romanços. Que es casi amb un català (encara que sigui de per riure). És la manera més simple!
  • enyor975 9👍 222
   Sí. Parella de fet. Però no és gens fàcil. Definitivament, si li trobéssim una parella (i no hauria de ser difícil, al menys per l'apartat d'atractiu físic) tot seria molt més fàcil, degut que és l'únic procés (que jo conegui) que és automàtic en la concessió del permís de residència.

   Però costa.
 • Desperdicis7.534 13 285👍 1.294
  Que trobi algú amb qui casar-se o fer-se parella de fet. Jo ho he fet amb la meva dona i és ben simple, clar que pel mig has de trobar algú que vulgui donar aquest pas. Jo i la meva dona feia anys que sortiem junts abans de casar-nos, però un dels meus millors amics s'acaba de casar amb una siriana que tot just fa un any que surten junts. 
 • oprimit19.370 15 79👍 9.728
  I perquè no el deporten sinó té papers.
 • A la lluna de València387 2👍 211
  De quín país és? Depenent  del seu país d'origen, pot demanar l'assil polític o humanitàri.
 • Trumpista1004.945 2 436👍 4.789
  agafar el taxi a Europa d’alguna de les ONGs immigracionistes que operen al mediterrani i que et desembarquin en un port de la UE (ara que Sanchez governa la portaran directament a un port Espanyol o fins i tot català) . 
 • eestlaasedcatalà10.718 3 198👍 2.203
  aquesta persona és europea?
 • autokrator13.166 3 158👍 8.813
  Depén del país que sigui, de si té possibilitats de trobar feina, si té diners, amb comprar-te una bona propietat et donen l'arrelament. 
 • enyor975 9👍 222
  Pregunta, dintre de la desesperació de no poder ajudar algú que s'ho mereix, i ho necessita:

  Cap de vosaltres no coneix algú que sigui un especialista en aquest camp (advocat o semblant) que pogués ajudar?

  Gràcies.
 • Fidel AlfalsUsuari sumador11.506 8 175👍 3.751
  L'algoritme del racó 2018 ha detectat una errada fatal. Potser volies dir:

  Com aconseguir que una persona de fora de la UE NO tingui dret a residir a Catalunya?

  (Per a respostes serioses i útils, continua baixant pel fil. Sort)
 • dumis1.864 6 875👍 1.139
  Has d'empadronar-la, això primer. Per empadronar-la el pis ha de ser teu o has de ser el llogater. Si no tens cap d'aquestes opcions em pots enviar un privat i et dic que pots fer. Quan la tinguis empadronada has d'anar al cat salut i demanar que li fassin la tarja de sanitat. Quan ho tinguis demanes hora a un notari i dius que vols fer una parella de fet. El donaran dia i hora i allà pagaràs 70 euros i fareu una parella de fet. Allà digues que porteu convivint uns cinc anys. Et diran que ok. Ells enviaran l'escriptura al registre i allà ja estarà registrada la parella de fet. El registre en un mes t'enviarà la carta conforme esteu registrats com a parella. Amb això ja pots demanar la tarja de parella de comunitari i amb això té cinc anys per treballar aquí. Després ho pot renovar. Ja serà algú legal. Hi ha gent que ho fa amb advocat però jo ho vaig fer sola i em vaig estalviar una pasta. Si necesites ajuda em pots escriure. Comença pel principi ves fent. Anims i t'aviso que és moooolt pesat tot el tràmit.

  Aquí dubto que t'ajudin perquè tots són uns racistes amargats. A part de masclistes. Ànims i ja diràs. 
  • enyor975 9👍 222
   Gràcies, dumis. Es nota que coneixes el procés de primera mà. De fet, jo vaig fer exactament això que has descrit, per a la meva dona. I va funcionar, o sigui, que et dono tota la raó.

   Això que demano és per a una altra persona, que no és la meva dona. No té parella. Certament, si en tingués, faríem això que dius, i ja està. Després de tots els maldecaps que hem tingut, et puc assegurar que el procés que descrius és ben fàcil.

   El problema és que no troba a un home que vulgui fer parella de fet amb ella. Ella és ben atractiva, i té molts homes al voltant. Però en el moment en què ells veuen que per a estar amb ella, han de fer un esforç (i com tu bé saps, poc esforç és, perquè empadronar és trivial, i la parella de fet no té problemes d'herències ni de problemes futurs de diners), doncs res de res. I mira que és una dona atractiva, i amb un bon caràcter. Però els homes suposo que ens hem tornat uns covards, acostumats a la "vida fàcil".

   • dumis1.864 6 875👍 1.139
    La pots contractar com a dona de fer feines. 

    Buf, que m'has de dir, aviat s'adonarà que els homes del seu país són homes i no els mimats i fluixos que corren per aquí. Però en fi no donen per més. Per això, com més vaixells vinguin molt millor.
 • LesttattUsuari sumador38.400 11 15👍 13.468
  Dir que es immigrant, amb dos fills, i, sobre tot, de religió musulmana.

  Obtindrà pis gratuït i lloc de treball sense esperar cap tramit administratiu en el país de Campa qui pugui.
 • AviMarcelinero11.429 6 181👍 5.232
  Casant-se amb ella.

  I això no implica res a nivell físic ni emocional. No cal ni viure junts.

  Jo vaig fer de testimoni al casament. Va viure a casa nostra fins que li vam trobar un pis de lloguer.

  Encara mantenim contacte amb ella.
 • Gínjol16.180 3👍 6.590
    1.-Hauràs de signar un escrit oficial on et fas responsable que qualsevol despesa mèdica, penal, etc... de la persona corresponent mentre visqui a ca nostra.

    2.-O trobar-li una oferta de contrat laboral legal.

    Si demanes a organismes oficials, ONGs de drets humans, immigratoris, sindicats, etc...no t'aclariran res.
 • __32457__1.667 1👍 1.406
  Ok, ara he vist que el fil va de debò, quan vaig passar per aquí l'altre dia, em pensava que foties conya.

  Doncs res, que vagi bé.

  Salut!
 • Dogmatico564 12👍 797
  Parla amb advocats que gestionin aquest tipus d'afers. La via més òbvia és la que comentes: immigrar, empadronar-se tres anys, fer un curs de català, presentar una oferta de feina o pla de negoci i demanar regularització per circumstàncies excepcionals d'arrelament.

  També hi ha la possibilitat de fer-ho per causes humanitàries. Per exemple si té una malaltia greu, com VIH, i al seu país d'origen no hi pot obtenir tractament mèdic. Aquesta via proporciona pitjors papers que la d'arrelament, sense permís de treball, però pot ser més ràpida.

  Segons el país d'origen, també hi ha la possibilitat de demanar asil o refugi. Per exemple si és membre d'una minoria sexual o étnica que pateix persecució i pot demostrar que personalment la ha patit.

  Aquestes són les estratègies que conec de primera mà per a persones que ja hi són. Podem afegir-hi matrimoni, ara es controla molt, i contractació en origen per ocupacions de difícil cobertura, però no en conec ningú i són font d'abusos fins que s'obté la nacionalitat o permís de residència de llarga durada.

  Com dic, parla amb gent d'aquí acostumada a tramitar aquestes qüestions.
 • __28653__23.841 3👍 5.608
  Es la dona eslava d'uns 45 anys que volia aprendre Català?

Publicitat

Fòrums

 • 9.251.408 missatges
 • 219.462 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat