Fòrum

Fil per comentar les "excel·lències" del govern espanyol nomenat per Pedro Sánchez

bifurca 2.094 3 814 👍 7.979
Fil per comentar les "excel·lències" del govern espanyol nomenat per Pedro Sánchez

Comencem:

Per: Redacció

 

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha designat Luis Planas ministre d’Agricultura. Planas, nascut a València, fou diputat del PSOE al congrés espanyol per Còrdova; conseller de la Junta d’Andalusia i ambaixador d’Espanya al Marroc. El càrrec d’ambaixador li va durar sis anys, entre el 2004 i el 2010, i fou aleshores que va participar en un homenatge molt polèmic, el del tinent general Mohamed Mizzian, un dels militars franquistes més sanguinaris. Fou a final de maig del 2006 que es va inaugurar a la ciutat de Nador un museu privat dedicat a Mizzian en una casa que li va regalar Franco. Amb nombroses fotos del dictador. I qui va tallar la cinta fou justament Luis Planas.

Planas va encapçalar una delegació espanyola en l’acte d’homenatge i reconeixement en què va participar el segon cap d’estat major de l’exèrcit espanyol, segons recullen les cròniques d’aquells dies, com aquesta del diari El País.

 

Això va generar crítiques des d’alguns sectors progressistes espanyols. Un exemple és aquesta carta al director a El País mateix, titulada ‘Homenatge a un militar sanguinari’. La signaven dos històrics sindicalistes de CCOO, Alfonso Martínez Foronda i Eduardo Saborido Galán. Recorden: ‘Aquest militar va acompanyar Franco des del primer moment de la sublevació contra el govern legal de la República, dirigint els tabors de regulars, mercenaris marroquins utilitzats per Franco com a força de xoc en el transcurs de tota la guerra’.

I continuaven: ‘Es van distingir especialment perquè, mentre anaven ocupant pobles, afusellaven en massa els presoners, els castraven i en passejaven les despulles punxades en les seves baionetes com a símbol de victòria; violaven les dones fins a matar-les, saquejaven les vivendes, venent després en socs els béns que obtenien.’

Després de la guerra del 1936-39, en què va tenir un paper molt destacat en algunes de les batalles més cruentes, com la de l’Alcázar de Toledo, el setge de Madrid i la batalla de l’Ebre, fou nomenat pel dictador capità general de Galícia i Canàries de l’exèrcit.


Grande-Marlaska, el jutge que no va impedir tortures, nou ministre d’Interior de Sánchez

Ha estat magistrat de l'Audiència espanyola i ha protagonitzat diversos casos polèmics

Per: Redacció

 

El jutge Fernando Grande-Marlaska és el nou ministre de l’Interior espanyol, substituïnt Juan Ignacio Zoido. Fou acusat de no haver impedit tortures contra quaranta joves encausats per la suposada pertinença a l’organització il·legalitzada Segi que finalment van ser absoluts.

Grande-Marlaska va rellevar Baltasar Garzón temporalment a l’Audiència espanyola i va ser especialment bel·ligerant contra l’esquerra abertzale. És jutge de l’Audiència espanyola, on va instruir causes contra membres d’ETA i Arnaldo Otegi. El 2013, fou designat vocal del Consell General del Poder Judicial a proposta del PP.

Un altre dels escàndols que va protagonitzar va ser l’atribució de l’accident de l’avió Iak-42 a Turquia del 2003, amb seixanta dos militars espanyols morts, a la incompetència de la tripulació. Grande-Marlaska va eximir de qualsevol responsabilitat l’aleshores ministre Federico Trillo i el ministeri de Defensa per la contractació d’un aparell defectuós. A més, el 2007, va obrir judici oral per injúries contra la corona espanyola contra diversos treballadors de la revista satírica El Jueves.Dedicat als socialistes que insultaven al president de la Generalitat. Ministres que lloen militars colpistes, que protegeixen torturadors, persegueixen la llibertat d'expressió, que són incompetents, masclistes, racistes, xenòfobs,  etc.

La "nostra" hauria d'estar parlant cada dia d'això.

Respostes

Configuració
 • Mafan 801 1 👍 751
  La merda a Espanya sempre hi ha estat i sempre hi serà. Que tingui cara amable o no és irrellevant, es només la punta de l'iceberg. El que és rellevant és que la resta de l'iceberg, la seva base, és profundament anticatalana, feixista, sexista, reaccionaria, sàdica, trepa i vividora. En aquest sentit aquest nou govern és tan dolent com el que hi havia abans i com el que hi haurà després.

  Sembla ven bé que hagueu nascut ahir, xeic!

  El que ens hem de concentrar és a erosionar-los a tots i impossibilitar tan com es pugui les funcions normals del congreso de los diputados.
 • Screen 3.875 1 530 👍 1.840
  Pedro s'ha envoltat de dones i gais per sentir-se desitjat • AviMarcelinero 11.219 5 184 👍 5.117
  L'únic a destacar, una gran presència de dones i totes amb bon cv tècnic i experiència.


  • grava 2.840 1 668 👍 4.208
   Un ja no sap què l'indigna més, si l'absoluta renúncia a tornar els cops que sí es poden tornar per part d'una classe política entregada en cul i ànima al possibilisme , o les lliçons de superioritat moral a cost zero impartides per una Resistència de fantasia.
   • RESILIENT 1.415 2 👍 1.072
    Si una persona té un mínim de dignitat, després de no dur a terme el projecte en el que estava compromesa i després de decidir unilateralment que s'aturaven màquines, havia de retirar-se de la política després de donar explicacions, com a mínim.

    Però és que ni això, i per arrodonir-ho, juguen els mateixos paios, al possibilisme, però al possibilisme del règim, en absolut pensen en el possibilisme del poble si no és per a devaluar-lo.

    El que tenim ara és a uns teòrics governants penjats d'una piruleta de groc llimó i volen que tots nosaltres els acompanyem en la xuclada. A LA MERDA! No diuen que van fer fora al Mariano perquè ens canvies, i els hi canviés la vida, doncs ara que demanin el suport del Sánchez i el Borrel, no el nostre.

    Abans teníem un enemic, ara en tenim dos: la Moncloa i la Generalitat; que són dues persones diferents d'un sol règim verdader: el Règim del 78 que han emblanquinat amb la moció de censura.
 • autokrator 11.675 2 173 👍 7.346
  He llegit unes declaracions antigues de Pedro Duque en les que diu que d'aquí cent anys hi haurà centrals nuclears a la lluna. Davant aquest criteri contra la crisi energètica recomano als raconaires buscar refugis habitables a indrets aillats i acumular provisions, armes i municions. 
 • Juan Lloris 5.676 7 380 👍 2.944
  Està en castellà, però és per a emmarcar, en especial l'últim paràgraf.

  http://www.lapaginadefinitiva.com/2018/06/06/la-conjura-de-los-paganfantas
 • cathalà 22.106 11 60 👍 4.977


  Un govern de façana que vol vendre la moto de l'Espanya moderna, com el de Zapatero

 • cathalà 22.106 11 60 👍 4.977


  La ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, com a consellera d'Andalusia es va destacar en les seves declaracions  per l'oposició a qualsevol "privilegi" a Catalunya en matèria de finançament.

    

 • cathalà 22.106 11 60 👍 4.977

  EL NOU MINISTRE DE CULTURA: " ALGUNS CATALANS ENTENEN LA DIFERÈNCIA COM A SUPERIORITAT "

  “El problema d’alguns catalans és que entenen la diferència (cultural) com a superioritat”. En aquests termes s’expressava el nou ministre de Cultura, José Guirao, en una entrevista publicada el gener del 2017 al diari ABC de Sevilla. Responia sobre les suposades afirmacions de Jordi Pujol en què es referia a l’home andalús que “viu en un estat de misèria cultural”. Guirao (Pulpí, Almería, 1959) ha estat proposat després de la dimissió de Màxim Huerta per un presumpte frau fiscal.

  “Em sembla de mal gust parlar així d’altres cultures”, assegurava l’exdirector del Museu Reina Sofía de Madrid. En aquest sentit, afegia: “D’aquestes pots parlar en terme de diferència o d’admiració. Fer-ho en termes de menyspreu em sembla un senyal d’incultura”.

  Seguint aquest fil, José Guirao aprofitava per treure pit de la cultura andalusa, en contraposició a la catalana: “A més, els grans escriptors del segle XX (Picasso [dixit], Lorca, Cernuda, Machado, Alberti...) han estat andalusos. No hi ha en les lletres catalanes un moviment comparable. Ni en la música”. I rematava: “Crec que aquests catalans confonen nivell de desenvolupament amb cultura”.

  La frase de Pujol va ser escrita l'any 1958 en la clandestinitat i ha estat objecte de polèmica en diverses ocasions. L'expresident se n'ha disculpat nombrosos cops, dient que és "desafortunada i injusta" i demanant "no ser jutjat per una frase desgraciada". En alguna ocasió ha explicat que "tots tenim una frase desgraciada que després ens persegueix tota la vida. El que cal és disculpar-se i demostrar que després has actuat correctament"

  • JoanVecord 5.057 8 428 👍 1.638

   O sigui, després d'acusar els catalans (perdó, "alguns catalans") de sentir-se superiors culturalment, i d'oposar a aquest sentiment negatiu de superioritat el cultiu positiu de la diferència i l'admiració, el que acaba dient és que... els andalusos sí que mereixen ser considerats superiors culturalment!

   Fotria riure si no és perquè aquest recurs (acusar l'altre de fer allò que fas tu, i apel·lar a principis ètics de convivència i respecte per a mantenir un status quo que afavoreix la teva superioritat) el fan servir tant que ja l'han naturalitzat i ni se n'adonen que, mentre acusen els altres de ser uns supremacistes, en realitat ho són ells. Com quan un monolingüe castellanoparlant t'apel·la al bilingüisme perquè deixis de parlar català i et pugui entendre.


Publicitat

Fòrums

 • 9.161.743 missatges
 • 216.321 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat