Fòrum

Disminució alarmant del nombre d'estudiants de Filologia Catalana

PereJoanSala_1484135 2👍 222
Poso un enllaç que m'ha semblat interessant, però que no es pot llegir sencer per qui no sigui subscriptor d'El Temps. 

https://www.eltemps.cat/article/4201/el-catala-no-te-qui-lensenye

Respostes

Configuració
 • PereJoanSala_1484135 2👍 222
  "A l'extrem meridional del mapa, Alacant, han reeixit a capgirar una tendència que menava a la irrellevància. Àngels Francés, la directora del departament, es felicita de la "remuntada" protagonitzada enguany per la UA. De la desena o dotzena d'estudiants dels últims anys, han pujat a 23, alguns dels quals provinents del grau d'educació primària."

  "Gran part de l'alumnat és originari de les comarques del Vinalopó i de la Marina Baixa, "però cada vegada en tenim més de castellanoparlants d'Alacant, Elx o Torrevella que comencen a percebre el valencià com una llengua de futur." Un raig d'esperança, per fi".
  • maori15.237 3 127👍 7.660
   Si és Torrevella és una excel·lent notícia, més si ho veuen com "el futur". Aquí encara hem de patir gent que diu que això no serveix més que per posar barreres a l'hora de trobar feina.
  • eestlaasedcatalà10.718 3 198👍 2.203
   Home, que tens raó en tot excepte en una cosa: manca de prestigi del català?

   Es parla menys que el castellà, si, però coneixo més d'un castellanoparlant que prefereix utilitzar el català en qualsevol cosa que sigui oficial o important, tipus administració, tipus treball, tipus documents oficials... la situació del català no és per tirar coets, però tampoc és dolenta.

   És la llengua prestigiosa excepte a on hi han les bosses de colonos. Principalment voltants de Barcelona. Però no es la més parlada. 
 • anselm_turmeda6.154 10 348👍 3.972
  Doncs no s'explica del tot. És una carrera fàcil, potser amb el Llatí com a única assignatura emprenyadora, té sortida laboral, bàsicament a l'ensenyament mitjà...
 • Tobies20.165 14 74👍 11.954
  Qui tingui filologia catalana... feina assegurada!

  Per cert, a mi m'agradaria treure'm l'últim nivell de català. No sé si és el K o alguna cosa així. Algú l'ha fet? És molt difícil? On es pot cursar? El títol serveix per donar classes?
  • SantsUsuari sumador31.643 14 26👍 10.804
   Ja no el fan... ara per tenir el nivell equivalent has de fer un màster de correcció i no sé quines monyades que s'han tret de la màniga per fotre els quartos als estudiants.
 • Capità·carxofa3.389 1 600👍 9.008
  El català és una llengua política, n'hi ha prou que els espanyols de merda vulguin anar una mica més enllà amb l'ocupació per deixar a l'atur els milers de mestres, periodistes, traductors i gestors culturals, que són els que principalment s'hi dediquen.
 • SantsUsuari sumador31.643 14 26👍 10.804
  Fa molts anys que estem així... d'una banda, al sector privat si no ets profe els sous són una merda (amb honroses i escasses excepcions), i de l'altra al sector públic les oposicions per a mestre es convoquen cada mil anys i has de fer una merda de màster, i per ser lingüista de la Generalitat de Dalt (i de molts ajuntaments) normalment et val qualsevol títol (jo què sé, biologia quàntica) més (si hi ha sort) el nivell C, D, K o equivalent.

  Doncs és clar, sous baixos + alta temporalitat + competència deslleial + els profes dels departaments de filologia són del segle XIX = la gent passa de fer filologia.
 • llevantdemallorca18.757 13 85👍 4.359
  Disminució alarmant... 

  ...Però jo faig l'agost 
 • joan cf3.911 13 533👍 1.138
  Disminució que es produeix a totes les humanitats.
  Alarmant és l'alt nombre d'estudiants de graus i carreres amb poca utilitat social per la saturació actual: periodisme, dret, i també algunes humanitats. De què serveix tants picaplets si després falten graduats per a activitats productives ?
  I en aquest espai d'activitat productiva també compto que hi puguin haver humanistes, però no tants com per quedar.se subempleats.
 • Carles Martell3.137 1 634👍 5.404
  Pregunto des de la ignorància: realment hi ha més oferta (ofertes de feina de debò, res de menys de 1000 euros per feines temporals) que demanda?
 • the_west_rulez15.088 3 130👍 14.348
  Versió de pagament.....

  Estaria bé saber si aquesta disminució succeeix només amb la filologia catalana o passa en general amb totes les filologies. Si passa el primer sí que ens podem preocupar, si passa el segon és una tendència general dins del món de la lingüística.
 • Lyuh Woon-hyung2.464 3 740👍 2.590
  Doncs em sembla que es cosa de la promoció que (no) es fa. Si és cert, com asseguren alguns raconaires al fil que hi ha feina, doncs això s'hauria de promoure més. De segur que molta gent ni s'ho planteja per manca de coneixement, per que no saben ni les sortides que té.

  En fi, una altra de les coses que s'haurien de fer, i que són possibles de fer, si hi ha voluntat. Cal fer molta molta feina...

Publicitat

Fòrums

 • 9.254.607 missatges
 • 219.581 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat