Fòrum

Situació Hipotetica

__28653__23.841 3👍 5.608
Que hagués passat si Puigdemont hagués signat el decret de dissolució del Parlament de Catalunya i hagués convocat eleccions el dia 26 de Octubre?

Respostes

Configuració
 • __28653__23.841 3👍 5.608
  Jo Penso que si s'hagués fet el que dic, els únics que estarien a la presó serien els Jordis, Puigdemont i tots els altres empresonats i exiliats podrien viure a Catalunya i Puigdemont seria el President de la Generalitat de Catalunya
 • cathalà23.021 11 56👍 6.235

  Que haguessin guanyat les eleccions els neoautonomistes d'ERC disfressats d'independentistes radicals.
 • Màgor13.360 10 155👍 3.545
  El PP va dir que volia aplicar el 155 igualment. Però sense el suport del PSOE i amb unes eleccions en camí costa de creure. Segurament no s'hagués trencat la corda i per contra Puigdemont hauria tingut problemes al ser acusat de botifler.
 • Tobies20.120 14 74👍 11.870
  Que l'independentisme no hauria fet els millors resultats de la seva història el dia 21 de desembre. Estaríem més dividits que mai i no ens hauriem estalviat la repressió de cap de les maneres.
  • __28653__23.841 3👍 5.608
   , Els resultats van ser similars al 27 S i jo crec que amb eleccions la repressió per part d'Espanya hagués estat menor
  • Capità·carxofa3.383 1 601👍 9.003
   I si s'haguessin convocat el 3O?
  • autokrator13.166 3 158👍 8.814
   L'independentisme hagués trobat la manera de justificar les eleccions i hauria tret igualment un resultat molt similar, potser explicant que les eleccions eren per ratificar l'1-O o per fer el parlament constituent, etc. Convocar eleccions no hagués estat molt pitjor que acatar el 155 i presentar-se a les eleccions convocades per Mariano. Ara la gent ja no se'n recorda però la gran movilització de vot va ser paulatina, la principi una part de l'independentisme social rebutjava anar a les eleccions i es parlava molt de no votar i, fins i tot de fer boicot, ni els partits ni les associacions descartaven res a priori. 

   Al final van fer el de sempre, demanar el vot i explicar històries sobre si les eleccions les havia convocat Europa i bla bla bla. Coses que ara no es volen ni recordar perque era tot fals, però com que a la propera explicaran una altra diferent doncs ja és igual. El gran error del processisme és no haver convocat eleccions el 3-O amb la gent calenta, aquí s'hauria fet un salt electoral. 

   La repressió segurament hauria estat inferior, això ho sabrà l'Urkullu que va fer de mediador. 
   • Capità·carxofa3.383 1 601👍 9.003
    Oh que curiós, la teva anàlisi és la mateixa que la dels espanyolistes moderats que fan de poli bo d'esquerres. Quina casualitat eh?
    • autokrator13.166 3 158👍 8.814
     La major part del que he escrit no és anàlisi sino descripció de fets. Pateixes el mateix problema que tots els processistes, oblides les coses que van passar en temps real i t'has quedat amb el relat. La teva adhesió al processisme t'està fent perdre facultats intel·lectives al mateix ritme que guanyes vots possitius dels processistes. Aquí a munt mateix has volgut anar de llest i el lluisbg t'ha deixat en evidència.

     Recomano molt seriosament un canvi d'usuari i de línea política. Salut.
     • Capità·carxofa3.383 1 601👍 9.003
      Haha si encara et deus creure un cronista objectiu i tot, repetint aquestes espanyolades que et manen des del CNI.

      TOT el que has escrit abans són especulacions i judicis d'intencions. Molt dolents, a més, però això no t'ho tinc en compte, que al cap i a la fi la matèria grisa no dóna per gaire més.
      • autokrator13.166 3 158👍 8.814
       Sóc del més objectiu que hi ha en aquest forum, per diversos motius llargs d'explicar però en resum: No estic compromés amb cap partit, ni em convenç del tot el full de ruta de cap, ni les dinàmiques internes que conec d'ells, etc. Em puc mirar el procés des de fora perque no hi crec en el 99%, només m'he mogut en moments molt puntuals. Això em pot convertir en un punt cínic si vols però em dona la possibilitat d'evitar gairebé tots els enganys i relats construits a posteriori que el públic processista acaba creient perque hi vol creure.

       Tot el que he explicat va passar, l'únic que he conjecturat és com hauria reaccionat l'independentisme social i he donat per fet que hauria reaccionat com ha reaccionat en les altres eleccions, no ho puc demostrar però és el que té més possibilitats de ser cert. Sobre la repressió he fet una suposició i deixo dit que si ho sap algú són els que van negociar aquells dies amb urkullu de mediador (un altre fet conegut). 

       Les teves exposicions han perdut molta qualitat, actues com el processisme en la creença de que tot el que diuen els teus és cert i el que diuen els altres una manipulació. Em dius que tinc la mateixa anàlisi que els comuns i tal... I què? Que ho diguin ells no vol dir que no tinguin raó, només tens aquest argument? Aquest argument s'acaba quan el processisme passa del "el referèndum ja l'hem fet i guanyat" a "farem un referèndum l'1-O" que és el que reclamaven els comuns. Si t'ho aconsegueixes mirar des de fora és molt fàcil de veure. Tu ja no pots, tampoc és problema, igual així tens menys contradiccions i no et resulta tan frustrant com a mi veure la situació. 
 • grava3.292 2 610👍 5.000
  Crec que hagués estat massa difícil d'assumir per al poble de Catalunya que després del gran acte de desobediència i autoafirmació que fou l'1 d'Octubre, tot acabés amb una rendició sense conseqüències. Diria que, al final de les corredisses i els dubtes, els membres del Govern varen asumir que calia el seu cap, el seu sacrifici personal, la presó o l'exili, per certificar que tot allò havia anat seriosament i que si no s'anava més enllà era simplement perquè no hi havia res que oposar a la força bruta. 
 • Anònim1016.754 6 104👍 15.947
  Segurament hauria succeit el mateix i haurien estat processats pels mateixos delictes inventats, però no ho podem saber del cert, és possible que sense l'aval del PSOE al 155 l'escalada repressiva hagués estat menor i els tribunals polititzats s'haguessin atrevit a menys. Però el 155 s'hauria aplicat igualment per part del PP (de fet era una de les condicions de Puigdemont per convocar eleccions, que en garantís la no aplicació).

  El que és clar és que en Puigdemont hauria estat titllat de traidor oficial i segurament l'independentisme no hauria sumat majoria absoluta (potser sí, tampoc ho podem saber del cert) en un clima de desmobilització i de moral menjada.

  No sabem per on haurien anat les coses. A nivell de repressió les coses haurien anat o bé igual o bé relativament millor i a nivell electoral o bé igual o bé relativament pitjor.

  Penso que s'hauria d'haver anat a sac a inicis d'octubre a defensar la independència, encara que Espanya ens hauria esclafat per la força igualment i l'estratègia de l'exili segurament no hi seria i si hi fos seria més feble. Però amb sort hauríem creat un clima revolucionari entre la població, que es podria haver mantingut amb una escalada repressiva de l'estat a través de morts generats per la brutalitat dels cossos policials. 
 • Capità·carxofa3.383 1 601👍 9.003
  En mirada ampla i de llarg termini hauria canviat ben poca cosa. Aquesta collonada per mirar de fer recaure la responsabilitat del cop d'estat del 155 a les seves víctimes només és una pensada del Juliana de La Vanguardia i altres botxins miserables per mirar de victimitzar-se i espolsar-se responsabilitats.
 • llamp48.608 17 10👍 12.153
  Depend

  Si la situació hagués permés revalidar n Junts pel Sí o una victòria del Jxcat s'hi hagués anat però hi havia l'efecte "No era aixó companys no era aixó pel que varen morir tantes flors" aleshores es va optar pel plà B: Quedem bé amb tots (proclamació però sense aplicació -sabent que l'aplicació conduiria a reaccions impredibles) i mou Espanya

  Unes noves eleccions també estàven previstes per part de l'unionisme amb l'avantatge de poder mostrar una opció independentista encallada, una acció guvernamental suficient i així laminar el vot indy. No haguesin perdut l'oportunitat de fer tot el mal possible des de la judicatura

  Però per algún motiu -no sé si volgut- el Govern es pira i després es fragmenta entre els de dins i els de fora. I els de dins ingresen a presó però els de fora aconsegueixen un efecte Axe.

  SS es precipita amb la convocatòria d'eleccions -segurament per exigència exterior- confiant en l'empastifada judicial però el factor extern té efecte i el 21 D es salva la situació
  • __28653__23.841 3👍 5.608
   , Ja però prefereixo eleccions, ja que quedaria com sinó hagués hagut traïció i que la repressió d'Espanya hagués estat menor
  • CèsarUsuari sumador16.382 14 108👍 14.446
   Versemblant. El tema de la derrota electoral demostra que un cop més, les forces del Reino segueixen sense entendre del tot com "funcionen" els catalans. Però és preocupant veure que cada cop s'hi acosten més a aquesta comprensió, i les decisions són més acurades.

   Lamentablement per ells, la situació política espanyola no els deixa prou marge com per fer el que caldria fer per desmobilitzar algun sector significatiu del independentisme: el monstre del que ells mateixos s'han aprofitat els darrers anys, "els catalans com darrer escull del triomf de la pàtria espanyola", ara alimenta altres formacions i les fa créixer, impedint-los fer cap mena de concessió, ni que fos simbòlica.

   Així doncs, i amb independència del que facin els catalans, tant si es rendeixen com si lluiten, si es convoquen o no eleccions, si trien consellers tecnòcrates, polítics, presos, exiliats o micos, si fan una o un altra política, la pressió i les mesures seran les mateixes.

   Tot o res.
 • Gínjol16.180 3👍 6.590
    Un govern és reflexe de l'estat espiritual del poble.

    Si el poble no torna al seu Déu les catàstrofes poden ser variades i complexes, però no deixaran de ser catàstrofes.
  • __28653__23.841 3👍 5.608
   , No ho entenc
   • Gínjol16.180 3👍 6.590
      A nivell pràctic, les connexions soterrades de les esglésies amb poders internacionals són múltiples i poderoses.
      I no sols l'Església Catòlica.

      Al Vaticà segur que saben perfectament la cristianofòbia i l'ateisme que hi ha a Catalunya: Es un estat d'"hybris" i de totemisme llanut nacionalista.
      Es palès que això no els entusiasmarà.

      Però a banda d'això (que és secundari front a la voluntat sobirana de Déu) hi ha una part espiritual que la majoria de raconaires desconeix profundament (tècnicament podrien definir-ho com a "ruqueria profunda", o bé "deler per la ignorància" del raconam): les benediccions de Déu no arriben a pobles teòfobs, totèmics, caòtics i materialistes (panxa-cartera-sexe) com és el nostre, no pas perquè Déu no vulgui, sinó perquè el mateix poble "oprimit" no hi presta atenció: és un etern adolescent somiant truites.

      Allà on hi ha l'Esperit de Déu, hi ha llibertat, diu l'apòstol.
      Com a ca nostra no hi és gaire, doncs no tenim llibertat tampoc.

      “Sense mi res no podeu fer"
      (Jesucrist a l'Evangeli de Joan 15:5).

      Un poble oprimit és un poble que "prefereix" ser oprimit perquè odia més del que estima, va sempre "a la contra", queixant-se (neuròticament) en lloc de crear. 
      Per això tot el que fa és victimisme i no cal tenir-li gens de llàstima.
      Que despavili també espiritualment i deixarà de ser oprimit, com fan tots els pobles ascendents i poderosos.
      Com feia la Catalunya imperial del s. XIII.

      "No em fall record del temps tan delitós
    que és ja passat: pens que tal no venrà.
    Si el conseguesc, mercè no em fallirà,
    car pietat fet haurà pau ab vós.
    Preareu mi qui en temps antic preàveu
    e confessant que us dolíeu de mi.
    Ara que us am plus que jamés amí,
    tornau-vos lla on de primer estàveu.!"
    Ausiàs March.
    http://www.enderrock.cat/terraicultura/poema/635/fall/record/temps/tan/delitos

     

 • Mcasas9.386 13 228👍 3.872
  Doncs estaríem igual que ara amb la diferència que Puigdemont estaria acabat políticament.
 • Tuixec3.938 9 528👍 1.748
  Espanya seria ja un país federal perquè la taula de negociació dirigida per Urkullu, sempre a favor dels drets de tots els pobles hagués sigut un éxit.
  Suposo que fins i tot tu captes que això era ironia. 

Publicitat

Fòrums

 • 9.251.410 missatges
 • 219.462 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat