Fòrum

Valtonyc s'escapoleix de la policia i es refugia a Europa

Carles Martell3.026 1 646👍 5.160
Prepareu la cartera per quan engeguin el crowdfunding per pagar la seva defensa 

Respostes

Configuració
 • bifurca2.274 3 776👍 9.243
  Valtonyc: "El meu delicte és ser d'esquerres, comunista i independentista"

  "El meu delictes és ser d’esquerres, comunista i independentista". Així de contundent s'ha expressat el raper Valtonyc després que la justícia belga hagi decidit mantenir-lo en llibertat provisional fins que decideix sobre l'euroordre cursada per l'estat espanyol. Valtonyc ha assegurat que a Espanya "no ens deixen cantar, tuitejar ni votar", en referència als presos polítics independentistes. Per aquest motiu ha assegurat: "Espanya està patint un retorcés democràtic i d’estat democràtic en te ben poc".

  El raper també s'ha mostrat confiat en la justícia belga i l'europea, perquè sempre ha demostrat que és "independent" i que està "al costat dels drets humans". Valtonyc també ha explicat que a Bèlgica ha tingut un gran rebuda, que té feina -com a dissenyador web- i un allotjament de lloguer. A més, ha assegurat que espera poder seguir cantant i fent concerts en aquest país. 

  "La meva intenció és fer feina, viure i seguir cantant i si puc tornar a l'estat ja ho faré quan hi hagi una República catalana", ha explicat. Per altra banda, també ha dit que per ell Puigdemont és un "exemple de dignitat i resistència".
  La justícia espanyola ha patit avui un nou revés, després que la seva homòloga belga ha decidit deixar Valtònyc en llibertat provisional fins que es resolgui l'euroordre de detenció. El raper ha comparegut aquest dijous a un jutjat d’instrucció de Bèlgica per l'euroordre que va emetre la justícia espanyola i ara queda a l'espera que es resolgui la petició d'extradició, una situació molt similar a la qual ja han viscut els consellers a l'exili.

  Segons ha explicat el cantant, a més de Gonzalo Boye, serà defensat a Bèlgica per l'advocat Paul Bekaert, conegut entre altres per representar Carles Puigdemont quan era a la capital belga. 

  El raper és a Bèlgica des de principis de juny, quan va marxar de Mallorca per no haver d'entrar a la presó a complir la condemna. Fins ara la justícia espanyola no ha aconseguit cap de les extradicions polítiques que ha demanat.
   
 • Carles Martell3.026 1 646👍 5.160
 • AviVicenç15.181 5 127👍 1.877
  D'esquerres, comunista i independentista

  D'esquerres malgrat avui dia no esta clar veritablement que és ser d'esquerres o centre dreta doncs be, es pot ser d'esquerres i independentista

  Ara be comunista si veritablement en queda algún i independentista  son contradictoris doncs per ser independentista cal ser nacionalista i ja se sap que el nacionalisme es intrínsecament burgés i esta be aprofitar-se d'ell com a eina per socavar el estat capitalista però sempre amb la finalitat última de constituir el paradis proletari internacionalista a major gloria de Karl Marx
 • bifurca2.274 3 776👍 9.243
  Resposta a l'Albert Rivera 

 • maori14.826 3 132👍 7.362

  Valtònyc porta Espanya al Tribunal Europeu de Drets Humans

  Josep Miquel Arenas, més conegut com a Valtònyc, ja ha presentat al Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) una demanda contra Espanya per la seva condemna per les lletres d'algunes de les seves cançons. Segons ha pogut saber l'ACN, la defensa va presentar la demanda a Estrasburg el 22 d'octubre (tenia de marge per fer-ho fins a finals de mes) i al·lega, principalment, que l'Estat ha vulnerat l'article 10 del Conveni Europeu de Drets Humans, que recull el dret a la llibertat d'expressió. Així, el tribunal amb seu a Estrasburg haurà de declarar, en primer terme, si la demanda és admissible i, si ho és, si Espanya ha violat o no el dret a la llibertat d'expressió condemnant el raper a tres anys i mig de presó pels delictes d'enaltiment del terrorisme, injúries a la Corona i amenaces.

  La demanda presentada al TEDH la setmana passada inclou també les decisions que fins ara ha pres la justícia belga sobre Valtònyc, en un procés que segueix en curs, arran de l'euroordre. El 17 de setembre passat el jutjat de primera instància de Gant va rebutjar l'euroordre entenent que el cas del raper s'emmarca dins de la llibertat d'expressió i que no hi ha doble incriminació, és a dir, que els fets pels quals Valtònyc va ser condemnat a Espanya no són delicte a Bèlgica. A més, a l'agost un jutge belga ja va descartar l'extradició automàtica per terrorisme, que l'Audiència Nacional havia marcat a l'euroordre.

  Precedent a Europa

  En una entrevista amb l'ACN al setembre el cantant va assegurar que confia que el seu cas pugui crear un precedent com el de la crema de fotografies del Rei, en què la justícia europea va fer prevaldre la llibertat d'expressió per sobre de les injúries a la corona. "Vull que el meu cas creï un precedent i que la justícia no pugui privar de llibertat mai més un raper ni impedir a la seva família de veure'l pel simple fet d'expressar-se", afirmava llavors Valtònyc sobre el fet d'anar a Estrasburg.

  Abans de l'estiu, el Tribunal Europeu de Drets Humans va rebutjar una petició de mesures cautelars presentada per l'anterior defensa de Valtònyc que pretenia evitar la seva entrada a presó a Espanya. La petició es feia en base a l'article 39 del reglament del Tribunal, que és molt restrictiu en el nombre de casos en què permet la suspensió d'una sentència o d'entrada en presó, i els limita, principalment, a riscos per la vida. Aquella petició, però, no era la demanda definitiva, que és la que s'ha presentat ara.

  Pròxims passos a Bèlgica

  Si bé fins ara ha estat favorable al raper, la decisió de la justícia belga sobre l'extradició de Valtònyc encara no és ferma ja que la Fiscalia de Flandes Oriental, que representa els interessos de l'Estat espanyol, l'ha recorregut i el cas està encara pendent de resolució. La pròxima decisió se sabrà el 6 de novembre, quan el tribunal d'apel·lació de Gant farà públic si accepta o rebutja el recurs de la fiscalia de Flandes a la denegació de l'extradició de Josep Miquel Arenas.

  Si el tribunal dicta a favor de l'extradició o reafirma la decisió en primera instància de denegar-la, tant l'acusació com la defensa poden recórrer al tribunal de cassació i el cas passaria de Gant a Brussel·les, on es decidiria per última vegada sobre l'extradició del cantant. Una sentència ferma en contra de l'extradició, però, no permetria a Valtònyc tornar a Espanya. En aquest sentit, només ho podria fer si el Tribunal Europeu de Drets Humans anul·la o esmena la sentència de l'Audiència Nacional en base a la demanda ara presentada.


  https://www.elnacional.cat/ca/politica/valtonyc-espanya-tribunal-europeu-drets-humans_319722_102.html 


Publicitat

Fòrums

 • 9.241.059 missatges
 • 219.121 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat