Fòrum

Decapitada una nena albina de cinc anys en un suposat acte de bruixeria a Mali...

EstatpropiUsuari sumador163.920 11 1👍 26.950

Decapitada una nena albina de 5 anys a Mali en un suposat ritual de bruixeria

La proximitat de les eleccions augmenta el risc d'atacs a albins per fer pocions de la bona sort
Juli Rodés 20/05/2018 - 19.35Actualitzat 20/05/2018 - 21.45

 

L'Ajuntament de Fana, població de Mali on va tenir lloc el segrest i assassinat (GMason)

Una nena albina de 5 anys ha estat decapitada a Mali en el que se sospita que és un assassinat amb finalitats rituals.

La petita, anomenada Djeneba Diarra, va ser segrestada per un grup d'homes armats que, de matinada, van assaltar casa seva quan dormia al costat de la seva mare i la seva germana.

Primer, la mare va intentar, infructuosament, perseguir els assaltants, però després va optar per protegir l'altra filla, també albina.

Els fets han passat aquesta setmana a Fana, una població a uns 120 quilòmetres al nord-est de Bamako, la capital de Mali.

Després del segrest, un grup de veïns es van organitzar per buscar la nena, que van acabar trobant, sense cap, a prop d'una mesquita.

Indignats pel que consideren una manca greu de seguretat, els veïns van atacar i cremar parcialment la caserna de la policia paramilitar a Fana.

Una de les primeres persones que van alertar la comunitat internacional sobre aquest crim ha estat el músic, compositor i cantant malià Salif Keita.


 

Més tard, al seu compte de Facebook, Keita, també albí, ha explicat que ha pogut reunir-se amb la família de la nena assassinada.


 

L'assassinat i la mutilació de persones albines és un fet que es repeteix periòdicament a l'Àfrica subsahariana, a causa de la creença que el cos dels albins té propietats màgiques.

En algunes comunitats, els albins són considerats una mena d'esperits que són fruit d'un incest o una maledicció.

Molta gent pensa que parts de cossos albins, o la seva pell o els cabells, serveixen per fer pocions per aconseguir riquesa o poder sexual o per tenir bona sort en alguna iniciativa personal.

Parts de cossos albins es poden arribar a vendre, al mercat negre, per 75.000 dòlars, uns 64.000 euros, segons l'Organització Mundial de la Salut (OMS).

Segons les estimacions més conservadores realitzades per un grup de metges que han estudiat la discriminació patida pels albins, més de 100 persones albines han estat assassinades a Tanzània, Burundi i altres països africans des de principis d'aquest segle. L'informe explica:

"L'albinisme s'ha associat durant molt de temps amb l'estigmatització i les supersticions, com la creença que un home blanc va impregnar la mare o que el nen és l'esperit d'un colonialista europeu. Recentment, ha sorgit la idea que les parts de cossos albins són amulets de la bona sort o posseeixen poders màgics."

 

Per combatre l'estigmatització dels albins, al març es va fer a Zimbàbue el primer concurs de bellesa de dones albines. No va ser fàcil: només dotze dones es van atrevir a participar-hi i els organitzadors no van trobar patrocinadors que volguessin finançar el concurs.

 

Una de les concursants explicava què li ha suposat ser albina:

"He tingut problemes perquè la majoria de la gent no volia estar al meu voltant. Creien que es podrien encomanar i que es tornarien blancs durant la nit, una cosa ridícula. Els nens es burlen de mi al carrer i els homes m'eviten, però crec que això ara pot canviar."

 

Zimbàbue és un dels països on l'estigma contra els homes i dones amb aquesta mutació genètica està més viu.

Els perills d'un any electoral

El 29 de juny hi ha eleccions a Mali. Aquest fet augmenta el risc d'atacs a la població albina, per poder fer pocions de la bona sort relacionades amb els resultats electorals.

Ho ha denunciat l'activista Mamadou Sissoko a l'agència France Presse:

"Cada vegada que hi ha eleccions ens convertim en presa de la gent que vol fer sacrificis rituals. Aquesta no és la primera vegada que això passa a Fana. L'Estat ha d'assumir la seva responsabilitat."

 

L'ONG Under The Same Sun també ha denunciat l'augment de les agressions als albins amb motiu de la proximitat de les eleccions:

"Hi ha un augment de la demanda de parts del cos de persones amb albinisme abans de les eleccions, quan persones que opten a ser elegides -persones riques i amb educació- poden recórrer a bruixots per obtenir pocions de bona sort."

 

L'albinisme està causat per la falta del pigment de la melanina als cabells, la pell o els ulls. És una condició recessiva: es necessita que el pare i la mare tinguin el gen que el transmet.

 

Notícia relacionada: Malaville Dolls, les nines que volen trencar estereotips

 

A l'Àfrica subsahariana, segons dades de l'ONU, una de cada entre 1.000 i 1.400 persones és albina, sobretot a països com Tanzània i Zimbàbue.

Arreu del món, la proporció és menor: a l'Amèrica del Nord i a Europa, una persona de cada entre 17.000 i 20.000 té alguna forma d'albinisme.

Respostes

Configuració
 • anseso20.972 8 69👍 3.849
  I aquestes mentalitats i d'altres, són les que volem acollir. Sí, sóc contrari a la immigració descontrolada o no. Tinc assumida la meva condició xenòfoba (no racista). No m'agrada el multiculturalisme, atès que prou feines tinc en assimilar la meva cultura per a començar a assumir-ne d'altres (per més honorables que siguin). I no veig cap avantatge en acollir persones d'altres països, per ara només hi veig desavantatges, atès que ningú no vé al nostre país per ajudar al seu desenvolupament, sinó que venen per interés propi.
 • Tioronnie2.835 5 671👍 1.427
  Es la seva cultura i s'ha de respectar. Au, aneu a plorar els xupiguais a altre racó.
 • __32457__1.667 1👍 1.406
  Amb el teu permís passo per aquí a deixar-hi un comentari. És el núm. 1000, i m'agradaria fer un comentari més seriós per a variar.

  Qualsevol queixa que expressi a continuació no va de cap manera orientada cap a l'OP, ans al contrari, que ha obert un fil sobre un tema dur i real, sinó contra els de sempre que maneguen els fils.

  Quan interessa atacar Síria per temes de la guerra de l'aigua d'Israel, o el Saddam perquè volia comerciar el petroli en euros en lloc de dòlars, o el Gadafi perquè volia comerciar també amb un altre patró que no era el dòlar, o el que sigui, van els xuloputes de sempre i monten una guerra i després si cal hi envien cascos blaus per a assegurar els seus interessos in situ, o hi deixen una facció rebel allà donant pel sac, en fi, el que faci falta.

  Ara, quan no hi ha interessos geoestratègics o diners pel mig, llavors ja els poden anar donant pel sac.

  Que mira que a mi se me'n fot bastant tot el que passi pel món, però hòstia és que sempre estan igual, el que els interessa ho arreglen ràpid (bé, dic arreglar com podria dir emmerdar/destrossar/follar-se-pel-cul, etc.), però el que no, apa, a fer plorar la gent i muntar ONG's que es foten d'or pel mig, etc., però no ho arreglaran, no, que és més fàcil i barat si volen, que no haver de portar tothom aquí a sac per exemple, això últim per altres interessos que tenen, que ja és un altre tema.

  També és cert que de vegades segons el que es fa és pitjor el remei que l'enfermetat, com treure empreses on hi treballen nanos i que després per guanyar diners es passin a la prostitució, o portar-hi cascos blaus holandesos que també són molt estimats allà pels Balcans pel seu alt grau de compromís i fiabilitat... ehem...

  Doncs res, que el món és unaputamerda, IMHO és clar, com de costum.

  Salut!
 • Màgor13.288 10 155👍 3.536
  I tu qui ets per dir que han de fer al seu país?
 • Arnau Solsoner2.516 3 726👍 2.760
  Maleïda humanitat.
  Pobra nena.
 • EPS61.065 13 8👍 9.866
  A mi em sorprèn que això passi en un país majoritariament musulmà. Dic pq aquestes coses, si que desgraciadament són habituals la l'Àfrica negra autèntica per entendren's.
  • catalàamallorca40.973 7 14👍 16.982
   No t'hauria de sorprendre pas. Les religions tradicionals tenen un pes important encara en moltes comunitats musulmanes africanes, han deixat una petja molt fonda i si segueixen practicant molts ritus pre-islàmics arreu. Fins i tot entre els berbers, que fot mil anys que estan islamitzats, encara es practica la "bruixeria", remanents de la seva antiga religió.
 • sbarpa_941.956 5 852👍 872
  Algú pot explicar-li d'una vegada la causa de l'albinisme a aquesta colla de degenerats prehistòrics?
 • Ius Novum2.591 3 706👍 5.008
  Ningú a Europa no convoca manifestacions massives contra tots aquests bàrbars assassins que maten amb total impunitat i amb el silenci còmplice d'un occident que, en canvi, per altres causes és capaç de sortir al carrer i de seguida i girar-ho tot potes enlaire.

  Realment fa fàstic tot plegat.

 • __31148__2.584 1👍 3.317
  Definitivament, han perdut el cap.
 • Turanga_Leela30.357 7 30👍 8.115
  Doncs que l'estat segueixi sense fer res i seguiran matant albins i cremant casernes paramilitars i possiblemente militars també, total, per al que serveixen...

Publicitat

Fòrums

 • 9.241.059 missatges
 • 219.121 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat