Fòrum

Dejú científic

enyor 975 9 👍 220
Avui acabo un dejú de cinc dies, que he fet inspirat pel Dr. Valter Longo, un dels científics de la nutrició més respectats a nivell mundial. Us recomano el llibre "The Longevity Diet".

He passat de 92,7kg a 90,0kg el primer dia, a 88,6kg el segon dia, 87,6kg el tercer dia, i 86,6kg el quart dia.

Avui al vespre soparé per primera vegada.

He fet el dejú només amb aigua i cafè. La propera vegada, probablement seguiré els consells del Dr. Longo més estrictament, però volia veure com m'anava el dejú d'aigua complet.

Prendré un complex vitamínic i de minerals just quan surti del dejú, amb algunes verdures.

Creia que el dolor, en una escala de 0 a 10, estaria allà pel 8, però en realitat, ha estat del 3.

Clarament, és molt millor suportar aquest dolor de 3 amb 5 dies de dejú, que amb una dieta baixa en calories. A més a més, i encara més important, són els efectes anti-envelliment de la dieta. Reprodueixo una alegoria del Dr. Longo:

Imaginem un tren que consumeix fusta, i que ha d'arribar a una estació. Si se li acaba el combustible, un conductor raonable farà servir parts de fusta del tren, aquelles que ja estiguin fetes malbé, i que serveixen per a funcions no essencials. Així, amb aquesta fusta del mateix tren, arribarà a l'estació, recarregarà combustible i repararà les peces del tren per unes de noves.

El cos humà, segons el Dr. Longo, fa el mateix amb el dejú: quan no té prou glucosa per les vies habituals, el cos humà comença a fer servir com a aliment cèl·lules que ja estan degradades i no fan la seva funció, inclús pre-canceroses. El cos sap distingir les cèl·lules danyades de les sanes. I llavors, en el moment de tornar a menjar, el cos activa les cèl·lules mare del nostre cos, que creen noves cèl·lules (noves i no danyades) que substitueixen les que han estat consumides.

Les cèl·lules mare només actuen així en dos moments de la vida: en un fetus dins la mare, i durant el dejú.

Per això, el dejú allarga la vida. I això no és una afirmació d'un Pàmies qualsevol, sinó d'un dels millors científics mundials en el camp.

Escric aquest fil per a forçar-me a seguir amb aquesta filosofia.

Respostes

Configuració

Publicitat

Fòrums

  • 9.158.651 missatges
  • 216.232 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat