Fòrum

Es cert, hi ha fractura social (i m'encanta)

caçadornegre1.280 10👍 973
Sóc nascut en una ciutat on Ciutadans ha guanyat les eleccions (la vergonya política que va suposar el 21-D, salvada per la dignitat del poble català). 
Sóc nascut de família catalana, per una part derrotats de la República i per altra part de pobles del interior de Catalunya, que van anar a ciutat amb una ma al davant i una ma al darrera. 
He nascut en un barri treballador, on des de ben petit he escoltat més castellà que català. Entrant de molt jove a militar en l'independentisme, sempre he tingut amics "killos", treballant també, en llocs on els catalans erem minoria absoluta. 
Mai considerare als imigrants espanyols, com a colons, mai, perqué no ho són. Sols una minoria, la que viu del estat, la militant, ben posicionada socialment, actua com a tal. 
Recordo quan erem un sol poble. Recordo abans del procés. Recordo quan la Generalitat tenia un 80% de representació catalanista, recordo quan la participació no arribava al 60%, recordo quan caminava per la meva ciutat i estava ple de joves passejant amb la samarreta d'espanya, recordo que portar una estelada significava partir-se la cara, recordo quan el nostre poble es podria directe a la desaparició més trista, entre mentires i auto-complaença.
A plogut molt, en molt poc temps.
Recordo un sopar, per al setembre del 17. Jo, rodejat d'espanyols. Dels de veritat. Dels que viuen be econòmicament. Bon nivell. Gent que viu o a viscut de la política i/o administració. Recordo el que hem deien, parlaven amb sinceritat: Que estaven tristos, que estaven cansants, que era inaguantable la situació a Catalunya, que ja no es sentien pas d'aquí. Estic parlant de gent gran, però també de joves. Quan el 1-O, jo dormia en un col.legi, on hem vaig passar tot el dia, ells des del sofà de casa, gaudien quan veien la Guardia Civil i la Policia Nacional repartir. "Que se han pensado estos, mira que tontos" Pensaven això, mai m'ho diràn, però se que ho pensaven. Quan van veure la gent que no retrocedia, es van cagar. Quan el dia 3 ens vam aixecar, ES VAN CAGAR VIUS, fins que va sortir el Rei, conscient de la situació, i va dir-lis que per protegir-los ens mataria a tots si feia falta.
I van dormir tranquils. I van detenir als nostres liders. I van disoldre el Govern. I van tornar a fer eleccions. I les tenien que guanyar. "Ahora los van a meter a todos en la carcel de por vida, se acabara su mayoria, y des de dentro nos cargaremos su tinglado" Això ho pensaven tots. TOTS els que van votar PPC's(i molts del PSC).
Ric molt, quan sento "tret al peu". Quan tots els opinadors diuen que Puigdemont a embogit elegint a aquest President. No enteneu el missatge? Hem fet referèndum, la declaració d'independència, ens heu volgut eliminar, odiaveu a Mas, odiaveu encara més a Puigdemont i ara teniu un president que directament us odia a VOSALTRES.
Tota aquesta gent, està amargada, trista, sent la divisió, el que tenia que ser una vida feliç a la prospera regió catalana, és una existencia en un conflicte que ho envolta tot.
No podem dividir mai la societat a partir dels cognoms, ni de la llengua que parli cadascú, ni del origen, MAI MAI MAI. Però si que hem de dividir (perque s'ha de assumir, i com més tardem i més por ens fagi més alimentarem al monstre Ciudadano) entre ells i nosaltres, els Repúblicans.
Dividir-la poc a poc, al nostre ritme, modificant el discurs, l'estratègia i la pràctica. Perque només aixi creixerem, sumarem i serem més forts.

Respostes

Configuració
 • oprimit18.825 15 83👍 8.851
  Només recordar que la FAES marcava com a objectiu dividir Catalunya per fer-nos perdre.
 • rlborinot5.654 11 377👍 2.391
  Afegiria que voten al Club del 155 perquè no són catalans el 90% d'ells (ja ho reconeixen ells mateixos amb l'ocurrència nova de Tabarnia). I ho seguirien fent, per molt que ens arruïnessin encara més que ho fan, amb el dèficit fiscal, i caiguessin bombes a Barcelona com al 38. Trobo a faltar més contundència en les nostres files. La gent a vegades peca d'ingenua, o fa escarafalls veient els resultats de C's, no entenent el perquè dels seus resultats, a ulls de tothom sent tant mediocres. Aquest és el nostre drama, la meitat de la població no se'n sent de catalana. Que li diguin a la cara a l'Arrimadas que és una puta colona, que ens vol per sempre súbdits i extingits com a poble, i acabaríem abans. Que els hi diguin en prime time, que un país és el seu sentiment de nord a sud i d'est a oest. De Ripoll a Amposta. I de Mollerussa a Barcelona. No de quatre enclavaments provocats per moviments demogràfics. (perdó pel meu provincianisme, però estava parlant ara de Catalunya). Què més dona en aquestes alçades?. Ens ocupen, ens odien, volen fer passar agressors per víctimes i encara hem de passar per l'adressador del políticament correcte a casa nostra? Contraataquem, i ens treiem les caretes tots plegats. Ells, però també nosaltres.
 • maori14.355 3 139👍 6.963
  Amb tot, acabo de sentir l'helicòpter que cada dia passa a aquestes hores. Això fins l'Octubre no passava...
  • Xx_MaI_xX84 1👍 51
   A Girona també passa a diari d’ençà l’1-O. El sento cada dia, però hi he notat un fet que em consola: abans passava mínim 3cops al dia pel meu barri, ara només un. Se’ls hi estarà acabant el pressupost? Certament, deuen haver gastat una bona pasta addicional aquests mesos....

   En breu la Puticia Nacional tindrà els millors pilots d’helicòpter d’Europa, ningú haurà fet tantes hores de pràctica! Per fi guanyaran en alguna cosa a part de en corrupció i consum de farlopa
 • Mcasas9.236 12 234👍 3.654
  Estic bastant d'acord amb el text. No es tracta de dividir per llengua o cognom, això seria absurd, però si que cal dividir entre demòcrates i partidaris de la imposició d'Espanya per la força. Aquests últims han de veure com perden la batalla i com, o accepten la lògica republicana, o viuran per sempre més com estrangers.
 • Trinxant11.104 9 187👍 3.357
  Veig molta unanimitat al fil, així que assumeixo que potser no entenc els arguments d'aïllar socialment els espanyolistes.
  No veig avantatges, no ho veig viable (no és el meu cas, però aïllaríeu així per la cara els familiars/amics espanyolistes?) i només veig riscos (radicalització de l'unionisme passiu o moderat -el que no es mobilitza- a posicions d'oposició frontal; rebuig de l'independentisme moderat que li agrada "radicalitzar-se")...
  Tot això en un escenari on no ens surten massa els números.

  Edito: I afegeixo com a risc no immediat però a mig termini la ulsterització de la societat (aparició de violència intercomunitària).
  • Murri17142.508 5 732👍 3.013
   La violència d'ells cap a nosaltres ja fa temps que hi és.
   • Trinxant11.104 9 187👍 3.357
    Cert, però quan anomeno l'Ulster no és per banalitzar-lo: tot el que ha viscut el País Basc és un joc de nens en comparació a l'Ulster.
    En tot cas, la violència actual no l'arreglaríem amb més divisió.
    • Baluard de Sant Clara1.316 3👍 1.954
     Home les semblances de l'Ulster amb Catalunya podrien ser la mateixa extracció social lumpen i propera a la petita delinqüència dels tabarnesos/GDR i els paramilitars loyalist perquè per altra cosa no li veig gaires semblances. 

     • Trinxant11.104 9 187👍 3.357
      Semblances n'hi ha poques per sort. Per mi l'Ulster és un conflicte civil armat que va causar 3.000 morts en un país de només 2 milions d'habitants més milers d'empresonats, ferits, amputats, represaliats,... i totes les conseqüències que això ha causat en la vida dels habitants. Vull dir que poca broma. No tenim perquè caure en aquest espiral de violència però si divideixes la societat el risc sempre hi és. Jo no banalitzaria massa sobre aquests temes, perquè els ingredients per cuinar-ho els tenim.
      • Baluard de Sant Clara1.316 3👍 1.954
       El nacionalisme català i l'irlandès s'assemblen com un ou i una castanya, el nacionalisme espanyol i l'unionisme/loyalism britànic s'hi assemblen prou. 

       Si volem avançar cap a la República, cal avançar a la divisió política, que no cap a la divisió social. Les posicions equidistants i de tendir ponts, ja sabem al final com acaben, representant l'status quo espanyol immobilista i paralitzant qualsevol iniciativa política, per por a una suposada confrontació social.

  • paleta4.097 3 516👍 5.129
   Separar-se d'algú no genera violència. De fet, és la millor manera d'evitar-la 

   • Trinxant11.104 9 187👍 3.357
    Per mi això s'aplica en temes territorials. Per exemple el cas Catalunya-Espanya: tenim una societat molt més complexa que l'espanyola, amb els nostres equilibris (com deixa entreveure el primer missatge del fil), i ens la gestionarem molt millor des d'aquí que des de 600km, i només ens pot anar bé si ens separem.
    Però buscar la divisió entre gent que trepitja el mateix territori i es mou pel mateix espai, a mi no em dóna masses bones sensacions, em genera molts dubtes com dic.

    Altra cosa és que els independentistes hem d'aprendre a plantar cara a casa nostra i marcar territori, cosa que sembla molt positiva. Però d'aquí a barrejar-hi divisions socials no ho veig massa.
    • Rigel62.878 10 6👍 31.227
     El fet és que parlem de colons, gent enviada a Catalunya amb la missió de mantenir el nostre país sota sobirania espanyola. Davant d'aquesta realitat és com a mínim naïf pretendre analitzar-la en funció de "diferències entre els diferents pobladors" com fa la fracassada classe política que ens toca aguantar (que és, efectivament, com s'hauria d'analitzar si parléssim de simple immigració, però no és el cas).

     Dit això, i quan un espanyol sol és perfectament factible que es mantingui com a tal (llengua inclosa) dins d'un entorn català però a l'inrevés ja parlem de molts menys casos és absurd predicar els suposats beneficis de la no divisió quan el resultat és la hispanització dels catalans que es troben en zones on són minoritaris, però no és així en el cas dels espanyols.
  • willybarna11.228 10 185👍 2.963

   Trinxant escrigué:
   Veig molta unanimitat al fil, així que assumeixo que potser no entenc els arguments d'aïllar socialment els espanyolistes.
   No veig avantatges, no ho veig viable (no és el meu cas, però aïllaríeu així per la cara els familiars/amics espanyolistes?) i només veig riscos (radicalització de l'unionisme passiu o moderat -el que no es mobilitza- a posicions d'oposició frontal; rebuig de l'independentisme moderat que li agrada "radicalitzar-se")...
   Tot això en un escenari on no ens surten massa els números.

   Edito: I afegeixo com a risc no immediat però a mig termini la ulsterització de la societat (aparició de violència intercomunitària).
   Aillar socialment als ultres(10% de la població) no és bo?

   Aillar socialment a aquesta minoria que odia als catalans no es una cosa positiva?

   Consumir sempre que es pugui a llocs on sempre t'atendran en catala no es necessari?

   Es normal que hi haguin confusions, en un escenari de polarització política molt gran i una polaritzacio social considerable, pero esperem que no vagui gaire més enlla. Simplement cal actuar amb inteligencia.

   No s'han de confondre els colons actius(portadors de l'odi) amb els colons passius(indiferents), ni a l'unionisme radical amb l'unionisme moderat.

   S'ha d'actuar inteligentment.
  • Rigel62.878 10 6👍 31.227
   L'unionisme ja està radicalitzat, qualsevol ho pot veure.
  • rlborinot5.654 11 377👍 2.391
   La qüestió no és l'origen de les persones, més aviat la voluntat d'integració.
  • maori14.355 3 139👍 6.963
   De totes maneres, sovint ells mateixos trien l'aïllament.
 • Unitat i Orgull9.057 10 240👍 5.503
  A mi també m´encanta, els acomplexats  de "som un sol poble" que se´n vagin a Podemos amb la Colau!!

  Catalunya és dels catalans!!!
 • Rigel62.878 10 6👍 31.227


 • EPS60.793 13 8👍 9.597
  Aquesta fractura, potser pot fer perdre als catalans, vull recordar que els independentistes van treure el 47% dels vots.

  També cal recordar que fa pocs anys, els catalanòfobs eren un 20% de la població, i actualment podem dir que són propers al 40%.
  • EPS60.793 13 8👍 9.597
   El que penso, és que al final gent que pugui apropar-se al sentiment català, s'allunyarà, ja que el pes del mass media afecta a una part molt important de la població, sobretot en les zones de l'AMB.
  • willybarna11.228 10 185👍 2.963

   EPS escrigué:
   Aquesta fractura, potser pot fer perdre als catalans, vull recordar que els independentistes van treure el 47% dels vots.

   També cal recordar que fa pocs anys, els catalanòfobs eren un 20% de la població, i actualment podem dir que són propers al 40%.
   Tu ets més puta que les gallines. Per un costat parles de fractura, i per l'altra, aties el foc amb aquesta fractura(que és encara lleu) social escampant mentides com que la immenssa majoria dels unionistes son anticatalans, quan realment els que odien als catalans en son molts menys.

   Ja he clissat de quin pal vas. 
   • EPS60.793 13 8👍 9.597    Que vols que et digui, els que voten Ciudadanos, per mi, evidenment que odien Catalunya. No és només ser unionista, per això ja hi han altres partits.
    • willybarna11.228 10 185👍 2.963

     EPS escrigué:     Que vols que et digui, els que voten Ciudadanos, per mi, evidenment que odien Catalunya. No és només ser unionista, per això ja hi han altres partits.
     Doncs jo conec el cas d'algu que el 21D va votar C's, i ho va fer per una unica raó i de manera excepcional.

     Aquesta persona defensa un referendum d'independencia i la escolarització en catala. I va criticar la actuació de la policia espanyola el 1O.

     Per tant, no posem a tothom a dins del mateix sac. Una cosa es estar en contra de la independencia pero a favor d'un referendum, una altra es estar en contra d'un referendum pero a favor d'un concert economic, una altra es estar en contra del referendum i el concert pero a favor de la immersió linguistica en catala a les escoles, una altra de diferent es estar en contra de tot lo anterior i voler una xarxa escolar bilingue al 50%, i una altra cosa molt diferent és voler que el catala no sigui obligatori d'aprendre a les escoles de Catalunya.

     Per tant, tindriem que entre els votants de C's el 2006 i el 2010, abundarien els del darrer perfil, entre els que van votar C's per primera vegada el 2012 abundarien els del segon perfil(escola bilingue), entre els que els van votar per primer cop el 2015 abundarien els defensors de l'status quo actual(manteniment escola en catala), i entre els que els van votar per primer cop el 21D abundarien els que defensen el concert economic per a Catalunya i ademés hi hauria una minoria favorable al dret d'autodeterminacio per Catalunya.

     Com pots veure, no tot és blanc o negre, també hi han molts grisos, i una petita part dels votants de C's el 21D va votar a Mas el 2010, a l'igual que una part important dels que van votar Unió el 27S i el 21D van passar a votar al PSC, havien votat a CiU(Mas) el 2010.

     Així, i per tant, molt de compte amb alimentar el discurs ultra de l'espanyolisme i posar a tothom en el mateix sac. Actuar així és una cosa contraproduent per als catalans.
  • Petruccio617 1👍 695
   Però què estàs parlant. Es obvi que hi ha una fractura però ningú de nosaltres ha sortit a amenaçar amb cúters ni amb la cara tapada, ni a pegar ni amenaçar. Penso que has sigut derrotat mentalment i has caigut en el discurs seu, t'han fet pensar que tu provoques aquesta fractura. Et diré quina es la tàctica espanyola. Anar provant amb diversos conceptes (escola, unitat, mossos, etc. I tornem a començar, escola, unitat, aixi fins l'infinit) fins que un dels temes sona la campana, i algú com tu cau al parany. Es així, tenen el mèdia i tenen el temps per anar provant i anar fent caure indepes. Som el seu hamster dins la roda. No sé si vencerem, però veig que el nostre únic recurs serà la intel.ligència.
   • EPS60.793 13 8👍 9.597
    Derrotat?  si a mi tan se me'n fot tot això, per això tinc una opinió més independent a la resta.

    La fractura social és mínima, i ha aumentat poc respecte la que sempre ha existit.
    • Argimont8.092 2 264👍 4.855
     Tens problemes de bipolaritat ?
     • EPS60.793 13 8👍 9.597
      No ho se, argumenta una mica, el que si estic segur que entenc que la natalitat és important per mantenir un país.
      • Argimont8.092 2 264👍 4.855
       La natalitat no es important el que cal es controlar el pais , de tota la puta vida sempre ha estat així.
       I no es pot controlar un país com tu pretens , criticar per un fòrum que els espanyols son molt fatxes i desprès dir que dir fatxes als espanyols està molt malament.
       Sembla que tens un problema de bipolaritat o personalitat molt gran noi
       • EPS60.793 13 8👍 9.597
        La natalitat és important per una cosa més important, seguir exsitint.

        Quan he titllat de fatxes als espanyols?? vull dir que porto aquí des de l'any 2005 i diria que no he fet mai.

        Em sembla que tens tu un problema, un problema d'educació.
        • Argimont8.092 2 264👍 4.855
         Amb 7,5 milions de persones es pot pensar que no existirem?
         Si sobra la meitat de la població.
         Probablement deixarà d'existir l'Aragó.
         Tu llegeixes el que escrius.

         • EPS60.793 13 8👍 9.597
          Creus que dels 7,5 milions tots se senten catalans?
          • Argimont8.092 2 264👍 4.855
           Tu penses que els que no volen tenir fills son nomès els catalans XDD.
           A veure noi , si em parles de l'Aragó d'acord... Però Catalunya ?
           Cal raonar una mica.
           I millor no em facis trobar els teus missatges ...
           Controlar el territori suposa que 7,5 milions de persones que es mes població que mes de la meitat de tot el territori espanyol  s'adapti al catalanisme i no a l'espanyolisme
          • EPS60.793 13 8👍 9.597
           Tens un cacau al cap que dona gust.

           Una cosa és controlar un territori, i una altra l'educació que es rep en les famíles. No és difícil d'entendre, i no calen buscar exemples, suposo que tothom en ten al cap.

           I si, mira'm tots els missatges que vulguis.
          • Argimont8.092 2 264👍 4.855
           Confons l'educació amb suportar el ridícul que sembla que no tens

           No tens sentit del ridicul , ni tu ni altres .
           I probablement es culpa de l'infantilisme
          • EPS60.793 13 8👍 9.597
           Ridícul?  infantilisme?

           Argumenta alguna cosa més, pq això com lo de la bipolaritat, sense argumentació són simples insults.

           És per això que t'ho torno a demanar: argumenta alguna cosa si vols anar a parar a algun lloc, enlloc de caure en l'insult buit.
          • Argimont8.092 2 264👍 4.855
           Es que sou vosaltres els que podeu argumentar perquè hem de tenir mes fills amb 7,5 milions de persones per controlar un territori.
           El que cal es primer controlar un territori i desprès tenir fills, no a l'inrevès          • EPS60.793 13 8👍 9.597
           Jo dic que s'han de tenir fills, pq la supervivència d'un poble és un factor bàsic tot i no ser definitiu, transmetre uns valors, cultura, etc... als descendents és bàsic. Una altra tema seria la superpoblació que hi ha l'AMB i coses similars, vinguda per altres causes.

           No és tan difícil d'entendre.
      • maori14.355 3 139👍 6.963
       Els espanyols (sobretot els "nacidos en y por España") tampoc és que hi estiguin molt millor, en tot cas "preocupen" els nouvinguts, que sí que tenen més natalitat i alguns partits els intentaran engatussar.
       • EPS60.793 13 8👍 9.597
        Bé, feia el comentari en relació a un altre fil.

        I ja que ho dius, ja vaig apuntar fa un temps la implantació que Ciudadanos pot aconseguir en la comunitat llatinoamericana, de fet conec varis casos de coneguts llatins que s'hi han apropat, i no crec que sigui un fet aillat.
        • maori14.355 3 139👍 6.963
         Llatins sobretot de mentalitat menfotista i dretana. Els més "bolivarians" acostumen a simpatitzar amb nosaltres.
        • Argimont8.092 2 264👍 4.855
         Ara la culpa es dels llatins, XD , saps que passa noi? , Que ets un racista , aquest es el problema
         • EPS60.793 13 8👍 9.597
            No t'enteres de res.

          Com vols que tingui res en contra dels llatinoamericans... si el meu entorn, les meves amistats, a Catalunya és aquest. Si em dius que no tinc ni idea del que passa amb els catalans, encara et creuria, pq no hi tinc gaire relació, però llatinoamericans?

          Au, deixa el tema, cada vegada que poses un comentari puja el pa.
          • Argimont8.092 2 264👍 4.855
           No em facis cercar els teus comentaris.
           A veure , vull esdevinar quants fills tens ?

           0 ... He encertat?


           Saps que passa ?
           Es molt mes fácil viure molt be , veure tots els partits de pagament del Barça , comentar al Racó i plorar  i que altres facin fills que tindre els fills.


           Benvingut EPS , a mes que ni ets a Catalunya , ets a l'Aragó on cada cop Hi ha menys gent i menys fills .


          • EPS60.793 13 8👍 9.597
           Evidenment que tinc zero, més que tot pq els homes no poden tenir fills sols, si fos dona, segurament que ja en tindria. Però es necessiten dos persones, i si algun dia tinc fills dubto molt que siguin catalans.

           I no, ara visc a Catalunya temporalment, però és igual, no compteu amb mi, l'any que ve tornaré a estar fora.

           Viure bé?  viure bé per mi seria tenir una família, aquesta és la diferència entre la vostra mentalitat i la meva.

           I no, no ploro, simplement explico el que hi ha, pq a mi tan se me'n fot aquest tema, ja us apanyareu el que viureu aquí en el futur.
          • Argimont8.092 2 264👍 4.855
           Quants anys tens?
           Sembla que mes de 18.
           Saps que passa i perquè no tens fills? , pel mateix que molta gent catalana o no catalana .
           Surt millor no tenir fills , guanyar mes calers , estalviar per tu i viure  molt be amb la teva jubilació

           Ara , desprès a plorar .


           Conclusió; o controles el territori de 7 milions de persones o amb fills o sense fills  no farem res
          • EPS60.793 13 8👍 9.597
           No tinc fills pq no he trobat la persona adequada, ni més ni menys. En la societat actual gent disposada a sacrificar coses per la família ni hi ha poca, com bé dius, la gent en general vol viure molt bé, a part d'altres factors ideològics de la societat occidental.

           I repeteixo, plorar res de res, és la meva visió neutral, sou vosaltres els que haureu de viure en aquest país, no jo.
          • Argimont8.092 2 264👍 4.855
           No has trobat a la persona adequada perquè perds mes temps plorant al Racó, mirant partits del Barça o fent altres coses que cercant Noia i saps perquè , perquè vols Fer això.
           Si vols una noia guapeta i ets lleig  cal anar al gimnàs i Fer esport en comptes de veure als que fan esport si vols una noia inteligent estudiar mes...
           Però el problema es que no vols , per això al racó Hi ha tan derrotisme


          • dumis1.854 6 878👍 1.134
           Quina santa raó.. 
          • EPS60.793 13 8👍 9.597
           No. No he trobat pq és difícil trobar gent disposada a sacrificar alguna cosa, i menys en aquesta societat europea occidental. I si estic al Racó temps, és pq passo hores davant d'un ordinador, treballant, que és el que haurieu de fer molts que us dediqueu simplement a fer el troll.

           Plorar?  sembla que et faci gràcia aquesta paraula, però... argumenta que vols dir amb "plorar". Sembla que busquis alguna paraula provocativa, ja ho has intentat amb bipolar, ridícul, racista contra els latinos, etc... ara amb plorar, això si, argumentar, poqueta cosa.
          • Argimont8.092 2 264👍 4.855
           No trobes parella perquè perds mes temps en altres coses que cercant parella .
           I saps perquè ?
           Pel mateix que tú critiques , aquesta societat occidental on veure un partit del Barça te mes impotància que tenir un fill.
           Si en comptes de veure un partit del Barça o comentar aquest partit del Barça perds el temps en cercar una dona potser així trobes a la dona .
           La pregunta es , vols Fer això?
          • EPS60.793 13 8👍 9.597
           No trobes parella perquè perds mes temps en altres coses que cercant parella .

           En part tens raó, però no és la única causa, no existeix aquí una única causa, de fet per mi és una causa totalment secundària, tot i que no deixa de ser cert el que dius. De fet hi ha moltes parelles que no tenen fills, i no seria per aquesta causa.
          • EPS60.793 13 8👍 9.597
           Hombre, la natalitat zero no podia faltar.
          • Argimont8.092 2 264👍 4.855
           Això es problema de la malalta societat occidental?
           Si , però es el teu problema perquè tu Fas el mateix.          • EPS60.793 13 8👍 9.597
           No faig ben bé el mateix, el factor més important, és que simplement per l'altra part hi ha molt poca oferta, a mi tan me fot "viure bé", tan me fotria guanyar 1000 euros al mes si pogués viure en família, però és difícil trobar algú que valori més la família que no pas el "viure bé".
          • dumis1.854 6 878👍 1.134
           Però ho dius de debò que no trobes una noia que vulgui tenir fills? 

Publicitat

Novetats

Fòrums

 • 9.225.682 missatges
 • 218.608 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat