Fòrum

Eixamplar la base (II)

atxera 79 12 👍 74
Abans de res esmento breument els trets que defineixen els retrats robot dels votant independentista i l'unionista d'acord amb les darreres dades del . Ho copio d'un altre post:

"O sigui, resumint:

El votant unionista radical es pot definir com:

- Persona gran (no jove)
- Baix nivell educatiu
- Monolingüe espanyol
- Sense cap avi català
- Poc interessat en la política
- Poc treballador
- Poc emprenedor
- Tendència a ser musulmà
- Avers al risc

Des de l'unionisme, intenten fer creure (com amb els comentaris sobre el futur MHP Quim Torra) que els independentistes som "etnicistes". Però clarament, el que és cert és el contrari, perquè segons les dades del CEO, els independentistes:

- Som més joves
- Tenim més nivell educatiu
- Som bilingües
- Tenim avis de diversos orígens
- Estem interessats en la política
- Som més treballadors
- Som més emprenedors
- No tenim cap tendència a ser musulmans
- Tenim major predisposició a acceptar riscos"

Com tot en aquesta vida hi ha factors sobre els quals, si més no avui dia, no es pot incidir. Un seria, per exemple, el fet que ens fem grans i acabem morint. En el nostre context actual aquest factor ens afavoreix perquè l'unionisme és més fort en aquest sector d'edat.

Ara bé, hi ha d'altres que poden ser modificats. Un que a mi em crida l'atenció és el nivell educatiu. És cert que el principal factor que defineix l'èxit o fracàs escolar són les famílies. Aquest és, alhora, un factor sobre el qual no es pot actuar gaire; al capdavall cadascú té la família que li ha tocat. Però a diferència de l'edat, i malgrat que l'element principal pugui ser la família, hi ha altres maneres d'incidència. Una de les possibles preguntes seria: caldria un moviment social impulsat per l'independentisme que s'adrecés a les zones del país amb més fracàs escolar per oferir suport i així, a mig termini, poder cooptar els millors elements d'aquestes comunitats? Quants de vosaltres estaríeu disposats a invertir part del vostre temps en una acció d'aquestes característiques? Us convido a un debat constructiu.

Respostes

Configuració

Publicitat

Fòrums

  • 9.142.144 missatges
  • 215.677 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat