Fòrum

Eixamplar la base (II)

atxera89 13👍 76
Abans de res esmento breument els trets que defineixen els retrats robot dels votant independentista i l'unionista d'acord amb les darreres dades del . Ho copio d'un altre post:

"O sigui, resumint:

El votant unionista radical es pot definir com:

- Persona gran (no jove)
- Baix nivell educatiu
- Monolingüe espanyol
- Sense cap avi català
- Poc interessat en la política
- Poc treballador
- Poc emprenedor
- Tendència a ser musulmà
- Avers al risc

Des de l'unionisme, intenten fer creure (com amb els comentaris sobre el futur MHP Quim Torra) que els independentistes som "etnicistes". Però clarament, el que és cert és el contrari, perquè segons les dades del CEO, els independentistes:

- Som més joves
- Tenim més nivell educatiu
- Som bilingües
- Tenim avis de diversos orígens
- Estem interessats en la política
- Som més treballadors
- Som més emprenedors
- No tenim cap tendència a ser musulmans
- Tenim major predisposició a acceptar riscos"

Com tot en aquesta vida hi ha factors sobre els quals, si més no avui dia, no es pot incidir. Un seria, per exemple, el fet que ens fem grans i acabem morint. En el nostre context actual aquest factor ens afavoreix perquè l'unionisme és més fort en aquest sector d'edat.

Ara bé, hi ha d'altres que poden ser modificats. Un que a mi em crida l'atenció és el nivell educatiu. És cert que el principal factor que defineix l'èxit o fracàs escolar són les famílies. Aquest és, alhora, un factor sobre el qual no es pot actuar gaire; al capdavall cadascú té la família que li ha tocat. Però a diferència de l'edat, i malgrat que l'element principal pugui ser la família, hi ha altres maneres d'incidència. Una de les possibles preguntes seria: caldria un moviment social impulsat per l'independentisme que s'adrecés a les zones del país amb més fracàs escolar per oferir suport i així, a mig termini, poder cooptar els millors elements d'aquestes comunitats? Quants de vosaltres estaríeu disposats a invertir part del vostre temps en una acció d'aquestes característiques? Us convido a un debat constructiu.

Respostes

Configuració
 • Rigel62.878 10 6👍 31.227
  La base s'eixampla actuant, no anant de calculadors per la vida i no deixant-nos fer caure en els paranys dialèctics i mediàtics espanyols per a recloure'ns a llur marc mental. La base s'eixampla anant de cara a barraca.
  • atxera89 13👍 76
   No sé si ha fet la impressió contrària, però estic d'acord amb tu. La determinació sempre és i serà necessària per fer avançar el país.

   La meva lectura és que de moment no veig cap voluntat política -em refereixo als partits majoritaris; em sap greu, però alhora crec que són imprescindibles- per tornar a posar en marxa i a punt la confrontació amb l'estat en un breu termini de temps. M'ensumo, i ja em sap greu, que estarem uns quants anys en stand-by amb la qual cosa crec que hauríem de mirar d'arribar al nou momentum en les millors condicions. I aquesta no deixa de ser una proposta. 
 • Ohtar17.544 7 95👍 8.449
  Què collons és "Tendència a ser musulmà" ? 
 • enyor975 9👍 222
  Misèries meves, però me n'alegro de tenir un fil que ha generat una versió 2.0.
 • Screen4.216 1 501👍 2.006
  Aquest és un fil supremacista i ho sabeu

  • atxera89 13👍 76
   Certament ho és. Íntimament, o com a molt en cercles reduïts, reconec el que no deixa de ser un secret a veus. Que el poble català és més crític, més democràtic, més culte, més llegit, més viatjat, més treballador, més innovador. No deixa de ser una mica contradictori perquè normalment les metròpolis solien ser fars de cultura que il·luminaven les colònies, però el nostre cas s'assembla més a aquella escena de Trainspotting que tothom coneix. Doncs això, que l'únic que ens manca és una mica més de determinació per acabar la feina i acabar renaixent com a poble. Tinc pressa, no tant per mi com pels meus descendents. Perquè no hi ha futur a un país ocupat.

Publicitat

Novetats

Fòrums

 • 9.225.699 missatges
 • 218.608 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat