Fòrum

Manipulació Històrica: El Regne d'Asturies era en realitat el Regne d'Oviedo [Adoctrinament]

Alwix3.207 9 622👍 1.700
Per quan us toquin els pebrots amb mites pseudohistòrics, ni més ni menys que el mite fundacional espanyol és fals o com a mínim re-interpretat. 

"El denominar com Regne d'Astúries a aquest territori és, per tant, una interpretació molt posterior. Molt semblant a la que alguns romanços sobre Bernardo del Carpio assenyalen quan afirmen que Carlemany pretenia la Corona de Lleó, anacronisme evident quan sabem que al començament del segle IX la capital del Regne no era a Lleó sinó a Oviedo. Similar interpretació cal fer en el cas de l'anomenat «Regne d'Astúries».

A més, si apel·lem a Astúries, la referència que existia llavors era la divisió realitzada pel rei godo Wamba: les Astúries d'Oviedo (situades al voltant del territori Ovetao, on es funda el nucli originari d'Oviedo en l'any 761), Astúries de Santillana i les Astúries de Laredo. Almenys fins a la fundació del Principat d'Astúries en 1388, sembla que l'única forma política, no merament ètnica, amb la qual designar el regne cristià que molts anomenen Astúries és «regne d'Oviedo», ja que el seu nucli i major esplendor va tenir lloc a voltant de la ciutat d'Oviedo."

Original en castellà:

http://el.tesorodeoviedo.es/index.php?title=Reino_de_Oviedo

Respostes

Configuració

Publicitat

Novetats

Fòrums

  • 9.225.686 missatges
  • 218.608 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat