Fòrum

Roda de premsa Puigdemont-Torra(ina) des de Berlín

Carles Martell2.956 1 655👍 4.993
Sense sorpreses destacables. Ambdós han parlat en català, castellà i anglès. S'ha insistit nombroses vegades en demanar diàleg i s'ha exigit, també amb insistència, la fi del 155 i del control econòmic de la Generalitat (tot destacant que ja s'aplicava abans del 155).

De tot el que han dit, em quedo amb l'aclariment que en Torra no serà un president titella i també han dit que no està contemplat convocar eleccions i que pot ser una legislatura normal de 4 anys.

Un detall: han explicat, en anglès, com hem arribat fins aquí a través dels greuges Espanya-Catalunya, fet útil per desvincular el Procés de la crisi econòmica i dels populismes actuals.

Respostes

Configuració
 • atxera89 13👍 76
  Entenc que sols hi ha una manera de tornar a posar la maquinària un altre cop en marxa i és organitzar un altre referèndum. 
  Sé que aquesta asseveració us pot sobtar, però provaré de justificar-la. És ben possible que l'1-O fos un farol per part de la major part dels polítics independentistes de cara a una negociació amb l'estat espanyol que veien com a pas posterior. Que sols una minoria hi cregués. Atesa l'experiència, els suports amb què comptem, el context, etcètera, una de les úniques solucions és donar temps per canviar de lideratges i tornar a organitzar l'embat, però aquest cop amb ciutadans al govern de l'estat. 
  Mandra? Potser. Sobretot, però, cal que doni temps perquè puguem recuperar la confiança en aquells que ara hauran d'acabar la feina i fer en el que en seu moment no van fer: cridar els catalans a defensar la república al carrer. Ara, però, cal que algú sigui prou sincer com per dir que hem perdut aquesta batalla i prou honest com per afirmar que la propera ho rematarem.
  • Jaume_I15.281 10 126👍 7.626
   És una broma? El que cal és fer estructures d'estat verídiques.
  • Rigel62.893 10 7👍 31.239
   El referèndum el vam fer, el que cal és aplicar-ne el resultat.
  • Anònim1016.631 6 105👍 15.679
   És materialment impossible, ara ja anirien directament a detenir els convocants, en haver estat capaços de normalitzar el següent nivell repressiu, a banda que en cas de no fer-ho, no és fàcil materialitzar-lo, és una cosa que es va fer bé i es va organitzar bé, a banda que és difícil mantenir la mateixo mobilització quan una cosa és vista com a repetitiva i inoperant. L'1O vam tenir la "sort" que el nou escenari de violència, sumat al caràcter amb intenció vinculant, va suposar un revulsiu que l'allunyava de ser una repetició del 9N anterior.

   El que cal és una vaga general i paralització de l'economia, tot indefinit, el que calia fer l'octubre o sinó el gener, però per això calen uns polítics a l'alçada, no partidistes, que facin pinya, sacrificats, que incentivin caràcter combatiu, i una població a l'altura d'això. Al primer món ple d'acomodats ho veig complicat, però en qualsevol cas si la possibilitat hi és seria amb uns polítics en aquesta línia i amb un detonant fort que generés l'ambient propici.

Publicitat

Novetats

Fòrums

 • 9.226.623 missatges
 • 218.633 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat