Atenció: Aquest fil té més d'un any d'antiguitat, i els seus continguts podrien haver quedar obsolets.

Fòrum

Perquè Espanya prefereix fer la guerra bruta a negociar amb els catalans?

Brioix5.077 6 425👍 1.396
En la disputa Catalunya-Espanya, Espanya té més força. Té un estat (!) i n'utilitza tots els mecanismes contra Catalunya, que només és una comunitat autònoma, i gràcies.


Partint d'això, si hi ha procés d'independència és perquè espanya s'ha negat a negociar. Espanya ja incomplia l'estatut anterior al 2006 i va atacar durament la reforma del 2006. Des de llavors, Espanya no ha negociat absolutament res amb Catalunya. Res de res.

Si Espanya decidís negociar coses substancials amb Catalunya (cosa que jo veig impossible), part dels catalans hi donarien suport. Perquè espanya no negocia, llavors, per aturar l'independentisme?? Perquè Espanya prefereix fer la guerra bruta a negociar?

Respostes

Configuració
 • Calidoscòpic21.004 15 70👍 14.369
  Perquè Espanya, per ser, necessita conquerir. I nosaltres som el seu dret de conquesta. No som res, només una excrescència inanimada i així ho creuen fermament.
 • Anònim1017.092 6 100👍 16.560
  Perquè volen guanyar de golejada, esclafant-nos i esborrant-nos com a poble, i no tenen cap escrúpol ni límit moral per fer-ho, i saben que tenen la força per fer-ho, i estan disposats a posar una mica en risc la unitat d'Espanya per culminar el seu imperial projecte.
 • __29878__1.919 3👍 1.949
  Som l'enemic comú d'espanya i com menys drets ens donin més vots guanyen allà
 • Lluísfrancesc12.833 9 164👍 11.928
  És la seva cultura i (no) s'ha de respectar.
 • Taujà13.777 8 148👍 5.751
  Supremacisme.
 • UsuariV11.468 5 179👍 6.908
  Parlem clar, ací el problema principal és la "pela". Es poden negociar moltes coses però l'únic problema està en el finançament. Pots tindre moltes competències però si no tens diners i autonomia econòmica per a excercir-les, no tens res.
  I per l'altra part igual. Als espanyols no els preocupa massa que la Generalitat de Catalunya amplie les seus competències d'"autogovern", lo que no estan disposats a consentir és que s'emporte un euro més del que s'emporta ara, perquè consideren que el principi de solidaritat nacional està per damunt de tot i si són més rics, doncs han de contribuir més per a poder mantindre persones i infraestructures en tot el territori de l'estat.

  Aleshores, com qualsevol negociació d'augment d'autonomia comporta augment de diners, l'empresa és impossible perqué castellans, andalusos, murcians, estremenys, aragonesos, VALENCIANS, etc. no ho acceptaran mai. I això ho sap el PP que mana ara, i ho saben també els altres partits que aspiren a governar Espanya, incloent els hipócrites de Podemos.

  En paraules clares, no és que els agrade la guerra bruta, no volen negociar, senzillament, perquè no poden fer-ho.
  • MLC11.256 5 187👍 8.912
   Ni en això estem d'acord. Vaig llegir no recordo on que el problema justament no és de peles perquè les peles permeten  sempre arribar  a un entremig i compensacions. Que Catalunya demana 10.000 milions més? Doncs li dones 5000. Això no agrada a andalusos i valencians? Doncs els hi promets inversions en AVE, etc.

   El problema està em aquelles que només poden ser si o no. Catalunya vol un referèndum? Vol negociar de forma bilateral? Vol un concert com els bascos? Vol seleccions pròpies? Aquí o és si o és no.
   • UsuariV11.468 5 179👍 6.908
    Sí, clar, a uns els dones 5.000 milions d'euros més i als altres els promets inversios. Però tu et penses que la gent és idiota? Perqué no hi ha manera d'abordar el problema del finançament, no dic ja en Catalunya sino per a tots? Perque tothom se sent perjudicat i no vol que li resten un euro, i ja em dirás com es fa d'augmentar a uns sense llevar als altres, que al final, la caixa és la mateixa.

    Obviament, quan dic negociar, estic parlant de negociar coses que constitucionalment siguen viables, lo que descarta un referéndum d'autodeterminació i les seleccions pròpies (i ací entrem en legislació internacional).

    I si em parles de concert económic, vas a lo que jo dic. Si a Catalunya li fan un concert com als bascos, la Susana organitza una marxa verdiblanca contra Madrid, i els partits que hi voten a favor, literalment desapareixen de 3/4 parts de l'estat.
    • MLC11.256 5 187👍 8.912
     No has entès el missatge. Els diners es poden partir. Si jo demano 5000 milions, et poden compensar amb inversions en AVE per valor de 3000 milions i un impost sobre begudes ensucrades o un augment de beques. Al final, donant a un i compensant a l'altre, es pot sempre arribar a un acord. I si no pot ser amb 5000 milions, doncs s'arriba amb 4000 o amb 3500.

     Quan és tot o res, als catalans ens donaran sempre res.
  • Eimeric8.023 12 268👍 1.925
   Si el problema només fos aquest no serien tan hostils amb temes com la llengua catalana.
   • UsuariV11.468 5 179👍 6.908
    El tema de la llengua el tenen controlat i no han necessitat ni necessiten un 155. Va ser suficient la interpretació del TC sobre la "no obligatorietat" del coneiximent del català (al contrari del del castellà) i simplement vigilar i presentar recurs quan ho consideren oportú.


 • llamp48.615 17 10👍 12.154
  Per principis i pel Dret de Conquesta (bé, també perquè Catalunya és una mamella)
 • __32382__2.202 1👍 1.584
  Ells no estan lluitant per mantenir la unitat d'espanya, la tenen més que assegurada, ells estan lluitan per no donar-nos el pacte econòmic-cultural. Per tres motius, perquè els crearia molts problemes amb la resta de comunitats, perquè posaria en perill la pròpia subsistència d'Espanya i per la manera poc hàbil amb què es va demanar.
 • Screen4.671 1 463👍 2.287
  Mariano ha fet la seva carrera política en contra dels catalans. 

  Contra l'estatut... etc. 

  A més tenia a l'oncle Aznar vigilant-lo

  I a més a més totes les autonomies deficitàries haurien saltat a la iugular del govern en cas de concessions als catalans. 

  Si hagués volgut -que dubto que ho volgués- Mariano hauria tingut molt poc marge de maniobra per negociar. 
 • Massagran688 3👍 998

  Som l'enemic natural de Castella en la concepcio del Nacional Catolicisme Castizo que persegueix que tota la peninsula es cultura castellana (dit per ells espanyola) i nosaltres som precisament una nosa per aquesta ideologia per tant porten decennis, centennis inculcant catalonofobia, la gent s'en riura pero subconscientment ens tracten com si fossim els jueus, i aixo es nota amb el "A por ellos" i el tot s'hi val per anorrear-nos.

  I aquest sentiment ve per un sentiment d'inferioritat, no s'expliquen com despres de tants i tants anys, encara estiguem aqui, i els hi fa molta, molta rabia, que la (per ells) regio de Catalunya sigui una de les mes prosperes. Detecten aquest fet diferencial i el nostre taranna, i es senten gelosos.

  I que fan? doncs ficar-se amb el set ciencies i alinear-se amb el xoni del carrer, d'aqui que la TV escombraria de castella com Salvame i merdes aixi, tinguin tant d'exit, o com una arrimades sigui tant votada, es premiar el que mes s'assembla a ells (uns mediocres) i enviar a cremar el que els hi fa recordar lo merdosos que son. 

  Si tens una poblacio aixi, tu com a representant no pots fer cap gest que sigui simpatic a l'enemic perque sino et sortira l'altre representat que et dira que ets un amic dels catalans.

  I aixo es el que passa a Espanya, en definitiva, es feixisme. Pur i dur. I es una absoluta tristesa perque quan podriem estar segles funcionant com alemania i els seus landers, intenten forsar-nos un estat xovinista com el frances. I aqui estem.

   

  I la culpa, a sobre, ens la volen fotre a nosaltres, perque ens hi resistim, i ja esta, no els faras canviar d'opinio.

   

 • __28653__23.841 3👍 5.608
  La guerra bruta dona molts vots, negociar fa perdre molts vots
 • autokrator13.371 3 157👍 9.115
  Doncs bàsicament perque consideren que no els cal, que dins de la cultura política que s'ha creat ja poden anar gestionant el país tenint un territori en contra. És el mateix que amb Euskadi, a més com a precedent segur que consideren que els ha sortit be. Jo me'n recordo perfectament quan la gent d'esquerres pensavem que l'Estat acabaria negociant alguna cosa amb ETA més tard o d'hora i creiem que el conflicte no tenia una solución només policial. I han resulta tenir raó els de dretes, no els ha calgut negociar. Ara pensen el mateix. 
  • Biel Torrens6.712 12 318👍 1.565
   Ni de conya. Catalunya és casus belli per espanya. No donen peixet perquè creuen que amb l'estrategia actual els és molt més segur seguir dominant Catalunya que donant peixet. I perquè el peix és el que volen de Catalunya, i no estàn disposats a renunciar a un sol gram. Ni a un sol gram ni encara més a tot el peix sencer. Abans la guerra.
   • willybarna12.577 11 167👍 3.762

    Biel Torrens escrigué:
    Ni de conya. Catalunya és casus belli per espanya. No donen peixet perquè creuen que amb l'estrategia actual els és molt més segur seguir dominant Catalunya que donant peixet. I perquè el peix és el que volen de Catalunya, i no estàn disposats a renunciar a un sol gram. Ni a un sol gram ni encara més a tot el peix sencer. Abans la guerra.
    Crec que els dos teniu raó. Si Catalunya se'n va d'Espanya, tampoc seria la fí del món per als espanyols, ho superarien amb el temps, i economicament no ho notarien en excés, i les elits podrien continuar expoliant el que quedes de l'estat espanyol amb més intensitat alhora que haurien venut a la població espanyola que ells van ser inflexibles amb els catalans fins al final, i que no van cedir en rés fins que ja materialment no van poder evitar la independencia, pero que a partir de llavors s'acaben les autonomies i les llengues cooficials en els territoris periferics.

    Al mateix temps podrien tractar de crear un Ulster a Catalunya per tractar de que si hi ha independencia, almenys que l'AMB i l'AMT restin sota domini de Castella per poder continuar l'expoli.
 • Fidalgo1.401 3👍 2.387
  Perque saben que, encara que volguessin, els polítics catalans no poden arribar fins al final (guerra d'independència) i ells sí.
 • Eimeric8.023 12 268👍 1.925
  A Espanya impera l'odi i no tenen cap necessitat de negociar

  Espanya només negociarà si es veu forçada, i fins i tot d'això en tinc dubtes. Aquests són capaços de morir matant.
 • Gínjol16.181 3👍 6.590
    Consideracions polítiques i de tota mena a banda, estic convençut que si el catalanam no rabiés tant i, en lloc d'estar sempre parlant de les bestieses que ens fa Espanya i destralejant, es dediqués una mica més a cercar solucions, estudiar tactiques i autocriticar-se amb esme i tranquil·litat, tot milloraria a mitjà termini.

    Perquè a Espanya no la podem canviar, però canviar nosaltres a millor és més possible, perquè depèn de nosaltres mateixos.

    En aquest sentit, aprenent dels guanyadors: https://bracosoberts.wordpress.com/2018/05/11/gandhi-el-major-independentista-de-la-historia-fe-i-forca-contra-lopressio/

    Hi ha massa histerisme i no és bo per a ningú, però sobretot no és bo per al nostre poble.
 • BarratinaireUsuari sumador8.374 14 257👍 6.245
  No els cal negociar amb un poble que no oposa cap resistència més enllà d'una de simbòlica. No cal que es rebaixin a negociar amb aquells que gràcies al llirisme poden esclafar com si res.

  És el que té no tindre uns polítics a l'alçada 
  • willybarna12.577 11 167👍 3.762

   Barratinaire escrigué:
   No els cal negociar amb un poble que no oposa cap resistència més enllà d'una de simbòlica. No cal que es rebaixin a negociar amb aquells que gràcies al llirisme poden esclafar com si res.

   És el que té no tindre uns polítics a l'alçada 
   Els polítics catalans son el reflexe de la població catalana. La realitat és la que és.
 • Gesta_Comitum26.483 14 43👍 1.248
  ens considera èssers.inferiors
 • cathalà23.488 12 52👍 7.019

  Perquè el que volen és que a Catalunya deixi d'haver-hi catalans. Aquest és el seu objectiu final. Ja ho va dir als anys 80 el president espanyol Leopoldo Calvo Sotelo, que s'havia d'omplir els Països Catalans de "xarnegos".
 • EPS62.146 13 8👍 10.938
  Això és com la vida, com els negocis, com les relacions laborals, etc... Un no te res a negociar quan ho te tot per la ma, i menys quan no consideres a l'altra part com una igual.
 • barcelonista10015.034 11 131👍 1.560
  Perquè ESPANYA.

  Sánchez Piñol apuntava a altres similituds entre el 1714 i el moment que vivim ara: “En aquella guerra, els castellans no van voler negociar ni conversar en cap moment i això estranyava molt als catalans”.

  https://www.nuvol.com/noticies/albert-sanchez-pinol-si-hem-patit-tantes-derrotes-es-perque-existim/
 • Screen4.671 1 463👍 2.287
  Negociar és de pobres i de catalans

 • rotllan11.880 5 171👍 11.860
  Perquè els senyors no negocien amb els seus serfs
 • Tord3.701 3 560👍 2.970
  És la seva cultura
 • pa-integral4.078 15 523👍 324
  El títol és una resposta. Quina és la pregunta?
 • Fidel AlfalsUsuari sumador11.647 8 176👍 4.287
  Per què el cel és blau? per què volen les aus?
 • Biel Torrens6.712 12 318👍 1.565
  Perquè no li cal. Com tu dius espanya té més força, té un estat i n'utilitza tots els mecanismes contra nosaltres. Si amb això ens està escombrant per què cedir en res? No negociar és la opció més racional i més productiva que tenen.

 • Rackoonaire665 1👍 748
  Espanya és dèbil. No té raó. Només li queda això.
  Els espanyols en general individualment són dèbils.
  Per això van a lo segur i sempre actuen en grup.
 • Capra Pyrenaica76 1👍 33
  A què fan olor els núvols?

Publicitat

Fòrums

 • 9.285.125 missatges
 • 220.677 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat