Atenció: Aquest fil té més d'un any d'antiguitat, i els seus continguts podrien haver quedar obsolets.

Fòrum

Esteu segurs del tot que fer dues xarxes escolars seria el millor per al catala?

cristinon26.766 9 41👍 1.463
 
Bon dia  a tothom.

Respostes

Configuració
 • willybarna12.552 10 167👍 3.746
  En aquest mateix apartat hi ha una enquesta per votar si estas a favor o en contra d'una doble xarxa escolar a Catalunya.

  https://www.racocatala.cat/forums/fil/218070/doble-xarxa-escolar-catalunya-si-no


  Voteu!  
 • RESILIENT2.667 2 699👍 2.319
  Fer dues xarxes, a més de ser una aberració, seria contraproduent per a tots, indiferentment que siguin o se sentin catalans o no.

  Dolent per a la llengua catalana, dolent per a la castellana ...i dolent per a tota la gent, vagin o no a l'escola.
  A Catalunya això no es pot ni plantejar. 

  És més, caldria anar caminant per a eliminar tot l'ensenyament privat i/o concertat. Únicament permetre ensenyament privat com el "Lycée français" o el "British School", etc. per a estrangers que estiguin de pas a casa nostra i no admetre la matriculació de ningú més.

  Ensenyament públic, gratuït i de qualiat per a tot hom, és un dels altres camins cap a l'igualitarisme i cap a la destrucció de guetos insolidaris que enfronta'n a la gent en crear privilegiats.
 • Ballester7.764 7 278👍 2.647
  L'escola pública en català és el que ens envegen totes les llengües sense estat d'Europa i del món. I ara ho hem de llençar per la finestra? Esclar que sí! Els il·luminats del Racó no poden pas estar equivocats!

  És gairebé tan bona idea com allò que tots els catalanoparlants ens traslladem al Bages, ens reproduïm com conills, i des d'allà reconquistem tot el territori.
 • Jaume_I15.952 11 117👍 8.460
  Albert Eisntein deia si vols resultats diferents no facis el mateix. 
  La immersió no ha funcionat gaire bé,  cal canviar el sistema. Ho diu la ciència no ho dic jo.
  • willybarna12.552 10 167👍 3.746

   Jaume_I escrigué:
   Albert Eisntein deia si vols resultats diferents no facis el mateix. 
   La immersió no ha funcionat gaire bé,  cal canviar el sistema. Ho diu la ciència no ho dic jo.
   Per desgracia la majoria de gent te una mentalitat molt gregaria i molt socialista, defensen la seva religió anomenada "Igualtat Lliberticida" que consisteix en que tothom ha de fer el que diguin els pastors i qui es vulgui sortir del ramat és una puta ovella negra.

   Molts, mentalment estan reclosos, per culpa dels dogmes dels seus líders "religiosos", en una cova mental de la que no poden/volen trobar la sortida, tal qual  ..... 

   Related image

   La masa és borrega. La salvació només pot ser individual.
  • RESILIENT2.667 2 699👍 2.319
   Escolta, far d'occident, quan una cosa no funciona del tot, el primer que cal fer és analitzar el perquè.
   Doncs igual ens troben que és un bon procediment i que falla pel fet que el duen a la pràctica uns indigents mentals o uns interessats en què falli, etc.
  • cristinon26.766 9 41👍 1.463
   Estarem tots d' acord que gracies a la immersio pots adrecarte en catala a la major part de gent que hi viu a Catalunya

   Ha estat clau per la convivencia al nostre  pais despres de Franco, de 40 anys de prohibicio del catala i d' haver vingut a  viure 2 o 3 milions d' immigrants espanyols dels anys 50 als 70 i pico

   Ara no ho pinteu com si hagues estat un desastre perque no ha estat aixi


   Es millorable, aixo si!

   Jo estic d' acord amb les persones que diuen immersio linguistica ben feta, al 100x 100
   • Heavyata Rural14.435 8 139👍 528

    cristinon escrigué:
    Estarem tots d' acord que gracies a la immersio pots adrecarte en catala a la major part de gent que hi viu a Catalunya


    Això no és gràcies a la immersió, la llengua catalana s'entén amb sis mesos de romandre a Catalunya. No cal haver anat a l'escola per entendre una llengua fàcil (per als espanyols) com la catalana.
  • Ballester7.764 7 278👍 2.647
   Em passa sovint que arribo tard a la feina, però veig que seguint Einstein hauria de sortir de casa i anar en direcció contrària a on treballo, així segur que arrribo a temps.
  • Saimdusan4.624 6 466👍 2.738
   parteixes de la suposició que la situació depèn principalment del model educatiu
   • Jaume_I15.952 11 117👍 8.460
    No, jo crec que depèn de les estrelles i l'oracle.
    • Saimdusan4.624 6 466👍 2.738
     De debò creus que se salva el català principalment a través de canvis al model educatiu?

     S'ha de treballar en molts àmbits, no només les escoles. Afegir més castellà a les escoles no salvarà l'idioma.
     • willybarna12.552 10 167👍 3.746

      Saimdusan escrigué:
      De debò creus que se salva el català principalment a través de canvis al model educatiu?

      S'ha de treballar en molts àmbits, no només les escoles. Afegir més castellà a les escoles no salvarà l'idioma.
      A veure si ens posem les piles sobre el que es busca. Sense acritut eh.

      Es tracta de educar i també socialitzar en un entorn plenament catala a gran part dels nanos castellanoparlants de Catalunya en edat escolar. Aixo ara mateix nomes podria ser factible amb una doble xarxa escolar, ja que els pares no hostils al catala no tindrien cap problema en educar als seus fills a la linea en catala. La linea en castella seria escollida per un 25% o com a molt un 30% de la població.

      Llavors, si et llegeixes totes les meves intervencions al llarg del fil, veuras els meus arguments per defensar la doble xarxa. Jo vull que l'ús social del catala entre els joves en edat escolar augmenti, llavors, l'artifex d'aquest augment d'us social seria la linea educativa en catala, escollida per un 70-75 o 80 per cent dels pares.

      El 20-25 o 30 per cent restant anirien a parar a la linea en castella, i la gran majoria d'ells son gent que dificilment s'integrarien a la catalanitat en les condicions actuals. Potser amb el temps, una minoria d'ells, demanen canviar-se a la linea en catala més que res per fugir de la més que probable degradació social que podria acabar succeint en la linea en castella, donat que seria escollida per molts pares amb un perfil més aviat de considerar la escola com una guarderia per a canalla ja una mica grandeta, i també molts nous immigrants que son de dificil adaptació social.

      amb el temps, la linea en castella aniria disminuint percentualment a causa de factors socioeconomics, ja que poc a poc alguns dels pares anirien canviant els seus fills a la linea en catala pel prestigi d'aquesta i també per la seua baixa conflictivitat.

      ** Jo defenso el "TONTO L'ULTIM", vull dir, que si s'arribes a un hipotetic escenari en el qual s'establis una doble xarxa escolar, i amb els anys la gent s'anes transferint a la linea en catala, si aquesta hagues arribat al 85% dels alumnes, jo a partir de llavors establiria un filtre en el qual a partir del 90% d'alumnes, la resta que demanes despres d'arribar a aquest llindar ser escolaritzats en catala els enviaria a escoles diferents d'on ja estarien escolaritzats el 90%, i aquest avís el donaria quan s'hagues arribat al 85%, o potser abans, per tal de que qui fos una mica llest, mogues rapidament als seus fills a la escola en catala.


  • willybarna12.552 10 167👍 3.746


   Image result for applause meme gifImage result for applause meme gif


   Magistral explicació!

   + 10000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000

  • Anònim1017.086 6 100👍 16.545
   Però la llengua pròpia de Catalunya és el català, no és cap imposició, és natural que llengua vehicular arreu sigui la pròpia, com a Alemanya ho és l'alemany i en cap cas el turc o a Castella ho és el castellà.

   A més a més, com bé dius, potser sí que hi hauria unes tendències socialitzants positives, però els de la línia castellana, tenint en compte les circumstàncies del català en altres àmbits i als entorns de la majoria dels que hi anessin, creixerien amb un desconeixement brutal de català, això també podria ser un problema social, encara es queixarien que no el poden assumir com a requisit, i també podria ser que a la línia catalana la cosa estigués 50-50 (els catalanoparlants amb prou feines ho són el 30% dels infants) i no pas 70-30 en favor dels catalanoparlants, anul·lant l'efecte integració i tenint a damunt una porció de la societat en una línia alienada del que és la cultura del país.
   • Aufrany4.955 3 439👍 4.951
    creixerien amb un desconeixement brutal de català

    Caldria des del departament una exigència pel que fa al coneixement de la llengua, no és tan difícil, com ara no podràs tenir un grau sense el B2 d'anglès, doncs no pots tenir la ESO sense un B2 de català per dir alguna cosa.
   • virot9.345 4 232👍 4.553
    A mi també em preocupa que els de la línia castellana creixin amb un nivell de català molt baix, però llegint comentaris del fil em sembla que se n'està fent un gra massa. Coi, estem parlant de 3 hores a la setmana durant 13 anys, d'una llengua molt semblant al castellà i emprada en tota mena de senyalització, d'acte públic... Si no poden assolir un nivell acceptable és que tenim molt poca confiança en el sistema educatiu...

    El requisit del català en càrrecs a l'administració pública no veig perquè s'ha de justificar. Dependrà de les majories polítiques que hi hagi al Parlament.

    Finalment l'"efecte integració" no és qüestió de sí/no. Hi hauria escoles on una llengua seria clarament predominant i tots els alumnes l'adoptarien, a d'altres la cosa estaria més igualada i totes dues s'utilitzarien. I ja sabem que la realitat lingüística varia salvatgement en funció del lloc. El cas però és que en qualsevol escenari tindrien més pes els catalanoparlants que actualment, i com que la cosa en general està prou ajustada, a molts llocs això suposaria decantar la balança a favor nostre...
  • Aufrany4.955 3 439👍 4.951
   Home, per fi algú que ho enten.

   Repasa els números del sistema basc perquè encara són més favorables a l'euscar: 
   https://www.racocatala.cat/forums/fil/209256/el-sistema-educatiu-basc

  • Ballester7.764 7 278👍 2.647
   En el moment en què la gent que hagi crescut a Catalunya pugui no haver après el català, tindran raó els que reclamin que l'administració faci servir totes dues llengües, com al País Basc, en lloc de tenir el català com a llengua preferent. A partir d'aquí, no hi haurà castellà només si es demana a l'administració, sinó que hi serà sempre. És un pas enrere de proporcions i conseqüències brutals. Com seria un Rufián que no hagués estat mai en contacte amb el català?

   El bastió que té la llengua catalana a Catalunya és que tothom crescut aquí ha quedat en igualtat de condicions pel que fa a la llengua pel pas per l'escola, i això permet que la llengua pel que fa a l'administració pública a Catalunya sigui de manera preferent i per defecte el català. Treus aquests fonaments, i et cau tota la casa.
 • tio_cuc1.693 13 927👍 451
  Com a valencià la resposta és ràpida. No.
  • Aufrany4.955 3 439👍 4.951
   Els dos casos no són comparables però conta va.
   • tio_cuc1.693 13 927👍 451
    Sempre estem igual, tot és comparable perquè el que hi havia al País Valencià (ara amb magrebins, colombians i romanesos es complica la cosa) fins ara, és una població d'origen català (que és el que ens fa ser diferents de Castella) absolutament colonitzada i monopolitzada per castellans i interessos castellans, EXACTAMENT IGUAL que al Principat Català.
    • Aufrany4.955 3 439👍 4.951
     El nivell d'autoodi i autocensura alhora de fer servir la llengua per part de valencianoparlants i l'agressivitat xurra envers la llengua que he observat al País València, supera molt la que hi ha al principat. Combinant això amb el fet que he conegut de casos on la mestra de la línia en valencià el parla molt precariament, fa que per mi la situació no sigui comparable tot i que ací s'està evolucionant ràpidament cap a la situació del sud i l'impacte de la immigració no espanyola ací és molt superior.
     • tio_cuc1.693 13 927👍 451
      Hi estic d'acord. Però la situació base, la mateixa. És a dir el mateix poble colonitzat. El que no té sentit és dir, com una part està més monopolitzada i manipulada pels colons ja no som el mateix poble i per tant ja s'ho faran. Precisament la part més manipulada i colonitzada tindrà molts més problemes de reconèixer la menys manipulada i colonitzada. 
      • Aufrany4.955 3 439👍 4.951
       No és un problema de reconeixement perquè una part vol que l'altra desaparegui, es disolgui en ella i és el que està passant perquè en molts centres els catalanoparlants són minoria.
    • rotllan11.879 5 171👍 11.859
     Esteu com esteu per suicidi nacional, no per xarneguisme
     • tio_cuc1.693 13 927👍 451
      Quan una persona vol saltar des d'una finestra i suïcidar-se hi ha diverses opcions, passar d'ella, 'ja s'ho farà', o pitjor, si intente ajudar igual me'n vaig avall amb ella o, intentar convèncer-la que potser hi ha d'altres alternatives al suïcidi.
      • tio_cuc1.693 13 927👍 451
       Quan la persona que vol saltar per la finestra parla i pensa en una llengua diferent és molt difícil convèncer-la que el suïcidi no és bo. Però quan una persona parla en la nostra llengua encara que estigui absolutament lobotomitzada, sempre hi haurà un mínim de esperança perquè no acabi suïcidant-se. 
 • Saimdusan4.624 6 466👍 2.738
  Òbviament que no

  No cal fetitxitzar el model educatiu, hem de potenciar el català als altres àmbits
  • Jaume_I15.952 11 117👍 8.460
    treu el lliri va
   • oprimit19.822 15 79👍 10.344
    Més lliri que pensar que legalitzar l'idioma espanyol a les classes catalanes comportarà més gent parlant en català...
    • Jaume_I15.952 11 117👍 8.460

     La divisió social ho portarà i ens portarà a la llibertat. No aquest sistema de merda que beneficia al més fort. però com fins ara ens ha anat tant i tant bé eh i que ho diguis tu que tot el dia et vas queixant... encara te més ...

     • willybarna12.552 10 167👍 3.746

      Jaume_I escrigué:

      La divisió social ho portarà i ens portarà a la llibertat. No aquest sistema de merda que beneficia al més fort. però com fins ara ens ha anat tant i tant bé eh i que ho diguis tu que tot el dia et vas queixant... encara te més ...

      Ell es queixa molt, pero quan venen eleccions corre a votar a Convergencia/PedeCat/JxCat/O com collons es diguin. 

      N'hi han molts més dels que semblen aixi, molt criticar, pero despres apuntalen la sociovergencia al racó defensant sistemes educatius nocius i obsolets, per exemple, i a fora del racó apuntalen la sociovergencia votant a Convergencia o com es diguen.

      Son persones de pensament bastant estatic, com els gosos d'atura, que només es mouen a cop d'estimul del seu pastor de torn.

      El problema real es que és molt complicat desde un forum influir en la política, jo encara tinc una mínima esperanca en una part de la població catalana que amb el temps crec que pot anar despertant progressivament i adonar-se d'aquesta gran farsa colectiva que ha estat la política catalana dels darrers 38 anys.

      Suposo que molts, quan comencin a veure el percal, comencaran a intentar pensar per ells mateixos, i qui sap si quan un mínim de masa crítica hagui arribat a aquest punt, potser alguns comencen a parlar d'associar-se amb d'altres que comparteixin els mateixos objectius i tinguin inquietuts similars, per despres remar tots junts en la mateixa direccio.

      Pot costar un cert temps, pero fer foc nou no es fa d'un dia per l'altre. 
     • oprimit19.822 15 79👍 10.344
      Segons tu més espanyol equival a més gent parlant català. Raonaments de geni.
      • willybarna12.552 10 167👍 3.746

       oprimit escrigué:
       Segons tu més espanyol equival a més gent parlant català. Raonaments de geni.
       Que el castella ja fa molts anys que és la llengua majoritaria dels patis a les escoles de Catalunya. La immersió linguistica en catala a Catalunya és paper mullat.

       Una doble xarxa escolar entre d'altres coses serviria perque a les escoles de la linea en catala, que per cert, escollirien tranquilament un 75% dels pares, s'adquiris el habit d'utilitzar la nostra llengua a l'hora del pati també, amb activitats tutelades pels mestres, en les quals s'hagues de fer servir la llengua, especialment pels nens de menys de 10 anys.

       L'hora del pati tutelada en part pels professors per incentivar el seu ús social, fomentant-lo mitjancant activitats en els mes petits de primaria. Actuant amb ma esquerra, parlant amb els pares dels nens(especialment els castellanoparlants) de que el pati és un bon lloc per potenciar la conversació en catala perque a casa els que son castellanoparlants obviament parlaran en castella amb els seus pares, i recomanant el professorat als pares catalanoparlants de que aquests ensinistrin als seus fills a parlar sempre en catala al pati, encara que ocasionalment algun company castellanoparlant els parli amb la seva llenga materna. Tot desde el sentit comú i amb molt de tacte i ma esquerra.

       El restant 25% que escolliria la linea en castella serien alumnes amb pares com per exemple immigrants inadaptats, gent antisocial, colons castellans, ultres anti-catalans, empanats de la vida i alguna excepció honrosa de persona normal que per proximitat i comoditat personal portaria els seus fills en aquesta linea escolar, obviament seria un grup bastant heterogeni nacionalment i racialment parlant, ademés de poc cohesionat, i el percentatge de xurma seria més aviat elevat i el nivell educatiu baix al mateix temps que la conflictivitat bastant elevada, tot el contrari que la linea en catala.

       Ademés, en la linea en catala els partits espanyolistes poc hi tindrien a rascar, en l'aspecte de proveir-se de futurs votants, a canvi tindrien un futur electorat captiu en els alumnes de la linea en castella, pero aspirar a repartir-se entre 4 partits un 25% de l'electorat, que ademés tindria un nivelll d'abstencionisme molt més alt a causa de la seva desestructuracio social i de la seva falta de cohesio interna, seria la plasmació real del seu fracas en la seva tasca de tractar de espanyolitzar primer i despres castellanitzar a tota la poblacio de Catalunya.

       Pero clar, si volem veure els fruits a 20 anys vista, primer tenim que sembrar aquest futur. Per aixo cal la doble xarxa escolar, per catalanitzar a la gent normal i aillar socialment als ultres anticatalans i demés lumpen social que tenim al nostre país.

       S'ha de ser pragmatic en aquesta vida, i també s'ha de tractar de pensar per un mateix i no deixar que els demés pensin i decideixin per tú.
       • oprimit19.822 15 79👍 10.344
        Aquest no és el problema. Saps quants canals de dibuixos hi ha a la TV en espanyol? I en català? Quina proporció hi ha de joguines en català i espanyol? Saps com costa trobar una puta nina que no parli en espanyol?
   • Saimdusan4.624 6 466👍 2.738
    El lliri és pretendre que les escoles salvin el català per art de màgia.

    I alerta, no dic que que no s'hagi de fer esforços perquè la immersió de debò s'apliqui als centres on s'imparteixen classes en català. Però la llengua és un fet social, existeix a molts més àmbits que l'educatiu, i canviar el model educatiu quan ja tenim tant de consens i hem fet tens avenços crec que no és prioritari, no és el millor ús dels limitats recursos dels quals disposem. I si es fa sota Espanya esclar que ho aprofitaran per colar-nos encara més castellanització, i no estic convençut que no ho acabin fent ni a la Catalunya independent.
 • __27961__6.367 7👍 1.901
  No sé si dos models educatius farà augmentar l'ús social del català, entenc l'argument dels seus defensors, però hi ha molts més aspectes a tenir en compte. Actualment la societat catalana està polaritzada, hi ha una divisió clara, i amb això el que aconseguirem és una divisió encara més gran i enviar a la merda tots els esforços per normalitzar la llengua. Tenim molt a perdre, i em costa molt entendre que algunes persones puguin estar contentes amb una societat dividida. De fet, crec que ara estem en el pitjor moment per imposar el doble model.
  • willybarna12.552 10 167👍 3.746

   Warbird escrigué:
   No sé si dos models educatius farà augmentar l'ús social del català, entenc l'argument dels seus defensors, però hi ha molts més aspectes a tenir en compte. Actualment la societat catalana està polaritzada, hi ha una divisió clara, i amb això el que aconseguirem és una divisió encara més gran i enviar a la merda tots els esforços per normalitzar la llengua. Tenim molt a perdre, i em costa molt entendre que algunes persones puguin estar contentes amb una societat dividida. De fet, crec que ara estem en el pitjor moment per imposar el doble model.
   S'ha de pasar de la divisió política entre independentistes i unionistes a la divisió social entre catalans i anticatalans, la doble xarxa deixa sense arguments als ultres anticatalans al mateix temps que els ailla socialment encara molt més en el seu ghetto ja de per si minoritari.

   Ara mateix la existencia de 2 blocs en l'ambit polític, Indepes vs Unionistes és normal, el que no seria desitjable fora que aquesta divisio pases a l'ambit social, seria totalment nefast per als catalans.

   La idea es que primer es crein socialment 2 blocs ben definits, Catalans vs Anticatalans, i aixi quan els blocs estiguin configurats i consolidats amb temps, la grandaria de cada bloc social tindra el seu pes equivalent en l'ambit polític.

   Aprofitem ara que encara la llengua catalana té un pes demografic important per passar d'un 50-50 a un 75-25 a favor nostre. No sera cosa de 4 dies, ni de 4 anys, pero si configurem primer el bloc social amb un 75 de catalans en front d'un 25% d'anticatalans, a la llarga podem acabar tenint un 75% d'independentistes en front d'un 25% d'unionistes.

   Explorem els catalans, les inacabables oportunitats que tenim de fer les coses d'una manera totalment diferent a com s'han fet fins ara. No deixem escapar aquesta finestra temporal que encara roman oberta, aprofitem la oportunitat companys.
  • Aufrany4.955 3 439👍 4.951
   enviar a la merda tots els esforços per normalitzar la llengua

   En quin àmbit està normalitzada la llengua? Ni tan sols ho està on se suposa que ho hauria d'estar, l'escola. 
   La divisió no és cap ideal però si l'alternativa és la disolució total, que és el camí que portem, prefereixo la divisió.
   Si no fem quelccom ens trobarem que hi haurà llengües que acabaran tenint més parlants, a casa nostra, que el català, pel fet de viure en comunitats cohesionades. Al meu barri sovint tinc dubtes si no és més fàcil per un nen xinés creixer en un entorn on la seva llengua sigui més present que no un nen català.
   • Jaume_I15.952 11 117👍 8.460
    aquest es un espanyol. així que no t'estranyi que estigui en contra de les dues línies
   • __27961__6.367 7👍 1.901
    És una llengua oficial que TOTS els catalans hem d'estudiar i, per tant, aprendre, cosa no qüestiona pràcticament ningú, i és essencial per treballar en llocs públics. Hi ha molts llibres en català, dibuixos pels nens, sèries, pel·lícules (tot això tenint en compte que té pocs parlants). És evident que hi ha molt camí per fer encara, i a més, sempre tindrà el problema que tots els catalans dominem també castellà, que és una llengua amb molts parlants amb tot el que això comporta, però hem aconseguit molt.

    Els arguments que es fan servir per defensar el model de dues xarxes no és que siguin dolents, però sí que són simples per una qüestió tan complexa com aquesta, i les seves conseqüències poden ser molt dolentes. Demano molt més que una anàlisi simple per poder ni que sigui plantejar-me les dues línies.
    • Aufrany4.955 3 439👍 4.951
     s essencial per treballar en llocs públics     Però de veritat, en quina Catalunya viviu? Que potser no has anat al metge? Parlo de sanitat pública eh, i ja no parlem de l'administració espanyola a Catalunya, jutges, policies, seguretat socila, agència tributària...
     • willybarna12.552 10 167👍 3.746

      Aufrany escrigué:
      s essencial per treballar en llocs públics      Però de veritat, en quina Catalunya viviu? Que potser no has anat al metge? Parlo de sanitat pública eh, i ja no parlem de l'administració espanyola a Catalunya, jutges, policies, seguretat socila, agència tributària...
      Jo ja fa temps que defenso que a Catalunya qui vulgui pagar els seus impostos a la hisenda espanyola disposi d'una xarxa de serveis publics diferent de qui vulgui pagar els seus impostos a la hisenda catalana. En resum, que cadascú es pagui el seu.
 • Aufrany4.955 3 439👍 4.951
  Jo he posat que no n'estic segur,, però és clar que alguna cosa cal fer, penso que hi hauria una manera de millorar les coses de forma que s'acontentaria tothom.imagineu un centre amb  tres línies, si imaginem que hi ha un 36% amb el català com a llengua inicial, 27 nens. Com inagino que els grups es fan per ordre alfabètic o qualsevol altre criteri aleatori podem tenir tres grups amb 9/25 catalanoparlants per grup el que provocarà amb molta seguretat 75 castellanoparlants. 
  Amb aquest panorama seria millor fomentar que algú demanés el 25% en castellà de manera que tindries un grup d'ignorants/indiferents/hostils al català i dos grups amb 13 o 14 catalanoparlants sobre 25 i amb els altres amb una actitud favorable a la llengua, resultat = 25 castellanoparlants, 50 catalanoparlants.
  Evidentment he simplificat però suposo que m'enteneu la idea.
  • willybarna12.552 10 167👍 3.746

   Aufrany escrigué:
   Jo he posat que no n'estic segur,, però és clar que alguna cosa cal fer, penso que hi hauria una manera de millorar les coses de forma que s'acontentaria tothom.imagineu un centre amb  tres línies, si imaginem que hi ha un 36% amb el català com a llengua inicial, 27 nens. Com inagino que els grups es fan per ordre alfabètic o qualsevol altre criteri aleatori podem tenir tres grups amb 9/25 catalanoparlants per grup el que provocarà amb molta seguretat 75 castellanoparlants. 
   Amb aquest panorama seria millor fomentar que algú demanés el 25% en castellà de manera que tindries un grup d'ignorants/indiferents/hostils al català i dos grups amb 13 o 14 catalanoparlants sobre 25 i amb els altres amb una actitud favorable a la llengua, resultat = 25 castellanoparlants, 50 catalanoparlants.
   Evidentment he simplificat però suposo que m'enteneu la idea.
   El millor son escoles separades, no pas barrejar els alumnes de les 2 xarxes educatives en les mateixes escoles, ja que aixo seria totalment letal.

   I les competicions esportives extraescolars amb altres escoles només entre escoles pertanyents a la mateixa xarxa.
   • Aufrany4.955 3 439👍 4.951
    Respecte al primer punt hi estic dd'acord però ja veus quina és l'opinió dominant, jo parlo de soucions paliatives que puguin pisar-se en marxa amb poc trasvals.

    Pel que fa al segon ho trobo exagerat, em conformaria en que hi haguessin cubs esportius que tinguessi el català com a llengua vehicular, extraescolars i esports són un desert pol català.
    • willybarna12.552 10 167👍 3.746

     Aufrany escrigué:
     Respecte al primer punt hi estic dd'acord però ja veus quina és l'opinió dominant, jo parlo de soucions paliatives que puguin pisar-se en marxa amb poc trasvals.

     Pel que fa al segon ho trobo exagerat, em conformaria en que hi haguessin cubs esportius que tinguessi el català com a llengua vehicular, extraescolars i esports són un desert pol català.
     El segon punt també és necessari, no només per aillar als ultres anticatalans, sinó també per barrar el pas a la xurma antisocial dels llocs en els quals es celebrin competicions esportives entre escoles catalanes.

     Si obres les portes de bat a bat es colara a dins qualsevol cosa. Nosaltres les nostres competicions i ells les seves. Interaccions amb ells, les mínimes imprescindibles i prou. No donguem oxígen als ultres.

Publicitat

Fòrums

 • 9.284.690 missatges
 • 220.660 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat