Fòrum

[FIL OFICIAL] Andalusia es consolida com a narcorregió

Carles Martell2.950 1 655👍 4.965
Durant els darrers anys ens hem familiaritzat amb les escenes de les autoritats espanyoles gravant i assaltant embarcacions que creuen el Mediterrani farcides de droga. La droga també s'ha infiltrat en els cossos policials espanyols i ja hi ha hagut guàrdiacivils enxampats en el negoci.

Narcotraficants arriben a una platja gaditana a plena llum del dia i plena de banyistes (juny de 2017).

I és que amb l'atur que pateix Andalusia (24,7% en acabar el primer trimestre de 2018) i la seva proximitat al Marroc, el brou de cultiu no podria ser millor. Amb les dades del 2017 a la mà, del total de 12.958 delictes per tràfic de drogues, 3.472 eren a Andalusia, és a dir, un 26,8% del total en una comunitat que representa el 18% de la població de l'estat. A Andalusia, això suposa un increment del 10,6% d'aquest tipus de delicte respecte el 2016 mentre que a Espanya només s'ha incrementat un 4.1%.

De fet, un 80% de la droga intervinguda a Espanya és al Campo de Gibraltar i la Guàrdia Civil alerta que la trentena de bandes que a dia d'avui actuen en aquesta zona gaditana es comencen a organitzar i estructurar com els càrtels colombians. I encara s'hi pot afegir més alarmisme: fa només uns dies es va decomissar a Algesires la partida de cocaïna més gran mai interceptada a Europa (procedent de Colòmbia, així que el Marroc no és l'únic origen i fins i tot es poden sospitar aliances entre càrtels andalusos i colombians).

Paquets de droga decomissats al port d'Algecires (2015).

Tot i que l'atur minva des de fa ja una temporada, el problema de la droga guanya severitat any rere any. Una situació sens dubte preocupant. S'acabarà trobant un remei? S'instauraran definitivament les màfies i contaminaran els serveis públics? Veurem.

En aquest fil es poden penjar totes les notícies relacionades i comentar qualsevol cosa sobre aquest tema.

Respostes

Configuració

Publicitat

Novetats

Fòrums

  • 9.225.699 missatges
  • 218.608 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat