Fòrum

(Fills de puta): La Xina activa el carnet de bon ciutadà amb milions de càmeres i algoritmes...

EstatpropiUsuari sumador162.696 11 1👍 26.387

La Xina activa el carnet de bon ciutadà amb milions de càmeres i algoritmes

Aquest "Gran Germà" controla el comportament de la gent i els dona punts

Francesc Canals 01/05/2018 - 17.23Actualitzat 01/05/2018 - 17.43

La Xina posa en marxa un carnet de bon ciutadà per incrementar el control sobre la seva població. Gràcies a la intel·ligència artificial, el govern recull dades dels ciutadans per determinar-ne l'historial. Tenir més o menys punts permetrà accedir a una millor universitat, aconseguir una feina, un préstec o viatjar en tren.

En la primera fase de de l'anomenat crèdit social, que ara es posa en marxa, no podran pujar a trens ni avions els xinesos que hagin, per exemple, difós falses alarmes, utilitzat identitats falses, transportat objectes prohibits o mostrat agressivitat.
 

 

Per determinar l'historial de cada ciutadà, el govern xinès es recolza en la intel·ligència artificial, com el reconeixement facial a partir de milions i milions de càmeres a tot arreu, i en l'accés total a les dades recollides per les tecnològiques, converses a les xarxes socials crítiques amb el poder o pertinença a una ONG no ben vista pel règim.

En canvi, anar a actes del Partit Comunista dona punts. Un dels ideòlegs del crèdit social, Lin Junyue, n'explica l'objectiu. 

"La societat reclama una regeneració moral, i la reconstrucció de l'honestedat i la moralitat és una prioritat".

 

 

Aquest nou carnet aixeca algunes sospites però molts xinesos hi confien perquè el govern els ha venut que farà la Xina més segura. Whang i Zhu Li representen els dos corrents d'opinió.

"Un es troba que és en una llista negra, però per quina raó? No se sap. Hi ha molts moviments que no són transparents".

"Penso que la gent s'hi acostumarà i en reconeixerà els beneficis, hi dono suport total".

 

 

Pequín ja ha dit sense complexos que pot exportar aquest sistema a tot país que el necessitin. A partir del 2020 ja s'haurà implantat el crèdit social o, en altres paraules, s'haurà posat en marxa el Gran Germà més ambiciós. 

La Xina ja està fent realitat doncs l'esfereidora ficció del 1984 d'Orwell o més recentment d'alguns capítols de la sèrie Black Mirror.

 

Respostes

Configuració
 • Jaume_I15.277 10 126👍 7.618
  De vegades les fantasies es fan realitat i aviat els règims polítics se s'assemblaran a

  Resultat d'imatges de v vendetta

  no se si coneixeu la película.

  Resultat d'imatges de v vendetta


 • Xulomander6.042 3 352👍 6.482
  El cyberpunk és ja.
 • Almirall9X2.284 4 777👍 2.423
  La unica Xina de debò és la nacionalista. Quan parleu de la regió continental s'hauria de parlar de la secció rebel o dels comunistes usurpadors.
  Percert!! Que estrany!

  Alemanya occidental mes rica que oriental
  Corea del sur més rica que la del nord
  Taiwan mes rica que el feu d'en Mao.

  "Comprendeh la filosofia?"

  Check mate commies!
  • Xulomander6.042 3 352👍 6.482
   La Xina és més rica que la Índia (fins i tot si comparem l'era maoista amb la Índia de llavors) tot i què la Índia era més rica al 1949. El Vietnam és més ric que Tailàndia. Les repúbliques musulmanes de l'URSS eren més riques que l'Afghanistan, i Cuba és més pròspera que la majoria dels seus veïns del Carib. Per no parlar del col·lapse econòmic i social que va provocar la transició al capitalisme a Europa Oriental, on encara no s'han superat tots els efectes.

   Jo també puc escollir exemples a mida que "demostrin" la meva ideologia, fas el mateix que les enquestes electorals
  • Xulomander6.042 3 352👍 6.482

   Almirall9X escrigué:
   Alemanya occidental mes rica que oriental
   Perquè l'RFA era la zona menys afectada per la guerra, tenia la conca del Rhur, participà al plà Marshal i no va haver de pagar un duro en reparacions de guerra un cop va començar la guerra freda.
   Almirall9X escrigué:
   Corea del sur més rica que la del nord
   Si el món fos socialista, i Corea del Sud estigués bloquejada i aillada internacionalment també serien superpobres. Fins als 80 Corea del Nord era la part rica, tot i la devastació a la Guerra de Corea.
   Almirall9X escrigué:
   Taiwan mes rica que el feu d'en Mao.
   La Xina continental és tan capitalista com Taiwan com a mínim des dels 70.
 • llevantdemallorca18.598 13 87👍 4.207
  Coses del totalitarisme comunista
  • Rock133 3👍 67
   Coses del comunisme totalitarista.

   George Orwell i Andreu Nin eren comunistes totalment oposats al comunisme autoritari (recordem que Nin va ser mort per la NKVD, el germen de la KGB).
   • Xulomander6.042 3 352👍 6.482
    Fas de ximplet útil per la dreta.
    • Rock133 3👍 67
     Mira, un que es pensa que el comunisme no pot ser de dretes i que criticar aquest comunisme de dretes que implanta una elit política en comptes de treballar per el seu objectiu d'eliminar les classes es fer-li el joc a la dreta... 
      • Rock133 3👍 67
       Si, posa imatges i insults, no raonaments. Estudia un xicotet d'història i polítiques...
       • Xulomander6.042 3 352👍 6.482
        És que he escoltat aquest tipus de comentaris ignorants sobre el que és o no és el comunisme que em costa prendre-ho seriosament, sincerament. Però ja que vols explicació te la donaré, aquests són els fets:

        En primer lloc, un raconaire anticomunista (el totalitarisme li importa una merda, el que li provoca urticària és el que faci olor a roig) repeteix propaganda de la Guerra Freda per atacar el socialisme.

        A continuació vens tu com un ximple i li dónes la raó. Llavors separes el comunisme en una línea imaginaria: per un cantó hi ha el comunisme de "dretes", on les malvades èlits burocràtiques menjen nens. Aquest "comunisme de dretes", evidentment, (no ho has dit encara, però ja em sé el conte) equival a totes les experiències socialistes del segle XX que han existit realment.

        I per l'altre cantó hi ha el comunisme "d'esquerres" o real o xupiguai o com li vulguis dir, que equival a les teves fantasies imaginares de com seria el comunisme de debò.

        Per acabar-ho d'adovar cites dos noms de suposats "comunistes anti-totalitaris". El primer, George Orwell, era un funcionari de les forces d'ocupació britàniques a la Índia, i un agent del servei secret anglès. Un veritable heroi proletari, vaja. I el segon és Andreu Nin, encara més absurd. Perquè si tu creus que la URSS era totalitaria no entenc per a què defenses aquest home, militant de la Comintern i partícep en la repressió anti-feixista a Catalunya entre 1936 i 1937. O es que et penses que el Comitè de Milícies Anti-Feixistes era gaire diferent al Govern Militar-Revolucionari soviètic?


        https://www.youtube.com/embed/4maFMNSxEu4
 • Toti Dau2.403 15 749👍 849
  Això acabarà malament.
 • FollUsuari sumador77.502 12 3👍 40.355  1984 no pretenia ser un manual d'instruccions (es refereix al llibre de George Orwell)
 • Capra Pyrenaica76👍 33
  A Espanya no els hi cal aquesta merda de pihos, aquí si no fas el que volen et foten a la presó, et porten a la ruïna econòmica i personal o, si et poses molt tonto, directament al forat després d'unes tortures. 

Publicitat

Novetats

Fòrums

 • 9.225.704 missatges
 • 218.609 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat