Fòrum

Euskadi+Navarra i França son els en emics naturals de l'independentisme...

broquil_is_over1.763 3 912👍 1.871
Arran del suport (esperadíssim) del PNV als pressupostos del Partit Podrit, malgrat el 155, els presos, i la regressió absoluta del règim de llibertats de caspanya, alguns encara s'estranyen o se senten traïts:

SENYORES I SENYORS: NOMÉS CATALUNYA NO ACTUA COM UN ESTAT

Els estats, actuen moguts pels seus interessos.Si volem ser un Estat, hem d'actuar com a tal. I us recordo la famosa la frase dels collons: "Els estats no tenen aliats, tenen interessos". Frase per cert, atribuïda al negociador anglès que ens estava traïnt al tractat de Utrecht de 1713... i seguim igual de lliristes...

De França, no cal que us en convenci, oi? Estat centralista, xovinista, i amb un troç de Catalunya annexionada, que per postres tindria un país amb una renda per càpita mes alta que la seva, just a sota, amb relacions estretes, amb un port mes proper a mar obert que Marsella, amb una capital que ja es ara una de les ciutats que actúa de pol t'atracció del talent, la innovació i les inversions... imparable amb bones infraestructures...

I als simpàtics Bascs? Si un dia aconseguim la independència, o ni que sigui un tracte fiscal just, el concert econòmic se'ls va a la merda. Caspanya necessita robar a algú, i això al País Basc i Navarra ho saben perfectament. Per tant, mentre ens donen amorosos copets a l'esquena, tremolen amb la idea que caspanya ens deixi de xuclar la sang! Els hi va la vida! Amb un grau d'assimilació cultural enorme, solsament els cohesiona com a societat el benestar. Vull dir: tots aquells caspanyols que viuen al País Basc, tots aquells que fan vida parlant en caspanyol, se senten Bascs... econòmicament. Si això desapareix, desapareixen com a poble. Amb aquesta òptica, que Urkullu intentés fer de mitjançer entre Puigdemont i Madridtz, em sembla, directament, Kafkià (tot i que ja m'estigui bé pq jo no vull cap pacte de rendició)...

...considero que hi ha altres països amb interessos contraposats, com Regne Unit, que vol desgastar la UE però alhora té problemes amb Escòcia, països que, per tant, en un moment donat poden no ser beligerants contra la nostra independència, i usar-nos (posicionant-se cap una banda o l'altra) en base als seus interessos... però crec que aquests dos... no guanyen res i perden molt amb la nostra independència, i hauríem de tenir-ho molt clar...

Respostes

Configuració
 • Baluard de Sant Clara1.316 3👍 1.954
  Comença per canviar Arrel per Arran i després pots continuar amb la parrafada.
 • Tioronnie2.802 5 676👍 1.385
  Que jo sapiga l'esquerra abertzale dona suport i col.labora amb l'independentisme català. El PNV si continua fent lo tonto, caura.
 • Josep Anselm1.229 2👍 1.655
  Què són els en emics?
 • nemo6.365 8 335👍 1.978
  Quin nivell te darrerament el racó. Mare meua. Argumentació fluixa, plena de generalitzacions, tópics, anàlisis de pa sucat i conclussions al mateix nivell.

  Gràcies! Tanca la porta en anar-te'n.
  • broquil_is_over1.763 3 912👍 1.871
   El que veig darrerament es que el racó està ple de prepotents maleducats. Que potser t'has sentit al·ludit per el terme llirista?
   • nemo6.365 8 335👍 1.978
    Confons termes. Anem per parts. Euskadi i Nafarroa son, actualmente, CCAA dins d'Espanya. Aixó és un fet. També és un fet que tenen un crácter d'excepcionalitat especifica dins la Constitució espanyola. El problema arriba quan generalitzes afirmant que "euskadi" va pel seu compte. ERROR. L'actual govern d'Euskadi, del PNB, fa la seua politica que no ha canviat en 30 anys en linies generals. El poble basc, en general, no te per que combregar amb les polítiques del partit que els governa. D'encert et dic que majoritariament no hi son d'acord amb el tema del 155 i el recolçe a canvi de certs privilegis. Respecte a Nafarroa, ficant-los al mateix sac, només demostres el teu total desconeixement. Des de acords a nivell del seu parlament per condemnar les accions policials fins reclamacions oficials per a l'abandó del 155 i l'estigmatització de l'independentisme català. Però supuse que tu vius a la teua bombolla.cat i ara t'assabentes.

    Després tenim la pixada fòra de test teua on afirmes, agossaradament, que patixen un grau d'assimilació cultural "enorme". Doncs mira noiet, ja l'agradaria a la meitat de l'independentisme català arribar a la meitat de l'estima per la seua llengua, cultura, esports, i identificació respecte al territori que tenen els bascos i els navarressos. 

    En tot plegat t'ho pot explicar Turanga, una raconaire d'allà que et deixarà flipant. Però per a flipar hauries de tindre la capacitat d'autocritica i de mirar més enllà del teu melic. Podries vore el nivell d'imbecilitats que has amollat sense trepitjar en LA TEUA PUTA VIDA aquella terra. Com d'osada es la ignorància.

    Només vore qui t'aplaudix amb les orelles, l'insigne Fridehen, ja diu molt del teu argumentari.

    Veste'n a cagar i no parles del que no saps, ignorant dels collons
    • broquil_is_over1.763 3 912👍 1.871
     Per un moment dic: mira! M'he equivocat amb ell... ara argumentarà... es brusc, però té quelcom a dir... doncs no: manca de respecte i poc mes. Lamentable. Pixada fora de test la teva, una rere l'altre: presuposes que no he estat a Euskal Herria ni conec gent d'allà. Imbècil. Separes la nació per les CCAA?! Els Bascs no tenen perquè pensar igual que els partits que voten? En fí... igual ets d'aquells subnormals que diuen que generalitzar es de feixistes: doncs mira, si Newton no hagués generalitzat sobre la poma que queia, no existiria la llei de la gravetat... cretí!
    • Quatre barres1.276 9👍 485
     Deixeu aquesta actitud per forocoches. Una mica de respecte, company.
 • Friheden11.038 4 190👍 5.577
  Bona i encertada reflexió.
 • Taujà13.627 8 149👍 5.336
  Random angry PDCater: "Catalunya ha d'actuar com un estat i mirar només pels seus interessos, si ens hem d'aliar amb estats imperialistes com Rússia o Xina o donar suport a Israel ho fem i punt"

  Also random angry PDCater: "Buaaahhh buahhhh els bascos van a la seva i no ens estimen"
  • broquil_is_over1.763 3 912👍 1.871
   M'acabes de convèncer: mira, fem una cosa: muntem una Onu Catalana Unilateral i denunciem tots els mals mundials del món. Establim sancions d'obligat cumpliment moral sobre tots els països opresors (excepte sobre caspanya, no sigui que se'ns enfadin els comuns) i veuràs quant millorem el món i que lluny que arribem...
   • Taujà13.627 8 149👍 5.336
    Jo no et vull convéncer de res. És més, ni tan sols manifesto quina de les dues alternatives (egoïsta/solidària) és la meva preferida. El que denuncio és la ridícula postura de dir per una banda que Catalunya ha de primar els seus interessos per sobre de qualsevol altra consideració i al mateix temps exigir a la resta del món que posi la solidaritat amb Catalunya per sobre de llurs interrssos.

    És el revers de la moneda de la postura iniciativera, igualment ridícula, de primar sempre els interessos aliens i la solidaritat amb tot el món tret de Catalunya.
    • broquil_is_over1.763 3 912👍 1.871
     Ironia. Ironia... a veure: jo el que dic, es que no podem ser els únics que ens movem èticament en un mar de taurons!

     Recordes les declaracions de Tardà sobre Palestina? personalment, 100% d'acord... però... podem fer quelcom pels Palestins? Doncs... de moment, tancaria la boca al respecte, pq ens guanyem un enemic poderós (Israel) sense salvar la vida a un sol xiquet palestí... que no dic col·laborar-hi, però si ser neutral... i més, quan després ells mira que diuen:

     L'ambaixador de Palestina a Espanya, contra la independència de Catalunya

     'Ja ens agradaria gaudir dels drets dels espanyols que viuen a Catalunya o al País Basc!', diu Musa Amer Odeh • venjança_catalana4.535 3 470👍 5.220
  Si no hi ha pressupostos hi ha eleccions, si hi ha eleccions hi ha C's, si hi ha C's no hi ha "cupo"
 • Màgor13.223 10 157👍 3.545
  El poble basc no existeix. Són una invenció de Sabino Arana. No existit mai cap regne basc. Els aragonesos tenen més raó històrica d'existir.
 • __26903__16.170 8👍 11.442
  Ah, ara resulta que tots els bascos són el PNB i avalen la seva estratègia. La mateixa collonada que assumir que tots els catalans són de Ciutadans pel simple fet que aquest partit va guanyar les eleccions.
 • RESILIENT2.112 2 813👍 1.546

  1 - És que els bascos cobren per ser espanyols ...i els catalans paguem per ser espanyols.

  2 - Tot hom sap que Espanya no és viable sense Catalunya, cosa que no passa amb ningú més, per això faran el que calgui per a impedir la nostra independència.

  3 - Els processistes, el que volen és cobrar(ells) per ser espanyols, com els bascos.

 • Gínjol16.081 3 111👍 6.363
    Ni cal criar més mala sang ni cal buscar-se més enemics.

    Siguem més constructius.
 • Capra Pyrenaica76👍 33
  E ASKRIT AKI

Publicitat

Novetats

Fòrums

 • 9.225.682 missatges
 • 218.608 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat