Fòrum

El "Congreso" aprova una llei per accelerar els desnonaments de pisos

maori14.355 3 139👍 6.963


La Comissió de Justícia del Congrés ha aprovat aquesta tarda una proposició de llei per accelerar el procés en casos de desnonaments d’habitatge ocupats. El text s’ha aprovat amb el marge de només un vot. Ha rebut el suport de PP, Cs, PDeCAT i PNB i els vots en contra d’ERC, PSOE i Podem.

La iniciativa legislativa modifica la llei 1/2000 del 7 de gener, d’enjudiciament civil, en relació a l’ocupació il·legal d’habitatges i s’ha debatut arran d’una iniciativa presentada pel PDeCAT fa més d’un any. El que permet, a la pràctica, és executar per la via d’urgència els desallotjaments i escurçar els tràmits. Fins ara, si es recorria a la via penal els tràmits per fer fora els okupes podia allargar-se fins a dos anys. Ara, amb un procediment sumari, es calcula que la situació es podrà resoldre en dos mesos.

El canvi normatiu protegeix els petits propietaris, les entitats sense ànim de lucre o públiques propietàries o posseïdores d’habitatges socials. Es queden al marge de la mesura els grans tenidors, com promotors, entitats bancàries i fons voltor.

Un cop aprovat a la Comissió de Justícia, el text de la proposició de llei es remet al Senat, on el PP té majoria absoluta i, per tant, tot fa preveure que s’aprovi.

http://www.elpuntavui.cat/societat/article/5-societat/1381386-el-congres-aprova-una-llei-per-accelerar-els-desnonaments-de-pisos.html?utm_source=facebook&utm_medium=xarxes&utm_campaign=xarxes 

Respostes

Configuració

Publicitat

Novetats

Fòrums

  • 9.225.683 missatges
  • 218.608 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat