Fòrum

Antoni Morral possible President de la Generalitat.

autokrator12.324 3 168👍 8.041
Corren rumors els darrers dies de que la investidura podria finalment recaure en Antoni Morral, que va ser alcalde de Cerdanyola i destacat membre d'ICV. Segons els rumors comptaria amb el suport de Carles Puigdemont, no és membre del PDCAT i sí que és un dels impulsors de Junts per la República. A més d'això la seva condició d'ex d'ICV podria facilitar el suport de la CUP i potser dels comuns al no ser possible indentificar-lo amb la línea històrica de CDC-PDCAT. Tampoc no té cap causa judicial oberta donat que és nou al Parlament i no havia tingut cap càrrec en els governs anteriors. Se suposa que podria ser un candidat 'tapat' de darrera hora encara que hi hauria una dona (que no és Elsa Artadi) amb moltes possibilitats també. 

Ha estat alcalde de Cerdanyola i al Govern de la Diputació de Barcelona cosa que (i ja és dir) el situa amb prou més experiència de govern que la majoria de membres de JxSí i ERC. 

Doncs això és el que hi ha.

Editat 4 de maig 15:18 hores: M'ho donen per fet al 99%. 

Respostes

Configuració
 • barcelonista10015.014 11 130👍 1.535
  Però si no n'has encertat ni una, autokrator. Ni una. 
 • batet995 1👍 452
  Aquest fil no es serios.


 • elbruixot3.151 13 630👍 1.176
  Puigdemont és el nostre President, el varem triar i no deixarem que guanye Rajoy
 • autokrator12.324 3 168👍 8.041
  Avui surt també a un mitjà madrile. I ho dóna com a fet, l'explicació seria que Artadi no accepta les condicions de Puigdemont.

  https://www.elconfidencial.com/espana/cataluna/2018-05-04/elsa-artadi-puigdemont-generalitat-cataluna_1559097/
  • caçadornegre1.280 10👍 973
   Com us agrada informar dels mitjans espanyols (els mateixos que assenyalen a compatriotes cada dia). 
   Que Elsa Artadi no serà presidenta es evident des del primer dia, i tots els futuròlegs quedareu una vegada més en ridícul.
   No serà presidenta, no perquè no en tingui ganes, no per la influència de Puigdemont, sinó perquè gràcies a deu, la CUP SEGUR que hi votaria en contra. I això, es evident i lògic, però aquest conte que expliquen els espanyols sols s'aguanta per les històries cutres que venen els diaris espanyols als espanyols.

   Elsa Artadi serà molt segurament la futura lideresa de la dreta catalana, i justament per això, els mateixos convergents no faran la jugada bruta i cruel, que van fer amb el Turull, no la cremaran aixi. 


   • Tobies19.846 14 76👍 11.293
    El segon motiu que esmentes és més versemblant que el primer. La CUP no vetarà un nom sinó una proposta.
   • autokrator12.324 3 168👍 8.041
    Doncs ja m'agradaria que tinguesis raó en el primer argument però la CUP no ha dit res del tema els dies que se'n ha parlat. Respecte al segón argument crec que és el més possible. Però de fet la notícia ja diu això, que ella no vol ser investida per aquest motiu. 

    No perque ho digui un mitjà espanyolista té que ser mentida al 100%.
    • caçadornegre1.280 10👍 973
     TOTS els vaticins tant de La Vanguardia (Juliana, Garcia-Pagan) i del Confidencial (Zarzalejos, Lamelas) que són els que amb diferència més interioritats escriuen dels independentistes (podem sumar Sostres del ABC) TOTS han sigut erronis. 

     Primer, està clar, ells intoxiquen. Segon, els nostres polítics, amb aquets periodistes, els hi expliquen merdes botifleres, per així quedar com a "interlocutors moderats" davant "Madrid"...... 
     • autokrator12.324 3 168👍 8.041
      La Vanguardia ni idea perque ni l'obro, però El Confidencial no es pot dir el mateix perque no fa cap vaticini. Només es fan resó del que els arriba de Catalunya i han canviat de versió 5 o 6 cops, ahir per a ells encara era E. Artadi perque és el que sortia d'aquí. En altres moments deien que hi hauria eleccions, etc. El tema del Morral ha sortit d'aquí, està sortint molt poc o res a la premsa catalanista per altres motius. 
 • anseso20.910 8 69👍 3.816
  Who is? (unix mode: off). I qui és ell?, a qué dedica el temps lliure?(Perales mode:off) 
  • autokrator12.324 3 168👍 8.041
   Dona-li una mica al google. Té un bloc:

   http://tonimorral.blogspot.com.es/
  • Toni Montagutí36.041 8 18👍 22.857
   Va ser alcalde de Cerdanyola, crec.
   • anseso20.910 8 69👍 3.816
    Agraït de tot cor per haver-te pres la molèstia d'exposar una explicació tan extensa company. Moltes gràcies, no tothom s'hauria molestat en explicar tan a bastament les circumstàncies de la persona en qüestió. 
   • autokrator12.324 3 168👍 8.041
    Doncs per molt que 2000 persones fesiu la llista a les eleccions si va passar de 9 a 5 regidors tan bona idea no devia ser. A més, a Cerdanyola ara governa el Compromís-CUP que va aplegar la gent que sortia d'ICV en el temps que ell era alcalde, ICV s'ha quedat amb un regidor només. Com a governant no sé que dir però com a dirigent de partit no sembla un bon fitxatge. 
    • xaviog20 1👍 18
     Aqui està la seva gràcia. Sempre ha anat per lliure però jo penso que es un gran gestor, perquè jo mateix ho he pogut comprovar. I que te dues virtuts que noto a faltar en molts politics. ESCOLTAR i ACTUAR.
    • xaviog20 1👍 18
     I la major part de la gent s'en va anar d'ICV no per ell si no per la pèrdua  de personalitat i la indefinició d'aquest partit els darrers anys. Ell també va marxar però va preferir deixar la política activa i ajudar a fundar l'ANC.
     • autokrator12.324 3 168👍 8.041
      No, no. La gent que va marxar d'ICV i va organitzar el Compromís va plegar per ell i la seva política. I ara governen la ciutat, els conec diria que a tots. 

      D'altra banda, pel que he mirat, el teu relat te un error i un buit. Expliques que el 2003 va quedar segón i va ser alcalde amb un pacte amb CIU i ERC, però no expliques que el 2017 va tornar a quedar segón i va aconseguir l'alcaldia pactant amb CIU i PP... Vaja. Després dius que CIU va trencar el govern i van fer una moció de censura amb el PSC. Doncs ho he mirat i no, va ser ell qui va fer fora del govern CIU i després ells li van fer la moció.

      Es a dir que guanya una alcaldia al PSC a l'AMB, amb la dificultat que té això, i després la perd ell sol liquidant el seu propi equip i trencant les aliances. I, a sobre, gent que estava amb ell li organitza un partit alternatiu i acaben governant. Collons, normal que li diguin personalista, com a organitzador d'equips un zero. 
      • xaviog20 1👍 18
       Compromis per Cerdanyola té l'origen en un moviment popular sorgit en la època anterior a Morral creat al nou barri de Canaletes contra una serie de decisions desafortunades dels socialistes. El seu nom era PAS (Participació Activa i Social) que ja va conseguir entrar a l'Ajuntament. També aglutinava l'oposició al projecte de Centre Direccional (on ara s'ubica el Sincrotro Alba) juntament amb l' Associació Via Verda, on hi havia molts militants d'ICV. Morral, quan va accedir a l'Alcaldia, no va voler renunciar al Centre Direccional tot aconseguint reduir  de manera substancial l'edificacio respecte al projecte socialista i enfrontant-se als interessos de grans immobiliàries just en el moment de més expansió del totxo. A mes, amb l'ajuda del director del Parc Tecnològic del Vallès i la meva col·laboració, va aconseguir que es retirés el projecte de túnel d'Horta viari, substituint-lo per un nomes ferroviari que el tripartit de la Generalitat va incloure en el Pla Director d'Infraestructures.
       El 2007, ERC no el va recolzar perque es va alinear amb el PAS contra el nou projecte de Centre Direccional i el túnel d'Horta ferroviari, i el PP, que no volia de cap manera als socialistes en l'alcaldia, va recolzar Morral sense que aquest els hi demanés. I els militants d'ICV que van deixar de recolzar-lo eren bàsicament els que estaven dins l' Associació Via Verda.
       Morral va demostrar tenir un projecte de ciutat que molta gent d'esquerres de la ciutat vam trobar que era molt correcte i que acostava Cerdanyola a la UAB i a Barcelona, cosa que els socialistes no havien fet mai. Un polític ha d'escoltar a la gent i, si això suposa que s'ha d'enfrontar al seu partit perquè aquest es tanca en banda, benvingut sigui. Reitero que per això crec que Puigdemont s'ha fixat en ell.
       • autokrator12.324 3 168👍 8.041
        Doncs més o menys el que jo et dic. Però vaja, que amb aquest projecte va perdre l'alcaldia que havia guanyat i ara governen els que van plegar. Em fas reiterar-me en la meva opinió sobre la seva capacitat de lideratge i creació d'equips: Molt baixa. Potser en altre coses sigui un crack.

        Realment -ara que ho penso- és possible que Puigdemont s'hagi fixat en ell justament per adonar-se que no és algú capaç de crear equip i disputar-li el lideratge.

        P.D.: I també sé qui són els del PAS, i no són els que governen ara. 
        • xaviog20 1👍 18
         Pero Compromis no existiria sense el precedent del PAS que al mateix temps s'enmirallava en el COP (Candidatura Obrera Popular) de Ripollet, on era la segona força més votada. Tots aquests tipus de moviments creats fa fins i tot més de 20 anys son el germen de l'actual CUP. 
         I tornant al Toni Morral. Continuo dient que no es necessari liderar un partit per a ser un lider polític. Jo vaig coneixer la forma de gestionar d'ell i no tothom és capaç de gestionar equips amb gent de diferents creences politiques. Això te molt mes mèrit que dirigir un equip on tots son del teu partit. Estic convençut que Morral va ser víctima de la partitocracia (tant d'ICV com de CiU) i d'haver de lidiar amb un projecte tan controvertit com el Centre Direccional.
         • autokrator12.324 3 168👍 8.041
          Doncs això de gestionar equips ho valorem de manera ben diferent:

          Primer equip: ICV-CIU-ERC, acaba barallat amb ERC i bona part d'ICV.
          Segón equip: ICV-CIU amb suport del PP, acaba barallat amb CIU
          Tercer equip: Fa una candidatura triada per 2.000 persones passant del partit, obviament ell surt el primer de la llista. Perd les eleccions estrepitosament, enfonsa el seu partit (el 2015 van treure 2 regidors) i tornen els socialistes.

          A dia d'avui governa la ciutat gent que va plegar del seu partit per no aguantar-lo. Un geni.

          Ja veig que li tens molt d'apreci.
          • Tobies19.846 14 76👍 11.293
           Les direccions dels tres partits (ERC, CiU i ICV) estaven incòmodes amb els pactes a Cerdanyola. Artur Mas i la direcció convergent van pressionar molt fort per trencar amb Morral, i finalment ho van aconseguir a través d'Alfons Escoda, un escalador oportunista de CiU-Cerdanyola. En el context de l'època del tripartit els pactes a Cerdanyola se sortien dels esquemes de les direccions nacionals.

           L'altre factor important fou la campanya salvatge contra la figura d'Antoni Morral. El PSC se sentia que havia perdut un dels seus feus, que els havien robat. Durant els anys de govern de Morral hi va haver un boicot organitzat del servei de recollida d'escombraries. Molts llocs clau de l'administració local estaven ocupats per addictes als socialistes, en alguns casos hi havia famílies senceres endollades. També es va utilitzar el discurs lerrouxista contra ell personalment, acusant-lo de un burgès milionari amb segones residències i grans propietats. També va tallar en sec certes pràctiques de caràcter caciquil com ara regalar paneres a tots els jubilats de la vila i absurditats d'aquestes que els sociates van utilitzar també en contra seva, especialment als barris més senzills.

           Per si fora poc una part del seu partit es va revoltar contra ell perquè no va permetre el nepotisme. Militants històrics d'ICV i PSUC van començar a exigir càrrecs per a ells i familiars seus però ell s'hi negà. Això produí algunes baixes dins del seu partit i es va guanyar enemistats.

           Penso que el fracàs del projecte de Morral el 2011 es deu més a la campanya salvatge que li va caure a sobre que no pas a la seva incapacitat. L'ascens de Compromís simplement es deu al fet que molts dels seus votants es pensaven que era Podemos. El seu projecte de ciutat és molt semblant al d'Antoni Morral, la diferència és que no tenen ni el coneixement ni l'experiència ni el "background" com per dur-lo a terme.
          • autokrator12.324 3 168👍 8.041
           Home, si tu fas un pacte per treure-li una alcaldia al PSC, i més a l'AMB, amb la campanya salvatge i el boicot intern i tota la resta que expliques ja hi has de comptar i preparar-te per contrarestar-lo. I, pel que em dius, no va saber.

           I això que dius de la gent del seu partit és el normal. Què et penses que és un partit? Et creus que la gent està en un partit per enganxar cartells i prou? Quan un partit governa hi haurà militants que vulguin entrar a l'administració i ocupar els càrrecs. Si no saps gestionar això fins al punt que, com dius tu, militants històrics d'ICV i el PSCU se't donen de baixa doncs és que molt hàbil no ets. 
          • Tobies19.846 14 76👍 11.293
           És clar que ho va saber gestionar, els va dir que no i llestos. Els hauries endollat tu? Això seria "ser hàbil"? Endollar-los?

           El problema és que Morral apuntava a ser un Antoni Farrés de Cerdanyola, amb capacitat de treure vots a pràcticament tothom. Per això va rebre per totes bandes, també d'aquests sectors pretesament anti-capitalistes i radicals que avui no estan demostrant gaire cosa al govern.

           El que apuntes al primer paràgraf és cert. Jo mateix li he dit en persona. El seu tarannà conciliador i dialogant li van impedir defensar-se amb ungles i dents del PSC. Creia que la millor defensa era fer bé les coses enlloc d'anar a per la màfia directament. Aquest va ser un dels seus errors, està clar.
          • autokrator12.324 3 168👍 8.041
           Home, si a tu t'ha ficat el teu partit en diversos càrrecs i ets un polític professional de tota la vida, un cop el que governa ets tu has de saber a qui del teu partit ficar o no ficar a dins de l'administració. Però això de dir que et sembla malament el nepotisme no s'ho creu ningú. Et sembla malament quan no ets tu. Tampoc no crec que aquest sigui el problema de fons amb la gent del Compromís, perque bàsicament són gent que fa rotacions en el càrrec com totes les CAV i només cobren ara que estan al govern. Sobre el que estiguin demostrant o no doncs mira, jo em temo molt que les alcaldies de les CAV: Ripollet, Cerdanyola i Sabadell, per al 2019 estan pràcticament perdudes però és un altre tema. Sobre el tema del PSC penso com tu. 
          • xaviog20 1👍 18
           Pel be de la verdadera democràcia i en contra de la partitocracia fan falta més Morrals i fins i tot Puigdemonts, tot i que el President va ser anomenat pel seu antecessor i continua formant part del PdCat.
           Agraeixo que hagis sortit en defensa de Morral i hagis explicat tot això perque penso que es necessari que la gent ho sàpiga encara que finalment no sigui l'escollit.
           Jo no he militat mai en cap partit i penso que aquesta no és L'unica manera de participar en política. Morral em va donar la oportunitat de fer-ho de forma desinteresada i li estaré agraït tota la vida. 
           Hi ha encara molts politics que no fan mes que mirar-se el malic i que pensen que la resta de ciutadans no tenen res a dir i tambe hi ha molts afiliats a partits polítics que es creuen amb el dret a prendre decisions nomes pel fet de tenir el carnet quan moltes vegades no tenen ni idea del que estan votant.
 • Indecomuner3.888 2 529👍 3.899
  La persona és el de menys, mentre no sigui en Puigdemont, és clar.

  Aquí hi ha coses que no s'entenen. En primer lloc, fa setmanes que ja no es parla de JxRepública, l'agrupació política que estava impulsant en Puigdemont. Des de la detenció a Alemanya, més o menys. En segon lloc, el temps perdut expressament per esgotar el termini de la investidura, que no sabem per quin motiu és. En tercer lloc, la reiteració d'ERC d'estendre la mà als comuns i el PSC, en aquest insistir gratuïtament en apaivagar les aspiracions de República i tornar a l'enyorada normalitat autonòmica (dic gratuït perquè ningú públicament li ho està demanant, i el que fa amb això és generar tensió inútil en l'independentisme). 

  S'està gestant alguna cosa per darrera? Hi ha projecte (el que sigui)? O és la inèrcia entròpica d'un procés en descomposició?
 • Screen4.216 1 501👍 2.006
  Segur que és família del Mateu Morral que atemptar contra Alfons XIII


  ÉS l'antiEspanya !

 • __28653__23.841 3👍 5.608
  Fa 2 anys per succeir en Mas, hagués tingut sentit la seva Presidència, ara ja no
 • Jordi Freixas19.267 13 79👍 4.096
  Quanta ingenuïtat...
 • Gesta_Comitum26.467 14 42👍 1.242
  q sigui ex-icv ajuda al suport de la cup?  xD
 • cathalà22.668 11 58👍 5.665

  Jo faria president Lluís Guinó. Per mi és el candidat ideal. És diputat i està imputat per Llarena pel delicte de desobediència; la qual cosa implica que no ingressarà a presó però serà inhabilitat. D'aquesta manera es podrà seguir mantenint el conflicte amb l'aparell estatal espanyol, que d'aquí uns mesos haurà d'inhabilitar un president de la Generalitat.
 • Ocell_II1.404 6👍 537
  La sol·lució definitiva a la presidència de la generalitat:


Publicitat

Novetats

Fòrums

 • 9.225.686 missatges
 • 218.608 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat