Fòrum

Petita reflexió sobre la immigració

paleta4.097 3 516👍 5.129
Si em permeteu. Feia molt de temps que no escrivia per aquí, i dubto que ho faci gaire en el futur. Però avui, diada de Sant Jordi, he volgut compartir amb vosaltres una reflexió sobre la immigració, des d'un punt de vista que no acostuma a donar-se gaire sovint entre nosaltres.

I és que la immigració massiva és el típic problema, que pel fet de ser molt greu, sembla més difícil de resoldre del que és en realitat.

Sovint creiem que ens caldria ser un estat per poder gestionar el tema de la immigració. I que mentre no el siguem, no tenim més opció que la més absoluta de les resignacions. I això és cert... fins a cert punt. De fet, sóc del parer que això és essencialment fals. I m'explico:

Sí, és cert, no tenim competències en immigració ni en control de fronteres. I l'estat espanyol, que és qui en té, ha afavorit, per activa i per passiva i desde fa molt de temps, que a Catalunya arribi una quantitat d'estrangers tant gran, que posi en perill la supervivència de tot allò que ens conforma com a poble.

Això a aquestes alçades la majoria de nosaltres ja ho tenim assumit. Però lo que no s'acostuma a dir, i crec que és rellevant, és que si aquests estrangers s'han quedat a casa nostra, i en general no ténen intenció de marxar sota cap concepte, és perquè nosaltres mateixos hem procurat que així sigui.

Per dir-ho amb altres paraules: L'estat ens ha posat un flascó de verí sobre la taula. I nosaltres l'hem obert, n'hem begut tot el contingut, l'hem pagat, i encara n'hem demanat una altra ronda.

Suport mediàtic incondicional, reagrupament familiar, assistència jurídica gratuïta, treballadors socials plenament dedicats, traductors, cursos gratuïts, beques menjador, vals per al supermercat, ajuts per al lloguer de pisos, partides genèriques opaques dedicades a la "integració d'immigrants" (la majoria de pressupostos de la Generalitat i els municipis grans en ténen), etc... Tot això no ho ha fet el pèrfid estat espanyol, ho han fet les nostres pròpies administracions, elegides democràticament per nosaltres mateixos, i amb els nostres diners.

Us pregunteu perquè el nombre d'estrangers a Catalunya és tant gran i no para de créixer? Doncs és precisament per això. Perquè nosaltres mateixos ho hem volgut així, posant en marxa polítiques en aquest sentit.

Davant de l'arribada de centenars de milers d'estrangers en pocs anys, podriem simplement no haver fet res especial al respecte. Però per alguna estranya raó, ens hem sentit forçats a actuar per afavorir aquest fenòmen, i ens hi hem abocat amb totes les nostres forces, sense dubtar a gastar-nos-hi milons d'euros malgrat estar endeutats. Hem actuat com si la immigració fos un fí en sí mateix. Un objectiu a assolir, investit d'una bondat intrínseca.

Així que prou d'excuses. La immigració massiva és un problema que nosaltres mateixos hem creat, i que només nosaltres podem resoldre.

La solució és tant senzilla com revertir els errors que hem comès al respecte. No cal expulsar ningú. No cal rebutjar els estrangers. No cal tancar fronteres. N'hi ha prou amb tractar als immigrants de la mateixa manera com ens tractem a nosaltres mateixos. N'hi ha prou amb ser realment just, amb ser equànim. Sense discriminació positiva. Sense privilegis.

Per fer això no ens cal esperar a ser un estat independent. Ho podem fer ara. I no ens cal demanar permís a ningú, encara menys a l'estat espanyol.

Immigrants, voleu venir a casa nostra? Molt bé, benvinguts sigueu. Però evidentment, no us posarem els mitjans perquè ho feu, no pretengueu regir-vos per unes lleis diferents a les nostres, ni gaudir de privilegis especials. Aquí tractem a tothom de la mateixa manera. Oi que és lògic i comprensible? Quí s'hi podria oposar? No és xenofòbia ni multiculturalisme. És quelcom de molt més elemental, és igualtat, equanimitat i justícia.

Si ho haguéssim fet així des del començament - i no hi havia cap raó ni cap impediment per no fer-ho -, ara no tindriem ni la meitat d'immigrants dels que tenim, no hauriem de patir per la supervivència del nostre poble, i el suport a la independència seria tant abassegador que a hores d'ara l'estat espanyol seria el primer interessat en seure amb nosaltres en una taula i discutir sobre les condicions de la nostra separació.

Així que, per molt envitricollat que sembli, el problema de la immigració està aquí per ser resolt. I això és ho que farem, com hem fet amb tots els reptes i totes les dificultats que ens hem trobat al llarg de la nostra historia. I avui, Diada del nostre estimat Patró En Sant Jordi, és un bon dia per recordar-ho.

Salut i Visca Catalunya Lliure.

Respostes

Configuració
 • PereJoanSala_1484128 2👍 197
  D'acord. Però llavors, a qui hem de votar, segons tu?
  • paleta4.097 3 516👍 5.129
   Bona pregunta 
  • Trumpista1004.556 2 468👍 4.536
   Un independentista nacionalista català, que defensi lo català per damunt de tot, pàtria, llengua i tradició catalanes, està orfe de partit. Tots els partits dits independentistes són mundialistes, immigracionistes i defensen les portes obertes, una colla d’idealistes il.luminats o directament irresponsables. Per això jo a les eleccions del 21D vaig votar en blanc, i ho tornaré a fer tantes vegades fins que no surti un partit que defensi dues coses:

   1- La independència
   2- Defensar les nostres fronteres i posar mà i fre en el tema de la immigració

   I l’objectiu final, lògicament, ha de ser sortir de la UE, el càncer de tots els pobles d’Europa.
    • Trumpista1004.556 2 468👍 4.536
     No es pot dir de forma directa perquè l’espanyolisme ho utilitzaria, segons ells, per etiquetar l’independentisme de racista, i això, segons diuen aquests “intel.lectuals” post-convergents seria utilitzat en contra nostra, tant a casa com internacionalment.

     L’alternativa, doncs, segons ells, és fer-se el cínic i l’hipòcrita, no dir les coses pel seu nom i veient mica en mica com se’ns omple el país d’immigrants, o ja no només això sinó promoure la immigració tercermundista, i si algun dia aconseguim la independència, el que quedarà de Catalunya serà un poti-poti multicultural i mestís que res tindrà a veure amb la Catalunya catalana que els romàntics hem desitjat des de sempre. L’últim gran patriota que va gosar dir les coses pel seu nom, el gran Heribert Barrera, va ser acrivillat i linxat públicament per parlar sincerament.

     D’acord, però si l’alternativa és aquesta, doncs aquesta Catalunya no val la pena, me’n vaig a Florida i ja s’ho faran...
   • EstatpropiUsuari sumador162.696 11 1👍 26.376
    Un independentista nacionalista català, que defensi lo català per damunt de tot, pàtria, llengua i tradició catalanes, està orfe de partit. Tots els partits dits independentistes són mundialistes, immigracionistes i defensen les portes obertes, una colla d’idealistes il.luminats o directament irresponsables. Per això jo a les eleccions del 21D vaig votar en blanc


 • paleta4.097 3 516👍 5.129
  La immigració massiva dels darrers anys, ja a l'època de l'Aznar, va començar essent un problema gran, però amb la nostra actitud irresponsable ha esdevingut un problema immens i aparentment insuperable.

  Ara mateix no podem pretendre eliminar-lo completament. Però sí que hem de procurar, i és a les nostres mans, que deixi de ser immens i que torni a ser simplement gran.

  I els catalans, de problemes grans, ens n'hem fet un tip de resoldre'n. Així que anem per feina!
  • Garroferet1.055 2👍 873
   Doncs sembla que ens tornem a dirigir pel mateix camí...

   • paleta4.097 3 516👍 5.129
    No m'estranya. La immigració massiva és la última arma que els hi queda als espanyols per mantenir-nos sotmesos, i l'exprimiran fins a l'última gota.

    Davant d'això, la nostra actitud ha de ser la no col·laboració. Seguir fent-lis el joc com hem fet fins ara seria un suicidi.
    • Garroferet1.055 2👍 873
     El futur se'ns presenta complicat. La no col·laboració em sembla bon punt de partida, però crec que a la llarga caldrien mesures més dures per garantir la nostra supervivència com a poble. No sé, se m'ocorre l'obligatorietat de tindre coneixements alts de català per poder treballar a una Catalunya independent.
     • paleta4.097 3 516👍 5.129
      Doncs jo sóc del parer que amb la no col·laboració ja n'hi hauria prou. Perquè si tenim la quantitat immensa d'estrangers que tenim, és precisament perquè hi hem col·laborat intensament.

      Per exemple, donant feina a estrangers mentre tenim milers de catalans a l'atur. O venent cases, pisos i terres a forasters. Deixar de fer-ho seria una mesura molt poderosa. No ens subestimem!
 • Trumpista1004.556 2 468👍 4.536
  La immigració és l’amenaça més gran a la qual s’enfronta Catalunya actualment, més que ser una colònia d’Espanya. La demografia del país està canviant irreversiblement i la majoria de catalans mira cap a una altra banda o simplement ni es planteja els problemes que comportarà en un futur (no només en el sentit nacional). 

  Finalment hi ha un grup social més petit del que sembla però amb un enorme poder social, polític i mediàtic, que es dedica ja no a mirar cap a una altra banda, sinó a promoure directament la immigració massiva. 

  Ser part d’Espanya posa en perill la nostra subsistència com a nació, llengua i cultura, però que ningú no es pensi que amb un estat independent, aplicant les polítiques suïcides que els qui ens havien de dirigir a la independència proposaven (lleis de transitorietat, regularitzacions massives, rendes garantides de ciutadania 1000€ Al mes i entrega de nacionalitat catalana a tots els immigrants), la situació no seria un desastre. I si no us hi creueu mireu Bèlgica, Suècia i moltes ciutats i pobles de França i Alemanya. Si no us ho creieu passegeu-vos per Brussel.les i després tornem a parlar-ne...
  • paleta4.097 3 516👍 5.129
   "Finalment hi ha un grup social més petit del que sembla però amb un enorme poder social, polític i mediàtic, que es dedica ja no a mirar cap a una altra banda, sinó a promoure directament la immigració massiva."

   Aquí rau el problema.

   La majoria de catalans n'estem farts de sentir-nos cada cop més arraconats a la nostra pròpia terra. El drama és que la nostra classe mediàtica i dirigent està a anys llum de nosaltres en aquest tema.

   Estaria bé que aquests que s'omplen tant la boca amb la democràcia directa i la política participativa, algún dia ens preguntéssin si estem d'acord amb les polítiques que s'han dut a terme i se segueixen duent a terme respecte la immigració.

   Potser s'endurien una sorpresa, tot i que a aquestes alçades ja deuen saber de sobra lo que pensem.

   Però pel que es veu, això de la democràcia directa només és vàlid per allò que els hi interessa, i la opinió del poble només s'ha de tenir en compte quan reforça la seva posició política.

   • Trumpista1004.556 2 468👍 4.536
    La democràcia directa és poder votar-ho tot mentre no molesti als progres o guardians de la correció política, que evidentment determinen ells el que és bo i el que no mitjançant el poder mediàtic, polític i social.

    En l’hipotètic i improbable cas que s’arribés a fer un referèndum per decidir si volem més immigració o no, no tinguis cap dubte que el mundialisme posaria en marxa tot el poder mediàtic, polític i social per coaccionar als qui mostressin dissidència etiquetant-los primer d’insolidaris, després, si no funciona de xenòfobs, si no funciona lo de xenòfob, es passaria a acusar-los de racista i finalment s’arribaria a l’estació final que és l’acusació de nazi.
 • AviVicenç15.176 5 128👍 1.885
  Fil de caracter xenofob i excloent que tindra totes les benediccions de'n Estat Propi i altra fauna neo fascista del Racò.
  • paleta4.097 3 516👍 5.129
   "Segur que tracto els immigrants del meu entorn amb molta més consideració que ells, amb el seu paternalisme hipòcrita de progre occidental."

   No m'estranyaria gens que fos així. Acostuma a passar que aquests que s'autoproclamen com a defensors dels estrangers, a l'hora de la veritat ni els coneixen, ni connecten amb ells, ni els comprenen en absolut.

   I també et diré una cosa: a molts immigrants, aquestes expressions de solidaritat falsa i impostada, no els genera cap mena de simpatia, sinó tot el contrari.

   Jo amb els moros de les botigues del poble em porto de puta mare, i això que saben de quin peu calço políticament. Coses de la vida real...
   • Canyadesucre9.650 3 222👍 14.747
    És que em fa gràcia quan els giliprogres diuen "no els diguis negres, són subsaharians" o "no són moros, són [inserir eufemisme]",i si tu hi tens confiança i no fas servir un to despectiu els pots dir moros o negres sempre que vulguis que no s'ofenen gens ni mica.
  • AviVicenç15.176 5 128👍 1.885
   dius menys ajudes i mes control i tens raó, però les ajudes existint no en son tantes com és diu i el control d'aquestes també se ha de fer sobre el munt d'aprofitats socials siguin o no emigrants que hi han sobretot al territori que conec que n'és la ciutat de Barcelona 
  • Oscar lo RoigUsuari sumador23.416 14 52👍 513
   Si els catalanets enlloc de fer feines totalment imprescindibles us dediquéssiu a pencar en fàbriques i granges bona part dels immigrants se n'anirien a d'altres llocs.

   Bé, el fet que els immigrants siguen força menys exigents amb els drets laborals que els nadius també té la seua rellevància. Dit això, preguntem-nos a qui interessa aquesta situació i perquè les inspeccions de treball brillen per la seua absència.
 • Màgor13.223 10 157👍 3.545
  Els espanyols voldran fer una neteja ètnica i ompliran Catalunya d'immigrants.
 • MLC11.189 4 186👍 8.846
  Ets mentider fins i tot en el títol d'aquest totxo que ni penso llegir.
 • Gínjol16.081 3 111👍 6.363
    Catalunya, els Països Catalans, han de menester d'un partit anti-immigració massiva.
    Un partit conservador que no arribi a ser feixista ni xenòfob, que planti cara decididament a la ideologia de gènere i al multiculturalisme dogmàtic que anihilen la nostra societat.
    Segur que hi hauria molts immigrants que viuen a Catalunya que tampoc no volen més immigració.
    La Lega Nord té un diputat negre, per ex.

    Si el catalanisme no genera un partit així, la gent -cada volta més nombrosa- farta de tanta immigració acabarà votant extrema dreta, espanyola, per descomptat.
    Serà aquesta extrema dreta la que ens escanyarà.
    No donem més armes a l'enemic, siguem tàctics!

    Està pujant C's i Vox ja obtindrà un o dos diputats a les europees.
    Alerta!!

    En el tema de la immigració el PP i C's llancen la pedra i amaguen la mà.
    Deixen la propaganda bonista, multiculti i happyflowers a l'esquerra perquè es desprestigiï tota sola davant el centre sociològic, que no voldrà votar-hi.
    Es així com el PP i C's sempre guanyen i guanyarà les eleccions a una esquerra senzillament ruca i estúpida.

 • EstatpropiUsuari sumador162.696 11 1👍 26.376
  Si em permeteu. Feia molt de temps que no escrivia per aquí, i dubto que ho faci gaire en el futur.

 • paleta4.097 3 516👍 5.129
  Ah, i una altra cosa, que ha apuntat el company Gíngol: Sabeu a quí perjudica, en primer lloc, aquesta immigració desorbitada i completament inassumible? Doncs als mateixos immigrants.

  És molt probable que un partit desacomplexadament crític amb la gestió que s'ha fet de la immigració, obtingués un suport important dels catalans de soca-rel, però també d'una part dels mateixos immigrants.

  Perquè allò que reclamem molts, no és acabar amb la immigració, sinó gestionar-la de forma coherent, i sense posar mai en risc la nostra propia cultura, llengua i societat. Estic segur que hi ha molts estrangers que subscriuen fil per randa aquest plantejament, i que són els primers ineteressats en deixar de ser un problema per al país que els ha acollit.
  • Gínjol16.081 3 111👍 6.363
     Si els progres antichanòfubs es prenguessin la molèstia de dialogar amb immigrants amb els papers en regla sabrien que molts d'ells tampoc no volen més immigració massiva.

     Però la progressia menja d'allò que caga: slogans.
     La realitat els la bufa, perquè ells volen postureo: quedar bé davant la galeria dient els slogans de moda per a "ser" els millors, els megasolidaris-megarabulussiunaris.
     Allò que fan no ho fan pels immigrants sinó per si mateixos: per egolatria ideològica.

     (Gínjol és amb J).
 • LesttattUsuari sumador38.045 11 16👍 12.884

  paleta escrigué:
  Però per alguna estranya raó, ens hem sentit forçats a actuar per afavorir aquest fenòmen, i ens hi hem abocat amb totes les nostres forces, sense dubtar a gastar-nos-hi milons d'euros malgrat estar endeutats. Hem actuat com si la immigració fos un fí en sí mateix. Un objectiu a assolir, investit d'una bondat intrínseca.


  Molt d'acord, fins arribar aquest punt.

  No crec que, els catalans, ens haguem sentit forçats a actuar d'aquesta manera, perquè en cap moment ha hagut cap necessitat ni cap obligació per arribar fins aquest fatídic punt.

  A més, ja tenim una i deplorable experiència viscuda amb la immigració espanyola dels anys 60-70. Els seus deplorables efectes estan sent més que demostrables.

  El causant de tota aquesta barbaritat ha sigut tot un col·lectiu, més aviat d'una ideologia d'esquerres, qui ha estat actuant durant molt de temps, en silenci i a les espatlles de la resta de catalans, lluitant i donant suport a tota una onada d'immigrants.

  Han fet servir, i continuen fent-ho, la mentida, la manipulació, la demagògia i la hipocresia per assolir el seu propòsit, el de multiculturalitzar Catalunya, i al preu que sigui. Repeteixo =Al preu que sigui.

  La part positiva es que molts catalans comencen a despertar i adonar-se d'aquest malson.

  La part negativa que, i després de tants anys, amb tota aquesta secta pro-immigracionista manipulant veritats, hem arribat tard. 

  Potser no arribaran més, però els que queden no tenen intencions de fotre el camp. I no són pocs.
 • anselm_turmeda6.104 10 350👍 3.893
  Tens raó en moltes coses, però no en això que la immigració massiva l'hem creat els mateixos catalans. Franco ens va enviar milions d'espanyols i això ningú ho va demanar. I ara pocs demanen el que ens arriba. ¿Que, a banda d'això, hi hauria d'haver una força política que, de manera valenta i sense complexos, plantegés el tema? Evidentment, però això serà molt difícil per no dir impossible, entre altres motius, perquè, de crear-se aquesta força i començar a créixer, el mateix sistema infiltraria la gent necessària per fer-la petar.
   • anselm_turmeda6.104 10 350👍 3.893
    L’usuari Estatpropi és un cas ben curiós. És com aquelles persones que es passen mitja vida en un cafè perquè quan arriben a casa… no hi tenen ningú, no tenen família. A l’Estatpropi li passa quelcom semblant, amb la diferència que quan arriba a casa hi té… l’ordinador. Llavors entra al Racó, que és la seva única família, el seu món, i davant de l’ordinador es fa un home i, a l’empara que dóna l’anonimat, pot bolcar tota l’amargura i frustració que arrossega de per vida. La majoria d’usuaris del Racó, per sort, estan a un nivell bastant superior i, després de llegir i meditar les ruqueries que diu, poden deixar-lo pel que es mereix.
     • anselm_turmeda6.104 10 350👍 3.893
      L’usuari Estatpropi és un cas ben curiós. És com aquelles persones que es passen mitja vida en un cafè perquè quan arriben a casa… no hi tenen ningú, no tenen família. A l’Estatpropi li passa quelcom semblant, amb la diferència que quan arriba a casa hi té… l’ordinador. Llavors entra al Racó, que és la seva única família, el seu món, i davant de l’ordinador es fa un home i, a l’empara que dóna l’anonimat, pot bolcar tota l’amargura i frustració que arrossega de per vida. La majoria d’usuaris del Racó, per sort, estan a un nivell bastant superior i, després de llegir i meditar les ruqueries que diu, poden deixar-lo pel que es mereix.
      • EstatpropiUsuari sumador162.696 11 1👍 26.376
       Anselmo Turmenta amb els seus amics feixistes i pertorbats.

       https://www.youtube.com/embed/ll_2cAqb_pE
       • anselm_turmeda6.104 10 350👍 3.893
        L’usuari Estatpropi és un cas ben curiós. És com aquelles persones que es passen mitja vida en un cafè perquè quan arriben a casa… no hi tenen ningú, no tenen família. A l’Estatpropi li passa quelcom semblant, amb la diferència que quan arriba a casa hi té… l’ordinador. Llavors entra al Racó, que és la seva única família, el seu món, i davant de l’ordinador es fa un home i, a l’empara que dóna l’anonimat, pot bolcar tota l’amargura i frustració que arrossega de per vida. La majoria d’usuaris del Racó, per sort, estan a un nivell bastant superior i, després de llegir i meditar les ruqueries que diu, poden deixar-lo pel que es mereix.
 • Màgor13.223 10 157👍 3.545
  És facil, per exterminar una població surt més barat substituir-la poblacionalment que enviar-la a cambres de gas. Que el gas va car aquest dies i els immigrants es paguen el seu bitllet d'avió.
 • dumis1.854 6 878👍 1.134
  Fins ara la immigració que més em molesta, agredeix la meva cultura, la meva llengua, és grollera i mancada de respecte és l'espanyola, espero que sigui la primera que comencem a regular. 

  Pel que fa a la resta, donat que no són tants i que tenen assumit que van "a un altre país quel no és el seu" es van integrant més o menys però com a mínim no s'organitzen amb la voluntat d'imposar-se als catalans.

  La immigració espanyola és la més problemàtica i la mostra és el que estem visquent.
 • EstatpropiUsuari sumador162.696 11 1👍 26.376
  Gràcies noi, d'això...ja et trucarem.
 • Ius Novum2.535 3 721👍 4.780
  El debat immigratori tard o d'hora s'haurà d'afrontar de cara. No només aquí, sinó arreu d'Europa.

  Però encara no percebo en la societat una capacitat per afrontar de cara el tema, perquè és un tema que genera incomoditat. Genera incomoditat perquè suposa afrontar que cal barrar el pas a determinades persones i també que cal retornar-ne d'altres als seus països.

  Però no veig la UE disposada a afrontar el tema de la immigració de masses, més que res perquè la UE és la màxima responsable de perpetrar una veritable repoblació en tota regla del nostre continent i, el més greu, sense demanar el parer als europeus com correspondria en qualsevol sistema democràtic madur i seriós.

  tota la meva vida les meves amistats han estat més aviat d'esquerres, i aquest és l'entorn on jo sempre m'he mogut, tot i que he tingut la sort de tenir amistats de tots els espectres ideològics. Però amb els anys he tingut amics que m'han insultat i m'han deixat definitivament de parlar només perquè en el tema de la immigració jo penso el que penso i ells pensen just el contrari (són immigracionistes radicals...).

  A mi això no em sap greu. Però en aquest tema hi ha tanta hipocresia personal que fa fàstic i tot. Cap d'aquells amics meus, que són molt d'esquerres (de la CUP i algun altre d'ERC), no forma part de cap ONG pro-immigració o en suport als immigrants i/o refugiats, i evidentment cap d'ells no ha fet cap tràmit per oferir casa seva per acollir cap immigrant.

  Però mentre tinguem els partits que tenim i la gent continuï votant-los, doncs tindrem el que tenim i no hi ha més.
  O neix un partit que comenci a posar les coses al seu lloc  o deixarem en mans de l'extrema dreta (sobretot Cs) que monopolitzi el vot popular quan la gent -el poble- ja comenci a estar fins als ous de tot plegat.

  Les classes populars (la famosa classe treballadora) acostuma a ser la més receptiva als discursos populistes que saben convertir el descontent i la ràbia social en vots.
  El FN ha crescut així. I Cs ha estat la força política més votada a Catalunya gràcies als vots massius de la classe popular i treballadora del cinturó metropolità de Barcelona.

  Molts som els qui fa anys que avisem, malgrat els insults, burles i menyspreus que rebem. Personalment a mi m'entren per una orella i em surten per l'altra. Però després no s'hi valdrà a lamentar-se, perquè només els nens petits es lamenten d'un mal del que havien estat avisats amb tanta antelació.

 • Capra Pyrenaica76👍 33
  paleta is back bitches 
 • RESILIENT2.112 2 813👍 1.546
  Si això és una "petita reflexió", por em fa que facis la gran reflexió.
 • Pesca_crancs11.063 8 189👍 2.031
  A cagar... (editat) A Barcelona estem fins la polla. Ja us ho trobareu.

  I els que diuen que Convergencia és menys pro-immigranció... Ha... ha...ha! Ho pactava tot amb el PP. I els empresaris catalans que conec són uns menjamerdes que porten el llacet groc i es moren de ganes dobrir una cadena de fleques i contractar sudakites, que no es queixen ni es sindiquen!

  CV PDCATxCATalunyaxKatalonski:

  - Reforma laboral.
  - Acceptació d'immigrants en l'època més bèstia del pais (Aznar).
  - Llei de partits. 
  - Plan Hidrológico Nazional.
 • elbruixot3.151 13 630👍 1.176
  Catalunya té molta població, ja no cal més gent, hem de tenir cura del recursos naturals i del territori
  • paleta4.097 3 516👍 5.129
   A Catalunya (em refereixo al Principat), hi sobra aproximadament la meitat de la població. Un nombre que coincideix amb bastanta exactitud amb la quantitat de forasters que hi ha.

   Quan diem "Catalunya pels catalans", també estem defensant una societat sostenible i respectuosa amb la Terra i amb el medi ambient.

Publicitat

Novetats

Fòrums

 • 9.225.683 missatges
 • 218.608 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat