Fòrum

L'esquerra seguirà governant el País Valencià [Enquesta]

català_vilanoví1.795 1 899👍 2.270


Les forces d'esquerres mantindrien la majoria a les Corts Valencianes si se celebressin les eleccions autonòmiques en aquest moment segons assenyala l'enquesta encarregada per Valencia Plaza a l'empresa SYM Consulting amb un total de 1.465 entrevistes telefòniques (Fitxa completa baix) i realitzada entre el 9 i el 12 d'abril.

L'estudi reflecteix també una igualtat notable en la pugna entre els partits que poden ostentar l'hegemonia a l'esquerra per capitanejar la Presidència de la Generalitat: Compromís i, per tant, Mónica Oltra, gaudiria d'una lleu avantatge en percentatge però el PSPV encara tindria possibilitats d'estar per sobre en escons i barallar perquè Ximo Puig prosseguís com a cap del Consell, atès que, segons assenyala l'enquesta, els tres parlamentaris que es troben en disputa caurien en mans dels socialistes encara que per un estret marge.

ENQUESTA VP - REPARTIMENT PROVINCIAL

Compromís avança al PP i se situa com a força més votada a la província de ValènciaAixí, el resultat del sondeig marca com a principal novetat el retorn d'Esquerra Unida a la cambra autonòmica, superant folgadament el llistó electoral del 5% i passant a formar part del Parlament valencià amb cinc representants. D'aquesta manera, els partits del Pacte del Botànic -PSPV, Compromís i podem- que va servir per a la investidura del socialista Ximo Puig, podrien disposar d'un nou soci que allunyaria les opcions que un pacte del centredreta ordit per PP i Ciutadans desbanqués a l'esquerra del Palau de la Generalitat.

No obstant això, segons les dades llançades per l'enquesta, el concurs d'Esquerra Unida no seria obligatòriament necessari per aconseguir la majoria absoluta situada a 50 diputats, atès que en les forquilles mínimes la suma de PSPV, Compromís i Podem seria suficient. Fins i tot, filant prim, en un moment donat les podria passar que les dues forces que actualment dirigeixen el Consell poguessin triar entre Podem o Esquerra Unida per arribar als 50 escons necessaris per a la investidura.

Un altre dels punts interessants de l'estudi demoscòpic és la pujada menys pronunciada de Ciutadans respecte a un bon nombre d'enquestes que vénen publicant-se en les últimes setmanes en l'àmbit nacional. Sí ve reflectit en el sondeig una caiguda significativa per part del PP que, tot i això, seguiria sent la força més votada tot i que amb una distància més estreta que fa a Compromís i PSPV.

Els populars liderats per Isabel Bonig se situen en una forquilla de 25-27 diputats (23,49%), pels 31 escons que a dia d'avui ostenten en les Corts després d'aconseguir el 27% dels vots en les eleccions de 2015. la segona plaça seria, atenent al percentatge de suport, per a Compromís, que aconseguiria un 21,42% del suport amb una projecció de 22 diputats, tres representants més que en els anteriors comicis, en els quals es van situar en el 18,7% del suport. Molt a prop es situaria el PSPV, amb el 20,59% dels vots i una forquilla de 20-23 diputats: els socialistes es quedarien estancats en percentatge i només la millor de les combinacions en els escons renyits els permetria lluitar per mantenir a Ximo Puig com a president de la Generalitat.

Més allunyat d'aquest trident es troba Ciutadans. L'onada que ha emergit des dels comicis de Catalunya no sembla haver impressionat a l'electorat valencià en la mateixa mesura que al nacional. El resultat de la formació que lidera Albert Rivera en el sondeig és bo, amb un ascens de tres escons (de 13 a 16) i una pujada de gairebé tres punts fins al 15,3% dels vots, tot i que estarien condemnats a la irrellevància política pel que fa a la lluita pel Consell.

 
A l'altra riba es troba Podem, que surt 'tocat' en l'estudi a quedar-se entre 8-9 escons enfront dels 13 aconseguits el 2015 i passant d'un 11,5% de vots a no arribar a un 9%. D'aquest descens en les seves prestacions neix la recuperació d'Esquerra Unida que, tot i els problemes interns que està patint davant l'elecció de la seva nova líder, tornaria a la càmera amb un folgat 6,8% enfront del 4,3% aconseguit en les passades eleccions que el va deixar fora de les Corts.

Província d'Alacant:Província de Castelló:
Font: Valencia Plaza

Respostes

Configuració
 • Tico779 2👍 387
  M'agrada com sempre EU trau millor resultats quan més enfadats estan entre ells.
 • Indesquerra19.395 9 77👍 6.118
  Enquesta de hui. Es manté la majoria progresista: el PSOE puja, Compromís punja i Podem s'enfonsa.

  • esclata-sang1.164 1👍 854
   Xe, xe, sigam objectius

   Compromís no punxa, manté el seu vot fidel (del 18% al 17,5%)

   El Psoe puja molt (agafa molt de vot de podem i poc de compromis)

   El ppcs redistribuïxen el seu vot, però en conjunt passen de 44 a 41 (Bé!!!). Sembla que no torna la caverna (uffff !!)

   Podem nodrix al psoe a base de bé i només aguanta per l'ajut d'Erpv i Eupv.

   Mala noticia: el psoe podria governar amb compromís pero també amb cs i açò és un as a la màniga fonamental per a negociar i rebaixar les pretensions de Compromis quant a requisit lingüístic i altres avanços en l'autogovern

   Ideal: que el psoe i cs no sumaren la majoria absoluta.

Publicitat

Novetats

Fòrums

 • 9.226.623 missatges
 • 218.633 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat