Publicitat

Atenció: Aquest fil té més d'un any d'antiguitat, i els seus continguts podrien haver quedar obsolets.

Fòrum

Compromís "torna" a les manis d'ACPV

Indesquerra20.633 9 72👍 7.354
Ara es veu que ja no són "autoconsum" com dèien, i bé que ho han fet córrer a les xarxes socials... com es nota que les eleccions estan a la cantonada. 

Per cert, bé que ho ha aprofitat Àpunt fent la seua faena. Censura d'estelades i organitzacións independentistes, censura dels cartells dels presos polítics, primers plans de banderes amb logos de Compromís i republicanes espanyoles, Joan Ribó xuclant càmera al costat del passeig Guillem Agulló (un passeig en un jardí perquè no s'han atrevit a posar-li un carrer). Ací podeu vore el vídeo vergonyós d'Àpunt. La maquinaria electoral ja està en marxa. 

PD. Per cert, seria interessant saber fins a quin punt ha "comprat" Compromís a ACPV per montar-li manis a la seua mida, sense cap reivindicació nacional i fins i tot amb cartelleria amb tipologia morada. 

Respostes

Configuració
 • Indesquerra20.633 9 72👍 7.354
  Algunes imatges censurades per Àpunt:

    


    
 • UsuariV11.640 5 177👍 7.153
  Eixa no és la notícia. La notícia és que cada any hi va menys gent  a la manifestació i cada any sembla interesar menys. Aci, per exemple, se n'obri un fil el dia després i no sé si arribarà a deu comentaris.

  La data més assenyalada del valencianisme polític, junt al 9 d'octubre, i cada any passa més desapercebuda.

  Un altre èxit del "nacionalisme valencià".


  • Benisud1.334 4👍 760
   No et falta raó però després de les galtades del 9-O i de la convocatòria feixista convocada a la mateixa hora tampoc és d'extranyar que la gent no tinga ganes de posar-se en perill.

   Per altra banda, benvinguda la tornada de Compromís, ni que siga per motius electorals, però si la força de convocatòria d'una força parlamentària que té 19 diputats al Parlament valencià ha de ser menor que la de la CUP, i si m'apures la d'ERPV, que s'ho facen mirar.
 • MigjornViu917 4👍 621
  Què dius? com si fóra positiu electoralment per Compromís anar a eixa manifestació...
  • Indesquerra20.633 9 72👍 7.354
   Tu has vist el cartell i la convocatòria d'ACPV? Però si el PSOE no ha anat és perquè no ha volgut no perquè fóra una convocatòria que reivindicara res, estava feta a mida del Compromís més oltrista.
 • __27360__3.470 8👍 1.335
  COVERSA PER WHASAP

  Una amiga d'Ontinyent del dret a decidir de la Pdad em pregunta
  Quina valoració fas ?? Participació...
  I jo conteste...
  Simptomàtic l'absència de quadribarrades nues.
  Si veus les fotos la majoria de les persones amb les pancartes no porten cap bandera.
  La pancarta d'ERPV, per exemple cap bandera i sols banderetes de plàstic del partit.
  L'Esquerra Independentista és cas a banda. Porten les seues banderes diverses.
  Però en la resta cap bandera a banda de nosaltres que porten tots banderes valencianes republicanes.
  I també a destacar que les poques banderes aïllades per la manifestació també EREN DE LES NOSTRES VALENCIANES REPUBLICANES... es comença a veure's escampat per tota la manifestació banderes de les nostres.
  Poques però és una tendència o cap bandera o la nostra
  I ella em diu...
  Jo no sóc massa optimista. I reconec què és el meu estat d'ànim. Cansada de no avançar i veure als valencians mirant a altre costat, passant...
  I jo li done la següent resposta...
  Si l'avanç te refereixes al dels que tu i jo coneixem... per a qualsevol observador o ment objectiva la manifestació d'ahir va contribuir a allunyar-nos més dels valencians.
  Un dia com és, el 25 d'Abril, per a reafirmar-nos com a valencians orgullosos de ser-ho i per contra un lema a favor dels gitanos, musulmans i emigrants (i entén-me i no em faces la crítica fàcil de xenòfob, no era crec el dia), per altra banda tots aquells, com els teus amics de la PdAD, que passaven del lema (convenientment filtrat com tots els anys per l'agent del PSOE/Compromís, que és ACPV), es van dedicar, en comptes de fer valencianisme polític,  en centrant-se a demanar EN EXCLUSIVA la llibertat dels presos polítics catalans amb cap bandera valenciana i tot de color groc com si la manifestació en comptes de ser a València s'hagués fet a Girona (i espere de tu que tampoc faces la crítica fàcil quan jo em vaig partir la cara defensant els presos el dia anterior en Alacant, però no ahir (o sí més no en exclusiva) el dia en què els valencians hauríem de reafirmar-nos com a poble i... per rematar al mort... La frivolitat pre-política de l'esquerra independentista amb els cartells de la 'Nació sencera' i cridant per megafonia que els valencians som catalans i que això, el lloc on vivim, forma part de Catalunya...
  I tot això davant dels atònits vianants del carrer Colom... Que en comptes d'animar-los a ser valencians per damunt de tot... els invitàvem a que ells, espanyols tots i quan dic tots són tots, incloent als que voten a Compromís... Dic que en comptes d'invitar-los a ser valencians els invitàvem a que foren DIRECTAMENT CATALANS!!!
  D' al·lucine... i encara dius que els valencians miren cap altre costat?
  • Indesquerra20.633 9 72👍 7.354
   Menys mal que no ets identitari... i permet-me que pose en dubte el que dius, Endavant (que és qui mou el cotarro a l'EI del PV -per a bé i per a mal-) no va d'eixe pal.

   I respecte a les estelades i republicanes capicasaleres, no et faces il·lusions, ereu quatre gats els que les portaveu i així i tot les superaven de sobres, ara, és cert que d'estelades hi havien poques (la moda de portar els logos dels partits i simbologia diversa), però òbvies que portar una estelada és un perill, portar una republicana capicasalera no, els fatxes no poden saber de quin pal vas i fins i tot poden pensar que el que la porta és un blaver. Les galtades del 9 d'Octubre encara estan recents.

   I una cosa més, benvingut al club, anys i anys renegant dels catalanistes fusterians d'ACPV (ja saps politicament espanyols i bla, bla, bla...) i ara corrent a anar a la seu mani, mira... com Compromís! Sou el summun de la incoherència.
   • __27360__3.470 8👍 1.335
    De 'corrent' res.
    M'han arrastrat els joves de l'organització i un altre que va de 'bon rollito' ... em deien que malgrat anar rodejats d'espanyols i panques, calia anar per fer-nos visibles... 
    I a fe de Déu que els joves tenien raó...
    (...)
    Accepte el retret que en fas i en el 'pecat' ja porte la penitència...
    Sigues caritatiu i no te gronxes en la meua 'incoherència' 
    (...)
    Respecte al vídeo d'Apunt... Totalment d'acord... Vergonyós i un avanç del que vindrà...
  • UsuariV11.640 5 177👍 7.153
   Resposta tan contundent com encertada la teua. Resposta que reflexa tristament lo que és el País Valencià i el seu "nacionalisme". La principal diada patriòtica dels valencians es dedica a generalitatzacios universals com "democràcia", "respecte" i "pluralitat", a solidaritzar-nos amb els presos polítics d'un país germà i, en el cas de molts manifestants, a proclamar que els valencians som part de la nació dels catalans.

   I així anem quaranta anys. I així continuarem fins a l'extinció.


  • Garroferet1.082 3👍 899
   Aquesta gent amb "consciència" de país que fa proclames constantment per la "pluralitat", no s'adona que aquesta "pluralitat" el que fa és destroçar-nos com a poble, acorralar la nostra llengua i acabar precisament amb la "pluralitat" que nosaltres com a poble representem?
  • Indesquerra20.633 9 72👍 7.354
   Després et queixes quan "salte" però ja comences a fer-te pesadet. Però no l'has penjat ja abans? Que sí, que ereu 6 portant la republicana de la ciutat de València dels anys 30, però després dius que tu no ets identitari que ho són els demés i vas tot el dia bandereta amunt i avall... i mira que ni el Polisero contesta a les teues demandes, que ja és trist. 
 • Furs i Nació1.137 3👍 910
  Compromis ara es soci del psoe, com acpv vaja.
  Respecte a la mani, és cert, cada voltaeys gent i mes d'esquena a la societat. Eld dia que es conmemora la deŕota d'Almansa i el lema és per un pv obert... patetic. I quan no es aixo es tv3 o qualsevol xorrada

 • __27360__3.470 8👍 1.335
  Benvolguts Indesquerra/UsuariV - UsuariV/Indesquerra...
  ...sou entranyables.
  (...)
  Em vaig a sopar...
 • Indesquerra20.633 9 72👍 7.354
  Ni 10 hores ha durat la placa, els feixistes ja l'han arrancada i tacada. En un carrer no hauria segut tan fàcil i en tot cas, com sol passar en aquests casos, les "concesions al búnker barraqueta" no serveixen de res, ans al contrari: Cal CONTUNDÈNCIA. Quan aprendran alguns! 

 • Ramon Muntaner4.418 12 488👍 1.647
  Ara que som junts diré el que tu i jo sabem i que sovint oblidem:

  -Compromís no ha deixat mai d'anar a les manis d'ACPV (sí que ho va fer el BLOC de Pere Mayor durant el 00-03). Una altra cosa és que a mesura que ha guanyat presència institucional, efectivament, haja reduït la seua participació en actes d'aquest tipus.

  -Ja fa uns quants anys que tant ACPV com la Comissió 9 d'Octubre han aigualit moltíssim el discurs de les convocatòries perquè s'hi afigen els socialistes, els seus sindicats afins, i col·lectius diversos que per molt progres que siguen tenen ben poc de valencianistes. No és cosa de Compromís.

  -Guillem Agulló mereixia molt més que un passeig enmig del Jardí dels Vivers. No entenc per què no se li ha dedicat el nom d'un carrer. El que em sorprén és que fins i tot ACPV i Guillem Agulló pare al remat donaren per bo aquest reconeixement  Respecte dels vàndals, espere que l'Ajuntament pose tots els seus recursos disponibles per a identificar-los.

  En darrer lloc, no vaig anar a la manifestació. Enguany volia anar-hi només per plantar cara davant els feixistes que ens van agredir el 9 d'Octubre passat, però com que coincidia amb les festes d'Alcoi (i el lema no m'atreia gens) al remat no hi vaig assistir. Em fa la pell de gallina veure els cartells dels presos polítics catalans i em pareix bé que des de el nacionalisme valencià mostrem la nostra solidaritat davant els repressaliats per un estat antidemocràtic i totalitari, però de veritat...quin sentit té un 25 d'Abril sense cap reinvindicació nacionalista valenciana? Ni finançament, ni infraestructures, ni llengua en primer plànol. Un país obert? Col·lectius d'immigrants, antiracistes, progres del món uniu-vos...

  • Indesquerra20.633 9 72👍 7.354
   Aclaracions i que "tu i jo sabem" també dels dos primers punts:

   -El Bloc no ha anat mai des de Pere Mayor, una altra cosa és que anara el Bloc jove "a omplir la papereta", és com enviar a les joventuts i sempre pots rentar-te les mans dient que és que són "més radicals". Respecte a Compromís, més del mateix, anava joves de Compromís, és cert que els darrers anys ja anava Compromís però d'amagatotis (cap twitter, cap cartell propi de convocatòria... simplement apareixien amb una pancarta a "deixar-se vore" entre els potencials votants més nacionalistes) i aquesta vegada és quan ho ha twittejat i retwittejat a tot quisqui (quisqui "del rotllo" que ja sabem com són les xarxes socials, i la bombolla que representen, per això ho han fet). De convocatòria segueixen sense fer-ne cap.

   -ACPV ja sabem que s'arrima al sol que més escalfa, abans al PSOE i ara a Compromís, però han passat de posar cartells amb quatribarrades "a saco" (primer any del pacte del Botànic), o a demanar TV3 (que són reivindicacions nacionals encara que no del gust d'alguns de vosaltres) a fer un cartell "molt social" que estarà molt bé com ja haveu dit molts de vosaltres també, però que el 25 d'Abril no toca. De fet ja l'any passat es va canviar el cartell, quan ja l'havien publicat a les xarxes que demanava la reciprocitat. A ACPV l'han comprada perquè no diga res de TV3, això es veu a anys llum, i ha segut Compromís via subvencions, no el PSOE. A més, el que es fa la foto al passeig Guillem Agulló és Ribó, no Puig, no ho oblides, acte fet a mida de Compromís, ja saps el dit, "qui paga mana".
   • Ramon Muntaner4.418 12 488👍 1.647

    Indesquerra escrigué:
    Aclaracions i que "tu i jo sabem" també dels dos primers punts:

    -El Bloc no ha anat mai des de Pere Mayor, una altra cosa és que anara el Bloc jove "a omplir la papereta", és com enviar a les joventuts i sempre pots rentar-te les mans dient que és que són "més radicals". Respecte a Compromís, més del mateix, anava joves de Compromís, és cert que els darrers anys ja anava Compromís però d'amagatotis (cap twitter, cap cartell propi de convocatòria... simplement apareixien amb una pancarta a "deixar-se vore" entre els potencials votants més nacionalistes) i aquesta vegada és quan ho ha twittejat i retwittejat a tot quisqui (quisqui "del rotllo" que ja sabem com són les xarxes socials, i la bombolla que representen, per això ho han fet). De convocatòria segueixen sense fer-ne cap.


    Com que no?  Així que me'n recorde de memòria: el BLOC hi va anar segur els anys 05, 06 i 07. Els que no hi anaven en aquella època eren els socialistes, que hi van tornar fa poc, arran del tancament de RTVV, moment en què van compartir mobilitzacions amb ACPV i la resta de formacions de l'esquerra valenciana. 

    -ACPV ja sabem que s'arrima al sol que més escalfa, abans al PSOE i ara a Compromís, però han passat de posar cartells amb quatribarrades "a saco" (primer any del pacte del Botànic), o a demanar TV3 (que són reivindicacions nacionals encara que no del gust d'alguns de vosaltres) a fer un cartell "molt social" que estarà molt bé com ja haveu dit molts de vosaltres també, però que el 25 d'Abril no toca. De fet ja l'any passat es va canviar el cartell, quan ja l'havien publicat a les xarxes que demanava la reciprocitat. A ACPV l'han comprada perquè no diga res de TV3, això es veu a anys llum, i ha segut Compromís via subvencions, no el PSOE. A més, el que es fa la foto al passeig Guillem Agulló és Ribó, no Puig, no ho oblides, acte fet a mida de Compromís, ja saps el dit, "qui paga mana".

    D'acord en la primera part, en tot allò que respecta al caràcter fenici d'ACPV. Durant molts anys van ser convergents allà i socialistes ací, més avant del tripartit català, equidistants entre els socialistes i el valencianisme, o entre EU i el BLOC, de nou convergents, i en tocar poder Compromís s'hi han acostat.

    Respecte de TV3, ACPV ha comprés quin és el full de ruta per a la seua tornada al PV: bàsicament, la reobertura de la nova RTVV i posteriorment la reciprocitat. Per això han mantingut un silenci prudent. Ara bé, jo sóc el primer que no me'n refie, per tant faran bé si romanen a l'aguait del que faça el govern valencià.

    Quant al final del missatge, no sé perquè em nomenes el president Puig quan jo no l'he esmentat
 • Sukhoi519 1👍 893
  El món del nacionalisme valencià cada dia fa méees perea.

  -El valencianisme d'esquerres abandonat per un Bloc tocat de mort i eclipsat per Mó i Compromís, vagant desemparats sense rumb i consolant-se en l'única esperança del mal menor i de que no torne a governar la dreta espanyolista
  -El sector fusterià purità, preservador de les velles glòries, donant lliçons de nacionalisme i repartint carnets de catalanitat a tot Cristo
  -Els de República Valenciana començant la casa per la teulada
  -ERPV que no sap ni per on bufa l'aire
  -Els valencianistes de dreta mig perduts; uns callen i segueixen en Compromís perquè perdre la poltrona i el sou no és una opció, i els pocs amb un mínim de decència política s'agrupen en la nova DV, que dóna cada pas endavant amb por per a que no se'ls titlle de nacionalistes.

  En fi, molta mandra.
   • Sukhoi519 1👍 893
    Bé, no crec que el comentari tinga res ressenyable que no sapiguem ja tots...

    Ens trobem en una situació d'autoconsum i autoengany, i ara mateix ningú treballa per guanyar-se la societat (a sota ho explique més detalladament). I ja que t'has dirigit a mi, aprofitaré per intentar fer una crítica constructiva per a la gent de RV: tots els valencianistes coneixem la vostra tasca, i és evident que darrerament heu passat de seguir una tàctica d'autoconsum a començar a fer actes "durs" de cara a la galeria. El discurs davant dels accionistes del Sabadell em va agradar, de fet crec que a qualsevol valencianista li puja l'adrenalina de veure un cara a cara entre espanyolisme i independentisme valencià. Però atenent a la situació actual de la societat valenciana, no desperta res bo més enllà de les nostres línies. Les vostres són mesures adequades per a un país amb un independentisme implementat i fort, per a un país conscient de sí mateix, i això en una terra com la nostra és impensable ara mateix.

    De fet, sempre que he debatut amb catalans quan m'han tirat en cara que els valencians votem a partits espanyolistes, els hi he respòs el mateix: el valencià de carrer no vota en clau identitària; ni vota, ni viu, ni parla, ni s'hi explica. Els valencians no tenim la identitat com quelcom important, i per molt que diguen certs sectors progressistes, sense identitat no hi ha nació. L'únic que va intentar posar la clau identitària com una qüestió central va ser Fuster, i ja vam veure el resultat...
  • Furs i Nació1.137 3👍 910

   Sukhoi escrigué:
   El món del nacionalisme valencià cada dia fa méees perea.

   -El valencianisme d'esquerres abandonat per un Bloc tocat de mort i eclipsat per Mó i Compromís, vagant desemparats sense rumb i consolant-se en l'única esperança del mal menor i de que no torne a governar la dreta espanyolista
   -El sector fusterià purità, preservador de les velles glòries, donant lliçons de nacionalisme i repartint carnets de catalanitat a tot Cristo
   -Els de República Valenciana començant la casa per la teulada
   -ERPV que no sap ni per on bufa l'aire
   -Els valencianistes de dreta mig perduts; uns callen i segueixen en Compromís perquè perdre la poltrona i el sou no és una opció, i els pocs amb un mínim de decència política s'agrupen en la nova DV, que dóna cada pas endavant amb por per a que no se'ls titlle de nacionalistes.

   En fi, molta mandra.
   Quina és la teua proposta?
   • Sukhoi519 1👍 893
    La societat està ahí, toca guanyar-se-la. En aquest mundillo del valencianisme ens coneixem tots, i això no és bon senyal. Portem tants anys encallats en la nostra bombolla que el valencianisme no troba sortida entre la gent. I no és perquè no s'ha intentat, però les velles disputes, el pes dels símbols i la punyetera mania de prioritzar partidisme i ideologia política ens ha arrossegat a la marginació els darrers 15 anys. I els que creuen que el govern del tripartit és una victòria del valencianisme s'enganyen a sí mateixos. En resum, hem de potenciar la imatge del valencianisme natural per a donar un pas endavant, crear consciència de valencianitat, una base per a que el nostre poble recorde el que és.

    Actualment la situació està tan mal que ara mateixa l'estat espanyol podria suprimir les autonomies i bona part de la societat valenciana (vull pensar que no seria la majoria) aplaudiria efusivament. Aleshores, quin avanç hem fet? Com anem a parlar-li a la gent d'independència, de república valenciana o simplement d'infrafinançament si ni tan sols existeix una consciència de valencianitat íntegra més enllà del regionalisme folklòric?

    Personalment considere que l'únic partit valencianista que ha entès com està la situació i que està fent les coses amb trellat és Demòcrates Valencians, saben jugar bé les cartes en els moments adequats, tenen una implementació forta arreu del territori, però per desgràcia van sorgint-los impediments. Hi ha gent d'esquerres que s'ha passat anys i panys plorant perquè no hi havia un centre-dreta valencianista que li furtara vots al PP, i ara que existeix sembla que desperta entre ells por o recel; hi ha qui espera que DV es convertisca en una Convergència a la valenciana però en versió ultra-independentista i proPPCC, i per altra banda tenim el sector blavero tallant-se les venes i implosionant perquè les seues ments no poden entendre que puga existir un valencianisme de dreta no secessionista. A això sumem-li que C's s'ha negat a votar a favor de rebaixar la barrera electoral al 3% i que a Compromís tampoc li corre pressa ajudar un possible contrincant a les Corts.
    • Furs i Nació1.137 3👍 910
     Estic prou d'acord amb el que dius. Però que és això de valencianisme natural?
     Respecte a Compromís, jo crec que després de 25 anys de PP i de valencianisme controlat per catalanisme "fent PP" ..., fan el que la societat és capaç d'assumir hui per hui, regionalisme bien entendido. Farán falta mínim 12 anys de govern regionalista per a que es note alguna cosa.
     Respecte a nosaltres, RV/ENV, tenim els peus a terra i sabem que parlar de independència a hores d'ara és estratosfèric. Però pensem que València país, per minoritari que siga ben be és mereix un moviment independentista. També que la recuperació de certs simbols i un missatge netament valencianista dins del valencianisme és necessàri. Fer entendre als republicans espanyols que si hi ha majoria republicana a les Corts l'objectiu és la RV i que els valencians hem de ser sobirans i a partir d'ahí ja vorem si ens federem o no , amb qui, quan i com. Idem per al catalanisme.
     Respecte a DV, els desitge tota la sort del mon i tant de bo siguen la dreta que necessitem, el camí i la linea son els correctes però amb este empresariat tan cagat que tenim...
 • Gínjol16.181 3👍 6.590
    Les manis d'ACPV, influïdes, en última instància pel PSOE, han estat tradicionalment autoconsum.

    Sempre amb els mateixos tòpics progres i les mateixes cares i slogans.

    Rutina ritual sense imaginació ni capacitat d'innovar de cara a estendre's socialment.

    Fossilització del ghetto progre.
  • __27360__3.470 8👍 1.335
   El lema de la mani controlat sempre per afavorir electoralment al PSOE i adlàters i al marge del dia històric que es recorda com a reivindicació del valencianisme polític.
   Enguany com estan en el poder lema innocu i per a fer xantatge emocional la utilització del jove assassinat GA.
   I la data, la que li convé a TV3 per poder retransmetre el concert i pagar drets d'emissió a l'agència, dita cultural.
 • __27360__3.470 8👍 1.335

  La renúncia del valencianisme cultural a una proposta política republicana

  La renúncia del valencianisme cultural a una proposta política republicana

  Un bon amic republicà, i valencià per damunt de tot, m’envia aquest cartell:

    
  Vaig a intentar, de manera constructiva, aprofundir en el missatge polític que desprèn. Aquest cartell tan senzill  i benintencionat dels amics republicans de Castelló, ens pot servir com paradigma dels dos senyals: bandera tricolor i quatre barres,  amb els que l’esquerra espanyola es troba tan a gust i el valencianisme cultural majoritari, també. Els primers veuen reflectir en el cartell la seua proposta política espanyola sense cap altra alternativa (política) republicana que els face nosa o ombra i el valencianisme cultural accepta agraït que el republicanisme espanyol tingué en compte la seua cultura representada per les quatre barres nues.
  La política per a ells, la cultura per a nosaltres.
  I tots contents, perquè el valencianisme cultural majoritari no aspira a més.
  El senyal de les quatre barres és tan ben acceptat al País Valencià entre l’esquerra espanyola perquè no els suposa cap problema polític amb el que lidiar o negociar, simplement és un senyal cultural i políticament inofensiu. Darrera d’aquest senyal, de les quatre barres nues, no hi ha cap proposta o alternativa política.
  A Catalunya aquest senyal té un altre significat. Representa políticament els partidaris de l’autonomisme espanyol, però ací al País Valencià és el senyal que representa, per a la majoria del valencianisme cultural, la llengua i història compartida amb Catalunya i que l’esquerra espanyola els assegura que en una altra Espanya aquesta cultura compartida estarà assegurada.
  Una vegada li vaig preguntar a la diputada Marina Albiol, en un dels trens republicans que va organitzar la CPVR, que si es considerava valenciana i ella, copsant la intenció política de la pregunta que li feia un sobiranista republicà valencià, en va contestar amb un somriure sorneguer: “Jo sóc de Castelló i dels Països Catalans” . Apa, doncs ja ho saps morrut -vaig pensar- admirat de l’eixida intel·ligent de la política espanyola. Políticament espanyols, culturalment valencians/catalans, aquesta és la fórmula d’èxit de l’esquerra espanyola: PSOE, Compromís, EUPV, Podemos… i que el valencianisme cultural accepta. El valencianisme majoritari ha renunciat a la política, al poder, i sols aspira a sobreviure culturalment, a allargar l’agonia de la seua cultura en el fumador d’opi que l’ofereix l’esquerra espanyola.
  Sense un Estat darrera els valencians, i la nostra cultura, tenim els dies comptats.
  Ja no és suficient per als valencians “Fer País”, ara ens cal ja, ens hi va la supervivència, “Fer República”.
  I ens cal fer-la en tot moment i en tots els llocs.
  El 9 de juliol del 2009 finalitzava a Barcelona  la sisena etapa del Tour de France. De tots és sabut que tots aquells que volen reivindicar les propostes polítiques dels seus països, el Tour és el lloc adient per a publicitar-se. Doncs, pensat i fet,  allí em vaig desplaçar amb el senyal que reivindica la proposta (POLÍTICA) republicana i sobirana dels valencians; la bandera històrica d’Esquerra Valenciana que l’artista Lluís Dubón va immortalitzar amb el seu cartell “Germans al front”. Allí estava jo, en el Pla del Palau de Barcelona, per a ser visualitzat, si tenia la sort que l’helicòpter em gravara, com a políticament valencià, sobirà i republicà. Per recordar el moment em vaig fer una foto amb una catalana amb una bandera política –no cultural– la bandera que reivindica la República Catalana i al seu costat jo, un valencià amb una altra bandera política –no cultural– que reivindica la República Valenciana, lliure i sobirana. Dues banderes polítiques i republicanes.
  Dues banderes polítiques de lluita i combat contra el règim del 78/39.
  I un apunt final.
  Els sobiranistes valencians republicans que reivindiquem l’Estat valencià, la República Valenciana, lliure i sobirana, per a poder, els valencians, fer o desfer, acceptar o rebutjar, per a poder ‘anar’ a on vullgam, o per a poder ‘tornar’ d’on vullgam; per a poder tenir la capacitat de pactar o negociar amb qui siga en pla d’igualtat, dic que hem escollit com senyal per a reivindicar la República Valenciana aquest senyal històric. I hem arribat a la conclusió que aquells que diuen no acceptar aquest senyal, en realitat el que no accepten és allò que representa, la reivindicació de la República Valenciana , lliure i sobirana. El valencianisme polític, el sobiranisme valencià republicà, té el seu senyal per a reivindicar la República Valenciana i sols els que no accepten que els valencians siguem lliures, sobirans i republicans, són els que la rebutgen i neguen.
  Víctor Baeta, de República Valenciana/Partit Valencianiste Europeu


Publicitat

Fòrums

 • 9.301.864 missatges
 • 221.326 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat