Fòrum

Artur Mas va revelar ahir els plans del processisme oficial al FAQs de TV3

Tywyll Usuari sumador 41.582 11 13 👍 5.036
S'ha d'anar molt alerta amb aquest home perquè té una manera de parlar que et convenç de tot, et fa pensar que té raó en tot el que diu, però s'ha de mirar més enllà i intentar copsar què vol dir realment. I ahir, pel que em va semblar mirant Twitter, els independentistes van tornar a caure en el parany de les seves paraules. 

1. El que va dir, dir, dir i repetir principalment: "Potser als de Madrid els interessa que hi hagi eleccions, perquè no van acceptar el resultat de les darreres eleccions". Fixau-vos-hi bé, no diu el que realment vol dir ("no ens interessa que hi hagi noves eleccions"), sinó que fa servir el recurs de "les eleccions és el que volen els dolents, no ho hem de permetre!" i així la gent hi pot caure més fàcilment. Resultat, a fer un govern autonòmic i tothom a aplaudir estelada en mà. ERC hi està d'acord. Puigdemont no ho sabem.

2. Després d'aquestes eleccions, segons ell, l'estratègia independentista ha de ser la de les dues P: "presos i país". És a dir, "fer país" sense passar-nos perquè els presos no en surtin perjudicats. Genial, tu. Ja tenen l'excusa perfecta (pobres presos, no siguem irresponsables perjudicant-los!) per continuar amb un processisme infinit que no arriba enlloc ni fa res. El seu somni, la seva tranquil·litat. 

3. Va deixar clar que ell no hauria declarat la independència sinó que hauria convocat eleccions ("com va acabar passant igualment"). 

Respostes

Configuració
 • the_west_rulez 14.304 3 139 👍 13.005
  El pitjor de tot és que pel mig vam tenir una guerra fraticida entre indepes entre els que no ens l'empassàvem vs els que sí.
  • Indesquerra 18.404 8 85 👍 5.169
   Cert, però aquesta guerra la "van buscar alguns" i s'ha demostrat que va ser inútil. Mas ja ha dit que "hauria convocat eleccions" i l'actuació de Puigdemont va provocar que "es convocaren eleccions", és a dir, hem arribat al mateix lloc. Per això valia la pena tanta guerra fraticida?

   I vaig més enllà. Amb eleccions convocades per Mas, ERC hauria guanyat les eleccions, la CUP tindria mínim 10 diputats, JxCat no existiria i el PDCat no passaria de 20 diputats. Vols dir que seria pitjor escenari del que tenim?
   • the_west_rulez 14.304 3 139 👍 13.005
    Amb Mas no tindríem cap 1-O, sinó autonomisme amb estelada fins setembre de 2019, i després ves a saber.

    I tornant a en Putxi, no hagués sigut cap mala idea declarar la independència (el 10-O com a molt tard) i tot just convocar eleccions. Tot i que jo sincerament m'esperava unes eleccions a principis de 2018 perquè ni de conya haguéssim arribat a acabar la legislatura. De fet va durar massa segons el programa de JxSí.
    • Indesquerra 18.404 8 85 👍 5.169
     Bé, tot això és política-ficció i el que valen són els fets. El que vull dir és que durant algún temps alguns treien pit diguent que havia guanyat "l'opció bona", fent de nou política-ficció, i el temps més bé ha demostrat el contrari. I el més greu, això ha passat factura.
     • the_west_rulez 14.304 3 139 👍 13.005
      Vols dir que Puigdemont és pitjor que Mas?
      • Indesquerra 18.404 8 85 👍 5.169
       No, en absolut. El que plantege és simplement si valia la pena eixa guerra fraticida vistos els fets i més enllà de si "ens l'empassavem o no".
       • the_west_rulez 14.304 3 139 👍 13.005
        Home, ha valgut la pena segur. Només has de veure com, com a mínim, la meitat del raconariam 'massista' (o favorable a investir-ho) de 2015 ara és tan antiMas com els que ho hem sigut sempre. I és el que dic, que amb Mas de president haguéssim arribat a setembre de 2019 sense haver fet res més enllà del victimisme i del win-win que suposa tant per Mas com pels media espanyols que ell és el mesïes de l'independentisme. Prefereixo acabar com hem acabat ara, amb la farsa autonòmica al descobert que amb processisme constant.

        Ja t'he dit el que hagués preferit fer després de l'1-O, és el que canviaria, a part d'un pla de defensa contra el 155 que es veia venir de feia mesos.
        • Indesquerra 18.404 8 85 👍 5.169
         Tu no pots tenir una posició a partir de política-ficció, sinó a partir dels fets. Això que dius no ho sabem si hauria estat així o no, perquè la pressió de la gent no li hauria deixat fer això probablement. De fet Puigdemont, sense la presió de la gent hauria fet el mateix que Mas, convocar eleccions i no la independència per molt simbòlica que fóra.

         Jo plantege les conseqüències de la decisió, no en termes dicotòmics d'antiMas o no, perquè jo sóc tan antiMas com el que més, sinó que "el passet ínfim que s'ha fet" valia la pena fer-lo si la conseqüència ha segut deixar als exconvergents amb "la paella pel mànec" de nou.
         • the_west_rulez 14.304 3 139 👍 13.005
          Per mi sí ha valgut la pena, encara que el resultat final no m'agradi gens (si es tracta d'escollir entre això o Mas, clar). Tot i que un president d'esquerres durant el procés per tancar la boca i desmuntar els comuns hagués estat l'ideal.
       • Ballester 7.424 7 291 👍 2.386
        No cal fer ficció, només comprarar el referèndum d'en Mas i el referèndum d'en Puigdemont, el 9-N i l'1-O.
        • freezamite 11.081 9 185 👍 4.937
         Curiós dir "referèndum de Puigdemont" a un referèndum organitzat per ERC i que Puigdemont no va voler de cap de les maneres i que només va acceptar perquè el van acorralar políticament.

         Mas tenia el control del 9N i vam acabar amb un N9N.
         Puigdemont tenia el control sobre el 10-O i vam acabar amb una altra performance.
         • the_west_rulez 14.304 3 139 👍 13.005
          No sabem de veritat si Puigdemont estava per la independència o si en cas d'estar-ho no tenia cap suport dels seus. Vull dir, ell potser declararia la independència però sense el suport del seu partit no té res a fer per molt que vulgui. I no pretenc defensar-lo, simplement no sabem què va passar als despatxos el 10-O.

          Ben fet ERC per l'1-O, però no es pot viure sempre d'això. I la veritat és que l'actitud d'ERC ara, més enllà de l'afer Torrent no és tampoc cap bon símptoma, i jo sóc dels que ho diu trist i enrabiat perquè ERC podia fotre el cop d'una vegada i demostrar que són la centralitat independentista i amb polítiques d'esquerres (no tant d'esquerres com voldria però ja és quelcom), a diferència d'altres que s'enfoten d'ERC perquè la veuen un rival directe als seus interessos processistes.
    • freezamite 11.081 9 185 👍 4.937
     L'única diferència entre Mas i Puigdemont és que Mas tenia una aura de messies (la que té ara Puigdemont) que segurament li hagués permès trencar JxSi sense haver d'acceptar l'oferta de referèndum de la CUP.

     L'1-O l'organitza ERC i és per això que no va acabar sent un N9N.
 • AltairRC 1.801 898 👍 1.201
  Tywyll escrigué:
  S'ha d'anar molt alerta amb aquest home perquè té una manera de parlar que et convenç de tot, et fa pensar que té raó en tot el que diu, però s'ha de mirar més enllà i intentar copsar què vol dir realment.

  I tant. La meva mare s'ho empassa tot i no s'adona de la manipulació que fa. I la periodista no s'atreveix a collar-lo, el deixen mentir, perquè això és el que fa, mentir descaradament embolicat en una xarxa de comentaris perifèrics que aparentment justifiquen el que ha fet. El Mas és un bonic foc artificial de fireta, molt ben muntat però on no hi ha res sòlid al darrere. Bé l'única cosa sòlida que té és que no vol que es desestabilitzi res per culpa d'aconseguir la independència.
 • quatreanys 34.492 6 18 👍 9.474
  Fer país ja ho deia Pujol als 80. 
  Ja s'ha vist que amb quatre presos tothom es fa enrrere que es el que cercava espanya. ELs de dins es van rebaixar nomes entrar i els partits de fora no volen fer res així es pensen que sortiran.
 • lluisbg 23.734 3 49 👍 5.541
  No pot haver-hi mes Procesisme, no tenen suficient majoria per investir un President i en Comín em sembla que va dir que no renunciaria al seu esco
 • lluisbg 23.734 3 49 👍 5.541
  Convocar eleccions hagués estat el correcte, amb eleccions només els Jordis estarien a la presó, ningú es tindria de haver exiliat, no hi hauria una causa general contra l' independentisme tan dura i el 155 hagués estat encara mes il·legítim i potser el PSOE/PSC hagués trencat amb el bloc del 155
 • Sau de Treviac 4.286 1 495 👍 4.549
  Sí sí, els espanyols han agafat ostatges per evitar que tirem endavant la República Catalana i els processistes se n'aprofiten per seguir amb el "qui dia passa any empeny". La prova és que la manifestació d'avui no porta per lema "Per la República Catalana i l'alliberament dels presos polítics".
 • Sau de Treviac 4.286 1 495 👍 4.549
  Els que manen a l'independentisme sempre ens frenen. Si la gent crida "Puigdemont el nostre president" ells proposaran un altre candidat. Si la gent crida "Independència" o "Som República" el lema que imposen els partits és "Democràcia i llibertat presos polítics".
  • willybarna 10.912 10 191 👍 2.639

   Sau de Treviac escrigué:
   Els que manen a l'independentisme sempre ens frenen. Si la gent crida "Puigdemont el nostre president" ells proposaran un altre candidat. Si la gent crida "Independència" o "Som República" el lema que imposen els partits és "Democràcia i llibertat presos polítics".
   Es el que te no voler aillar als polítics, al final es paga .....  i car.

   Es el que deien, "si no fas política, te la fan".


   ** El mateix val pels ultres.
  • ansar 17.208 12 96 👍 6.467
   Els que manen a l'independentisme sempre ens frenen.

   Aixo es perque no son indepentendistes. Aquest ha estat el problema des de 2012: que al lideratge independentista s'han inflitrat varios unionistes com Mas, Jordi Sanchez, Romeva, Puigdemont, ... (amb la beatificacio d'aquestos a les xarxes socials i premsa amiga). Els liders independentistes s'han hagut de mossegar la llengau moltes vegades per a no ser acusats de puristes o de posar pals a les rodes.

   I no et fixis tant en el que la gent crida, que moltes vegades aquestos crits son iniciats per processistes 
   • FuRTi Usuari sumador 19.430 12 77 👍 6.555
    No et descuidis de la ploranera traidora i el capellà que fa règim a la teva llista...
    • ansar 17.208 12 96 👍 6.467
     estas parlant de qui va organitzar el primer referendum vinculant de la historia de Catalunya i ara esta a preso perque el president es va cagar al damunt i va fugir (en lloc de proclamar la independencia com havia promes)?
     • FuRTi Usuari sumador 19.430 12 77 👍 6.555
      El President és el President, i si mai cap dia proclamem la República i jo fos al capdavant que no procuri tornar perquè la pena per traició a la pàtria seria alta si depengués de mi... Però parlava de la que va apunyalar per l'esquena aquest i va fer servir a una doble per deixar bocabadats als seus companys el dia del judici, la que va marxar per potes també, però aquesta a més de en pla traidor en pla us deixo tirats a tots amics meus, així amb cara de bona nena mentre plora...
      • ansar 17.208 12 96 👍 6.467
       Si el president no fa la seva feina i fuig, deixant totalment indefensos tots els liders independentistes... aquestos tenen el dret a fer el que vulguin (fugir o pregar per a que el cop no sigui massa dur). Es van arriscar sabent que l'estat actuaria en cas d'independencia... amb el que no comptaven es que no hi hauria ni independencia, que el president els deixaria tirats.

       L'unic responsable del caos es el president que podria haver proclamat la independencia i no va voler
 • GICA 2.860 13 667 👍 980
  Sempre hem de fer allò que l'enemic no vol. Per tant, NOVES ELECCIONS!
 • Astralcat 3.314 2 608 👍 2.778
  Jo veig ben clar en què es basarà el processisme 2.0 (o el seu full de ruta pretès).

  -Anem movilitzant-nos per que 'seguim'. En aquest camí intentem incloure a tothom, tant se val si se'ns riuren a la cara quan els hi donem l'esquena o directament ho fan a la cara, hem d'aixamplar la base social.

  -Si no la liem molt (cdr i tal deixeu de fer l'abertzale que no ens convé i som gent de pau i xiuxiueig).

  -Els nostres polítics estan pactant amb diferents organismes internacionals un arbitratge per a en un termini de 10 anys aproximat tenir un Referèndum vinculant. (Si hem esperat 304 anys no vé de 10 anys no???)

  -Aquest suposat referèndum, si algun dia arriba, ja se'n carregaran de que sigui una tupinada en tota regla (com pel que he llegit va passar a Escòcia). Tindran un temps enorme els espanyols per a fotre una matraca impresionant amb tot el media al seu favor dimonitzant-nos o ridiculoitzant-nos, tot alertant que l'economia ara ja va molt bé i....volem tornar a la 'incertesa' (i les hòsties, a soto-voce??)

  Pf.
  • willybarna 10.912 10 191 👍 2.639
   Si la societat civil(el poble) no s'autoorganitza desde abaix i en tots els ambits alla a on sigue possible, no tingueu cap dubte de que la partitocracia catalana ens vendra per 30(o per 155, tant se val) monedes, tal qual Judes.

   Aprofitem aquesta finestra temporal per a que d'aqui a 5 o 10 anys, o quan sigui, els nostres polítics no ens enganxin amb els pixats al ventre.

 • calmet 1.080 3 👍 1.572
  Me mare, votant d'ERC de tota la vida, m'acaba de dir que li va agradar com va parlar ahir Artur Mas. Al•lucino.
 • eestlaasedcatalà 10.084 2 211 👍 2.091
  En Mas és independent, però el seu temps ja ha passat.
 • Rigel 60.404 10 7 👍 28.576
 • polmas 14.538 7 134 👍 2.573
  El més còmic és que ara en Mas està defensant el mateix que n'Ansar. Com ens hem de veure. 

Publicitat

Fòrums

 • 9.158.998 missatges
 • 216.244 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat