Fòrum

[CKII] Partida successòria II edició

Afaitapagesos 458 5 👍 139
Hola a tothom!

Fa vora un any l'usuari Gödel va proposar fer una partida successòria al joc Crusader Kings II, la qual va resultar un esdeveniment força divertit pels qui hi vam participar. Com que fa uns dies va sortir la notícia que el joc era de franc durant el cap de setmana he suposat que força gent l'haurà afegit a la seva biblioteca i que potser podriem provar de repetir-ho.

Per a qui no sàpiga com funciona enllaço el fil de la partida original i allà es pot veure de què tracta. Jo crec que les normes ja estan bé però hauriem de parlar si cal canviar alguna cosa més enllà del personatge inicial, sobre el qual estaria bé parlar-ne per aqui a veure si algú en coneix algun de divertit de jugar.

Espero que us apunteu el màxim de gent possibe així podem fer una partida realment variada i divertida!


PARTICIPANTS I ORDRE DE LES PARTIDES:

Xulomander
Gödel
Eimeric
Hanzel und Gretyl
Afaitapagesos
Ruol
Jautenim
Landertxu
Avemflama05
Smilodon


PROPOSTES D'ESCENARI


Triar qualsevol comte català i acabar el que es va deixar a mitges al compromís de Casp (6)
Ampliar l'Imperi Bizantí (1) 
Refundar l'Imperi Romà (1)
Triar qualsevol senyor italià i fundar Itàlia
Unificar Irlanda i convertir-nos en el terror de les Illes Britàniques
L'Occitània Càtara (1)
Convertir-se en Tsar de totes les RússiesPROPOSTA GUANYADORA
Respostes

Configuració
 • Eimeric 7.503 11 285 👍 1.274
  Crònica de Pere-Ramon II de Barcelona i I d'Aragó
  Any de Nostre Senyor 1081. La prematura i sobtada mort de Pere-Ramon I deixa el ducat de Catalunya i els comtats de Barcelona i Lleida en mans del seu fill primogènit Pere-Ramon II de només un any.

  Ximena, vídua de Pere-Ramon I i mare de Pere-Ramon II, es trobava a les terres estrangeres de Nájera, d'on era originaria i comtessa. Allà va donar llum a Ramon Berenguer, fill pòstum de Pere Ramon. Ximena fou empresonada pel rei navarrès durant gairebé tres dècades, fins que finalment va morir als calabossos de Pamplona sense haver pogut tornar a veure cap dels seus dos fills. Ramon Berenguer és mantingué a Nájera, educat per nobles bascos favorables al rei Suero de Navarra i apartat de tota la seva família paterna.

  En aquesta situació el petit duc Ramon Berenguer II es trobava sol a Catalunya, amb pocs familiars i rodejat d'una noblesa cobdiciosa i poc amigable que veia en la seva infantesa l'oportunitat per augmentar el seu poder. El regent és Galind, paer en cap de Cervera i provinent d'una família andalusa conversa.

  Ben aviat els comtes de Tarragona i Empúries conspiren i s'alien entre si provocant el primer gran alçament contra el duc infant. Les habilitats militars del comandament Berenguer-Ramon de Barcelona, oncle del duc, aconsegueixen derrotar els nobles en una guerra molt igualada i recompondre la situació l'any 1085. Els comtes d'Hug d'Empúries i Ramon Berenguer de Tarragona són empresonats per rebel·lió i alta traïció.

  Suero de Navarra envaeix els territoris musulmans de la vall de l'Ebre, apropant-se a la frontera catalana i deixant rodejat el petit rei d'Aragó Sancho en el seu petit comtat pirinenc. Al 1090 el duc de Pere-Ramon II, amb el beneplàcit del seu regent i la noblesa catalana, aprofità la situació per usurpar el títol de rei d'Aragó del comte Sancho. El descontent comte Sancho d'Aragó fou finalment avassallat al 1095.

  Un cop assolida la majoria d'edat el rei-duc Pere Ramón per fi aconseguí deslliurar-se del seu regent i es casà amb la noblesa anglesa Blæja Mærleswegn l'any 1099. Filla del baró de Evesham i una dama de gran intel·ligència, va estimar i acompanyar el rei-duc fins a la seva mort. D'aquest matrimoni en nasqueren els quatre únics del monarca.
  - Ermessenda (1101), casada amb un ric venecià
  - Berenguer (1105-1132), comandant de l'exèrcit, comte de Menorca i hereu fins a la seva mort
  - Ermengarda (1108), promesa amb Sigismund, delfí de França
  - Guifré (1112), comte de Menorca i hereu

  Poderosos nobles catalans com els comtes de Tarragona, Empúries, Rosselló o Alt Aragó s'aixequen en armes de nou. La guerra civil de 1099 a 1101 va acabar la victòria del rei-duc Pere Ramon. Un cop derrotats i empresonats els nobles rebels finalment s'inicia un gran període de pau i prosperitat.

  Pere Ramon revoca els comtats de Tarragona i Alt Aragó i aprova una primera llei per centralitzar la corona. Catalunya creix i s'enriqueix amb un pressupost sanejat, captant talent de corts estrangeres, construint noves infraestructures i fundant noves ciutats com Berga. Posteriorment Pere Ramon II va redactar encara més lleis per augmentar el poder real, centralitzar el país i limitar el poder de la noblesa.

  Pere Ramon II va ser un mestre de la diplomàcia. Concertant matrimonis i creant aliances puntuals amb els reis de Castella, França i el Sacre Imperi. 

  També fou un gran estrateg militar i aconseguí expandir els seus dominis amb una llarga llista de conquestes que seran recordades tota la història.

  - Al 1100 conquesta de Terol i Albarrasí al Regne de Navarra
  - Al 1107 conquesta de Calatayud
  - Al 1110 hereva el comtat de Nájera, després que la seva mare morís empresonada. Pere-Ramon va cedir el seu germà Ramon-Berenguer i esdevingué vassall.
  - Al 1112 conquesta de Saragossa
  - Al 1115 conquesta de Menorca
  - Al 1127 conquesta de Mallorca
  - Al 1129 conquesta de Castelló

  Les grans conquestes van anar seguides de missions d'evangelització i colonització. La fe catòlica i la llengua catalana van créixer gràcies a Pere Ramon II.

  Al 1132 mor amb 51 anys d'edat i 50 anys de regnant el molt gran i magnànim rei Pere-Ramon com a conseqüència d'una ferida de guerra mal curada.
  • Jautenim Usuari sumador 7.107 5 304 👍 3.665
   Al 1090 el duc de Pere-Ramon II, amb el beneplàcit del seu regent i la noblesa catalana, aprofità la situació per usurpar el títol de rei d'Aragó del comte Sancho. El descontent comte Sancho d'Aragó fou finalment avassallat al 1095.
   LOL! Ben jugat.

Publicitat

Novetats

Fòrums

 • 9.066.236 missatges
 • 213.308 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat