Publicitat

Atenció: Aquest fil té més d'un any d'antiguitat, i els seus continguts podrien haver quedar obsolets.

Fòrum

15 de juliol, noves eleccions

Menphis46.447 12 11👍 2.446

La CUP manté l’abstenció i no investirà Jordi Turull

La investidura d'aquesta tarda serà fallida i començarà a corre el termini de dos mesos cap a les eleccions

 

El Consell Polític de la CUP ha decidit de no donar suport a la candidatura de Jordi Turull com a president de la Generalitat. Els anticapitalistes han rebutjat l’última oferta de JxCat i ERC, una qüestió de confiança per d’aquí a un mes, i els quatre diputats mantindran l’abstenció. Argumenten que la repressió no pot justificar l’acció política i que el programa de govern de JxCat i ERC ‘no avança en la construcció de mesures republicanes ni socials’.

Així doncs, el ple del parlament no investirà Turull avui en primera volta perquè no sumarà la majoria absoluta. La segona volta, que hauria de ser dissabte, és incerta perquè JxCat i ERC sumen 64 diputats contra els 65 de Cs, PSC, Catalunya en Comú i el PP, i per tant necessitarien dos vots de la CUP. A més, demà Turull, Marta Rovira, Raül Romeva, Dolors Bassa, Josep Rull i Carme Forcadell declaren al Tribunal Suprem espanyol, que pot enviar-los de nou a la presó.

A més, com que la investidura serà fallida, el cronòmetre començaria a córrer i s’activaria el termini de dos mesos abans de la dissolució del parlament i la convocatòria de les noves eleccions, que serien el 15 de juliol.

La CUP ha fet públic el seu posicionament:

«No podem condicionar la nostra acció política a l’acció de repressiva de l’Estat. Des del primer moment, vam dir que calia continuar l’embat amb un programa de govern per aquesta legislatura que fos valent i continués el mandat de l’1-O. En aquest sentit, i com la CUP ja va expressar en el seu consell polític del 3 de març, la proposta de programa de govern de JxCat i ERC no avança en la construcció de mesures republicanes ni socials, que responguin als drets i necessitats de la classe treballadora i de la resta de classes populars.

En aquest sentit, considerem que l’estat espanyol vol condicionar l’acció política a través de la justícia, i això no ho podem permetre. Cal coordinar l’acció antirepressiva perquè ens faci més fortes políticament, però això no significa fer política a cop de citació del jutge Llarena. En aquest sentit, reiterem que la convocatòria de ple d’investidura va ser una decisió d’ERC i JxCat i que la CUP-CC no hi va participar.

Al finalitzar el CPE+GAP un portaveu de l’organització ha notificat per telèfon tant a JxCat com a ERC la postura adoptada.»


https://www.vilaweb.cat/noticies/la-cup-diu-no-a-turull-que-no-sera-investit-president/#PIM

Respostes

Configuració

Publicitat

Fòrums

  • 9.299.332 missatges
  • 221.226 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat