Atenció: Aquest fil té més d'un any d'antiguitat, i els seus continguts podrien haver quedar obsolets.

Fòrum

La CUP hauria de votar a favor de la investidura de Turull?

La CUP hauria de votar a favor de la investidura de Turull?
No
89 (66.42%)

45 (33.58%)

Vots emesos: 134
Foguera Catalana4.954 4 440👍 4.524
Doncs això, què penseu que hauria de fer la CUP? Si us plau, justifiqueu la resposta

No he volgut diferenciar opcions com quatre abstencions o quatre nos perquè el resultat (si Turull és president o no) és el mateix. Però podeu comentar quina opció preferiu al comentari, també.

Respostes

Configuració
 • Roderic17.882 15 94👍 9.017
  No, perquè no és el candidat de l'EI.
 • rotllan11.911 5 171👍 11.915
  Si fos per fer un govern autonomista no. Però com que l'Estat no ho permetrà, doncs sí, ja que serà una primera desobediència. El problema és que tampoc li veig recorregut. Què faran quan el rei digui que no signa? No obstant tot el que sigui confrontació i molesti a l'Estat i causi agitació al carrer benvingut sigui.
 • Mossèn Fergusson362 2👍 281
  El resultat amb quatre abstencions o quatre nos és el mateix? No n'estic segur però pense que no, perquè amb quatre abstencions Turull podria eixir investit per majoria simple
 • lituslindus1.141 2👍 1.199
  jo considero molt mes potent la imatge que entre mig d'un ple d'investidura i el de segona volta un jutje es carregui el presidenciable que no que empresoni un president de la Generalitat autonomica

  que sigui president o no a espanya els importa una merda, diria que els posa mes empresonar un president davant la impotencia que tenen de detenir a Puigdemont. Ho justificaran en que l'han empresonat simplement xq ha delinquit i que aixo els catalans ja ho sabien quan l'han escollit de pressa i corrents

  en canvi si tot queda pendent d'una segona volta el dissabte, de fet el jutje interferiria directament contra un parlament, que en mig de la elecció mes important que te, que es la d'escollir president, estaria intentant modificar el resultat d'unes eleccions. Prevaricacio pura i dura que a instancias judicials internacionals el desautoritzaria per a tota la causa general

  tambe ens permetria veure divendres la intensitat que pretenen donar a la represio. Amb el que veuriem si tot plegat nomes es un intent de l'estat espanyol xq hi hagi govern d'una vegada i ells puguin aprovar pressupostos o si el "a por ellos" es mostra amb tota la seva cruesa i a nosaltres nomes ens queda la revolta

  • enrauxat1.524 13 981👍 2.070
   Si us plau, oblideu això de la prevaricació i collanades semblants. Ja sé que s'ha posat de moda i sembla que haguem passat de voler fer una República a voler forçar que un jutgi prevariqui, però s'estan, o s'estaven, jugant coses importants, i la veritat, que un jutge cometi un delicte secundari com el de prevaricació, importa ben poc. I a instàncies internacionals, encara més.


   Realment, de cara a l'opinió pública internacional, i també en l'opinió pública dels catalans demòcrates, és molt més, PERÒ MOLT MÉS, contundent que empresonin a un President electe que no pas que inhabilitin un candidat entre dos plens.

   Això tornaria a posar la qüestió catalana a primera línia en tot el món i, a casa nostra, si tinguessim una mica de ditgnitat, seria un bon motiu per començar jornades de mobilitzacions contundents.

 • enrauxat1.524 13 981👍 2.070
  Difícil decissió, molt difícil. És una aposta, i hi ha pros i contres.

  Escenaris:

  1-Si l'intenció del jutge és enviar al Turull a la presó, investir-lo és un acte de desobediència i juga a favor de tensionar la situació i generar lluita al carrer, efectuant un cop molt dur a l'autonomisme.


  2-Si l'intenció del jutge és no enviar a Turull a la presó i tindre'l amenaçat, investir-lo pot ser un suport implicit a l'autonomisme, ja que governarà amb l'amenaça latent de l'Estat i és molt possible que això encara influeixi més en no aplicar un programa republicà o de desobediència.


  És dur, però el que faci el jutge és determinant. En l'escenari 1 l'investiria i en el 2 no. Hagan sus apuestas i jueguen!!!


  PD: La veritat, s'ha de destacar la valentia de Turull d'acceptar el nomenament, mentre altres, com Sánchez i els d'ERC, corren esparvorits.
  • pensa_i_actua!16.413 14 109👍 7.599
   Investir-lo no és cap acte de desobediència, és perfectament legal el que es fa.

   Desobediència seria tenir pactat amb JxCAT i ERC que si passa això (empresonament), la resposta al carrer és X. Però no hi ha res d'això, no hi ha programa republicà, ni estratègia de confrontació amb l'estat, sinó ganes d'agenollar-se, fer gestió autonòmica i esperar a veure si a l'amo se li passa el cabreig.

   Per no parlar de les formes absolutament lamentables d'ERC i JxCat, que fins i tot els periodistes més hooligans afins a aquests partits les denuncien. Si per a tu el vot de la CUP passa a ser imprescindible, cuinar tu solet un acord i esperar que se'l mengin amb patates via pressió hauria de rebre com a resposta la suspensió de tota conversa en un determinat marc de temps.
   • enrauxat1.524 13 981👍 2.070
    A mi els acords i les batalletes partidistes em són totalment igual. El que m'inporta és fer mal, o intentar fer mal, a l'Estat.

    No pots pactar res amb ERC i el PdeCat perquè ja fa dies que han aixecat la bandera blanca incodicional i no saben ni que fan. El que si pots fer és jugar intel·ligentment, i juntament amb el sector ferm de JxCat, intentar fer virar la direcció i fer inútils els esforços dels autonomistes.

    I ben jugat, això passa per fer augmentar el conflicte. De que serveix cap pacte o prgrama republicà o autonomista si l'endemà de ser investit, empresonen al President? De res. Però justament això pot ser una guspira per activar els carrers, i ho han de fer els CDRs principalment.

    Perquè la brillant alternativa a tot això que és? Que proposes? No fer res, esperar que Comín i Puigdemont renunciin a l'escó, donant via lliure a ERC i PdeCat perquè facin el puto autonomista. I llavors sí, llavors podràs dir que la CUP va ser molt ferma i coherent, però que el país se'n va anar a la puta merda i la lluita per la independència ja potser mai més aixecarà cap.
    • pensa_i_actua!16.413 14 109👍 7.599
     Intentar jugar intel·ligentment amb el sector ferm de JxCat (que si traduïm això estem parlant de 5-6 diputats que no venien del PDCAT i poca cosa més a data d'avui) no passa per empassar-se ara el candidat i l'estratègia dels sectors més autonomistes d'ERC i JxCAT. Imagina't que el jutge el deixa en llibertat sota fiança: ja tenen el president que volien, ja tenen un pacte de govern autonomista en el que no s'han mogut... i l'únic que han aconseguit és doblegar la CUP. Però es que ni que l'empresonessin, més enllà de per 3-4 dies de titulars i molts plors, què? quina és l'estratègia? tu has sentit a dir que si l'empresonen els sobiranistes "es planten" o algo similar?

     Hi haurà laments, i d'aquí 4-5 dies ja sonaran altres noms tipus Artadi, etc. Amb la diferència que la CUP l'hauran aconseguit domesticar prou.

     PS: Fer mal a l'estat passa avui per impossibilitat de formar govern i "normalitzar" situació + augment de conflicte.
     • enrauxat1.524 13 981👍 2.070
      Si l'empresonen, no hi ha necessitat d'elegir un nou president i s'entra en una fase de NO NORMALITAT, que és el que millor que ens pot passar.

      El puto Llarena ha posat a la CUP en escac i mat. És dur, però és així. 
      • pensa_i_actua!16.413 14 109👍 7.599
       La normalitat SEMPRE dependrà del nivell d'acatament del bloc sobiranista. Si diuen que la investidura no és vàlida (candidat inhabilitat automàticament perquè l'acusació seria empresonament rebel·lió), i proposen que s'esculli un nou candidat... tu creus que ERC i JxCAT farien altra cosa que queixar-se fort, guardar uns dies de silenci i començar a buscar finalment altres noms?

       Doncs aquí tens la "normalitat" que busques.


       PS: L'estat escarmenta al bloc sobiranista pel desafiament de l'1-O, l'importa poc la CUP com a tal.
       • enrauxat1.524 13 981👍 2.070
        Bé, en el cas que JxCAT i ERC facin això, que és caure encara més baix, tu ja hauràs mobilitzat previament el carrer (divendres) i el sidral estarà en marxa. I un cop fet aquest acte de generositat, els hi pots dir, s'ha acabat senyors, si accepteu això la CUP no s'abstindrà en el proper candidat, sinó que votarà no.

        Per tant, per molt que Comín i Puigdemont deixin l'escó, la CUP no permetrà un govern autonomista.


        • pensa_i_actua!16.413 14 109👍 7.599
         Però tu ets conscient de que perd la CUP si investeix Turull a canvi d'això?

         Per favor siguem seriosos, que no només ens adrecem als sectors més retardats del sobiranisme màgic. Exemple: ens van dir que "sense pressupostos no seria possible fer el referèndum", i molts s'ho van tragar. Que és el que estan dient ara, tant ex-Govern com el propi estat? que els diners del referèndum no van sortir del pressupost, en tot cas de manera indirecta via partides ocultes. Cosa que pots fer (desviar diners, que és el que s'ha acabat fent) amb o sense pressupost, però la mentida ja havia estat escampada.

         No sé, jo la idea aquesta de que "investint no hi perdem pràcticament res" que és el que vens a dir, no sé d'on la treus. 
         • UsuariV11.511 5 177👍 6.982
          I tu ets conscient del ridícul que faria Catalunya en general i l'independentisme català en particular si no hi ha investidura per culpa de la CUP.

          Quines rialles es fotran des de Madrid!
          • pensa_i_actua!16.413 14 109👍 7.599
           Has de partir d'una premissa per entendre algunes coses: el "valor a la vida" que li poguem donar la gent de l'EI dels que dius que es riuen des de Madrid. I fins aquí puc llegir, que la resta ja són problemes legals.
          • UsuariV11.511 5 177👍 6.982
           Ho entenc, ho entenc. I no sols als que es riuen a Madrid. Sé perfectament el valor que li doneu a la vida els de la vostra ideologia a tots els que no són de la vostra corda, fet històricament constatable.
          • willybarna12.611 11 167👍 3.778

           pensa_i_actua! escrigué:
           Has de partir d'una premissa per entendre algunes coses: el "valor a la vida" que li poguem donar la gent de l'EI dels que dius que es riuen des de Madrid. I fins aquí puc llegir, que la resta ja són problemes legals.
           Image result for red alarm light gifs
           Image result for police pig images 
    • Ohtar17.782 8 95👍 8.717
     Si ja han aixecat la bandera blanca incondicional no sé a què collons estem jugant, que cadascú faci les aliances que consideri oportunes per a la seva ideologia i prou
   • __28653__23.841 3👍 5.608
    Si en Turull es President de la Generalitat i el fiquen a la presó com a President de la Generalitat, això pot a ajudar a la causa independentista, ja que algú podria fer pressió contra Espanya
  • __11694__Usuari sumador39.613 13👍 17.702
   investir-lo és un acte de desobediència

   No es un acte de desobediencia si precisament volen afanyar-se a investir-lo abans de que investir-lo esdevingui il-legal.
 • Xulomander6.368 3 337👍 7.040
  Evidentment no, ja està bé fer de pardalets. És indispensable per a la independència que els convergents deixin de controlar l'executiu.
 • Segon_usuari_Bob5.821 10 363👍 7.091
  No si la presidència de Turull no va d'implementar la república. O sigui 100% que cal votar no.

  Però l'escenari actual com a pressing CUP està treballat, dono un 45% de probabilitats que tornin a mossegar l'ham per enèsima vegada i votin que si.

  Així després tots plegats ens podem indignar molt fent veure que els han enganyat de nou, i això és una tradició molt nostrada dins el processisme.
 • pensa_i_actua!16.413 14 109👍 7.599
  Ja he votat un NO ben clar.

  No hi ha desafiament a l'estat bàsicament perquè ERC i PDCAT s'hi neguen a apostar per això, i per a fer el numeret i una mica de plors autonomistes, amb mi que no hi comptin.
 • panagiotis548 3👍 480
  Buscaria un independent abans que en Turull
 • enrauxat1.524 13 981👍 2.070
  És així com ho veu el món:

  https://www.ft.com/content/96b8518c-2dac-11e8-9b4b-bc4b9f08f381

  I atenció amb les conseqüències del que es fa. Si la CUP no l'investeix, Llarena tindrà demà a les seves mans fer molt de mal a la CUP. Empresonant a Turull, després de que la CUP no l'hagi investit, costaria molt d'explicar per part dels cupaires a les seves bases i votants menys polititzats.


  • pensa_i_actua!16.413 14 109👍 7.599
   Exactament què és el que costa explicar? insisteixo: més enllà de l'enèsim capítol de plor victimista, que més hi haurà? perquè la resposta d'ERC i JxCAT és clara...
   • enrauxat1.524 13 981👍 2.070
    Ja vas veure els resultats de les darreres eleccions.

    Molta gent va votar per legitimitat de les institucions o com a suport als presos.

    A veure com expliques a la gent de carrer, no polititzada, que et dirà això: "Òstia, anàvem a fer al Turull President per fotre i plantar casa a Llarena, els de la CUP han dit que no i ara està a la presó".

    Els autonomistes s'estan quedant sense arguments, però amb aquesta decissió els reforces.
    • pensa_i_actua!16.413 14 109👍 7.599
     Els mateixos brillants estrategs i opinadors que ens explicaven que la CUP al no voler Mas es carregava el procés, i que després han corregut a dir Mas traïdor, que bé Puigdemont?
     • enrauxat1.524 13 981👍 2.070
      T'equivoques amb aquest argument. Lo de Mas era una aposta, una jugada de pòquer, i molt arriscada, perquè si Mas no hagués cedit, les noves eleccions haguessin castigat durament a la CUP i PdeCat, haguessin tombat la majoria independentista ja que Podemos/Comuns estaven en aquell moment en el seu punt àlgid, amb les enquestes a favor.

      Es va apostar fort, i es va guanyar. Però es podria haver perdut també. Amb Mas no haguessim arribat tant lluny, però també ens podríem haver trobat ara sense cap 1 d'octubre ni res.

      Això és diferent, Turull no és Mas i està a put d'entrar a la presó. Deu ni dó les diferències.
      • pensa_i_actua!16.413 14 109👍 7.599
       Que el Turull entri o no a la presó no depèn de la investidura, sinó del que decideixi l'estat i els seus aparells.

       Per tant, que és el que canvia? el relat. Si hi hagués un compromís per part de JxCAT i ERC de si passa això, serà detonant per X (com hi havia a la legislatura passada), jo ho entendria. Però no hi ha RES, el que es farà és denunciar la tremenda vulenració de drets durant 2-3 dies, 2-3 dies més de silenci i a partir de llavors nova cerca de candidats (candidata, ben possiblement).

       No sé, jo no em vull posar fatalista, perquè ambdós escenaris tenen els seus pros i contres. Però jo veig molts més costos per la CUP investint que no fent-ho.
       • enrauxat1.524 13 981👍 2.070
        Diguem una cosa:

        En que es diferencia investir Turull com un acte antirepressiu i per generar conflicte amb vot Sí de la CUP a investiar a l'Artadi gràcies a l'abstenció de la CUP?

        Perquè si s'acaba fent això, tela.
        • pensa_i_actua!16.413 14 109👍 7.599
         Turull, independentment que sigui indepe, és un criminal. Un paio que va col·laborar amb els tribunals que ara denuncia creant un relat falsificat per enviar gent que protestava en allò d'encerclem al Parlament, un paio que coneixia tota la trama de finançament de CiU pel temps que portava a la sala de comandaments (bé, a no sè que ens creiem aquella versió tant pepera de "no, si jo no sabia res..."), i més.

         Tu ets responsable del que fas amb el teu vot afirmatiu (suport), i votar un criminal a canvi de conflicte amb l'estat... parlem-ne. Votar un criminal a canvi de res, de plors autonomistes i prou*, no ho veig.


         PS: Dic i prou perquè en cap moment has exposat les conseqüències per la Unitat Popular, per la gent que forma part de la militància o de la teva area d'influència, que pot tenir prendre una decisió així. Que també seria un tema important, més si el que es vol centrar la CUP és en créixer molt més i no a agradar el tietisme.
         • enrauxat1.524 13 981👍 2.070
          Ja us han enviat per watsapp un nou argument?

          Bé, suposo que parles de l'entorn dels àmbits urbans i barcelonins, on els anarkos i els que voten Comú li diran nosé que als de la CUP mentre fan unes birres al Casal Okupat mentre ells es poden saltar soberament la coherència en mil temes.
          • pensa_i_actua!16.413 14 109👍 7.599
           enviar per whatsapp? comences a desbarrar. Ho he dit més d'un cop, la meva única militància és a la CUP (bé, suma-li un casal indepe i afiliació sindical, sense més activitat) i penso per mi mateix, crec que sempre que tinc prou temps intento raonar les coses. Quan algú comença a establir la relació "no comparteixo visió > deu ser que li han enviat per whatsapp", malament.

           I la segona cosa que sempre he defensat és que entre aquesta falsa dicotomia de o ets submís als plantejaments del "sobiranisme light" (estic sent generós) de CDC-ERC o ets amic de l'esquerra espanyola assentada al nostre país, hi ha la via del "nosaltres sols". Establir aliances per objectius concrets amb altres (i quan a més curt termini, millor), parlem-ne sempre. Agenollar-nos estratègicament o deixar-nos intimidar per uns o altres, ni parlar-ne, perquè són en general una bona tifa de gent.
    • __11694__Usuari sumador39.613 13👍 17.702

     "Òstia, anàvem a fer al Turull President per fotre i plantar casa a Llarena, els de la CUP han dit que no i ara està a la presó".

     Aixo qui se suposa que ho dira, els que van votar JxCat perque Puigdemont va prometre que tornaria en campanya?

   • Independència i Comunisme23.095 15 56👍 634
    Si no es vota Turull cal pensar si interessa fer el ple d'investidura i iniciar el compte enrere o suspendre'l.

    Si entra a la presó el cost per la CUP no es gaire elevat. El problema és que no entri.
    Aquí la cosa és que un NO + Ple d'investidura ens porta a eleccions d'aquí 2 mesos amb ERC i JxSi culpant a la CUP de no tenir govern. És preferible anar a eleccions en dos mesos amb Turull a la presó i amb la confrontació amb l'estat i no entre republicans.

    És complicat decidir. Tot i que tinguis raó en l'aspecte tècnic que no hi ha cap proposta real. Només s'estaria fent president a Turull amb l'objectiu de generar un conflicte que, entenc, hauria de portar a eleccions.
  • Tuixec4.004 9 529👍 1.816
   L'enlla¢ es per subscriptors només. Buscant el titol per twitter l'he pogut veure en aquest eslla¢ però només m'ha funcionat el 1r cop :(

   Em quedo amb la darrera frase de l'article.

   "As long as there is no Catalan government, Catalonia remains under direct rule from Madrid. This has proved gruelling for the Spanish government, which hoped its direct rule of Catalonia would be shortlived." (Mentre no hi ha Govent Català, Catalunya la governa directament Madrid. Això és extenuant per govern espanyol, que volia que la opcupació fos curta)


   Pels que tenen presa a formar govern, la opinió del FT resumida és que a Madrid li fa mal extendre el període en que està opcupant la Generalitat. 

   Respecte al que dius de les conseqùències per la CUP, està molt ben vist a priori. És una maniobra molt bona per pressionar la CUP, però dolenta, al meu parer, per anar contra els interessos d'Espanya.

   Personalment, penso que és donar-li la opció de decidir a Llarena si castigar la CUP o de permetre un govern amb algú agafat pels collons en cas que la CUP voti que SI. No m'agrada donar-li opcions als que ens estan aixafant. Sobre tot, quan són opcions pensades al darrer minut, sempre de forma reactiva. Dit això, el votant "menys polititzat" de la CUP és més aviat tirant a poc, així que dubto que això influeixi en la seva decissió.
 • Screen4.683 1 461👍 2.290
  Seran uns sòmines si no voten a favor.. .

  Turull serà inhabilitat dintre de 4 dies i potser demà anirà a presó.
 • alexpv2.605 3 706👍 1.579
  No, és un dels responsables de no aplicar-hi la República i a més està segrestat judicialment per la justícia... seria com una marioneta de Madrid...
 • UsuariV11.511 5 177👍 6.982
  Jo crec que la CUP havia de votar a favor, però tampoc estaria malament que ho fera en contra.

  Així, noves eleccions i amb una mica de sort, de nou a quatre i de quatre a zero.

  (així, en pla provocador i tal).
  • willybarna12.611 11 167👍 3.778

   UsuariV escrigué:
   Jo crec que la CUP havia de votar a favor, però tampoc estaria malament que ho fera en contra.

   Així, noves eleccions i amb una mica de sort, de nou a quatre i de quatre a zero.

   (així, en pla provocador i tal).
   Vols la CUP extraparlameentaria, oi?

   Related image
   Image result for pig cop animated gif 
   Image result for pig police images 
   Related image 
   Image result for pig cop 

   De rés! 

 • Marc Espasa16.293 13 113👍 4.447
  La CUP és, si és possible, encara més "gafe" que ERC.

  Quan sembla que el seu relat s´imposa, els aconteixements fan un gir inesperat que els deixen contra l´espasa i la paret.

  La meva aposta del que passará avui, la CUP no donará els 4 SI i Torrent desconvocará el ple i així no correran els 2 mesos.
 • EstatpropiUsuari sumador166.773 11 1👍 28.432
  No, perquè no és tant independentista com en Mas.

 • GuillemRM3.172 9 631👍 1.599
  Les Cups semblen el millor aliat del govern espanyol. N'he dit "semblen".
 • BarratinaireUsuari sumador8.389 14 257👍 6.263
  Segons JuntsXCat i ERC, la CUP són quatre merdes d'escons que no serveixen per res, doncs apa, que intentin investir un president sense aquests 4 merdes d'escons. La CUP s'ha d'abstenir o votar NO
 • JoanVecord5.256 9 410👍 2.031
  No, de cap manera.

  Si la CUP acaba cedint-hi, acabaré de perdre la poca esperança que em queda, i ja n'hauré tingut prou de tot plegat.
 • logos1.808 15 893👍 1.953
  Jo personalment preferiria que votéssin que sí per provocar una mica de mambo. Si no hi ha mambo i per contra és un parany autonomista doncs moció de confianca i avall que fa baixada.

  Ara bé, decideixi el que decideixi la CUP, cal que TOTHOM ho respecti. Ni un retret a la CUP, particularment per part d'aquells qui van posar el fre de mà quan calia accelerar.
 • kaim5.325 14 402👍 969
  Voto No, però se'm refot molt.

  La via del parlamentarisme regional és morta. Per tant, poden fer tants teatrillos com vulguin, que no avançarem res per aquest camí.
 • Rigel65.210 11 5👍 33.899
 • Jaume_I15.952 11 117👍 8.461
  Primer cal que la CUP s'incorpori al govern, amb càrrecs de responsabilitat. Jo si no pactés això no acceptaría. potser interior?

  Parlant de debó, si PDCat i ERC no ofereixen una via de lluita a canvi del compromís de la CUP d'¡ocupar càrrecs de responsabilitat, votaria NO! I per tant he votat NO!
 • Ohtar17.782 8 95👍 8.717
  Soc més partidari de repetir eleccions i que els partits no menteixin a la campanya com van fer. Si no estan disposats a declarar la independència, implementar la república o com li vulgui dir em sembla perfecte, però que ho diguin i la gent voti sabent el que hi ha.
 • __28653__23.841 3👍 5.608
  Si en Turull no es President, hi haurà menys possibilitats de que algun estat intervingui
 • TonixCat3.805 8 545👍 2.418
  No i noves eleccions. Així la gent sabrá que si vol votar unionisme pot votar a ciudadanos a psoe o a pp, si no sap el que vol pot votar podemos, si vol autonomisme pot votar erc o pdecat i si vol independència pot votar la cup.
 • __28653__23.841 3👍 5.608
  Si, perquè probablement Llarena el tornarà ficar a la presó i això pot ajudar a que algun estat pressioni a Espanya

Publicitat

Fòrums

 • 9.286.705 missatges
 • 220.706 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat