Atenció: Aquest fil té més d'un any d'antiguitat, i els seus continguts podrien haver quedar obsolets.

Fòrum

[Fil oficial] Diccionari del procés™

ansar18.176 12 89👍 6.804

Diccionari del procés™:

 

-Ampliar les bases: per als partits independentistes significa pescar vots que fins ara han anat a partits unionistes (PDeCAT, Comuns, PSC, etc...). Per a PDeCAT significa allargar el "procés".

-ANC (Assemblea Nacional de Catalunya):
associació que va nèixer en 2012 per a pressionar els politics independentistes. Després d’una presidenta independentista però tova (Forcadell), els convergents es van fer amb el control de l’ANC i ha perdut el seu sentit.

Arenys de Munt: municipi de la comarca del Maresme on es va fer la primera consulta popular sobre la independència, el 13 de setembre de 2009, donant el tret de sortida al procés d'independència (no conforndre amb el "procés") .

-Artur Mas:
president convergent que ha reconegut que va ser un mentider i estafador professional. Va veure 2 milions d’independentistes al carrer en 2012 i va pensar que volia el seus vots i al mateix temps conservar la seva poltrona i evitar la independència. Personificació de la paraula vividor (despres de la retirada de Duran i Lleida).

Catalanisme: paraula buida de contingut. Inclus el PPC es declara catalanista. Catalanisme no independentista no existeix, es un oximoron. Explica-li-ho a un escoces i et prendra per idiota. Si ets catalanista o nacionalista catala, la teva prioritat es la independencia de Catalunya. Catalanisme es una altre eufemisme buit per a captar vots d'independentistes ingenus.

-CDC/PDeCAT: partit regionalista que ha tingut 3 presidents de la Generalitat. El seu objectiu principal és controlar la Generalitat mentre fa el possible per evitar la independència.

-CUP: partit independentista assembleari. En tindre pocs diputats ha volat sota el radar de les ires del PDeCAT i la seva premsa processista, que no el veu com a competència. Només va rebre l’ira dels regionalistes quan el #pressingCUP del “Mas o març” en 2016. Com no ha participat en el govern, no ha sortit esquitxat per les traicions de Mas i Puigdemont. 

-Desconnexió legal amb la resta de l'estat: 
No vol dir res.

-Dret a decidir:
dret a opinar, no a decidir (no es el mateix partits pel dret a decidir que partits independentistes).

-ERC:
principal partit independentista. Des de la recuperació de la Generalitat no hi ha hagut cap president d’ERC i, per tant, ERC ha hagut de ballar al ritme del president unionista de torn. Quan ERC + CUP sumi majoria absoluta, llavors se'ls podra jutjar per les seves accions (en favor -o no- de la independencia). Fins ara, ERC no ha pogut investir un president independentista.

-Estat propi. Masfeumisme que no es el mateix que estat independent, membre de l'ONU.

-Estructures d'Estat: Càrrecs polítics remunerats en els que col·locar amics, familiars i companys de partit o candidatura que no tene comptències reals.

-Investidura: acció per la qual PDeCAT proposa un candidat a president de la Generalitat que ells en realitat no volen, però que els permet culpar ERC de la no-investidura

-Junts x Si: operació de xantatge de Mas cap a ERC, per anular el principal partit de l’oposició.

-Junts x Cat: Junts pel Puig.

-Junts x Republica: Junts pel Puig.

-Lliri: arma llancívola preferida dels independentistes per a enfrontar-se amb Espanya. Necessita ser redisenyada perque s'ha mostrat poc efectiva.

-Masfeumisme: eufemisme inventat per Artur Mas (o, per extensió, pels convergents) per a que no es noti que son regionalistes i axi poder obtimdre vots d'independentistes ingenus.

Mediació Internacional: Qualsevol persona amb algun càrrec del que sigui al món que truca a un polític processita per dir-li que no declari la independència i que hauria de negociar amb l'Estat Espanyol.

-9N: referèndum consultiu que Mas va dir que faria, però que mai va tindre la intenció de fer.

-N9N: procés participatiu que va organitzar Mas per a semblar que havia fet alguna cosa útil, després d'haver renunciat a fer el referèndum consultiu que havia promès. Només va servir com a vàlvula de descompressió a l’independentisme, quan en realitat només va ser un Arenys 2.0 (5 anys després).

-Nacionalista no independentista: no vol dir res, es com dir "soc cristià, pero Jesus no va existir"  .   A un pais ocupat, un nacionalista es un independentista radical.

-Oriol Junqueras: líder d’ERC, actualment en presó per culpa de la traició de Puigdemont. Puigdemont li va encomanar organitzar el referendum de l’1-O perque pensava que era impossible de fer; si el referendum fracassava Puigdemont es podia desfer del seu rival politic i tenia una excusa per no proclamar la independència. Junqueras és famós per poder mossegar-se la llengua fins límits inhumans. La seva estràtegia ha estat ballar al ritme del president unionista de torn, esperant que la gent s’adoni que amb ells no podem arribar a la independència, i que la gent eventualment voti partits independentistes (ERC I CUP).

-Premsa amigapremsa teòricament independentista que es dedica a amagar les vergonyes convergents. Són especialment hàbils en manipular les declaracions dels politics convergents per a que semblim independentistes quan no ho són.

-Procés™: també conegut com el "procés putaramonetista", és un invent d’Artur Mas en 2013 per intentar fer descarrilar el procés d’independència. Consisteix en posar un convergent a liderar l’independentisme i en posar als independentistes en un bucle sense fi, on la independència està sempre a més d’un any de distància. Quan s’arriba a la data prevista per la independència, es torna a aplaçar la data... mentre es culpabiltza ERC del que ha passat. 


-Procés d’independència:
accions que els independentistes estan realitzant des de la consulta d’Arenys de Munt per arribar a la independència.

-Puigdemont: primer president de la Generalitat que va prometre la independència si guanyavem el referèndum, però era una  falsa promesa. Ha reconegut que podria haver proclamat la independència perfectament, però no ho va fer perque no entrava en els seus plans.

-Raconaire: hi ha 3 tipus de raconaires:
a- els que critiquen politics independentistes, i per tant, critiquen els raconaires que critiquen els politics unionistes;
b- els que critiquen els politics unionistes, i s’han de defendre constantment dels atacs dels raconaires tipus “a”;
ab: raconaire que no té criteri i critica segons bufa el vent, que normament bufa de dreta a esquerra.

-Sobiranisme: no vol dir res. Els politics que s'autodefineixen com sobiranistes ho fan per a que no es noti que no són independentistes.

-Suports internacionals: Qualsevol amic no espanyol que tingui un polític processista, es valora especialment si han tingut algun càrrec polític en el seu país o el tenen encara, si són periodistes o articulistes coneguts. Especialment en cas que siguin frikis. 

-Transversalitat: Condició que es requereix a les persones d'esquerres per militar en determinades organitzacions polítiques processistes dirigides per la gent de la dreta més rància del país. 

-Unitat: fer el que diguin els convergents.


Resultat d'imatges de illusion optical ant

                il·lustració gràfica del procés™

Respostes

Configuració
 • fcim19.275 10 81👍 2.057
  Primer, en relació a la il·lustració gràfica del "procés", ja vaig dir en un missatge fa força temps que el proper acte de l'ANC seria fer una altra V, però enlloc de la V seria fent el dibuix que tu has posat: l'infinit. 

  Segon, Te n'has deixat un que ara s'ha posat de moda: què vol dir ampliar la base? 

  Resultat d'imatges de polonia puta i ramoneta


 • __29878__1.919 3👍 1.949
  La cup què? No l'has definida
 • saturos463 3👍 449
  Molt maca la banda de Möbius
 • Ius Novum2.613 3 702👍 5.080
  Em fascina veure la quanitat de temps i energies que dediqueu a matar-vos entre partits processistes per veure qui té més raó i qui la té més llarga. És el que veniu fent des de fa ben bé 30 anys.

  Quantes engergies i temps perduts en comptes de construir quelcom creïble de debò.
  • ansar18.176 12 89👍 6.804
   hi ha partits independentistes (ERC i la CUP) i partits unionistes
   Aquesta es la batalla

   Cada partit fa servir una estrategia diferent per aconseguir els seus objectius, pero nomes hi ha 2 tipus de partits. El problema es quan la gent no te clar a quin grup pertanyen, especialment quan la gent creu que PDeCAT es un partit independentista
   • Ius Novum2.613 3 702👍 5.080
    ostres, t'he puntuat sense voler, és que estic una mica adormit ara mateix. No et queixaràs, que t'he donat un punt i tot.

    El problema és que aquests partits que dius que són independentistes no han tingut cap problema a pactar i fer presidents no independentistes (des del PSC amb els tripartits a CDC ara), fins al punt d'haver estat còmplices de la punyalada del dia 10 octubre fins al 27 inclòs quan callaven com a putes tot l'engany, esdevenint còmplices directes d'aquella estafa en tant que membres del mateix govern (més que govern, jo els titllo de banda d'estafadors).

    Però bé, vosaltres a lo vostre, a matar-vos entre vosaltres i a fer un campionat per veure qui és més independentista i qui no ho és.

    Penso que viviu en un  bucle i no sabeu sortir ni veure-hi més enllà dels vostres bàndols entre partits, d'uns partits que ens han dut a un procés al no res i a deixar-nos tirats a tots en mans del feixisme.

    per mi podeu matar-vos tant com vulgueu. Ja us ho fareu, de debò!

    ara torna'm el punt, ganàpia.
    • ansar18.176 12 89👍 6.804
     no han tingut cap problema a pactar i fer presidents no independentistes
     aixo es demagogia barata. Quan algu vota, ha de triar entre 2 (o mes) opcions, potser les 2 son dolentes.
     P.ex., quan molts independentistes van votar a favor de la constitucio no ho van fer perque volien un rei i una constitucio espanyola, sino perque l'alternativa era pitjor.
     Igual quan ERC i/o CUp han fet president algun unionista, ho han fet perque era la millor opcio de varies opcions dolentes.
     Quan ERC + CUP sumin majoria absoluta, llavor podras jujtar-los

     matar-vos entre vosaltres
     mentida, jo no critico mai partits o politics independentistes. Jo no critico als nostres. Qui critica als partits indepes, o fa propaganda de partits unionistes son els culpables
 • autokrator13.166 3 158👍 8.811
  Estructures d'Estat: Càrrecs polítics remunerats en els que col·locar amics, familiars i companys de partit o candidatura que no tene comptències reals.

  Suports internacionals: Qualsevol amic no espanyol que tingui un polític processista, es valora especialment si han tingut algun càrrec polític en el seu país o el tenen encara, si són periodistes o articulistes coneguts. Especialment en cas que siguin frikis. 

  Mediació Internacional: Qualsevol persona amb algun càrrec del que sigui al món que truca a un polític processita per dir-li que no declari la independència i que hauria de negociar amb l'Estat Espanyol.

  Transversalitat: Condició que es requereix a les persones d'esquerres per militar en determinades organitzacions polítiques processistes dirigides per la gent de la dreta més rància del país. 
 • Rigel63.826 11 5👍 32.340
  ERC: Partit suposadament independentista però que s'ha tret la careta i s'ha mostrat com el partit autonomista que és. Confiava amb què el perjudicis per l'engany als independentistes seria compensat àmpliament pes beneficis de la conquesta del poder mitjançant pel sorpasso que tothom esperava però que no es va arribar a produir, en part, pel fracàs de l'"operació abraçada a l'enemic"

  Marta Rovira: Lideressa en funcions d'ERC després del fracàs de l'"operació abraçada a l'enemic" protagonitzada pel president del partit (i pel qual avui és ostatge d'aquells que creia que l'ajudarien a fer el sorpasso). Encarna la sortida de l'armari d'ERC com a partit autonomista, i és utilitzada per tal d'intentar fer creure que això "amb en Jonqueres no passaria".
  • ansar18.176 12 89👍 6.804
   quan hi hagi majoria absoluta de CUP + ERC sabren segur si son independentistes o no

   De moment, el que sabem segur, es que la resta de partits no ho son 
   • afany3.705 8 558👍 126
    En teoria els dos heu dit que veu votar el mateix i us baralleu pels partits dels quals tots sospitem que esteu a sou. Endavant.
    • ansar18.176 12 89👍 6.804

     quina part de "quan hi hagi majoria absoluta de CUP + ERC sabren segur si son independentistes o no" no entens?

     JO defenso igualment ERC i la CUP

     El que es patetic son els que diuen que son independentistes i ataquen un dels 2 unics partits independentistes.

     El que passa es que ERC rep 99% dels atacs aqui al raco, per aixo he de defendre mes ERC que la CUP.

     Tu saps perque Rigel feia campanya per la CUP? Perque la cupula de PDeCAT volia que Puigdemont fracases. Com no ha fet, Mas ha abandonat la politica, ara les rates abandonen el vaixell que s'enfonsa (PDeCAT) i pugen al que encara flota (JxPuig).

     • afany3.705 8 558👍 126
      Si els Ctrl+V els entenc, almenys per insistència no pateixis.
      Jo sé que el teu rol és defensar ERC i la CUP.
      Sé que el rol d en Rigel era PDCàter i ara és d hiperventilat que si cal vota comunista per la patria.
      Però primer de tot em queixo de que sou avorrits. Com a estrelles del racó haurieu de plantejar-vos-ho.
      Després... En Rigel està jugant un paper d atacar tant PDCat com ERC; tu saltes a la defensiva amb que si els presidents blablabla... Ell escriu Jonqueres, tu tornes a dir que si els presidents, ell torna a dir... Almenys amb en Miquel Badia i la Zoe hi havia tensió sexual però amb vosaltres dos només hi ha tedi.
      Si els dos sou bots el seu paper d inflitració és millor, ha quallat més entre les masses. Hi ha hagut debats entre la gent dient que ara sí que me l crec, ara no.
      I ei, tu que ets de ciències; l argument de qui té la presidència s estira fins on s estira, i és poc rellevant que tinguis raó o no, al final ha esdevingut un argument desgastat per la parròquia que et llegim.
      • ansar18.176 12 89👍 6.804
       Rigel te 4 vegades mes missatges que jo, es clar que ha quallat mes, per repeticio i cansament  

       Per cada vegada que recordo que l'unic que podia proclamar la independencia o trair el pais era Puigdemont... Rigel reponsabiliza ERC 4 vegades del problema... i 20 raconaires mes diuen exactament el mateix (segurament alguns son segons usuaris de Rigel).

       Quan vaig insistir que Mas era unionista, el 80% del raconaires creien que jo era un bot, o estava a sou del Rajoy, o era del CNI, o era un guardia de les essencies, o un boig. Ara ningu creu que Mas era independentista (i qui ho digui es un mentider). 

       No estic fent campanya per ser "mister popularity", quan veig demagogia convergent (i tinc temps) la combatre. Si no vols llegir-me, posam a ignorats.

       Rigel ara ha pujat al nou vaixell convergent i, com no es pot justificar el que ha fet Puigdemont, el que fa es escampar merda, sobre tot cap a ERC que es la competencia. Si ens veus als 2 igual, doncs no tens molt de criteri.

       Si ets independentista hauries de defendre els partits independentistes, que mai han tingut l'oportunitat de portar-nos a la independencia
      • Rigel63.826 11 5👍 32.340

       afany escrigué:
       Jo sé que el teu rol és defensar ERC i la CUP.
       Ell defensa ERC. La CUP només l'utilitza com un instrument per al seu sectarisme, res més.
       • afany3.705 8 558👍 126
        xD vaig a dormir ja, però ell diu que utilitzes la CUP per defensar el PDCAT i que és una estratègia. Cosa que a la majoria ens va semblar així, si més no, durant la campanya.
        Perquè no us deixeu de collonades i aneu junts a un CDR? 
        No poso en dubte que hi aneu o que no ho feu. Crec que el millor per la patria seria que hi anessiu junts.
        • Rigel63.826 11 5👍 32.340
         Jo utilitzo la CUP per a defensar la independència votada l'1 d'octubre, i per això els vaig votar. Perquè un cop tenien el referèndum a l'abast, ho van donar tot per a què es pogués fer (mentre d'altres, en la mateixa situació, l'haurien utilitza estúpidament per a fer lluita partidista). Quan veus la merda de politiqueria que tenim a Catalunya, actituds com la de la CUP envers l'1 d'octubre s'agraeixen i molt. Per això jo, que ideològicament hi sóc força llunyà, els vaig votar. I repetiré.
         • afany3.705 8 558👍 126
          I per això crec que dues persones de sensibilitats diferents poden encabir-se en el mateix projecte per fer efectiva la república. Això m ha sonat torrainià...
          Deixeu vos d històries. L únic que demostreu aquí és que la vostra lluita és al Racó, per això la gent us titlla de bots. Això al carrer fa moooolts anys que s ha superat. Perquè al carrer qui defensava una cosa i quan es demostra que s equivocava torna amb els seus companys només mereix el respecte dels seus. I això no passa a internet i així aneu.
          El racó serà sempre nostre...
  • afany3.705 8 558👍 126
   En teoria els dos heu dit que veu votar el mateix i us baralleu pels partits dels quals tots sospitem que esteu a sou. Endavant.
 • Tro648 15👍 394
  Desplegar la república: necessito que algú m' expliqui què vol dir aquesta expressió que sento tan sovint i que realment no se m'acudeix què pot volver dir. 
 • SantsUsuari sumador31.594 14 26👍 10.772
   Bon fil 
 • MLC11.236 4 186👍 8.893
  A frikonaires. És una vergonya que es vulgui posar als culcagats de la direcció d'ERC com independentistes quan van de la manera del Petdegat per pactar engrunes amb el PP, traicionant la república.
  • ansar18.176 12 89👍 6.804
   quan ERC tingui un president de la Generailtat amb majoria absoluta ERC + CUP, prometi la independencia si guanyem un referendum, el guanyem... i llavors no proclami la independencia... llavors podras dir que els d'ERC son tan traidors com Puigdemont.
   Fins llavors, critica a qui ha trait el pais.
   • MLC11.236 4 186👍 8.893
    Les coses no funcionen així, ho sento. La idea que no es pot criticar als traïdors com Torrente fins que les granotes portin bigoti és un absurd que t'has inventat.

    Per criticar a un partit n'hi ha prou amb llegir les seves declaracions d'obediència absoluta al pp i als jutges prevaricadors per veure que ja han traicionat.  Les llepades d'escrot del present fan que no calgui suposar cap heroicitat en el futur per part de putes ni ramonetes.

    • ansar18.176 12 89👍 6.804
     Mentre ERC (o ERC+CUP) no tingui majoria absoluta, no pot fer el que vulgui.
     No pots criticar el que fa un partit mentre no tingui majoria absoluta.
     Pel que sabem, si ERC i/o CUP tingues majoria absoluta, seriem independents immediatament.

     CDC i JxSI ha tingut majoria absoluta/suficient per arribar la independencia i el que han fet es deixar l'indpendentisme amb el cul en l'aire, li ho ha deixat en safata a l'estat espanyol.

     El que han de fer ERC i CUP es reconstruir l'independentisme sense comptar amb PDeCAT
     Costara anys arribar on estavem l'1-O
     • MLC11.236 4 186👍 8.893
      Doncs no critiquis a CDC,ni el Petdegat perquè mai han tingut majoria absoluta!

      ERC formava part de JuntsXSi, així que ER ha deixat amb el cul a l'aire a l'independnetise.
      • ansar18.176 12 89👍 6.804
       si que l'han tingut, en termes de tindre majoria absoluta per a proclamar la independencia (i un president per proclmar-la)

       I quan van guanyar JxSI, sumaven majoria absoluta amb la CUP. 

       El que vull dir es que de 2010 ni ERC ni CUP haurien parat el peus a Mas o Puigdemont si haguessin volgut proclamar la independencia 

       Si CDC/PDeCAT fossin independentistes, el president convergent hauria tingut majoria absoluta indpendentista per proclamar la independnecia.
       • MLC11.236 4 186👍 8.893
        El que vulguis dir no té cap importància i és en tot cas una elucubració a confirmar. El fet és que ERC formava part de juntsXSi i va pactar amb Puigdemont   i el petdegat el que calia fer.
        • ansar18.176 12 89👍 6.804
         la decisio ultima va ser de Puigdemont
         Si Puigdemont hagues decidit tirar pel dret, ERC no l'hauria parat
         • MLC11.236 4 186👍 8.893
          ERC ja ha dit per activa i per passiva que no pensa desobeir al TC espanyol ni al Rajoy.
          • ansar18.176 12 89👍 6.804
           la desobedencia a l'estat no s'anuncia... a no ser que vagis de farol, com ho va fer Puigdemont 

           Santi Vila ja ho va explicar fa temps: "Les estamos diciendo: 'Oigan, que nos vamosque nos vamos'... pero en realidad no nos queremos ir"  
          • MLC11.236 4 186👍 8.893
           Ets et Vila? Ho he arribat a pensar de vegades. Sempre defensant els interessos de l'unionisme, però fingint que ho fas en favor de l'independentisme.

           Fins i tot  poses les seves paraules "sagrades" com si tingués alguna credibilitat per algú que no sigueu tu o ell.
          • ansar18.176 12 89👍 6.804
           si, soc el Vila, sempre demanant el vot per la CUP i ERC    
          • MLC11.236 4 186👍 8.893
           Ho sento, però el Santi mai s'ha caracteritzat per dir la veritat, sinó allò que convé als seus interessos. I ara defenses els interessos de Vila i el PP.
          • ansar18.176 12 89👍 6.804
           si, si... els interessos del Vila i PP son que la gent voti CUP +ERC  
          • MLC11.236 4 186👍 8.893
           No, són que no s'arribi a la suma de 70 escons i no s'investeixi un president processat per tal de no danyar la imatge d'espanya com país que empresona polítics escollits democràticament. Vosaltres voleu candidats "nets" i obedients.
          • ansar18.176 12 89👍 6.804
           no, jo vull un president que proclami la independencia. Net i obedient a Catalunya.

           Aixo si que danyaria la imatge d'Espanya  
           O que torni Puigdemont. El que passi, sigui el que sigui, segur que danyaria la imatge d'Espanya  
           Mentre aixo no passi, que investexin Turull si volen, jo no he dit res en contra. Segur que ell no proclamara la independencia 
 • __32457__1.667 1👍 1.406
  Hòstia, molt bo, m'ha recordat, a la seva manera, el diccionari aquell d'en Coll, no sé si et sonarà 


Publicitat

Fòrums

 • 9.251.377 missatges
 • 219.462 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat