Atenció: Aquest fil té més d'un any d'antiguitat, i els seus continguts podrien haver quedar obsolets.

Fòrum

(Mani a Barcelona) Les pensions de jubilació han de ser privatitzades

Trumpista1004.945 2 436👍 4.789
Sinistra imatge aquest matí pels carrers de Barcelona. Són gent gran i quan els veus fins i tot ho pots trobar entranyable però no ens hem de deixar enredar, són els mateixos de sempre, tal i com les seves banderotes comunistes, banderotes republicanes espanyoles i consignes de “El pueblo unido jamás será vencido” (tot en castellà) rebel·len. 

Criden molt i porten un atretzzo molt acolorit, però la idea sinistra és la mateixa de sempre. Surt una dona jubilada cridant i exigint de que cobra 300 Euros de pensió i que això no pot ser, però evidentment no ens diu el que ha cotitzat... TV3 lògicament, i per tal de ressaltar la injustícia tampoc no ho diu ni ho pregunta. 

Surt un altre home parlant en català dient que se’n alegra de que es facin aquestes mobilitzacions a nivell “nacional” (espanyol), evdientment. Els speakers parlen l’un en català i l’altre en castellà (tot i que pel seu accent en veu que és catalanoparlant). 

El problema és que el 99% de la gent que es manifesta no tenen ni punyetera idea d’economia, són gent d’un nivell cultural molt baix i segurament si els diguessis que Draghi engega la màquina d’imprimir Euros per regalar-los-els, seguament estarien encantats i et dirien que si. No en tenen ni puta idea i els comuinistes que campen per Catalunya se’n aprofiten de la seva ignorància per instrumentalitzar-los. 

En un moment del reportatge de TV3 surt un vell amb accent andalús mig histèric barrejant naps amb cols i parlant de les beques menjador i tal... Senyor! Però no haviem quedat que es manifestaven perquè volien més diners per la seva pensió?

El problema de tota aquesta gent, és que no entenen ni volen entendre ni hi ha esperança que a curt termini entenguin que les pensions les fixa la productivitat d’un país, d’una economia, així com els salaris. No es poden apujar les pensions o els salaris a la babalà perquè crees inflació, dèficit, deute i a la llarga no arregles res. 

Però el problema principal és el sistema de pensions públic, que és un engany, m’atreviria a dir que funciona com un esquema Ponzi, i al final els esquemes Ponzi acaben fent crac i peta tot. L’esquerra encantada d’anar alimentant aquest monstre de les pensions perquè els justifica la importació d’immigrants però a la llarga el desastre està programat. 

La única solució, i la que vindrà, per més que iaioflautes es manifestin contra “la dreta”, és la privatització del sistema de pensions. És un robatori als joves i a les classes treballadores, i un atac a la llibertat de les persones que s’obligui a la gent a contribuir al sistema públic de pensions, quan aquest sistema està condemnat al desastre, i quan peti, d’aquí a uns 20-25 anys aleshores, els mateixos que ara envalantonen a la turba il.literada perquè cridi consignes contra el sistema de pensions, seran els mateixos que diran que “no ho vam veure venir”.

És per això que és urgent que es privatitzin totes les pensions i que cadascú sigui amo i senyor del seu destí. Un pla de pensions pels pobres i una conseqüent i equilibrada cartera d’inversions per la classe mitjana ha d’asegurar que la gent arribi a la vellesa amb suficient capital per afrontar els darrers anys abans del decès. Ja n’hi ha prou d’exigir més i més a l’estat. I abaixar els impostos. I que cadascú es pagui lo seu de la seva butxaca!

Respostes

Configuració
  • __2393__10.333 15👍 2.071
   És un troll, home, escriu per provocar.  No cal fer-se mala sang.
   • Makhnovtchina1.326 2👍 3.813
    Tota la raó, es tracta de l'esquema Ponzi. Se me'n ha anat l'olla i s'ha ficat el Fonsi aquest pel mig. És el que té fer birretes de migdia de dissabte amb els col.legues i posar-te a escriure tot seguit abans d'haver dinat com cal, hehe.
    • Trumpista1004.945 2 436👍 4.789
     Efectivament tens tota la raó. Sempre hi haurà gent com tu que els hi agrada la ‘dolce vita’, anar a fer la birreta amb els amiguets, un dinar de 2h amb sobre taule i unes quantes birretes més i tal... És el vostre dret a fer-ho però aleshores trobo que és ser un galtes exigir el mateix que els que hi ha dies que treballem 12 hores seguides i fem uns sacrificis personals, socials i familiars a canvi de guanyar més calers i generar més riquesa. 

     Vaja, que el que tu vols és muntar una festa a tot drap, sense estar-te i pagar-la amb els diners dels altres, cosa moralment repribable. I a sobre amb exigències.
     • Makhnovtchina1.326 2👍 3.813
      Em sap greu, xato, però sóc home heterosexual. Ves a llençar la canya pels voltants del Camp Nou que de ben segur t'ho passaràs d'alló més bé. A casa pots explicar que estàs fent una introspecció en els teus forats negres interiors.

      Petonets, carinyo.
  • GonexarUsuari sumador9.750 15 219👍 2.552
   El seu estil no és l'adequat però res del que diu és mentida, no es pot anar en contra de la llei de la gravetat i de les matemàtiques elementals.
  • Tioronnie2.860 6 667👍 1.440
   Feixisme i neoliberal, contradictori total eh?
   • Makhnovtchina1.326 2👍 3.813
    Doncs no. El neofeixisme és una forma de neoliberalisme, al igual que el feixisme va ser una forma de liberalisme. El feixisme és la forma que té la burgesia de defensar-se quan veu que els seus interessos es troben en perill. La frase no és meva, sant guguel t'ajudarà en la teva cerca. Sobre les relacions entre feixisme i burgesia liberal també pots mirar-te algunes obres d'en Stanley G. Payne, que no n'és precisament allò que se'n diu un comuniste radical, sinó ben al contrari.

    Quan tots tinguem ben clar què és el feixisme i d'on surt -classes mitjes europees amb aspiracions de burgesia benestant- ja si un cas en parlem. 
    • Tioronnie2.860 6 667👍 1.440
     Jo parlo del feixisme de debó, el de Mussolini. El feixisme era molt proper al socialisme, pero evidentment rés a veure amb els comunistes. Els capitalistes, clarament és van conxavar amb els feixistes contra el comunisme.
    • __28170__Usuari sumador8.017 6👍 4.569
     Posa el Google que vulguis però si alguna cosa tenen comuna el comunisme i el feixisme és en el proteccionisme i en la màxima regulació. Totalment oposats als liberalisme econòmic.
     • Anònim1016.755 6 104👍 15.966
      Ja, però mentre els primers són favorables a la lluita de classes en la seva màxima expressió, els segons en són absolutament contraris, mentre els primers són favorables als serveis públics i la redistribució de la riquesa de manera radical, els segons en són bastant o molt contraris. Vaja, són regulacionismes diferents, però pel que fa a la cura dels col·lectius dominats, el feixisme coincideix més amb el capitalisme, si bé el primer és més supremacista i autoritari i el segon més oportunista, centrant-se exclusivament en l'interès propi. Però vaja, que el capitalisme salvatge està encantat que en moments de crisi o inestabilitat el vot popular i de descontent amb l'establishment es canalitzi cap al feixisme d'extrema dreta que més enllà de certes desavinences avala els seus privilegis abans que cap a l'esquerra socialista o socialdemòcrata radical que posa en qüestió el seu model.
  • __32331__3.226 1👍 2.836
   Això que fa el Trump és insolidari i inhumà, però no feixista. Franco creà la Seguretat Social, per exemple.
 • enricmm16.190 10 112👍 5.612
  Sistema de capitalització individualitzada ja!

  PD: I a prendre pel cul la moneda fiduciària també, que ens fa més pobres.
  • Trumpista1004.945 2 436👍 4.789
   Jo el que no entenc és que perquè si tots som iguals davant la llei, jo, que guanyo moltíssim més que el ciutadà mitjà, perquè he de pagar més?. Això és un greuge comparatiu, una injustícia i una discriminació. 

   Si tots fossim iguals, jo pagaria 10 i els qui han sortit a manifesrar-se avui, encara amb exigències, també pagarien 10, això sí que seria just.
   • Màgor13.360 10 155👍 3.545
    Precisament amb les pensions això no és així. Hi ha un límit de base de cotització. Cotitza igual un treballador amb un sou mitjanament alt que Leo Messi.
   • __31148__2.584 2👍 3.317
    està bé que utilitzes aquests arguments a favor de l'individualisme radical, enlloc de vendre la moto sobre que són decisions tècniques i en favor de la viabilitat de les pensions. Tot es redueïx, en realitat, a que no voleu una nació on els membres cuiden els uns dels altres sinó una societat on la resta no t'importen massa llevat que pugues traure profit d'ells. És molt mes honorable dir-ho així.
    • Trumpista1004.945 2 436👍 4.789
     Jo, per exemple, li vaig a comprar el pa als diumenges i li porto el diari al meu veí, un senyor gran que va caure fa poc i no es pot moure gaire. Igualment la setmana passada li vaig arreglar una tanca del seu jardí. Evidentment, no espero res a canvi, ho faig per empatia i ajudar a la comunitat. Per tant a mi de lliçons me’n dones les justes OK? 

     Si tu el que exigeixes és viure a tot drap o per damunt de les teves possibilitats de crear riquesa, treballant menys i tenint menys problemes, amb els calers dels altres doncs digue-ho clarament, que ets un galtes.
     • __31148__2.584 2👍 3.317
      Ui, pobret, li portes el diari. Quin esforç. No me contestes històries, no vos ix de la fava que els qui estan per baix (algu ha d'ocupar eixa posició) tinguen un mínim cobert i punt. Ser ciutadà d'una nació o seguidor d'una religió no és deixar-li sal a la veïna per poder mirar-te el melic pensant lo bona gent que eres, sinó sacrificar-te conjuntament amb ciutadans ANÒNIMS en pro d'objectius comuns.

      Dir que els pensionistes que s'han partit l'esquena tota la vida per a que els rics puguen ser rics o gent major que s'ha quedat en 50 anys sense treball i la gentusa com tu no els contracta, que tenen una pensió de merda o que ni en tindran, són ganduls que viuen de les rentes de la resta demostra la baixesa moral que gastes. Tenint en compte que eres una imitació barata de Sostres (o ell mateixl), una persona que canvia de pàtria per diners, tampoc haurà de sorprendre ningú.
     • llamp48.610 17 10👍 12.154
      Però tu li parles al teu veí?

      I li portes el diari i li arregles el pany?

      ara sí que m'has caigut als peus.
   • llamp48.610 17 10👍 12.154
    Guanyes "molt més que un ciutadà mitjà" i escrius al Racó?

    Ara sí que m'has caigut als peus.
   • __32331__3.226 1👍 2.836
    Precisament el cristianisme, i Jesús concretament, ensenya que NO TOTS són iguals: et recomano llegir la història dels talents, i com a qui més se li doni més se l´exigirà. També quan la pobra vídua va donar en almoïna poca cosa, però era tot el que tenia, i per tant, era com si donés molt més que els rics que donaven més diners però que els sobraven.
    El cristianisme ensenya això.
    Per moltes coses que dius, m´estranya que siguis catòlic. Sovint parles com un desconeixedor de la teologia cristiana.
 • autokrator13.168 3 158👍 8.823
  Trumpi, carinyet, abans de posar-te a pontificar mira d'apendre una miqueta, només una miqueta d'economia. El tòpic aquest de que les pensions son un sistema Ponzi està molt gastat, és del nivell de "he visto un video en el youtube". 
 • Kevin Durant i Lleida4.848 1 446👍 2.918
  La solució és que l'estat canviï el sistema de pensions i que cadascú es pagui la seva pròpia pensió: cada mes, l'estat et reté una part del sou que va a un compte corrent protegit per l'estat al qual tu no hi tindràs accés fins el dia de la teva jubilació. Més just que això no hi ha res.
 • llamp48.610 17 10👍 12.154
  Mira Trumpet...

  No facis bromes de les teves amb la gent gran ni generalitzis d'aquesta manera tan barroera que tens

  Explica'ns històries de caviar i Champagne d'Alpha++ que quedes millor (com a personatge)
  • __28170__Usuari sumador8.017 6👍 4.569
   Gent gran...

   Els responsables de la transició. Pel sistema de repartiment de les pensions fa que el que tu cotitzes serveix per pagar les seves pensions, el que vol dir que per la piràmide generacional no quedarà res de la teva cotització ni hi haurà prous cotitzacions per finançar les pensions actuals a la teva jubilació. Això sense parlar de l’herència ecològica que han passat a les noves generacions, han estat la generació que més recursos fòssils han cremat i segurament de les que més han contaminat, ja que el canvi climàtic es va originar en la seva etapa productiva i no en la nostra.

   Aixi que gent gran sí, responsables també.
   • llamp48.610 17 10👍 12.154
    Jo no penso ja en la meva pensió i cotitzo de la mateixa manera que pago impostos directes i indirectes amb els que es compren avions de combat de segona, es fan aves cap enlloc, es rescaten autopistes pensades amb el cul, projectes empresarials castorians, empreses elèctriques o bancs i exCaixes entre altres i altres i altres coses (per exemple prejubilacions), es subvencionen FFF's ...

    Sóc de la vella escola jo i si he de clavar-li un tret a algú m'agrada poder mirar-los als ulls.

    Podries tu fer-ho amb "la gent gran" tot i sabent que van fer la Transició, es van petar el planeta i bla bla bla?

    quelcom em diu que no, que ets dels que fan que la feina bruta la faci un altre, Ets un tiralapiedraescondelamano
    • __28170__Usuari sumador8.017 6👍 4.569
     Ja hi som.... o tot blanc o tot negre... binaris total!

     El que he dit continua sent cert, i quan parlo de responsabilitat com dir que hem de pensar amb ells com ells han de pensar amb nosaltres, però et deixo que pensar mai ha estat la norma del racó, millor fils xorres i infantils per passar l’estona avorrida.
     • llamp48.610 17 10👍 12.154
      Vols matissos?

      Vas anar a pública o de pagament total?

      Has anat mai a la Seguretat Social?

      Has viatjat per carreteres i ferrocarrils?

      Has anat a universitat pública o completament privada?

      Segons les respostes, tampoc cal que me les diguis, sabràs que alló t'ho van pagar també ells.

      ara deixa'm
 • __28170__Usuari sumador8.017 6👍 4.569
  Falles en que precisament on hi ha disfuncions en les pensions és en les rendes altes, les més altes d’europa.

  S’haurien de reduir les pensions altes i augmentar les baixes, no tant per contitzacions sinó per distribució de la riquesa i manteniment de l’estat del benestar.
 • __32457__1.667 1👍 1.406
  Jo la veritat, em sembla que va ser el Garzón que va sortir un dia i va dir que si faltaven diners, es podia posar en marxa la maquineta de fer més diners i a córrer. En aquell moment em vaig escandalitzar... però després vaig pensar, coi, però si és veritat, si total ja fot temps que no hi ha paritat or ni polles en vinagre i que tot es basa en la confiança i en les balances mútues, i per una banda la confiança econòmica està pel terra, i per l'altra tothom està endeutat amb tothom.

  Em sembla que vaig llegir també que per tal que el capitalisme funcioni, ja s'havia previst que de tant en tant es fes un reset per a tornar a començar a jugar, i a córrer. 

  De tota manera no em fotis gaire cas perquè sóc de ciències pures i a mi totes aquestes martingales de l'economia i els fons sobre deute i els mercats sobre les emissions de CO2 i tot això em sonen a invents del TBO per a liar la troca i fer estafes de tota mena que després acaba passant el que està passant.

  Doncs res, es fot en marxa la maquineta de fer bitllets, i ja està, tots contents, total...

  També es podria fer com a Cuba, que hi ha dues monedes, la de veritat, que és la que fan servir els guiris i el país en les relacions amb l'exterior, i la local, que ja no recordo com es diu, i que et serveix per a comprar aquells entrepans tant xupis de pernil dolç que et ven un paio des de la finestra de la planta baixa del seu pis, per a pagar-li als taxis-marshrutka que fan servir els locals si t'hi coles dissimuladament, etc. 

  Es podria tenir la moneda de veritat per a la gent que treballa, i la de mentida per a pensionistes i tal. Aquests últims no la podrien fer servir per a anar-se'n de creuer pel Volga o comprar segons què, però coi, no es pot tenir tot, jo penso que la qüestió és poder tenir les necessitats bàsiques cobertes i una mica de vidilla també és clar per a no morir-se d'avorriment.

  D'aquesta forma tothom podria viure/menjar/tenir alguns capricis, i al mateix temps hi hauria un fet diferencial entre la gent que es guanya els diners i la que no, i els primers podrien fer coses que els segons no podrien, com per exemple sortir de vacances a visitar el Matxu-Pitxu ara que mola més perquè t'has d'apuntar en una llista d'espera i és més exclusiu i ho pots fardar amb els colegues a l'instagram i aquestes pollades modernes d'ara, etc. 

  Salut!
  • llamp48.610 17 10👍 12.154
   Ara qui fabrica bitllets és el BCE no el que pone tu billete de 10 000 pesetas (aixó dèien abans els quepone)

   L'alternativa és anar a compte de presupostos però aixó vol dir que els pensionistes s'estaran sufragant part de la seva pensió
 • __32382__2.202 1👍 1.584
  Sostres, ets tu?
 • cathalà23.027 11 56👍 6.251

  Que vagin a cobrar les pensions al pueblo 

Publicitat

Fòrums

 • 9.251.962 missatges
 • 219.481 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat