Fòrum

Editat: El ministeri de l'Interior i la defensa de Forn neguen que pateixi tuberculosi.

barcelonista10014.996 11 130👍 1.492

Edito:

Tant el ministeri de l'Interior com la defensa de Joaquim Forn asseguren que el conseller, empresonat a Estremera, no pateix tuberculosi. Forn va donar positiu en el test de Mantoux o test de la tuberculina en una de les proves rutinàries a la presó, tal i com va avançar l'ARA, però en cap cas això significa que pateixi la malaltia, assenyalen fonts d'Interior. Això sol passar perquè en algun moment de la seva vida, possiblement de nen -prenent llet de vaca-, ha tingut en contacte amb el bacteri de la tuberculosi. "Està completament descartat, segons les proves mèdiques a les que s'ha sotmès", assenyalen les mateixes fonts. El mateix apunten des de la seva defensa, ara bé, assenyalen que tant la metge d'Estremera com d'altres metges que han consultat han recomanat que faci un tractament amb antibiòtic i que el millor és que sigui fora de la presó.

Per això, en l'escrit presentat la setmana passada demanant la seva posada en llibertat al·legaven aquesta raó de caire personal. Tal i com va avançar dimarts Ernesto Ekaizer en un article a l'ARA, la fiscalia va respondre que era possible administrar el tractament de la quimioprofilaxi des de la presó mateix i que siguin els serveis sanitaris de la presó els que se n'encarreguin o que, si cal, es traslladi Forn a un centre hospitalari. "Tot això sense perjudici que, en atenció al contingut dels informes mèdics que es vagin aportant, a la mateixa evolució de la malaltia detectada i a les necessitats assistencials que els facultatius determinin, la situació pugui aconsellar en el futur la modificació de les mesures cautelars actualment vigent", assenyala el fiscal.

El jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena està pendent encara de resoldre de nou tant sobre la llibertat de Forn com també la del líder d'Òmnium, Jordi Cuixart. De moment, Institucions Penitenciàries recorda que, en cas de detectar-se qualsevol incidència en les revisions, es posarien en marxa automàticament els protocols mèdics establerts en aquests casos, procedint, si fos necessari, l'hospitalització de Forn.

Diari ARA

Joaquim Forn, amb tuberculosi a Estremera


Fa tres setmanes que li fan proves. Joaquim Forn, el consell d'Interior, té tuberculosi. Ha donat positiu en la prova de la tuberculina en els protocols que es fan habitualment a la presó, però no ha desenvolupat la malaltia.

 

Forn està tancat des del 2 de novembre a la presó d'Estremera, on se li va detectar la malaltia. Ara ha començat un tractament de 3 mesos de medicació que li provocarà alguns efectes secundaris. És una medicació forta, que prenen també altres reclusos. De fet, una part de la població d'interns al centre penitenciari o té la sida o dóna positiu en tuberculina.

 

Fa unes setmanes la direcció de la presó va decidir separar Joaquim Forn del vicepresident Oriol Junqueras. Tots dos compartien cel·la des que el mes de desembre el jutge va deixar en llibertat provisional la resta de consellers que van ser empresonats. Fins aquell moment, Forn havia estat amb Raül Romeva.

 

Pràcticament al mateix temps, Forn va fer un nou escrit de petició de llibertat provisional en el qual argumentava motius personals, sense anar més enllà. I sense desvetllar quins eren aquests motius. Fonts properes a la família expliquen a El Nacional que part dels arguments de la petició de llibertat ja eren pel positiu en tuberculina.

Però l'advocat de Forn no va voler fer-ho públic, perquè com Forn, hi ha molts presos en aquesta situació, i no era motiu suficient per al·legar la llibertat provisional. De fet, en el recurs, s'apuntava la malaltia com a una cosa més, no com a motiu principal.


Font: El Nacional

Respostes

Configuració

Publicitat

Novetats

Fòrums

  • 9.208.309 missatges
  • 217.995 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat