Publicitat

Fòrum

Nou partit polític a la vista: JxCat

Indecomuner3.874 2 529👍 3.890

Puigdemont dona el tret de sortida de JxCat com a nou partit polític

Lluís Bou
Barcelona. Dissabte, 10 de març de 2018
1 minut
Carles Puigdemont, Vilafranca
 

El president a l'exili, Carles Puigdemont, ha donat avui el tret de sortida de Junts per Catalunya (JxCat) com a nova formació política, superant la fase d'una candidatura per a les eleccions catalanes. Puigdemont ha indicat en un acte a Vilafranca del Penedès, davant de 135 membres de la candidatura de JxCat de tot Catalunya, que "hi ha molta esperança dipositada en l'evolució de JxCat". "No és només un grup parlamentari o una candidatura electoral per un moment determinat. S'haurà d'articular aviat. Unitat i generositat", ha afegit, donant a entendre que ha començat el moment de preparar-se per concórrer també a les eleccions municipals i d'adoptar una estructura més sòlida.

Segons Puigdemont, "malgrat les dificultats i turbulències", des de JxCat han començat a construir un "moviment polític transversal, socialment divers", basat en el servei al ciutadà "per fer possible una República compromesa amb els millors valors de la humanitat". Ha subratllat que per això JxCat serà una eina "de llarg recorregut", que predicarà amb l'exemple "de fer nova política".

JxCat va superar de llarg les expectatives que les enquestes donaven al PDeCAT, d'uns 11 escons, a les últimes eleccions catalanes, i sota el lideratge de Puigdemont i amb un plantejament més transversal i renovat va arribar a obtenir 34 diputats.

Els principals alcaldes de l'antic PDeCAT han demanat a Puigdemont que ara s'apliqui el mateix concepte de candidatura a les eleccions municipals, amb marques com Junts per Barcelona, Junts per Tarragona, o les d'altres localitats, també amb un plantejament renovat.

Puigdemont contempla que el PDeCat i altres col·lectius es puguin integrar a la nova formació política de Junts per Catalunya, tal com va fer amb la seva llista electoral al Parlament.

https://www.elnacional.cat/ca/politica/puigdemont-tret-sortida-jxcat-partit-politic_246804_102.html

Respostes

Configuració
 • Marc Espasa15.746 13 117👍 3.949
  El PDCAT ja ha dit avui que la decisió de tornar a fer o no un JXCAT és seva i només seva.

  JEJEJEJE

  Traduit, que si ho volen fer contra la seva voluntat, a començar de 0.


 • Mafan916 1👍 848
  Les noies de JxCat no només són intel·ligents sinó que a més a més la seva bellesa talla la respiració de la mateixa manera que ho faria la imatge d'una dona d'aigua banyant-se a una gorga del Montseny:


  https://www.elnacional.cat/uploads/s1/31/59/69/0/puigdemont%20juntsxcat%20-%20acn_4_1258x630.JPG
 • ansar17.441 12 93👍 6.511
  si tenen problemes amb el nom (JxCat) perque esta registrat per PDeCAT, poden fer servir "Junts x Puig"  
  Els hi cedeixo el nom de franc 
 • Benfresc12.349 5 166👍 10.414
  Poc a poc es van moguen coses, però molt a poc a poc, no sé quants anys hauran de passar perquè entri en escena un partit independentista seriós.

  Un partit independntista seriós després de la victòria electoral el primer que farà és preparar un cos armat per poder controlar el territori i desplegar la república, al mateix temps es prepararà a la població perquè obeeixi únicament a les institucions catalanes.

  Principalment és això, però la cosa està molt verda, tant verda que per dir que un govern independentista el que ha de fer és que el pais funcioni de forma independent d'Espanya la majoria d'independentistes em titllen de boig.
  • FuRTiUsuari sumador19.735 12 75👍 7.201
   El problema principal, és que amb la pardalada que han parit aquesta colla d'ineptes, ara això és molt complicat de fer fins d'aqui molts anys. Perquè ara ens tenen totalment controlats, i això no és una cosa que puguis fer d'un dia per l'altre... És a dir, ara és impossible poder muntar tot això sense que ho tallin d'arrel. El què havien d'haver fet era fer una purga total als Mossos d'esquadra. Ara ja em diràs com aconsegueixes això. I menys quant ells en tenen el control total. Ara hauran de passar generacions fins que nous Mossos independentistes vagin entrant i agafant comandaments, fins que si que tinguem capacitat per amb una purga ràpida carregar-te els unionistes de dins i en 3 mesos tenir l'estructura nova. Ara mateix això és impossible, si fem qualsevol moviment ens clitxen en un tres i no res i s'acaba de cop... Mira doncs com d'irresponsable i el mal que han fet al cremar els cartutxos... I com això, en moltes altres coses, totes les famoses "estructures d'Estat", fem qualsevol moviment i se n'adonen ràpid i s'ha acabat el bròquil...
 • __28653__23.841 3👍 5.608
  Puigdemont Traïdor!, vas dir que no et Presentaries a la re-elecció i vas trair en Junqueras, ordenat-lo que es quedés a Barcelona per aixi acabés a la presó, mentre tu fugies com un covard a l' exili a Brussel·les, després de haver trair als independentistes amb una DUI ''simbòlica'', el 155 s' he aplica sense cap resistència i els independentistes quedem com uns babaus, mentrestant ERC es debilita amb la tòtil de la Marta Rovira com a lider i això ho aprofita la pija d' l' Inés Arrimadas per guanyar les eleccions i com no pot governar, va dient que la llei electoral es injusta, mentre secretament promociona Tabàrnia
  • Rigel62.081 10 7👍 30.495
   En Jonqueres es va quedar perquè va voler (segurament perquè pensava que, si finalment no el tancaven o ho feien per poc temps, tindria un gran avantatge de cara a les eleccions).

   PD: I el problema d'ERC no és na Marta Rovira, sinó el posicionament del partit (que és avalat pel propi Jonqueres)
   • __29878__1.919 2👍 1.949
    Perquè sempre li corregeixes el nom? Saps perfectament que s'escriu junqueras. I crec que tenia previst anar a la presó, havent vist l'ingrés dels jordis per una cosa molt menys greu que amenaçar la unitat de la pàtria
    • Rigel62.081 10 7👍 30.495
     Essent el candidat del partit que tot indicava aconseguiria la primera plaça com a mínim a l'independentisme jo crec que pensava que, tornant a l'autonomisme (aquesta deriva d'ERC no és fruit de la desorientació, sinó que és l'estratègia que el partit tenia pensada per a un escenari post-1-O en què comptaven en fer el sorpasso), els espanyols el deixarien anar (recorda els massatges que la premsa unionista li feia els mesos precedents).

Publicitat

Fòrums

 • 9.205.101 missatges
 • 217.878 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat