Fòrum

Poble Lliure proposa "boicot a l'ÍBEX 35" i un "Congrés Nacional del Poble Català"

Murri17142.427 5 746👍 2.841
Comunicat per implementar la República i acabar amb els "enemics del poble català"

L’organització independentista Poble Lliure, integrada electoralment a la CUP, ha publicat aquest dilluns un document contundent en el que planteja una "nova estratègia republicana" independentista amb quatre elements entre els que s'hi inclouen la creació d'una Assemblea de representants del Poble Català, un Congrés Nacional del Poble Català, el boicot a les empreses de l'Íbex 35, coordinació internacional i una "internacionalització audaç del procés". 

 

Per a PLL, el primer element es basa en construir una “intitucionalitat republicana sobirana” que consistiria en crear, més enllà del Consell de la República que planteja Carles Puigdemont, una "Assemblea de Representants del Poble Català , a nivell de legitimitat democràtica, que agrupés tant els representants electes en els Parlaments català, espanyol i europeu, com els representants municipals".

Per altra banda aposten per crear el Congrés Nacional del Poble Català (CNP). Un "òrgan de desplegament de la  República Catalana que agrupés el conjunt de la societat civil compromesa amb el projecte republicà, i que assumís la coordinació i l’impuls de campanyes i projectes a tots nivells".

 

Un espai que hauria d'estar integrat per “les persones i col·lectius que, des dels diferents àmbits de la vida social, educativa, sindical i associativa, treballen dia a dia per una societat catalana plenament lliure, democràtica i igualitària”, fent referència a anar més enllà de les dues grans entitats sobiranistes, Òmnium i ANC.

 

Un dels altres elements que defineixen és "activar la resistència pacífica i la desobediència civil a partir de campanyes temàtiques defensives" així com impulsar "campanyes de desgast dels enemics del poble català amb boicots econòmics a l’oligarquia de les empreses de l’IBEX35 i de denúncia de les forces d’ocupació".  

 

Els dos darrers elements que Poble Lliure apunta són la coordinació de l’acció política dins de les institucions del règim des d’una perspectiva republicana, i també el desplegament d’una política internacional audaç i multilateral. Per això reclamen "garantir alcaldies i governs republicans”.

 

Així també apunten que "cal definir una estratègia conjunta per tal de bastir una estratègia de desgast, boicot i denúncia al Congrés i Senat espanyols, com també fer un front democràtic a nivell europeu per denunciar el caràcter autoritari i demofòbic en l’àmbit internacional". D'aquesta manera plantegen una política d’aliances “àmplies, variades i significatives superant l’esquema mental reduccionista del sotmetiment d’un únic bloc possible d’aliats.”

 

Respostes

Configuració

Publicitat

Novetats

Fòrums

  • 9.208.315 missatges
  • 217.995 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat