Fòrum

Gràcies ERC (i PDCat)

Rigel62.136 10 7👍 30.564

Respostes

Configuració
 • Hades27.359 9 37👍 18.898
  Aixi mor un poble.
 • Rigel62.136 10 7👍 30.564
 • Rigel62.136 10 7👍 30.564
 • quatreanys34.926 6 19👍 10.035
  El problema intern (tambe europeu i internacional) solucionat.

  Gracies
 • Rigel62.136 10 7👍 30.564
 • __29878__1.919 2👍 1.949
  I la gent encara creient-se jugades mestrívoles per twitter 
 • Ruol682 2👍 869
  Que patètic, ens queixem dels seus polítics i de la seva incompetència general, però és que els nostres no es quedem curts tampoc 
  Ara a esperar la nova temporada del Procés™ 

  Pd. Per cert, si que estaven desesperats per mostrar una "victòria" devant del públic espanyol ,  no vem xerrar massa sobre l'enorme cop que va suposar per ells la derrota el 21D, mon pare (unionista) està hiper desencantat, i un parell d'amics meus unionistes també, després de la gran revifada moral de les manis unionistes, el 155 i la no-independència van quedar també tocadíssims amb la no-victòria de la presidänta. 
 • popcalent11.326 11 181👍 3.980
  Espero que en Junqueres es podreixi a la presó.
   • popcalent11.326 11 181👍 3.980
    Potser m'he passat sí, però els presos polítics no sortiran fins que siguem independents. I des del 27-O que cada dia ERC i PdCat la caguen més i més i fan més difícil la independència, ja impossible. I tot per partidisme.
   • foraviler1.471 12 999👍 1.508
    Doncs jo hi afegiría na Rovira, mira que te dic.
    • Arrós_ebrenc524 8👍 405

     Gent com tu us mereixeu continuar formant part d'Espanya. Aneu de valents amb pseudònims fotent merda amb pseudònims en un fòrum d'internet, mentre espereu que d'altres que vagin a la presó per vosaltres.

     Així s'entèn que us agrade tant el covard d'en Puigdemont, que ha salvat el seu cul i ens ha deixat amb tot el desastre aquí.

     • Anònim1016.508 6 106👍 15.421
      Entenc que els seus comentaris són injustos
      i destructius, però que tu li diguis covard al Puigdemont per (dedueixo (?)) haver cercat refugi emulant el discurs dels espanyols també és lamentable, per començar, els que s'han jugat la presó i l'exili davant d'un estat totalitari no són pas covards (en tot cas els podem exigir més sacrifici pel bé del país, en el sentit que la seva situació no condicioni les aspiracions d'alliberament del país), i a més a més, no en té res de covard exiliar-se perquè no en treus cap benefici de no fer-ho, ser valent, en el sentit de quedar-se, només té sentit si en pots treure alguna cosa positiva, i és tot el contrari, tant personalment com pel país. Una altra cosa és si et refereixes a les decisions del 10-O, però criticar l'exili no té cap sentit.
      • Arrós_ebrenc524 8👍 405

       Sí, critico l'exili perquè no ha marxat per tornar en més força. Ha marxat sent el President per salvar el seu cul. I no només això, sinó que ha tingut la santa barra de presentar-se a les eleccions amb el lema "si vols que torni el President, s'ha de votar al President" quan sabia perfectament que no tornaria. Per si no fos prou després ha muntat un paripé lamentable exigint la investidura telemàtica que era una pallassada sense efecte, només per justificar el fet que no tornés.

       Ens ha deixat tota l'emmerdada i ha fotut el camp. I no pensa tornar.

       És a dir: si hagués marxat per tornar en més força, per aconseguir suports internacionals o el que sigue, tindria algun sentit. Però no ha sigut per res d'això, ni ho serà. D'aquí a uns anys, quan s'hagi demostrat que l'exili de Puigdemont a Bèlgica només ha servit per salvar el seu propi cul, aleshores ho voràs.

       Quedar-se aquí i anar a la presó servia al poble de Catalunya molt més que tenir ex-governants a l'exili. Tenir representants democràticament escollits injustament a la presó demostra la naturalesa de l'Estat espanyol, cosa que la revolució dels somriures havia desdibuixat amb tantes performances i marejar la perdiu. Ens obliga a plantar-li cara, sigue com sigue. 

       Però a més la gent que s'ha quedat i ha anat a la presó pot aspirar a dirigir realment Catalunya en els nous intents de separació. 

       Per altra banda, Puigdemont sabia perfectament que no podria dirigir Catalunya i que no podria participar dels nous intents de separació. La seua opció va ser per salvar-se a ell mateix.

       • Anònim1016.508 6 106👍 15.421
        Et veig molt enrabiat. Si canalitzes la ràbia contra Puigdemont en comptes de fer-ho contra l'estat espanyol no hi ha res a fer, ho dic per si aquesta és una actitud estesa en el sector que representes. És lamentable que fins i tot mentre l'estat espanyol està abusant de nosaltres fins límits inhumans, els abusats i agredits, en comptes de fer pinya contra l'agressor, es barallin entre ells. Fot molta pena i si ja ho tenen difícil en ser els febles que ho tenen tot en contra, enterren tota possibilitat de guanyar o de resistir amb aquesta actitud que transmet desmotivació a la gent.

        I no, anant a presó no hi guanyes res, hi perds, la constatació que l'estat espanyol no és una democràcia i que persegueix la gent per les seves idees i pel que representa ja va quedar constatada amb l'empresonament dels Jordis.
        • Arrós_ebrenc524 8👍 405

         Ja ho voràs quan els judicis que hi ha actualment a Espanya contra Junqueras, els Jordis i els altres membres del Govern arribin a instàncies europees i caiguin pel seu propi pes. Fins aleshores alguna gent nostra haurà passat uns quants d'anys a la presó, però servirà per demostrar realment que l'Estat espanyol no és un Estat de dret. Després aquesta gent podrà tornar a plantar cara.

         L'estratègia de Puigdemont no servirà per res d'això, perquè bàsicament no hi ha judici, ni acció, ni res. Tot és mou en el pur àmbit del simbolisme, sense tenir cap efecte real. I no podrà tornar a Catalunya fins que haguem guanyat. Fins que altres haguem guanyat, els que estem aquí. No ell.

     • foraviler1.471 12 999👍 1.508
      Primer, dubto molt que el teu nom sigui Arros Ebrenc. I mira, jo he donat suport actiu a la causa, tot i no ser català. I em fa mal donar fins i tot diners a la caixa de resistència per a que aquesta gent digui després que tot era simbòlic. Perque que no s'oblidi, les fiances les pagam nosaltres.

      I una altre cosa. Tothom que m'hagi vist un poc al fòrum sabrà que sempre he simpatitzat amb ERC, més que CUP i sobretot que Converència. Però també analitzo els fets i el que es diu i acaben fent. I ara mateix el comportament d'ERC es indigne de les seves sigles i història d'aquest partit.

      No veure això es negar la realitat. I el més trist es veure hooligans dins ERC que defensen el seu partit per sobre de tot. Ben bé hem recorda els susanistes sense cervell del PSOE-A que viuen a sou de la Junta. Cap en això se'n va ERC
      • Arrós_ebrenc524 8👍 405

       Això és el que dius per aquí, i per aquí tot és irreal. Almenys jo defenso a gent real, que ha donat la cara i per això estan a tribunals i a la presó.

       Prendre's seriosament el que diu la gent que s'ha quedat a plantar cara davant de tribunals injustos i sense cap rigor, sí que és negar la realitat.

    • Rigel62.136 10 7👍 30.564
     El que ha de fer na Rovira és tornar els diners de la seva fiança a la caixa de resistència.
   • quatreanys34.926 6 19👍 10.035
    Pero si en JUnqueras es va entregar.
  • Argimont7.991 2 269👍 4.785
   Quin fill de puta fastigos estas fet ,Qui? collons ets per donar donar lliçons, tros de merda? 

   Dona la cara milhomes , que darrere una pantalla tots sou molt valents
  • EstatpropiUsuari sumador161.563 11 1👍 25.934
   T'has passat vint pobles i ho saps. 
  • quatreanys34.926 6 19👍 10.035
   Això tampoc home, a mi em sap greu per la seva persona i la seva familia, res més. Recordo que es va entregar i tot el que estan declaran per sortir quan porten uns mesos...no m'imagino un irlandes suplican d'aquesta manera.

   Ja s'ho faran els presos, ja se que no agradara als partidistes, pero cal passar d'ells.
   • popcalent11.326 11 181👍 3.980
    El tema de les famílies i, sobretot, els fills petits és sempre lamentable, tant si els presos són polítics com si no ho són. Però això no treu importància a la botiflerada que ens han fet. Tots: ERC i PdCat. Tot i pensar que s'ho mereixen, sé que estan tancats injustament i no hi ha base legal per tenir-los a presó. O sigui, és mereixen tot el que Espanya els faci, com a càstig per haver-se venut el país, no perquè suposadament s'hagin saltat la llei espanyola. Això els polítics, no els Jordis. És la meua opinió.
 • Arrós_ebrenc524 8👍 405

  Puigdemont no pensava tornar i la seua investidura des de l'estranger era totalment inviable. Això ho sabien des d'abans de les eleccions, però la vella Convergència va decidir mentir i jugar la carta del "legítim president" perquè era l'única forma d'evitar la gran hòstia a les eleccions. No hi va haver cap més element a la seua campanya que "si vols que torni el President, s'ha de votar al President".

  Al final és la mateixa Convergència (PDEcat) qui es carrega a en Puigdemont per mantenir la presidència en mans d'algú que puguen controlar des del seu partit (com per exemple, Jordi Sanchez) encara que ni el van mencionar durant la campanya. És la mateixa jugada en diferents circumstàncies que quan es va fer el Pressing CUP amb en Mas. Al final se'l van petar ells mateixos i hi van posar a algú que mai s'havia nombrat com a presidenciable ni indirectament. Si haguessin presentat "alternatives", la carta electoral de "si es vol que torni el President, s'ha de votar al President" hagués perdut força i molta gent s'hagués sentit lliure de buscar alternatives pel seu compte, cosa que hagués afavorit ERC i CUP.

  Podeu seguir cantant "Puigdemont el nostre President", però ha fotut el camp per salvar el seu cul, no pensa tornar i ha actuat com una marioneta de Convergència. Està a l'estranger per evitar la (in)justícia espanyola, no per organitzar un exèrcit d'alliberament nacional, ni per guanyar suports internacionals per la causa. 

  En parlem d'aquí a 2, 3 o 4 anys que Puigdemont haurà estat a Brussel·les tan tranquil sense aportar res (com a molt algun acte simbòlic d'autoconsum els primers mesos) i pràcticament ja ni se'n parlarà. Serà un record més del procés a la paperera de la història, i Convergència seguirà intentant jugar la carta del suport incondicional al "President" per mantenir el control màxim sobre la Generalitat, però seguirem la mateixa inèrcia del procés de simbolismes intangibles com durant els últims 6 anys de procés, excepte el referèndum de l'1-O que va ser real per natros, per l'Estat que va haver de reaccionar violentament i pel món que realment ho va veure (no com altres coses quan les tietes diuen "el món ens mira" per qualsevol parida que només capta la nostra pròpia atenció).

   • Arrós_ebrenc524 8👍 405

    Puigdemont ja no pensava tornar a Catalunya des d'abans de les eleccions imposades del 21D. Viurà a Bèlgica de manera indefinida per salvar el seu cul.

     

    Tot això que heu vist els últims mesos ha sigut un teatre previst i alguns, com sempre, no les veieu vindre ni per casualitat.

    • Rigel62.136 10 7👍 30.564

     Arrós_ebrenc escrigué:

     Puigdemont ja no pensava tornar a Catalunya des d'abans de les eleccions imposades del 21D.

     I? En Jonqueres es va lliurar a l'enemic perquè es pensava que no el tancarien i que podria fer campanya mentre el president era fora i fer el sorpasso, i mira com ha acabat. Necessitem líders lliures, no pas per vis a vis.
   • autokrator11.965 2 169👍 7.700
    Doncs sí, a ERC li ha tocat fer la feina bruta de desfer-se d'un candidat que NINGÚ volia investir. 
  • Anònim1016.508 6 106👍 15.421
   Calia investir-lo des de l'estranger, és l'estat espanyol sota l'argument de la força qui ho vetava arbitràriament. I si no és Puigdemont doncs el vice-president Junqueras, es tracta de restituir el govern legítim destituit per la força i reelegit a les eleccions imposades i fraudulentes, amb candidats a presó o a l'exili sota l'acusació de delictes falsos. Fins i tot el Consell d'Estat desautoritzava la postura de Rajoy. Es tracta de no sotmetre's, perquè un cop et sotmets a una imposició antidemocràtica, ho hauràs de fer una vegada rere l'altra, perquè cada vegada aniran més enllà, i a empassar, i aleshores quin sentit té el projecte "independentista"? Cap ni un. Així doncs, si ens hem de revoltar era ara, quan hi ha una dinàmica d'indignació i abans de normalitzar els vetos i la submissió, que crearà una dinàmica de desídia, resignació i desmobilització. Però vaja, ERC i el PDCat han triat submissió, alegrar Espanya i la UE, l'establishment franquista espanyol i l'establishment capitalista europeu que vol una Espanya amb capacitat de retornar el deute i estabilitat política en el pitjor dels sentits.

   I és clar que ha fotut el camp, fotre el camp té un doble avantatge, salvar el cul i poder estar amb la família i en llibertat, sí, però també tenir més marge de maniobra política, d'influència, de comunicació, i no ser un trofeu de caça de l'enemic. Si en Junqueras s'hagués exiliat, li hauria anat millor a ERC en campanya, i al conjunt de l'independentisme. Més visibilitat, més marge de maniobra, i segurament menys tensions entre partits que fan més mal que mai al país, tensions absurdes mentre tots estem amenaçats amb el totalitarisme.
   • Rigel62.136 10 7👍 30.564

    Anònim10 escrigué:
    Si en Junqueras s'hagués exiliat, li hauria anat millor a ERC en campanya, i al conjunt de l'independentisme. Més visibilitat, més marge de maniobra, i segurament menys tensions entre partits que fan més mal que mai al país, tensions absurdes mentre tots estem amenaçats amb el totalitarisme.
    En Jonqueres confiava que no el tancarien, o que seria per poc temps. Així, per al campanya, el seria a Catalunya fent mítings a dojo mentre el president seria a Bèlgica, i amb això confiava tenir el sorpasso assegurat. Vet aquí l'estúpida decisió de lliurar-se a l'enemic.
    • Arrós_ebrenc524 8👍 405

     En Jonqueres confiava que no el tancarien, o que seria per poc temps. 

     Ara resulta que tu estàs al cap d'en Junqueras? Ets molt i molt miserable de fotre merda contra una persona que està a la presó injustament, mentre tu estàs vomitant parides des de l'ordinador.

     Et poso el teu argument a la inversa. Junqueras va acceptar anar a presó perquè això li dóna alguna possibilitat en un futur de continuar plantant cara per Catalunya. Puigdemont va fotre el camp a Brussel·les per salvar el seu cul i tothom sabia que no tornaria des d'abans de les eleccions, cosa que no va impedir que Convergència basés tota la campanya en ell per seguir mantenint el control de la Generalitat autonòmica, que per altra banda és l'única cosa que li ha interessat des de l'inicia "del procés".

     • Rigel62.136 10 7👍 30.564
      Qui és miserable ets tu per dir el que dius del president.


      Arrós_ebrenc escrigué:

      Junqueras va acceptar anar a presó perquè això li dóna alguna possibilitat en un futur de continuar plantant cara per Catalunya.

         T'ho creus de debò, això?  


      Arrós_ebrenc escrigué:

      que Convergència basés

      Convergència, el partit amb qui s'ha aliat ERC per a desfer-se del president.
      • goulah19.319 14 77👍 5.400
       Rigel, no sé a què li dones tantes voltes. L'únic que ha fet fora al Puigdemont ha sigut el Puigdemont. Ha tingut moltes pressions? Sí. De dins i de fora del país? Sí. Qui pren la decisió i proposa un peix bullit per substituir-lo? Puigdemont. Conclusió: ganes de portar Catalunya cap a una república independent, aquest senyor; peix bullit * p = 0; on p té un valor d'independència entre 0 i 10.
  • quatreanys34.926 6 19👍 10.035
   el que parla de boles de vidre

   erqui boy 
   • Arrós_ebrenc524 8👍 405

    Tranquil. En parlem d'aquí a 2 anys? Si Puigdemont ha aconseguit suports útils per Catalunya des d'allà, a més de salvar el seu cul, no tindré cap problema en venir a netejar les vomitades. Però si és com jo dic, ho faràs tu?

    Ah no! Que ja te n'hauràs oblidat d'en Puigdemont-President. Aleshores ja estarem immersos en algun altre teatre de Convergència basat en simbolisme patriotic estèril que a tu te la posarà molt dura però que no aportarà res per la independència de Catalunya.

    • Baluard de Sant Clara1.316 3👍 1.954
     A mi em fa gràcia que parleu que en KRLS només busca salvar el seu cul i no parlem del lamentable espectacle que han fet tots els polítics d'ERC i Pdecat davant del jutge o és que han estat més valents que ell?
     • Arrós_ebrenc524 8👍 405

      En KRLS és un polític del PDECat. I sí, em sembla més valent qui es queda a plantar cara que qui marxa, perquè qui s'ha quedat podrà seguir lluitant. Qui ha marxat de forma indefinida està fora de joc. Ja no té ni la possibilitat de plantar cara. 

      El que algú digue davant d'un tribunal espanyol m'és igual. Amb aquesta gent mentidera i manipuladora has de jugar a mentir. Al final acabaran perdent perquè tot el que estan fent als tribunals europeus no s'aguanta per enlloc.

      Però això serà gràcies als que s'han quedat, no als que han marxat. L'estratègia de Puigdemont només porta a l'oblit i a la irrellevància, i a l'Estat no li molesta per res.

      • quatreanys34.926 6 19👍 10.035
       Quedar-se i plantar cara, des de la preso?

       Justificant les baixades de pantalons jugar a mentir diu, pero si nomes els hi falta cantar yo soy español...

       Ens oblidarem mes dels tancats a la preso que els que estan a l'exili.
      • Baluard de Sant Clara1.316 3👍 1.954
       Si Espanya està molt preocupada per Junqueras certament...
       • Arrós_ebrenc524 8👍 405
        Li representa molt més problema en Junqueras a la presó, que no en Puigdemont que ja està fora de joc totalment.
        • Baluard de Sant Clara1.316 3👍 1.954
         Junqueras estarà tots els anys que vulguin a la presó, no se on veus la seva preocupació.

         Per altra banda, com a figura política està totalment cremada.
         • Marc Espasa15.756 13 118👍 3.961
          O el tenen tota la vida a la presó o quan surti sera un martir absolut.

          I jo no se a quin món viviu pero fins i tot amb ell tancat, va portar a ERC als millors resultats de molt llarg desde la república.

          Quan ell va agafar el partit la cosa era CIU 62 ERC 10, ara van 34-32.

          Si aixó es un politic cremat....
          • Baluard de Sant Clara1.316 3👍 1.954
           El problema es que viviu en la bombolla del Partit, no en la realitat de l'independentisme i a dia d'avui, els polítics independentistes estan totalment desacreditats.

           Junqueras només sortirà quan l'interessi políticament a Espanya i ser un màrtir no implica ser un polític victoriós, és el principal problema que teniu, penseu que simplement amb el martiri, es pot construir un projecte i no, sense un projecte en positiu no s'avança mai. La vostra fustigació permanent, només empeny a l'independentisme a la fustració i a la castració de cap alternativa política.

           A mi el que m'interessa no és que pugi ERC, a mi el que m'interessa és que guanyi l'independentisme. Entenc que a tu, ultrapartidista, prefereixes abans el Partit que el País.

           I si, està cremat, perquè forma part d'un projecte polític, el Procés, que ha fracassat, cal foc nou. 
          • Marc Espasa15.756 13 118👍 3.961
           Jo et parlo de resultats reals, res de bombolles.

           Les bombolles són les que es creen a les xarxes.

           I sobre el martiri us haurieu de posar d' acord pq tot el dia es diu que res de mentir als jutges espanyols que cal anar de cara, menjar- se tota la pena i res de dir el q volen escoltar.

           Que guanyi l' independentisme a part d' una frase bonica que significa si parlem d' eleccions?
          • Baluard de Sant Clara1.316 3👍 1.954
           Resultats reals són que vau treure uns resultats desastrossos, en relació a totes les enquestes prèvies.
        • autokrator11.965 2 169👍 7.700
         De fet el paperot de Puigdemont a Bèlgica li ve molt be a l'Estat espanyol per ridiculitzar l'independentisme, però això aquí no es pot dir perque et claven en una creu amb claus oxidats. 
  • Baluard de Sant Clara1.316 3👍 1.954
   Vinga va tot ERC a defensar el líder encara que sigui a costa de petar-se el país...

   Més enllà de la seva condició de pres de polític, la seva gestió ha estat igual de nefasta que el covard d'en Puigdemont...quan comenceu a parlar com els espanyols, perdeu la poca dignitat que us quedava...en fi...sort amb la gestió de les engrunes i aviam si amb una mica de sort, els espanyols us alliberen el presi del partit.
 • Compareixença213 1👍 587

  És l’hora de demostrar que el clam independentista no és afer de quatre polítics. Ens hem omplert la boca afirmant-ho milers de vegades, però ara toca posar-ho en pràctica. I quan ho deixem ben clar, espanya, alemanya, polítics catalans, qui sigui, començaran a entendre que el nostre moviment només es pot esclafar amb la nostra exterminació. CUP, CDR, poble, forcem eleccions, guanyem-les, i seguim.

  • Anònim1016.508 6 106👍 15.421
   No es pot anar a eleccions sense unitat d'acció independentista. Només es podria haver fet des de la insubmissió col·lectiva i unitària, ignorant les il·legítimes imposicions de l'estat espanyol amb l'argument de la força.
   • Rigel62.136 10 7👍 30.564
    No n'hi va haver pas el 21D. El fet és que els dos principals partits ens han venut per tal de fer-nos tornar a l'autonomisme. No fer eleccions és condemnar-nos a una legislatura de quatre anys d'un govern de la vergonya, on les abaixades da pantalons que farà seran més grosses del que pot semblar des d'ara.
    • Anònim1016.508 6 106👍 15.421
     Quan parlo d'unitat em refereixo a un discurs comú, compartit i insubmís, que no legitimi la tirania i que faci valer el resultat del 21D i la continuïtat del govern legítim sorgit el 27S. No parlo de llistes unitàries.

     Fer eleccions per fer el ridícul i reforçar l'espanyolisme totalitari no serveix per res. A eleccions s'hi va com jo dic (i per imposició dels totalitaris) o no s'hi va. 
     • Rigel62.136 10 7👍 30.564
      Precisament pel fet que n'hi ha uns que ens volen colar la legitimació de la tirania per la porta del darrere cal que els catalans tinguem l'oportunitat d'enviar-los a la paperera de la història. Que potser no ens en sortim? És possible, però que com a mínim tinguem l'oportunitat de defensar-nos. Perquè ara mateix ens estan colant renúncia rere renúncia mentre nosaltres ens trobem amb les mans lligades.
   • Compareixença213 1👍 587
    Només podrà haver unitat independentista quan els polítics es decideixin a fer costat al poble i a no deixar-se endur per la por i la tes temptacions de les engrunes atonòmiques. Així que hem d'activar algun incentiu, no pot ser que no es pagui cap preu. Si deixem que aquesta situació es prolongui per quatre anys, o qui sap quant més, estarem comunicant un missatge terrible cap els nostres enemics i per qualsevol que governi Catalunya en el futur: que es pot mentir i manipular el poble català sense cap conseqüència.

    Una altra opció podria ser que la CUP condicioni el suport a una qüestió de confiança d'aquí un any o un termini curt. Amb la idea d'anar a eleccions gairebé amb total certesa, atès que sembla improbable que la situació canviï. Tret de si es fan avenços clars per la independència, d'aquí un any aniríem a eleccions. Això donaria temps als partits per preparar una candidatura amb cara i ulls i competir de forma justa.  Potser fins i tot temps per fer neteja de les cúpules dels partits i confluir de nou amb la voluntat independentista, despertant així les opcions d'aquests partits per no desaparèixer o veure's substituïts. Tothom ha de tenir l'oportunitat de rectificar per poder avançar amb més força.  Però si això no canvia i els ciutadans ho deixem passar sense conseqüències, doncs renoi, potser sí que ens mereixeríem el que ens esperaria.
 • Gínjol15.699 3 120👍 5.846
    Un poble encegat per la politiqueria acaba víctima d'aquesta politiqueria.

    Es així de trist.
 • Rigel62.136 10 7👍 30.564
  • quatreanys34.926 6 19👍 10.035
   i ara volen fer president a en Junqueras
   • Arrós_ebrenc524 8👍 405

    Té bastanta més legitimitat en Junqueras que en Jordi Sánchez: primer perquè Junqueras era vicepresident de l'anterior govern, segon perquè es va postular com a candidat i tercer perquè en Sánchez no s'hi va postular mai.

    Convergència venia un producte indiscutible que era "Puigdemont-President" i qui en renegués "era un traïdor", quan ja sabia que Puigdemont no pensava tornar i que no tornaria a ser president. Ara és la mateixa Convergència qui pretèn petar-se a en Puigdemont per posar-hi a algú altre que pugue controlar i mantenir la presidència.

    És la mateixa jugada partidista que van fer amb en Mas, però alguns ni tansols ho ensumeu.

    De totes formes, a mi em val qualsevol dels dos que ens servixque per sortir d'esta situació.

    • quatreanys34.926 6 19👍 10.035
     I tant que te mes sentit que ho sigui en Junqueras, ja que era el vice de l'anterior govern. ANTERIOR.

     A les eleccions del 155 erc va decidir partit i presentar-se sola i va queda darrera de junts per cat. O sifui que la teoria s'ha acabat.
   • EstatpropiUsuari sumador161.563 11 1👍 25.934
    El nou Companys.

    T'ho passes be amb les desgràcies del país, eh?
 • Rigel62.136 10 7👍 30.564


  • Marc Espasa15.756 13 118👍 3.961
   Parteixes d´una premisa falsa.

   Hi havia 70 diputats indepes favorables a votar el Puigdemont si aquest complia la seva promesa de tornar com ell mateix deia fins poques hores abans del no ple d´investidura.

   Sense tornar aquesta majoria no existeix.


   • Dogmatico531 12👍 736
    Si és tal com dius, o similars com que no hi ha prou diputats des d'un bon començament, és millor acabar amb l'opacitat i la contínua astúcia i dir-ho clarament sense destruir la legitimitat del Parlament i la seva irrenunciable potestat de nomenar un President entre qualsevol dels 135 parlamentaris que el componen.
 • GatNegre21.482 8 65👍 7.130
  És el q havia d passar.

  És el q passa quan els líders d'un projecte tenen la mentalitat d'un monitor d'esplai d'estiu, es fa una mala lectura de la realitat i com a conseqüència inevitable ve l'hòstia.

  Ara ens esperen anys d'humiliacions.

  Però tot això és el q menys em preoucupa. El q em preoucupa és q el poblr català (sí, el poble) posarà l'altra galta i punt. Alguna manifa dr jubilats amb llacets i cap a casa.
  • quatreanys34.926 6 19👍 10.035
   Saps que passa, si d'aqui uns mesos es fan eleccions el pedecat i erc tornen a fregar la majoria. MEntres tinguem aquests dos partits fen partidisme per les engrunes mai farem res.

   No hi ha alternatives, aqui esta el problema, i  la CUP mai podra sola.
 • Murri17142.427 5 746👍 2.841
  Ara ja estan feliços, segur que els hi han promès que en Junqueras sortiria de la presó si apartaven a en Puigdemont i tornaven a la via autonomista. Avui a Espanya aplaudeixen amb les orelles.
 • Sam Belluga3.869 4 531👍 9.381
  Aprofito el fil per dir puta cup i tal...

  Un cop dit, marxo fent la croqueta.
 • Astralcat3.578 2 574👍 3.107
  I el Puigdemont dient fa res a la ràdio que:

  Carles Puigdemont: ‘El meu error va ser el 10 d’octubre; hauríem d’haver implementat la República’

  https://www.vilaweb.cat/noticies/carles-puigdemont-el-meu-error-va-ser-el-10-doctubre-hauriem-dhaver-implementat-la-republica/
 • Indecomuner3.880 2 529👍 3.892
  Us heu decebut aquells que esperàveu no sé què del Parlament. Jo ho vinc dient des de desembre: el paper del Parlament ara és molt limitat, sigui quin sigui l'escenari. I el paper dels partits principals és trist i ja es preveia de fa setmanes. Però d'aquí a veure-ho tot negre i catastròfic és passar-se de rosca.

  L'interessant del que està passant és que el mateix Parlament està generant un mecanisme a Brusel·les que neix simbòlic -el Consell de la República- però que permetrà vehicular la força civil, que és immensa. Sabem, també, que els polítics que capitanejaran aquest Consell han cremat totes les naus autonòmiques, i només podran tornar a casa si reeixim en la República. Per tant, ells van de debò. Ho donaran tot. Ja no són homes i dones de partit, perquè els seus partits ja no els poden oferir res.

  Entrem en una etapa molt interessant. No sigueu tan pessimistes.
  • Calidoscòpic20.664 14 70👍 13.410
   La veritat és que això sembla un galliner de lloques histèriques...
  • Baluard de Sant Clara1.316 3👍 1.954
   Això pot arribar a passar, però no és l'objectiu primigeni....ara per ara es montar una nova barraqueta processista, sense cap tipus de transcendència política i tornar a la gestió autonomista amb el permís de Madrit per part d'ERC i Pdecat.

   Si en KRLS torna a tenir protagonisme serà per la incompetència d'ERC i PDECAT i l'odi d'Espanya, no perquè aquesta barraqueta pugui funcionar.
   • Indecomuner3.880 2 529👍 3.892
    Per un moment posa't a la pell dels polítics a l'exili, perseguits per vida per la justícia espanyola, impedits de tornar a casa seva per sempre, i ara prova de dir altre cop que estan muntant una barraqueta processista...
    • Baluard de Sant Clara1.316 3👍 1.954
     Si llegeixes les meves intervencions no veuràs cap tipus de menyspreu a la persona d'en KRLS i demés exiliats, no com d'altres que li tiren en cara, el seu exili daurat.
     Només dic, que per la pròpia inèrcia i interés per a que això succeeixi per part dels partits (ERC, PDeCAT) quedarà com un element merament simbòlic.


Publicitat

Novetats

Fòrums

 • 9.208.484 missatges
 • 218.003 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat