Atenció: Aquest fil té més d'un any d'antiguitat, i els seus continguts podrien haver quedar obsolets.

Fòrum

Tots els homes NO són iguals

És desafortunat el cartell?
No
29 (43.28%)

28 (41.79%)

Crom el matxirul•lo
10 (14.93%)

Vots emesos: 67
Capità·carxofa3.385 1 601👍 9.002
El govern de la Rioja ha retirat aquest cartell després de les crítiques feministes rebudes a les xarxes socials.Barra lliure.

Respostes

Configuració
 • Gínjol16.180 3👍 6.590

    Fites del neofeminisme o sexisme de gènere:
    -L'odi ha de ser contra l'home. Per què? Perquè té el pardalet entre les cames i perquè en tot problema mal solucionat sempre cal un boc expiatori que pagui el beure.
    -Pau entre clases / guerra entre sexes.
    -Per la desestructuració familiar i el conflicte permanent per evitar la resistència del poble als plans d'empobriment i subjugació per part del Sistema.

  • AviMarcelinero11.429 6 181👍 5.232
   Has provat de fer ioga?


  • EstatpropiUsuari sumador164.961 11 1👍 27.623

   Quarts de sis del matí, d'empalmada.

   • Gínjol16.180 3👍 6.590
      N'ets, de curtet-a, podemita.
    • EstatpropiUsuari sumador164.961 11 1👍 27.623
     On dius que l'Ansar em va retratar?  


     Les 3:08 i el drogat segueix amb el seu deliri.     • Gínjol16.180 3👍 6.590

      “No has de ser anti-home per a ser pro-dona”
      (Jane Galvin Lewis, actriu).

      “Com a resultat de la revolució feminista, ''femení'' s’ha esdevingut un epítet injuriós”
      (Percy Wyndham Lewis 1882–1957, autor i pintor anglocanadenc).

      • EstatpropiUsuari sumador164.961 11 1👍 27.623
       Mutis i a la gàbia, eh papisoc? 

       La 1:15...       • Gínjol16.180 3👍 6.590

         MANIFEST PELS DRETS MASCULINS.

         

         TOT HOME COM A NIN, té dret des del seu naixement a tenir el seu "carnet genètic". Per tant, cap mare no té dret a amagar-li la identitat del seu pare biològic.

          TOT HOME COM A NIN, té dret a relacionar-se amb total llibertat amb el seu pare. Per tant, cap mare no té dret a prohibir-lo’l ni/o manipular-lo en la seva contra.

          TOT HOME COM A JOVE, és amo absolut del seu semen; és a dir, des de l’espontaneïtat de tots dos, té dret en les seves relacions amb qualsevol dona a fer un "ús lliure de la seva paternitat". Per tant, cap dona no té dret a fer ús de la seva llavor biològica sense el seu lliure consentiment.

          TOT HOME COM A JOVE, té dret en les seves relacions amb qualsevol dona a l’"afollament jurídic", tant com la dona en té de reconegut a l’"avortament biològic". Per tant, cap dona no té cap dret sobre l’home per a obligar-lo a reconèixer ni/o mantenir “cap fill no desitjat” d’ella.

          TOT HOME COM A ESPÒS, té dret en qualsevol relació de parella a ser amo absolut de la seva fertilitat personal. Per tant, cap dona no té dret a fer ús del semen sense el seu consentiment o pressionar-lo a aplicar-se cap mètode d’esterilització.

          TOT HOME COM A ESPÒS, té dret en qualsevol relació de parella a trencar el vincle societari quan ho cregui adient, sense que això impliqui per a ell cap desavantatge comparatiu amb la seva ex-dona en l’ús i gaudi del seu patrimoni personal. Per tant, una vegada hagi estat oficialment trencada aquesta relació, l’ex-dona no té cap dret a refer sa pròpia vida amb l’ús del patrimoni personal del seu ex-marit de cap forma ni quantitat.

          TOT HOME COM A PARE, té dret a ser tractat dignament per la mare davant els fills. Per tant, la dona no té cap dret a menysprear de cap manera, pel que fa a la maternitat, la vàlua de la seva paternitat.

          TOT HOME COM A PARE, té dret a tenir relacions permanents i estables amb els seus fills al marge de les vicissituds esdevingudes amb la mare. Per tant, la dona no té cap dret a exercir contra el pare cap mena de "violència jurídico-domèstica" que impedeixi tal relació en les mateixes condicions que ella.

          TOT HOME COM A AVI, té dret a relacionar-se amb els seus néts al marge de les circumstàncies que per desavinences o ruptures estiguin passant els seus fills. Per tant, cap dona no té dret a posar-hi entrebancs ni a prohibir l’enriquiment mutu d’aquestes relacions.

          TOT HOME COM A AVI, té dret a sol·licitar en preferència la custòdia dels seus néts quan per situació de greus desavinences i crisis conjugals dels seus fills, aquells quedin en un clar desemparament físic o psicosociològic. Per tant, cap dona no té dret per a prohibir o privilegiar cap avi a declarar a favor dels seus néts o negar-li, en situacions greus, la preferència en el dret a la seva custòdia.

          TOT HOME COM A ÉSSER SOCIAL, té dret a tenir les seves pròpies institucions representatives: fòrums, instituts, partits polítics, etc., des dels quals defensar les seves pròpies especificitats com a gènere masculí. Per tant, cap dona no té dret, ni individualment ni col·lectivament, a prohibir-li ni dificultar-li tenir els seus propis ens representatius, socials i polítics d’expressió pròpia.

          TOT HOME COM A ÉSSER SOCIAL, té dret en les seves relacions amb el gènere dona a decidir-se per aquells models i pautes que millor defensin en equitat els seus interessos com col·lectiu davant les dones. Per tant, cap dona no té dret, ni individualment ni col·lectiva, a imposar-li cap model en la seva relació amb elles, les conseqüències de les quals impliquin cap mena de "discriminació positiva" per a la dona.

          AVUI AQUESTS DRETS ENS ESTAN ANUL·LATS ALS HOMES PER LA LEGISLACIÓ ESPANYOLA, i volem una societat en la qual homes i dones siguem lliures, perquè podent-nos expressar des de les nostres diferències, sobre aquesta base igualitària i democràtica, tinguem drets equiparables.

 • Daixonses1.139 13👍 239
  Ja ho han dit abans. El feminisme busca la igualtat de la dona en la nostra societat i el que diu el cartell és cert, els homes no som tots masclistes, però no cal centrar el missatge en els homes el dia de la dona. És carrincló i narcisista, com tenir de lema en una campanya anti-racista: "no tots els blancs són iguals". Patètic i poc imaginatiu. Igualment avui dia la provocació és la ètica comunicativa. Fes que parlin de tu encara que sigui malament. La merda de sempre.
  • Gínjol16.180 3👍 6.590
     Les ideologies victimistes http://blocs.mesvilaweb.cat/mrocar/?p=87054 , en lloc d'intentar millorar, sempre busquen un boc expiatori: el jueu, el comunista, el català, el religiós, l'home ("patriarcal"), etc... creen un "enemic" segons convingui i el fan dolent-dolentíssim a força de manipulacions i calúmnies.
     Després ve el "todo es ETA", "tot és sionisme", "tot és masclisme patriarcal" o "todo es separatismo".
     Es una tàctica molt vella per protegir els reals culpables i culpabilitzar els qui segurament durien les solucions.
   • Daixonses1.139 13👍 239
    No hi estic d'acord. No puc amb el victimisme. Crec que és la pitjor actitud que hi ha. Però on veus victimisme aquí? Jo parlaria de poc encertat i punt. El victimisme també podria ser el que estàs fent tu defensant-ho. Jo sóc home i passo dels bàndols.

    Només dic que no em sembla una proposta adequada comunicativament. Igualment tampoc la censuraria (crec en la llibertat d'expressió). Ja s'ho faran i ja sabran a qui volen arribar. Si es censurés estaria d'acord amb tu, però és simplement una campanya més de les moltes que hi ha. Igualment ja ha fet que nosaltres parléssim d'ells. 
    • Gínjol16.180 3👍 6.590
     Mira't això i te'n faràs més una idea del que vull dir:

      ❄ Feminisme ploramiques http://www.elnacional.cat/ca/opinio/astrid-hirsch-feminisme-ploramiques_131025_102.html 

      ❄ L'estat espanyol feminazi: La reforma educativa de Wert establí que alumnes de Primària havien de tractar el terrorismo i la "violència de gènere"
     http://www.elmundo.es/espana/2014/03/01/5311af9422601dad348b456b.html  
     http://www.boe.es/diario_boe/txt.php?id=BOE-A-2014-2222  

      ❄ La Coordinadora Feminista (aquestes són les feministes clàssiques, no pas "neofeministes") critica les penes majors als homes de la llei de violència sexista: http://www.elpais.com/articulo/sociedad/Coordinadora/Feminista/critica/penas/mayores/hombres/ley/violencia/sexista/elpporsoc/20050820elpepisoc_7/Tes

      ❄ MANIFEST PELS DRETS MASCULINS http://www.racocatala.cat/forums/fil/181929/dones-haurem-crear-xarxes-suport-mutu-garantir-prctica-segura-davortaments?pag=1#7557476

      ❄ El 75% de les dones no eixiria mai amb un home desocupat https://es.tendencias.yahoo.com/blogs/con-derecho-a-roce/el-75-por-ciento-las-mujeres-no-saldria-082629592.html

     Un 68% dels homes sí sortirien amb una dona sense feina; un 80% de les dones no sortirien amb un aturat (percentatges a nivell d´Estat espanyol) http://www.burbuja.info/inmobiliaria/guarderia/201401-tdspts-68-de-hombres-saldria-mujer-paro-mujeres-no.html

       El 81% de les dones prefereixen homes amb bon status econòmic a unes altres consideracions http://ecodiario.eleconomista.es/sociedad/noticias/3644083/01/12/Que-les-importa-a-las-espanolas-El-dinero-mas-que-el-atractivo-de-sus-parejas.html
     http://www.que.es/gente/201201031143-espanolas-importa-dinero-pareja-atractivo-efe.html
     http://www.lavanguardia.com/vida/20120103/54243942044/a-las-espanolas-les-importa-mas-el-dinero-de-su-pareja-que-su-atractivo.html

     • Daixonses1.139 13👍 239
      No em llegiré res que posi "feminazi". No t'equivoquis amb mi. Qualsevol crítica constructiva per a fer més forta la societat igualitària que tots volem està bé. La resta és tocar els ous o els ovaris. No m'hi veuràs.
      • Gínjol16.180 3👍 6.590
         No t'informis i no sabràs per on vas.

         Per saber de què va qualsevol tema convé mirar-se fonts variades i contrastades.

         Com es pot dialogar amb algú que li ensenyes proves i no vol veure-les?
         Es com si en un judici el jutge no vol veure les proves del fiscal o de la defensa.

         Si vols posa't una bena als ulls i tapa't les orelles, però...

         “Si una nació espera ser ignorant i lliure, està esperant allò que mai no va existir ni existirà”
         (Thomas Jefferson, 1743-1826, estadista nordamericà).     

       • Daixonses1.139 13👍 239
        T'ho resumeixo i veuràs que aquesta no és la meva guerra. Homes i dones sense excepció són idiotes i cometen infinitat d'errors. Però començar a agafar exemples i particularitzar casos a mi no em va. Trobo bé que ho facis, però malauradament per cada cas denunciat en sortirà un altre, on quedarà malparat l'home o la dona, tant és. Veurem com ens va quan sorgeixin els robots. Jo procuro confiar en mi mateix i en les persones que conec. Per conviccions polítiques (de model) també confio en la societat catalana més que en l'espanyola per crear un món habitable, però tampoc et creguis que algú pel sol fet de ser català ja em dona confiança. Sóc independent. I en temes de gènere, com en temes polítics si comencem a aixecar catifes (des del Pentàgon fins a l'associació de barri, cadascú amb la seva mida corresponent) de tanta merda que hi ha el món colapsaria. Crec en un canvi interior abans que res. Del feminisme m'interessa aquest canvi. Moltes i molts no l'han fet i continuem corcats de corrupció i mals hàbits... fins que la fusta de la societat es desintegri i sorgeixi una nova era.
        • Gínjol16.180 3👍 6.590
           T'entenc i bàsicament hi sóc d'acord.

           Has llegit Chamfort? Era un il·lustrat revolucionari pessimista (acabà suïcidant-se), bàsicament penso com ell de la societat.
           Diu:

           “L’opinió pública és la reina del món, perquè l’estupidesa és la reina dels capdefaves”

           “El públic no creu pas en la puresa de certes virtuts i de certs sentiments i, en general, el públic no pot amb prou feines d’enlairar-se més enllà de les idees baixes”

           “Hi ha segles en què l’opinió pública és la pitjor de les opinions”

           “El món físic sembla obra d’un ésser poderós i bo , que s’ha vist obligat a abandonar a un malfactor l’execució del seu pla. Però el món moral sembla ser el producte dels capricis d’un diable que ha embogit”

           “Què és un filòsof? És un home qui oposa la natura a la llei; la raó al costum; la pròpia consciència a l’opinió pública; i el propi judici, a l’error”

           “No dependre pas de ningú, ser l’home del seu propi cor, dels seus principis, dels seus sentiments: això és el més rar que he vist”

                             °•°•°•~ ~•°•°•° °•°•°•~ ~•°•°•°  

           Sense canvi interior no hi ha cap canvi exterior, ni bon canvi polític tampoc.
           S'aixecaren contra el tsarisme per bastir un monstre encara més dictatorial perquè no hi hagué realment canvi interior. I així tot.

           La societat catalana és més culta i demòcrata que l'espanyola però és barroerament plebea i materialista: no hi confio gens tampoc.

           Em fa l'efecte que ja no sorgirà cap nova era: el món se n'anirà directament a la merda via algun "Anticrist"-dictador i tecnologia punta per robotitzar la població encara més.
         • Daixonses1.139 13👍 239
          No coneixia Chamfort. M'ha agradat molt que me'l descobrissis. Sembla un tipus de pensador hiper-crític, honest i independent que pot ser molt adient pels temps que corren. Fan falta més que mai despertadors de consciències, sobretot ara que s'està aconseguint adotzenar a la població per mitjans més sofisticats i des d'una edat més tendre. Els que hi havia al segle de les llums van com anell al dit i aquest justament em sembla una gran troballa. Furgaré per alguna biblioteca o llibreria aviam si trobo el seu Màximes i pensaments. Diàlegs filosòfics, traduit al català. M'agraden les cites que has posat, que imagino que deuen ser d'aquest llibre (tot i que també veig que en va escriure d'altres). 

          En quant al final de tot plegat, deixem també un marge per a la sorpresa. Mai sabem del cert què ens depara el futur. També hem de veure fins a quin punt evolucionarà la consciència humana mitjançant l'alta tecnologia que s'està gestant en aquest segle. Podriem acabar tots com una mena d'androides nietzcheans que inicïin una nova civilització o com uns explotadors de robots que es dediquen a activitats intelectuals i lúdiques mentre les màquines fan la feina... qui sap? No sóc capaç de tancar les possibilitats que se'ns obren. El que sí que veig clar, tornant al punt de vista desconfiat, és que la voluntat de poder està present en tota espècie biològica, inclosa la nostra humana natura, i que si volem viure en harmonia - personal i social - ens calen tones i tones d'honestedat.
          • Gínjol16.180 3👍 6.590
             Es molt agut i cantellut.
             Occità de l'Alvernya, segur que parlava occità.

             L'obra que et citava és aquesta, en francès (en anglès en sona que també pots trobar-la per Internet):
           http://www.archive.org/stream/maximesetpense00chamuoft/maximesetpense00chamuoft_djvu.txt

             Es una obra relativament famosa, suposo que la més coneguda d'en Chamfort.
             Si t'interessa te'n puc passar un resum-extracte en català per email (em contactes en un privat per passar-me'l).

             De moment fa molta pinta que Espanya és ja una Dictadura mal dissimulada.
             Ja veus com punxen telèfons impunement i trauen tot el que volen pels mèdia llepaculs.
             Espanya és ja un Gran Germà orwel·lià.

             La Natura humana no ha estat mai honesta, sinó limitada i egoista. Poden haver-hi excepcions "relatives", gent colpidora, però només són excepcions engolides pel remolí global.
             Som egoistes perquè som limitats (entre altres raons). I no fa pinta que mai deixem de ser-ho.
             Tanmateix hem d'intentar millores 
           https://blocs.mesvilaweb.cat/mrocar/?p=254319 

             Per a mi el futur és l'Apocalipsi, que també parla d'un futur regne mil·lennial just a la Terra, governada per Déu.
          • Gínjol16.180 3👍 6.590

           Per si et pot interessar:

           David Icke (Coguionista de Matrix), Entenent la Natura de la realitat:
           https://www.youtube.com/watch?v=QO1actBLcSo

           La construcció social de la realitat:
           https://www.youtube.com/watch?v=SHgWs_6aPs4
           https://ca.wikipedia.org/wiki/Construcció_social_de_la_realitat

          • Daixonses1.139 13👍 239
            Gràcies pels enllaços. Sempre m'han interessat aquests temes. Walter Russell, que surt a l'Anatomia del procés creatiu, és un personatge molt inspirador.

           El que no entenc és quan dius que creus en l'Apocalipsi i el regne mil·lennial a la terra. Parles de la patafísica de l'Arrabal? Ets creient i parles de la Bíblia? Si m'ho pots explicar una mica seria d'agrair.

           Sobre els links que poses més avall i deixant de banda el David Icke, que per a mi és un xarlatà que cobra per explicar amb gran imaginació i mestria històries hipotètiques d'entreteniment de masses, les teories de Berger i Luckmann sobre construccionisme social estan bé, però em semblen d'una òbvietat extrema (a l'igual que el constructivisme), perquè tot a la vida és un subproducte, l'essència de les coses és inabastable per una consciència limitada com la nostra (en espai, contingut i temps), només l'estupidesa no té límits dins del cervell humà.

           Però quedar-se en el subproducte tampoc em sembla encertat si volem despertar les nostres consciències d'una forma àmplia, així que m'enrotllaré una mica, amb les poques neurones que treballen en dia festiu i tot esperant no semblar un David Icke a l'speakers corner raconaire, miraré d'explicar una mica més extensament com veig aquesta recerca de coneixement global.

           Com a individus podem apropar-nos a les lleis essencials de l'univers mitjançant la societat i la unió de consciències, ja que així eixamplem els límits cognitius a través de la civilització que ens engloba, però cada cop més, també, a través d'una ment global. No sé si coneixes els projectes de Ben Goertzel, però va per aquí la cosa... el perill és si l'intent d'ampliar la consciència porta implícita la destrucció de l'ego i la personalitat i la fusió en un ens superior. El que dic sona a ciència ficció, però seria una sortida a aquest intent de conceptualitzar l'essència de l'univers. El preu a pagar pel coneixement podria ser la llibertat individual, que quedaria relegada a la submissió de tots nosaltres a una consciència superior compartida amb l'ajut de la ingenieria informàtica i la tecnologia via satèlit que uniria els nostres pensaments de manera anàloga a com fan certs ordinadors (i robots) en xarxa.

           Actualment aquest coneixement superior i universal ja ens pot arribar de forma rudimentària sense xarxes ni res, en cru, i nosaltres com a individus el podem processar posant-hi la sal del pensament i el pebre dels instints, la qual cosa ja trobo bé (processar-ho i entendre-ho tot en essència a través del pensament només podria significar obrir la caixa de pandora...), però imaginant que traspassem aquest construccionisme / constructivisme del subproducte i arribem a la possible essència de cada cosa, d'una essència passes a una altra, com en la física subatòmica, i així fins abastar el "tot", l'univers sencer, comprimit a la mínima expressió, és a dir tot l'univers concentrat en una càpsula essencial. Arribats a aquest punt hauríem descobert la recepta de la creació, seríem déus... però penso que un mico una mica evolucionat sense tant de pèl com el dels arbres pretengui ser déu és molt ridícul, per tant no tinc esperança tant en la societat, com en cada individu per sí mateix.

           Per això per ara em quedo amb l'instint, que dona sabor a la vida... Espero no haver-me passat de parrafada 
          • Gínjol16.180 3👍 6.590
             L'Apocalipsi és el llibre més fosc de tota la Bíblia, per tant, s'ha d'interpretar amb molta cura i sense passar-se'n, però hi parla d'un regne "mil·lennial" governat per Crist, després de l'anomenada "Gran Tribolació" (que crec recordar eren com dos anys i mig) en una mena de Dictadura internacional guiada per l'Anticrist.
             A què es refereix exactament és difícil de dir, ja que moltes parts de la Bíblia són poètiques o al·legòriques o, com les paràboles de Jesús, són per fer-se entendre, però no literalment, sinó en un sentit espiritual.

             Això que expliques em recorda vagament al que vaig llegir fa temps sobre l'hol·lisme.
             Hi havia una autora (no en recorda pas ara el nom) que parlava d'una mena de mutació de la consciència humana.

             També recorda, vagament, a la física quàntica.

             “En l'escala còsmica només allò fantàstic té possibilitats de ser veritable”
             (Pierre Teilhard de Chardin S.J., 1881-1955, jesuïta, paleontòleg i filòsof francès).

             Els místics parlen del temps, l'espai i l'eternitat a voltes com prefigurant en qualque sentit la Teoria de la Relativitat (Einstein deia que el temps és una manera humana de percebre):

              “El mateix espai és en tu
           Tu no ets en l’espai, l’espai és en tu.
           Si el rebutges, aleshores, ací mateix, és l’eternitat” 
             (“Cherubinischer Wandersmann / El Pelegrí Querubínic”, 1:185,  per Angelus Silesius [Johannes Scheffler], 1624–1677, poeta místic alemany nat a Breslau, Silèsia).

              A “Versos del Pluriverso”, 2005, una interessant poesia sobre ciència i misticisme (llibre que et recomano), d’Ernesto Cardenal Martínez, *1925, teòleg de l'alliberament, poeta i polític nicaragüenc, diu coses com aquestes:

            “La llum que és energia i no matèria.
           El Big-bang va crear l'energia
           I l'energia va crear matèria.
           També matèria invisible al teu voltant
           I dins de tu.
            D'àtoms d'estrelles tu...
           I entre tu i el firmament no hi ha línia divisòria.

             “Tot s’interpenetra amb tot”
              diu Bohm.
              Els sospirs són aire i van a l'aire,
              Però la molècula d'oxigen dins el teu sospir
             ¿Va deixar de viure en sortir de tu?

             Matèria viva i no viva són el mateix.
           Com també no hi ha buit, no hi ha espai buit
           I tot l'univers és energia
           Que de vegades pren forma de matèria.
           Un altre cop Bohm:
           Que cada electró conté tot el cosmos”

            “Si tinguéssim una visió 2x10 elevat a 11 anys llum
           en comptes de 2x10 elevat a 10 com tenim
           Què veuríem?”

            “La ment dissenyadora de l'univers, diu Sir J. Jeans
           té alguna cosa en comú amb les nostres ments.
             I Bohm veu a la naturalesa intencional,
             Els electrons no existeixen ans
           “tenen tendència a existir”.
              I n’estem compostos!


             Els sentits són inevitables, però en part enganyen. I pitjor: enxampen com un parany.
             Diria que una de les raons principals de la situació d'extrema confusió en què viu l'home modern és la barreja contradictòria i disforme d'aquests termes: Fe, Raó, Ciència, Sentits i Sentiments.
             La raó i els sentits sovint ens enganyen, perquè són curts de vista.
             La fe afirma allò que no afirmen els sentits, però no el contrari d‘allò que aquests perceben. Està per dalt dels sentits no pas en contra.
             Els instints no obeeixen la raó de la mateixa manera que la raó no obeeix la fe.

          • Daixonses1.139 13👍 239
           T'agraeixo novament les referències. Molt bones totes. A casa nostra vaig veure que David Jou també feia una poesia per l'estil, però només n'he llegit algun poema escadusser. M'apunto el Versos del pluriverso. Hi ha una certa tradició de tocar aquests temes en la poesia llatinoamericana que en la nostra cultura de vegades manca (més enllà de Llull), potser per falsa modèstia o per excés d'humiltat. Escriure sobre misticisme, barrejar-ho amb ciència i fer-ho caminar amb vida pròpia és ben difícil. Però ja ho va intentar amb més o menys èxit Lucreci a De Rerum natura, i molts altres, abans i després. El coneixement és per a qui el sàpiga desxifrar, però exposar-lo als altres ja és farina d'un altre molí. 

           En quant a les paràboles de la Bíblia sempre m'han semblat d'un poder suggeridor extraordinari. Tot i que no sóc creient de cap religió tinc facilitat per a captar el llenguatge dels místics i de sempre m'ha interessat aquest tema. Per raons personals m'he decantat més pel taoïsme i pel budisme, però les nostres tradicions pròpies s'han endinsat de forma inigualable en el camp de la fe, de forma separada i diguem-ne pura de la resta, mentre que a Orient fe, raó, ciència, sentits i sentiments van tots de la mà en les grans escoles de pensament. Per un misticisme pur estic d'acord que cal anar on els tres vells continents es junten. Quan t'hi endinses impressiona. Llàstima que les religions s'institucionalitzin i esdevinguin mitjans de manipulació de masses al servei d'uns pocs, enlloc d'escoles obertes i anti-dogmàtiques de creixement personal... però l'ésser humà és així (humà massa humà, o mesquí massa mesquí).

           I sí, el que deia és força holístic i té relació amb la física quàntica. De fet crec que cal tenir una idea del tot abans de tenir una idea de les parts. I aquest "tot" em sembla que requereix estudiar alhora la física (mecànica i subatòmica) i  els grans místics. Es podria dir, altre cop jugant amb les paraules, que tenim la llavor del coneixement adormida a dins, com a punt de germinar, i per a que ho faci cal aprofundir en el terreny dels primers i posar-hi l'aigua dels segons. Això no deixa de ser holístic, però se l'hi pot dir com es vulgui.

           En quant a l'instint, jo el reivindico, perquè és fosc, però precís i encertat. No és com els sentits, que són informacions en diferents disfresses, sinó que hi entra també l'inconscient i la raó i està més a prop del que sembla de la fe. El que passa és que l'instint el tenim rovellat i el món tecnològic actual el fa més un desafiament personal que un tret cultural com era abans. Penso que una ment desperta amb l'instint afinat és com un vaixell que navega amb brúixola.

           Un plaer de parlar amb tu sobre aquests temes, però potser es podria obrir un altre fil més específic, sinó estarem encallant aquest. Salut!

          • Gínjol16.180 3👍 6.590
             He llegit llibres de filosofies i religions orientals, com el Tao te Xing (taoista), el Bagabad Ghita (hinduista). o el Dhammapaddha (budista), els trobo molt interessants, una mena de pensaments que no es desdiuen gaire en temes ètics del cristianisme, i segons com, poden ser una mena de complement psicològic.
             La moral de les religions superiors sol ser prou semblant, suposo que depèn d'uns arcans previs.

             Les religions poden ser socialment molt impures, però serveixen per mantenir el missatge i els textos per als qui se'ls vulguin mirar atentament, més enllà del gregarisme sociològic.

             Potser aquest manifest amb cert flaire hol·lístic et faci goig:
           https://bracosoberts.wordpress.com/2016/09/13/manifest-dels-inexistents/ 

             Potser no he utilitzat el nom escaient en parlar d'"instint", que pot ser entès com a biològic, físic (era en allò que jo estava pensant) o com a "intuïció", que és allò, entenc, a què tu et refereixes.
             Més aïna volia dir que els instints primaris poden encegar-nos massa, però estic d'acord amb el que dius sobre l'instint-intuïció (segurament el resultat de processar experiències, junt a les intuïcions espirituals).

             Sí, és un plaer debatre tranquil·lament -sense malícies ni histèries, que són la marca del Racó- amb gent que s'ha llegit les coses i sap de què parla.
          • Daixonses1.139 13👍 239
           Sí, parlava d'instint com a intuïció. En quant al text hol·lístic que m'envies déu ni dó! Realment existeixen els Ground (Grups Reconstrucció Oritzó Umà No Degenerat)?  Perdona, però sembla de conya. I Oritzó sense H o ho escriu un italià o un seguidor d'en Bilbeny.

           Bé, sobre Orient, ho dic perquè he viscut per allà bastants anys i m'he imbuit una mica de la seva cultura. El taoïsme del Dao De Jing (també romanitzat en sistema wide-giles amb el nom Tao Te King o Tao Te Ching), de Laozi, es basa molt en l'Yi Jing o Llibre de les Mutacions, que és un clàssic hol·lístic (aquest sí) per excel·lència. Allà apareixen elements, d'arrel molt antiga, d'origen xamànic i animista, però molt sofisticats, originals i endèmics de Xina, que nodreixen - per camins diferents - el taoïsme i el confucianisme.

           Per aprofundir més en el pensament taoïsta, que parla de la "natura pròpia" de les coses i de la "no-acció" et recomano Zhuangzi, més important i influent que el "vell mestre" Laozi (en el cas de que aquest últim existís realment). He trobat un link en català a la xarxa: http://www.xtec.cat/~lvallmaj/aniversa/somni.htm
           Crec que no s'ha traduit al català, però hi ha diverses edicions en castellà. 

           Igualment tota la literatura xinesa és difícil d'entendre traduida perquè la seva llengua (i per extensió el seu pensament) no es centra tant en l'estudi de cada cosa per separat, sinó en la relació que tenen entre sí... buff! Trigaríem molt en treure l'entrellat ara aquí amb un resum, però és una tradició molt allunyada de les nostres arrels greco-llatines.

           El budisme és més analític i té un altre enfocament, de fet és més internacional perque com saps ve del continent indi (tot i que allà es va anar perdent) i va migrar cap a Xina i el Tibet passant a tota Àsia Oriental, on va florir com a religió principal. Trobo que el budisme és més complicat de llegir, així que conec més el taoïsme i el confucianisme. Sigui com sigui totes les tradicions místiques tenen punts en comú.
          • Gínjol16.180 3👍 6.590
             El manifest de Ground és una readaptació al català d'un anterior, de l'any 1982, en el context històric del colpisme, la Movida, les amenaces de "guerra nuclear limitada en escenari europeu" de Ronald Reagan i el sorgiment de Die Grünen a Alemanya.
             Els primers '80s foren de molta creativitat a "Espanya" sobretot quant a música i també en el moviment ecologista i antimilitarista.

             En l'original no duien H per poder fer les inicials de GROUND.

             Hi ha una novel·la (una sèrie en realitat, perquè en són, almenys, 5), supostament d'un antropòleg, molt interessant (i impressionant) sobre xamanisme, potser la coneixes, es diu "Els ensenyaments de Dom Joan", d'en Carlos Castaneda.

             Per a un cristià com jo és interessant comparar les diverses creences, també les diguem-ne "paganes", per comprovar els arcans espirituals profunds i com els interpreten.

             Les religions orientals em semblen psicologistes més que místiques. També morals, però d'una moralitat potser més poetitzada i desdibuixada que l'oficial a les religions monoteistes.
             Per a mi són com un complement psicològic de la Revelació, que m'ajuden a entre la realitat, l'ésser humà i la fondària de les experiències vitals.

             El principal llibre budista, el Dhammapaddha (n'hi ha traducció al català d'un amic meu, que me la regalà) és un llibre prou breu. La Bíblia deu ser 30 vegades més llarg.
             Però encara no he conegut cap so-called budista occidental que se l'hagi llegit 
          • Daixonses1.139 13👍 239
           Doncs no coneixia el moviment aquest Ground... la música i els moviments dels 80's post-punk sí que els conec més (m'agrada molt la música i conec molts estils. D'aquesta època que dius, m'agraden molt els Death can dance). També trobo interessant la revolució estètica, però també ètica i conceptual del punk, que fins i tot va fer renovar estils literaris (com el del Ginsberg). Les ensenyances de Dom Joan és un clàssic, me'ls vaig llegir tots quan era un adolescent, al segle passat, quan no hi havia xarxa digital i te l'havies de muntar tu... Ara crien pols a la lleixa, els hi he de treure algun dia.

           Sobre la mística oriental (la d'Àsia Oriental i no pas la de l'Índia, que és més analítica i psicològica com dius tu) la considero hol·lística, també poètica, però d'una forma més instintiva i no tant intelectual. Igualment ja et dic que les traduccions en xinès són les més difícils. El cristianisme té una força simbòlica molt singular... a més combina trets de diferents tradicions. No m'estranyaria que Jesucrist hagués conegut alguna d'aquestes escoles  religioses... El moïsme de Mozi, per exemple, incorpora la idea d'amor universal (https://ca.m.wikipedia.org/wiki/Mozi), però evidentment és diferent i, com altres tradicions orientals, barreja religió i ritus (de vegades es confonen) amb psicologia i filosofia.

           En quant al budisme és la tradició més complexa i intelectualitzada que hi ha, amb multitud d'escoles i de llibres - canònics i posteriors - i a mi em sembla que s'hi ha d'entrar molt més preparat que en les altres. De fet és la tradició més radical de totes, ja que al contrari que les altres (cristianisme inclòs) defensa el canvi de la natura humana a un estat per sobre del natural, no només místic, sinó gairebé deshumanitzat, mentre el misticisme cristià o taoïsta o d'altres tradicions incorpora la natura humana com a part de la solució... M'interessaria més endavant llegir els místics tibetans del budisme vajrayana, que són els més originals de tots, però poc a poc 
       • AviMarcelinero11.429 6 181👍 5.232
        Pobre Jefferson. Haguessis citat a Freud, és molt més escaient amb el nivellàs de la teva (in)documentació.
        • Gínjol16.180 3👍 6.590
           Jefferson denuncia el teu intent de tallar la llibertat d'expressió.

           Indocumentada tu que ets incapaç d'aportar ni un sol argument, més enllà de desqualificacions, d'insults i brams.

           Feminazisme és barbàrie.
         • AviMarcelinero11.429 6 181👍 5.232
          Quin escàndol!

          El món s'acaba.

          • Gínjol16.180 3👍 6.590

             La política d'esquerres avui dia gira molt al voltant de temes sexuals.

             Sembla com que, burocratitzats, subvencionats, venuts i amb poca traça o ganes, no poden ressoldre els problemes que la gent sent prioritaris (desocupació, corrupció, sanitat, educació...) i es dediquen a la "performance" en pla reality farandulera.

             Després rabien perquè guanya el PP! I encara culpen els votants...

             En un informe llegí que la intel·ligència dels occidentals ha davallat durant les darreres 3 dècades: no m'estranya.

             A L'ESQUERRA ACTUAL MANA LA DRETA.

          • AviMarcelinero11.429 6 181👍 5.232
           Quin escàndol, quin desastre tot, el món s'acaba!

          • Gínjol16.180 3👍 6.590

           “Aquesta sentimental insistència en la innocència femenina no afavorirà les dones, que deuen ser tractades com a éssers humans amb capacitat per a l'agressió i igualment responsables dels seus actes [...]
           El lema ‘No hi ha excusa per a la violència domèstica’ no admet l'excepció”
           (Feminists Play the Victim Game / Les feministes es fan les víctimes, al The New York Times, 26·11·1999)

             “Deuria fer-nos reflexionar el fet que, mentre que l'abandó patern sol posar-se com a exemple de la irresponsabilitat i de l'egoisme masculí, més d'un milió de dones nordamericanes s'alliberen [mitjançant l'avortament] cada any de la càrrega de la maternitat (...) Per a prendre seriosament la funció paterna, és menester que les dones assumesquen l'obligació moral de compartir amb llurs parelles qualsevol decisió sobre embaràs”
           (Cathy Young, *1963, feminista russoestatunidenca, cofundadora el 1993 i vicepresidenta de The Women's Freedom Network).

          • AviMarcelinero11.429 6 181👍 5.232
           Cathy young feminista?¿?¿

          • Gínjol16.180 3👍 6.590
           Feminista igualitària, és a dir, ni misàndrica ni cobradora de subvencions.
           Una dona intel·ligent i honesta.
 • Arkitekte4.505 3 472👍 4.261
  Perdoneu que us digui, però aquest cartell és insultant pels homes. Que qui es queixi siguin les feministes és tan estúpid que ens sembla normal.
  Sinó imagineu un cartell així i qui es queixés fósin els blancs

  "<<Tots els moros(NO)són iguals>> 8 de Març Día internacional dels blancs."
 • rotllan11.338 5 183👍 10.938
  Doncs mira que les declaracions de drets humans, constitucions, organitzacions progressistes, etc. diuen que tots els homes som iguals.
  Els únics que diuen el contrari són els aristòcrates, els feixistes, els espanyols i, per motius molt diferents Nietzsche.
  • Gínjol16.180 3👍 6.590
     Jo crec que tothom és molt diferent.
     I tant que sovint és prou difícil entendre's i respectar l'altri.

     I, a la pràctica, malgrat que teòricament deuríem tindre els mateixos drets, tothom té drets dispars perquè també té actituds molt diverses i viu sota règims molt diversos.
   • rotllan11.338 5 183👍 10.938
    Doncs no ets catòlic
    • Gínjol16.180 3👍 6.590
       Intento de mirar-m'ho tot des d'una perspectiva més ampla possible:

       En política, amb sentit d'Estat, més enllà de partits i ideologies prefabricades que ens volen encolomar.
       En cristianisme, com a Església Universal, més enllà de denominacions, rellegint els clàssics.
       Etc...

       Es perquè no crec que des de sols una part es puguin trobar les bones solucions.
 • Arrós_ebrenc524 9👍 405

  El cartell és desafortunat en el moment en que tractant sobre el dia de les dones, se centra en els homes i en excusar-los. 

  La vaga general femenina es fa per denunciar les desigualtats per motius de sexe i de gènere que encara existeixen, fins i tot a casa nostra. Es fa per reclamar la igualtat efectiva. No per "atacar als homes".

  Excusatio non petita, accusatio manifesta.

 • Gínjol16.180 3👍 6.590
    Tota la merda de gènere i altres temes semblants són enormes cortines de fum perquè ens barallem i odiem, i ens quedem dividits i enfadats, mentre ens furten els salaris i les pensions, les poques llibertats nacionals que ens queden.

    No siguem rucs i no els seguim la corda.
 • Astralcat3.578 2 575👍 3.107
  No tinc resposta per la teva enquesta. Jo encaixo el rol femení tal qual vé i adopto el masculí tal qual el sento. I sincerament només m'han dit masclista 2 o 3 vegades a la vida de forma vehement i en dues ocasions fou per confondre conceptes, l'altre va ser sota ingesta abundant d'alcohol. Estava ballant amb 17 anys suposo i amb la mirada ja baixa, símptoma de la copa de més, vaig veure un cul perfecte embotit en una faldilla curta de vellut. La mà hi va anar directe i la resposta va ser una mitja bofetada. Després d'una estona es va disculpar i em va convidar a un 'xupito' 
 • Gínjol16.180 3👍 6.590

    “Constitueix un fet innegable que el feminisme s'ha convertit en part d'aquest detestable conjunt de normes de comportament social conegut pel “políticament correcte”, que homes i dones s'obstinen a respectar i a practicar en aquesta època de consensos i d'abandó d'ideals i d’utopies en nom del més brutal pragmatisme...
    És just i necessari que a igual treball i igual qualificació les dones guanyin el mateix que els homes i que no hi hagi àrees laborals tancades per a elles, si una dona sent que té la fortalesa psíquica i física per a realitzar qualsevol tasca, doncs que la faci i que li sia permès de fer-la.
    Aquest és el veritable feminisme, el que pretén remeiar les injustícies i no pas invertir-les com pretenen les populistes femenines d'avui i llurs còmplices masculins amb autoodi políticament correcte del govern i del Congrés...
    És per tot l'exposat que puc dir amb propietat que ací no existeix el feminisme seriós.
    Sols existeixen un munt d’al·lotes a les quals els agrada el populisme de la llei de l'embut o de l'haca grisa d'orelles llargues per a elles, i que es disfressen de presumpte feminisme”
    (“Feminismo y ley del embudo”, Boris Candia).


Publicitat

Fòrums

 • 9.251.962 missatges
 • 219.481 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat