Fòrum

Fil de la CPVR [Intervenció de Jaume Renyer a la ‘Declaració republicana de Sagunt’ ]

Respostes

Configuració
 • Miquel Tarrida 2.986 7 646 👍 1.014
  Pense que no cal dir o aclarir que aquesta acció política, en la que participen tots els partits del sobiranisme valencià republicà (ENV, RV/PVE i Estat Valencià) és per al País Valencià, no per a Catalunya.
  (...)
  A la darrera reunió va assistir per primera vegada ERPV. Ho va fer com observador i la direcció va enviar un quadre.
  • Furs i Nació 819 2 👍 703
   A vore si ERPV dona un pas avant i reforça el sector sobiranista.
   • Gínjol 12.905 2 161 👍 4.149
      El "sector sobiranista" no es reforça des de partits, sinó que els partits que es presenten a eleccions "recullen" la faena de base que s'haja fet.
      Com de faena de base sobiranista al PV se'n fa poca i prou mal feta (des del desig sense tècnica), doncs no sorgeixen partits sobiranistes forts.
      Elemental.
  • Indesquerra 17.979 8 86 👍 4.733
   Voldràs dir que és per a Espanya. Perquè de Republica del País Valencià no hi ha ni rastre.
   • Miquel Tarrida 2.986 7 646 👍 1.014
    Exacte.
    Encara que no ens agrade ni a tu ni a mi, el País Valencià (nom romàntic, com Rep.Val. o Rep del PV) la majoria dels seus residents , com ho constata la TOTALITAT dels grups parlamentaris al nostre parlament de la plaça de Sant Llorenç, estan adscrits, amb emoció o indiferència, PERÒ TOTS ADSCRITS i CAP HO POSA EN DUBTE,  a l'Estat espanyol.
    El nostre benvolgut País Valencià (aquell que com els romàntics està en el nostre cap però no en la puta realitat), ara per ara, és Espanya.
    Per això la nostra tàctica (que no estratègia) perquè el sobiranisme valencià republicà (moviment estrictament polític que no compta amb l'ajuda i publicitat que l'esquerra espanyola li dóna al nacionalisme cultural), puga ser visualitzat i puga anar avançant.
    I perquè amb la RUPTURA, paral·lelament es produïsquen PROCESSOS CONSTITUENTS alliberadors.
    (...)
    Esperem la teua compressió i complicitat, com NO adscrits (en la nostra acció política), tu i nosaltres, a l'Estat espanyol.
    (...)
    EDITE:
    A la CPVR és reconeix la  reivindicació de la República Valenciana, al mateix nivell que els que reivindiquen la III República (espanyola o ves a saber que). De moment ens respectem.
    Els que encara no hi són, dels espanyols, és perquè veuen a la CPVR contaminada per la nostra presència.
    • Indesquerra 17.979 8 86 👍 4.733
     Aleshores no sou independentistes, deixem-ho clar. És la diferencia de la gent que vol la Republica del País Valencià o la Republica dels Països Catalans (i no mirar d'enfrontar totes dues com intenteu vosaltres) i la diferència amb la República Espanyola o República Valenciana que plantegeu vosaltres.
     • Miquel Tarrida 2.986 7 646 👍 1.014
      Xe! Indesquerra...
      No te deixes (no ens deixem) portar pels teus (nostres) prejudicis i neures.
      (...)
      Jo no gosaria dir que ERC no és independentista per pactar i aliar-se amb el PSOE a  la CAC o amb EUPV a la CAV.
      Nosaltres som independentistes, però no de la 'Nació catalana' que tu tens en el cap, sinó de la 'Nació valenciana' que tu m'obligues a defensar si vull que els valencians siguen lliures i sobirans (=independents), per a poder fer o desfer, per a poder acceptar o rebutjar, per a poder 'anar' o per a poder 'tornar'...
      (...)
      Més tard o d'hora... Tots els demòcrates, al País Valencià,  haurem de portar una unitat d'acció en la CPVR o en qualsevol altra cosa semblant.
      • Indesquerra 17.979 8 86 👍 4.733
       No ets independentista de la "Nació Catalana" però vas corrent amb els que volen la "Nació espanyola". Que no cola, que sempre esteu amb la mateixa, tot són pegues davant uns i abraços davant els altres, que ja vos coneguem des de fa anys, que eixe discurs ja ens el coneguem. 
       • Miquel Tarrida 2.986 7 646 👍 1.014
        El meu alter ego que tu coneixes va demanar, a petició d'una regidora i dirigent de la PdAD, l'entrada a aquest col·lectiu. La petició va ser rebutjada.
        Més...
        Sectors del sobiranisme valencià republicà fa veritables esforços perquè el catalanisme polític reforce el sector no-espanyol a la CPVR. De moment sols ERPV està responen.
        (...)
        Una llàstima que continues amb les teues neures.
        • Mossèn Fergusson 248 1 👍 181
         Més avall es parla de que "Des de l’ACR Constantí Llombart, membre de la CPVR, aquesta acció política per la Ruptura i la República, entenem que ha d’anar dirigida, sense distincions ni ressentiments, al conjunt dels actuals súbdits del Reino de España i en el nostre cas del País Valencià" 


         Aquest republicanisme valencià sembla que és més compatible amb l'espanyolisme republicà que amb el republicanisme català. Si no no s'entén que s'eviti adreçar-se "al conjunt de la població dels Països Catalans i en el nostre cas del País Valencià"
       • Furs i Nació 819 2 👍 703

        Indesquerra escrigué:
        No ets independentista de la "Nació Catalana" però vas corrent amb els que volen la "Nació espanyola". Que no cola, que sempre esteu amb la mateixa, tot són pegues davant uns i abraços davant els altres, que ja vos coneguem des de fa anys, que eixe discurs ja ens el coneguem. 
        Nosaltres ens hem tirat anys i panys intentant posar en funcionament la Coordinadora per la República Valenciana així com la plataforma Sobirania Valenciana. La resposta de catalanisme polític, eixos qie volen la independència de la República del PV o dels PPCC ha sigut nula. Però es que entre ells tampoc han sigut capaços d'articular cap moviment polític aglutinador. I ara resulta que una part dels republicans espanyols no els importa treballar amb nosaltres i a mes reconeixen al PV com a subjecte polític i sobirà per a decidir el seu futur .Si el dia de demà les Corts Valencianes tingueren majoria republicana eixos republicans espanyols farien costat a la República Valenciana.
      • Toti Dau 2.047 14 818 👍 644
       Jo no gosaria dir que ERC no és independentista per pactar i aliar-se amb el PSOE a  la CAC 

       Doncs jo t'ho dic sense problemes.
       Allò va ser una vergonya, una més d'Esquerra.
    • Ph99 2.546 2 715 👍 1.296
     Quina diferència hi ha entre tàctica i estratègia?
 • Miquel Tarrida 2.986 7 646 👍 1.014
  La situació a l'Estat espanyol ens porta al feixisme...

  Per la Ruptura i la República, article de Víctor Baeta al Levante-EMV, hui.

  A continuació, l’article original, sencer.
  En color roig allò que no ha estat transcrit

  PER LA RUPTURA I LA REPÚBLICA
  -per la llibertat, la democràcia i l’humanisme republicà-

  La Coordinadora del País Valencià per la República reconstituïda el passat 10 de febrer del 2018, en aquesta segona etapa, va acordar encetar una decidida acció política per la ruptura amb el règim del 78, que l’entenen concatenat amb el del 39, i per la República amb l’impuls de processos constituents alliberadors al si de l’Estat.

  Des de l’ACR Constantí Llombart, membre de la CPVR, aquesta acció política per la Ruptura i la República, entenem que ha d’anar dirigida, sense distincions ni ressentiments, al conjunt dels actuals súbdits del Reino de España i en el nostre cas del País Valencià; a les persones que no han renunciat a la llibertat i a la democràcia, entesa aquesta com aquella forma de govern i de societat que s’inspira, per damunt de qualsevol altra consideració, en la consciència i en el sentiment de la dignitat de les persones, que busca enaltir a l’esser humà i que té com a objectiu l’educació per fer persones lliures i responsables, el desenvolupament intel·lectual, la passió per la veritat, la creació de bellesa, la idea de justícia i, en definitiva, la noblesa d’esperit. Valors tots ells que defineixen l’humanisme republicà i que ha de ser l’arma més important per impedir que la societat degenere -com ja ho està fent i per això la nostra crida- a causa de la demagògia, l’estupidesa, la propaganda, la vulgaritat i el foment dels instints humans més baixos, en allò que esdevé com el resultat bastard de les democràcies: el feixisme.

  Hi ha sectors que es rebel·len, que s’oposen a la situació actual, ho veiem tots el dies; però aquesta acció se’ns acudeix com la d’un pollastre que l’han tallat el cap i va corrent embogit pel corral sense cap orientació ni sentit abans de caure mort. Fora dels republicans catalans ninguna força institucional a l’Estat es planteja fer front i donar una alternativa al règim del 78, recordem el concatenat –de la llei a la llei– amb el del 39; per als altres sectors d’oposició tot es redueix a criticar a l’actual govern central i els seus suports; per a res al règim d’origen espuri.

  Entenem que ja ha arribat l’hora d’exigir als representants polítics que es reclamen republicans a no doblegar-se davant del domini dels suplantadors i falsificadors de la llibertat i de la democràcia. Cal ja exigir-los la defensa, sense ambigüitats, de la Ruptura amb el règim del 78, i això en primer terme, perquè d’aquesta condició esdevé el ser republicà; cosa que al contrari no sempre es produeix, fet que hi ha dels que s’anomenen republicans perfectament instal·lats en aquest Estat dinàstic. Cal exigir-les a tots ells l’acció política per assolir la Ruptura i la República. I si no ho fan, caldrà rebutjar-los com els nostres representants, per còmplices amb els enemics d’una societat lliure i democràtica.

  Des del sobiranisme valencià republicà de l’ACR Constantí Llombart proposem a la CPVR la posada en marxa d’un moviment alliberador, humanista i republicà, que des de la societat civil s’autoorganitze en Comitès per la Ruptura i la República a barris, pobles, ciutats, comarques valencianes i resta de l’Estat i a coordinar-se per guanyar amb les forces rupturistes i republicanes els ajuntaments i els parlaments, amb la consigna: per la Ruptura i la República, per la llibertat, la democràcia, l’humanisme republicà i per l’impuls de processos constituents alliberadors.

  Víctor Baeta, representant de l’ACR Constantí Llombart en la CPVR
  29 febrer 2018

 • Canyadesucre 8.083 2 267 👍 10.994
  El valencianisme estava orfe d'un "fil knox" propi. Enhorabona Miquel!
 • Miquel Tarrida 2.986 7 646 👍 1.014

  El 13 de maig els republicans tenim una cita en aquest lloc prop de Sagunt…

 • Miquel Tarrida 2.986 7 646 👍 1.014

  Pablo Iglesias parla sobre els ‘valors republicans’ de futur a partir del minut 50

  Diu coses evidents que podem compartir però quan ha de donar l’alternativa (ruptura amb el 78 concatenat amb el 39) no ho fa i s’apalanca en el statu quo (a partir del minut 50).

   

 • Miquel Tarrida 2.986 7 646 👍 1.014
  Nota de Premsa – 07/04/2018
   CONVOCADA LA TROBADA  DE CÀRRECS PÚBLICS PER LA REPÚBLICA
  La Coordinadora del País Valencià per la República (CPVR), reunida ahir dissabte 7 d’abril a Sagunt al Centre Cultural Mario Monreal, ha convocat per al proper mes de maig, el diumenge dia 13,  la Trobada de càrrecs públics valencians en suport de la Declaració republicana de Sagunt que ha estat aprovada en eixa reunió i que diu el següent:
  DECLARACIÓ REPUBLICANA DE SAGUNT
  A Sagunt, a 13 de maig del 2018, en el mateix lloc en què un pronunciament militar va restaurar la monarquia borbònica, nosaltres, càrrecs públics elegits democràticament pel poble valencià i ciutadania valenciana, proclamem unànimement que:
  Reivindiquem i donem suport a un model d’Estat que supere la Monarquia amb processos constituents i que permeta desenvolupar els drets essencials dels valencians i les valencianes que el Règim de 1978, després de 40 anys, ha demostrat nul·la voluntat per a permetre, com son unes condicions laborals i socials dignes, la llibertat d’expressió i llibertats polítiques plenes, el finançament just i el dret a decidir. Per la República!
  Aquesta declaració serà llegida a Sagunt, en el mateix lloc que, en 1874, es va fer el pronunciament militar de Martínez Campos o de Sagunto, contra la primera República i es va restaurar la monarquia borbònica.
  Per unanimitat la Junta de Govern de l’Ajuntament de Sagunt, ha donat suport a la Trobada republicana i al seu caràcter d’abstersió del lloc. Cal destacar que els tres regidors d’ADN Podem al consistori de Sagunt han estat presents a la reunió de la Coordinadora, reunió en la qual també hi havia regidors de Compromís d’altres poblacions.
  La Trobada republicana començarà a les 11:00 amb una concentració a l’exterior de la porta de l’Estació de Trens de Sagunt, des d’on s’iniciarà una marxa de 2,5 quilòmetres fins a ‘Les Alquerietes’, lloc ubicat al creuament de les carreteres N-234, N-340, A-23 i V-23 i on en l’actualitat, on es va produir el ‘pronunciament militar’,  hi ha un monument de peces de ciment d’expressió artística indefinida. La marxa circularà per la carretera N-340 de Sagunt a València. A les 12:00 es llegirà la  declaració republicana en ‘Les Alquerietes’ i es faran diverses intervencions de càrrecs públics i representants republicans. A les 13:00 es tornarà pel mateix recorregut que a l’anada, des de ‘Les Alquerietes’ a Sagunt, i en arribar al centre urbà la marxa continuarà pel carrer València, plaça Blasco Ibáñez, continuant pel carrer Camí Reial fins arribar a plaça del Cronista Chabret, on finalitzarà l’acte amb un dinar popular en el Centre Musical la Lira Saguntina.
  La CPVR,  convoca l’acte republicà sense distinció d’ideologies entre demòcrates i no partidari, i entén que els càrrecs públics que aniran a la trobada republicana contraposaran la seua legitimitat democràtica emanada de la votació a les urnes a la de l’actual Cap d’Estat, monarca hereu del rei Juan Carlos designat Cap d’Estat per la darrera dictadura feixista d’Europa.

 • Miquel Tarrida 2.986 7 646 👍 1.014

  Republicans valencians… de totes les sensibilitats. Càrrecs públics o no… Adheriu-vos a la ‘Declaració republicana de Sagunt’

  DECLARACIÓ REPUBLICANA DE SAGUNT
  A Sagunt, a 13 de maig del 2018, en el mateix lloc en què un pronunciament militar va restaurar la monarquia borbònica, nosaltres, càrrecs públics elegits democràticament pel poble valencià i ciutadania valenciana, proclamem unànimement que:
  Reivindiquem i donem suport a un model d’Estat que supere la Monarquia amb processos constituents i que permeta desenvolupar els drets essencials dels valencians i les valencianes que el Règim de 1978, després de 40 anys, ha demostrat nul·la voluntat per a permetre, com son unes condicions laborals i socials dignes, la llibertat d’expressió i llibertats polítiques plenes, el finançament just i el dret a decidir. Per la República!

  Adhesió de càrrecs públics a la Declaració republicana de Sagunt

  Adhesió d’Entitats a la Declaració republicana de Sagunt

  Adhesió com a persona individual a la Declaració republicana de Sagunt

  També us podeu adherir-vos en CHANGE.


  TOTA LA INFORMACIÓ A:  http://www.coordinadorarepublicana.org

 • Miquel Tarrida 2.986 7 646 👍 1.014
  http://www.annanoticies.com/el-diumenge-13-de-maig-sagunt-es-convertira-en-la-capital-de-la-republica-levante-emv-es-fa-resso-de-la-noticia/ 
 • Toti Dau 2.047 14 818 👍 644
  Declaració republicana...trobada per la república.

  De quina republica parlem? Tant costa dir valenciana? O potser ens estem referint a l'espanyola? Que tampoc seria d'estranyar atesa l'ingent quantitat de draps tricolors que omplen aquestes mobilitzacions. 
  • Miquel Tarrida 2.986 7 646 👍 1.014
   No es posa adjectiu a la República perquè està per fer.
   Cal guanyar els parlaments, en el nostre cas el Parlament valencià, per les forces republicanes.
   Al si de la CPVR coexisteixen republicans que parteixen d'eixida amb distintes lleialtats de sobirania.
   La correlació de forces d'una majoria republicana al parlament determinaria la seua lleialtat.
   Al si de la CPVR és majoritari el pensament que la sobirania dels valencians no és negociable.
   En la secció de documents de la pàgina http://www.coordinadorarepublicana.org trobaràs els acords de la Convenció que es va celebrar en el 2007.
   En la pàgina d'Inici el darrer document ideològic on es reafirma la sobirania dels valencians.
   (...)
   Fa tres mesos que ens hem reconstituït.
   D'eixida el ciment que ens uneix és la denuncia i superació del regim del 78 concatenat amb el del 39.
   Les fases serien aquestes...
   Ruptura amb el 78/39 -Procés constituent VALENCIÀ - República (que esperem esdevinga valenciana)
   • Toti Dau 2.047 14 818 👍 644
    No es posa adjectiu a la República perquè està per fer.


    Collonada, ací dalt també està per fer i l'adjectiu no falta.

    Al si de la CPVR coexisteixen republicans que parteixen d'eixida amb distintes lleialtats de sobirania.

    En resum, que son republicans espanyols i per no ofendrel's no poseu l'afegit. Aquests seran els primers que us fotran el tret per l'esquena, ja ho saps?
    • Miquel Tarrida 2.986 7 646 👍 1.014
     Previ:
     Al parlament valencià tots els grups són, amb emoció o indiferència, dinàstics.
     Vosaltres JA TENIU UNA MAJORIA REPUBLICANA i INDEPENDENTISTA.
     Per això podeu posar adjectiu.
     Al País Valencià els republicans, fins que no varem arribar nosaltres els sobiranistes valencians republicans, mai s'havien plantejat la República Valenciana, lliure i sobirana. I ara per ara som testimonials.
     (...)
     En la CPVR, on convivim de la III i de la RV, ells tampoc posen III espanyola.
     (...)
     Abans d'iniciar aquesta etapa de la CPVR, varem intentar posar en marxa la Coordinadora per la República Valenciana i la Plataforma Sobirania valenciana.
     Sols varen acudir ENV, Estat Valencià i nosaltres RV/PVE.
     ERPV que parla a vegades de República del País Valencià no va acudir.
     Altres sectors com la EI o Decidim no parlen per a res de República valenciana.
     Llavors varem optar per encetar una etapa com la que estem.
     Per superar el 78/39 des d'un punt sobiranista valencià i republicà hem constatat que som testimonials.
     Els valencians sobiranistes valencians republicans som pocs, però els valencians 'republicans' sí que són molt més.
     Hem encetat aquesta etapa on ens permet ser visibles i anar guanyant espais.
     Les dues banderes hi són.
     (...)
     Ara per ara fora de  la CPVR estan els sectors de la III espanyola que no acceptem per a res la República Valenciana (altres sectors de la III respectuosos amb nosaltres de la RV, sí que  hi són) 
     i...
     per altra banda els sectors pancatalanistes (republicans o no), aquests també estan fora. sembla que els seu objectiu no és reivindicar la república valenciana si no integrar-se directament en la República catalana.

     Es a dir estan fora els republicans que no accepten la sobirania política dels valencians (espanyols unitaristes) i els que accepten la sobirania dels valencians PER A UN MOMENT PUNTUAL DECIDIR integrar-se a Catalunya.
     • Indesquerra 17.979 8 86 👍 4.733

      Miquel Tarrida escrigué:
      Altres sectors com la EI o Decidim no parlen per a res de República valenciana.      Saps que no sóc gens fan d'aquet invent, però no digues el que no és veritat.       PD. Normal que ERPV no vulga saber res de vosaltres, ja li van costar cares electoralment parlant les amistats amb els exblavers d'ENV. 

      • Miquel Tarrida 2.986 7 646 👍 1.014
       Gràcies per pujar el fil...
       (...)
       Respecte al cartell no t'ho creus ni tu...
       (...)
       Eixe dia estos estaven desapareguts amb eixa reivindicació...
       Sols hi havia uns que reivindicaven la República Valenciana...
       RV/PVE
       Cap més...
       I no ens alegrem...
       • Indesquerra 17.979 8 86 👍 4.733
        Efectivament, jo no m'ho crec, però tu si menteixes diguent que no en parlen.

        Per cert, exblavers d'ENV a banda, tenir a un (micro)partit que pertany a Compromís clavat també per ahí és d'una coherència que fa fredat, almenys els d'Esquerra Valenciana han tingut la decència de trencar amb Compromís abans d'acostar-se a ERPV. I t'ho dic sense acritud, açò i lo de abans, no vages fent-te la víctima que ja et conec.
        • Miquel Tarrida 2.986 7 646 👍 1.014
         Val... continue donant-te les gràcies per pujar el fil.
         (...)
         Jo intente parlar seriosament.
         Posar en un cartell República Valenciana i després no estar fonamentat en res, en cap document... això per a mi no es parlar, és postureo i del baratet.
         • Indesquerra 17.979 8 86 👍 4.733
          Per a la teua informació tenen alguna cosa escrita, de fet no sé com dius que ERPV si en parla i PL no, quan tots dos diuen el mateix. Fins i tot PL de manera més clara als teus postulats doncs parla de confederació posteriorment amb els PPCC, mentre ERPV als seus documents parla de federació.

          Tu em parles a mi de fòbies, però la teua fòbia a PL és de jutjat de guàrdia, també t'has barallat amb Toni Infante? 
 • Miquel Tarrida 2.986 7 646 👍 1.014

  Falca publicitària de l’acte del diumenge, 13 de maig, de la ‘Declaració republicana de Sagunt’ i la cançó de fons

   

  Cançó ‘Ja arriba el tren republicà’ que serveix de fons de la falca. Ací teniu un enllaç per sentir la cançó
  http://www.republicavalenciana.org/audios/tren-republica.mp3

  Música: Carles LLinares
  Lletra: Carles Llinares i Víctor Baeta
  Producció musical i arranjaments:
  Albert Ortega, Pau Miquel Soler i Carles Llinares
  Producció: ACR Constantí Llombart

  la lletra de la cançó:
  Ja es veu com s’acosta a l’estació
  Un tren que viatja amb un rumb
  Forjat d’història, fets i raó.
  Traçant un camí per un país
  que avui roman ocult als ulls,
  Després de tres segles d’asfalt i oblit.
  Buscant un lloc
  on prendre alè.
  Unint totes les forces d’un poble valent.
  Poble republicà
  Alçat en peu
  Que vol refer la historia que li havien pres.
  Trenquem els murs
  I busquem tots junts la sortida
  D’aquesta realitat mentida
  Amb una resposta que arriba
  Des de la plana al sud.
  Ja arriba el tren
  Ja arriba el temps
  Unim totes les forces d’un poble valent.
  Poble Valencià
  Alçat en peu
  Que vol refer la historia que li havien pres.
  Trenquem els murs
  I busquem tots junts la sortida
  D’aquesta realitat mentida
  Amb una resposta que arriba
  Des de la plana al sud.
  Ja arriba el tren
  Ja arriba el temps
  Unim totes les forces d’un poble valent.


 • Miquel Tarrida 2.986 7 646 👍 1.014

  Unitat per la República: Per la Ruptura Democràtica, un Procés Constituent Valencià Sobirà i la República!


  Estimades companyes, estimats companys:

  L’evolució de la situació politica i la profunda regressió dels últims anys en termes democràtics a l’Estat espanyol i al País Valencià, que ens afecta en tots els àmbits (socials, civics, econòmics, culturals…), ens ha dut a un moment històric en què allò que està en joc no és només la possibilitat de conquistar nous drets i llibertats parcials, o perdre’ls per molts anys, sinò la pròpia possibilitat de superar el règim del 39-78 per la única via possible, la d’una ruptura democràtica, i obrir uns processos constituents des de la sobirania de cada poble que possibiliten nous escenaris futurs, o per contra enfrontar-nos a un progressiu retorn cada vegada més dur a l’autoritarisme, la recentralització i la pèrdua de drets socials, civils, polítics durant les pròximes dècades.

  Al País Valencià, totes i tots coneixem les profundes i negatives conseqüències de dècades de bipartidisme i la falta de perspectiva estratègica de ruptura democràtica amb què es desenvolupa l’alternativa institucional que es va posar dempeus amb les últimes eleccions al Parlament Valencià i amb el Govern del Botànic. Igualment totes i tots coneixem les profundes mancances que comporta limitar els profunds canvis necessaris a una estratègia limitada a traure al PP dels centres de poder, tot i la ineludible necessitat de fer-ho també això, i de fer-ho com més prompte millor. Només des d’una Ruptura Democràtica que òbriga un Procés Constituent Valencià es poden assolir escenaris de canvis profunds i de progrés. Cap procés de reforma ens pot aportar un futur de més progrés, de més justícia i de més llibertat.

  En aquest escenari, les diverses propostes que es declaren rupturistes, radicalment democràtiques, compromeses amb el Dret a Decidir dels Valencians i els drets i llibertats socials, civils i polítics, republicanes, més enllà de les legítimes diferències fruit de pluralisme i dels també legítims objectius estratègics i lleialtats nacionals de cadascú, hem de poder compartir unes bases mínimes que substenten una unitat d’acció i una coordinació, sense la qual és impossible empentar un moviment ampli, plural i potent, capaç de situar en l’agenda política concreta del nostre país la ruptura democràtica.

  Creiem, però, que els eixos principals d’aqueixes bases mínimes comunes existeixen en l’ideari i propostes de diferents entitats, partits i plataformes actives al País Valencià, i que són susceptibles alhora d’extendre’ns a moltes capes socials i civils, sumant el conjunt de reivindicacions i aspiracions parcials en un poderós clam civil i polític.

  La Ruptura Democràtica amb el règim del 39-78, l’obertura de Processos Constituents a l’Estat espanyol (que significa l’obertura d’un Procés Constituent Valencià, des de la pròpia Sobirania Politica Valenciana), la ferma aspiració a la República com a forma d’estat i de govern, el compromís amb els drets socials, civils i polítics i amb les llibertats democràtiques, el Dret a Decidir de cada poble, començant pel propi Dret a Decidir o Autodeterminació del País Valencià i per tant a un Procés Constituent Valencià des de la pròpia Sobirania, són aquestes bases mínimes que ens poden facilitar la unitat d’acció, la coordinació eficient, i una proposta socialment i cívicament eficaç i viable per als valencians i valencianes.

  D’altra banda l’espiral repressiva i regressiva a l’Estat espanyol, que té en l’acció contra el poble català i les seues institucions el seu màxim exponent, no només ens assenyala un final de cicle del règim del 39-78 sinò que també ens obliga a una resposta com a demòcrates que és del tot indefugible de solidaritat amb Catalunya i el seu legítim Dret a Decidir.

  El 13 de Maig de 2018, a Sagunt, en un acte convocat per la Coordinadora del País Valencià per la República, fem una Declaració Solemne que queda oberta per a sumar més voluntats en el futur pròxim.

  A Sagunt, a 13 de maig del 2018, en el mateix lloc en què un pronunciament militar va restaurar la monarquia borbònica, nosaltres, càrrecs públics elegits democràticament pel poble valencià i ciutadania valenciana, proclamem unànimement que:

  Reivindiquem i donem suport a un model d’Estat que supere la Monarquia amb processos constituents i que permeta desenvolupar els drets essencials dels valencians i les valencianes que el Règim de 1978, després de 40 anys, ha demostrat nul·la voluntat per a permetre, com son unes condicions laborals i socials dignes, la llibertat d’expressió i llibertats polítiques plenes, el finançament just i el dret a decidir. Per la República!”.

  Ens dirigim, doncs, a totes i tots, sense exclusions i sincerament, a totes i tots des del respecte a la pluralitat, la diversitat i les legítimes diferències, per a fer possible aquesta proposta de suma i d’actuació coordinada. Vos convidem a totes i a tots a sumar-vos, a participar-hi, a unir mans i voluntats.

  Visca el País Valencià Lliure!

  Visca la República!

  Joan S. Sorribes, secretari nacional d’ESTAT VALENCIÀ (membres de la Coordinadora del País Valencià per la República).

 • Miquel Tarrida 2.986 7 646 👍 1.014

  LA DECLARACIÓ EN CASTELLÀ, ANGLÉS, FRANCÉS I RUS (FALTA ALEMANY)
  S'ACCEPTEN SUGGERÈNCIES ...

  DECLARACIÓN REPUBLICANA DE SAGUNT

  En Sagunt, a 13 de mayo del 2018, en el mismo lugar en que un pronunciamiento militar restauró la monarquía borbónica, nosotros, cargos públicos elegidos democráticamente por el pueblo valenciano y ciudadanía valenciana, proclamamos unánimemente que:

  Reivindicamos y apoyamos un modelo de Estado que supere la Monarquía con procesos constituyentes y que permita el desarrollo de los derechos esenciales de los valencianos y las valencianas que el Régimen de 1978, después de 40 años, ha demostrado nula voluntad por alcanzar, como unas condiciones laborales y sociales dignas, la libertad de expresión y libertades políticas plenas, la financiación justa y el derecho a decidir.

  Por la República!

   

  REPUBLICAN DECLARATION OF SAGUNT

  In Sagunt, on May 13, 2018, in the same place in which a military pronouncement restored the Bourbon monarchy, we, public charges chosen democratically by the Valencian people and Valencian citizenship, we proclaim unanimously that:

  We claim and rest a model of State who overcomes the Monarchy with constituent processes and who allows the development of the essential rights of the Valencian ones and the Valencian ones that the Regime of 1978, after 40 years, there is void demonstration will to allow, as a few working conditions and social you deign, the freedom of expression and political full freedoms, the financing jousts and the right to decide.

  For the Republic!

   

   

  DÉCLARATION RÉPUBLICAINE DE SAGUNT

  À Sagunt, le 13 mai 2018, au même endroit où une déclaration militaire a restauré la monarchie bourbonienne, nous, élus publics démocratiquement par le peuple valencien et la citoyenneté valencienne, avons proclamé à l'unanimité que:

  Nous demandons et soutenons un modèle d'État qui surpasse la Monarchie avec des processus constitutifs et qui permet le développement des droits essentiels des Valenciens et des Valenciennes que le Régime de 1978, après 40 ans, n'a démontré aucune volonté de permettre, comme conditions droits syndicaux et sociaux, liberté d'expression et libertés politiques totales, financement équitable et droit de décider.

  Pour la République!

   

   

   

 • Miquel Tarrida 2.986 7 646 👍 1.014

  La ‘Declaració republicana de Sagunt’ arranca amb el suport de regidors, alcaldes, diputades i senadores

  Adhesions a http://www.coordinadorarepublicana.org

  10 de Maig de 2018 ·
  Nota de Premsa – Convocatòria als mitjans de comunicació
   LA ‘DECLARACIÓ REPUBLICANA DE SAGUNT’ ARRANCA AMB EL SUPORT DE REGIDORS, DIPUTATS I SENADORS
  Càrrecs públics valencians manifestaran el seu compromís amb la República aquest diumenge a Sagunt on es reuniran regidors, alcaldes, diputats i senadors valencians que donen suport a la superació democràtica del Règim del 78 i la Monarquia.
  Organitzat per la Coordinadora del País Valencià per la República (CPVR) el diumenge 13 de maig se celebrarà una trobada de càrrecs públics en suport de la República com a model d’Estat que supere el Règim del 78 i la monarquia. Un model d’Estat, aquest últim, que la Coordinadora republicana assenyala com a “antidemocràtic per la seua gènesi i desenvolupament, esgotat políticament i incapaç de satisfer les mínimes necessitats vitals dels valencians i protegir els seus drets polítics i socials”.
  La Trobada farà pública la DECLARACIÓ REPUBLICANA DE SAGUNT, document que començarà a ser presentat a partir del dilluns 14 de maig en les institucions per a recollir adhesions amb la intenció de ser majoritari en aquestes.
  L’acte del pròxim diumenge va comptar des del primer moment amb el suport mitjançant un acord unànime, el 8 de març passat, de la Junta de Govern de l’Ajuntament de Sagunt, encapçalat per l’alcalde Quico Fernández de COMPROMÍS. Tres mesos escassos d’acció política republicana inèdita, de la CPVR, han propiciat l’adhesió  inicial  de mig centenar de càrrecs públics valencians, la majoria  regidors i també alcaldes, diputades i senadores, com Enric Pla -alcalde de Vinaròs-, Rosa Pérez -diputada provincial i Coordinadora General de EUPV- o Pilar Lima -senadora valenciana i membre del CCV de PODEM-.
  Per la seua banda, Ximo Puig, President de la Generalitat, ha enviat un saluda a la CPVR on  “agraeix que li hagen convidat a la trobada de càrrecs públics valencians en suport de la Declaració republicana de Sagunt“ i la Coordinadora, en contestació, ha valorat “la consideració del President de la Generalitat Valenciana per aquesta iniciativa en favor de la democràcia, la llibertat i la sobirania valenciana”
  La jornada començarà a les 11:00 en l’exterior de l’estació de trens de Sagunt i iniciarà una marxa a peu fins a ‘Els Alquerietes’, lloc on en 1873 i mitjançant un pronunciament militar es va enderrocar la I República i es va restaurar la monarquia borbònica.
  La Trobada també recollirà les reivindicacions essencials dels valencians que el Règim del 78, després de 40 anys, ha demostrat nul·la voluntat per aconseguir-les: condicions laborals i prestacions socials dignes, llibertat d’expressió i polítiques de drets plens, defensa del valencià, finançament just i dret a decidir.
  Sobre la Coordinadora: Integra a una trentena d’organitzacions polítiques, sindicals i socials. Anteriorment va convocar diverses mobilitzacions – manifestacions i trens republicans- i la I Convenció per la República en el 2007. La Trobada de càrrecs públics per la República s’emmarca en la resposta a la situació d’emergència social donada per la precarització de les condicions de vida i treball, l’infrafinançament econòmic i per l’onada de repressió política empresa per l’Estat i la Monarquia.
  Més informació:  http://www.coordinadorarepublicana.org

 • Miquel Tarrida 2.986 7 646 👍 1.014

  Jaume Renyer (JxR) valora la seua assistència a l’acte de la ‘Declaració republicana de Sagunt’ i de la proposta que va fer a la CPVR


  Declaració republicana de Sagunt

  per Jaume Renyer 13/05/2018

  Avui, a Sagunt, al mateix lloc on el 29 de desembre del 1874 el general Martínez Campos s’alçava en armes contra el govern legítim de la Primera República espanyola, un seguit d’entitats agrupades en la Coordinadora del País Valencià per la República ha aplegat dugues centes persones per aprovar aqueixa Declaració Republicana de Sagunt:
  “A Sagunt, a 13 de maig del 2018, en el mateix lloc en què un pronunciament militar va restaurar la monarquia borbònica, nosaltres, càrrecs públics elegits democràticament pel poble valencià i ciutadania valenciana, proclamem unànimement que:
  Reivindiquem i donem suport a un model d’Estat que supere la Monarquia amb processos constituents i que permeta desenvolupar els drets essencials dels valencians i les valencianes que el Règim de 1978, després de 40 anys, ha demostrat nul·la voluntat per a permetre, com son unes condicions laborals i socials dignes, la llibertat d’expressió i llibertats polítiques plenes, el finançament just i el dret a decidir. Per la República!”

  Una bona colla de càrrecs electes de Compromís, Esquerra Unida del País Valencià, Podem i del PSPV-PSOE s’hi han adherit a títol personal i hi han fet acte de presència: l’alcalde de Sagunt, Francesc Fernàndez, i el de Vinaròs, Rafael Pla, o el regidor d’Alfafar Joan Sorribes, per exemple, que a més han fet ús de la paraula després d’escoltar les paraules d’introducció de l’historiador local Manuel Civera.

  L’indret era d’allò més adient, en un espai a tocar de l’autovia hi ha un monument fet amb una filera de blocs de formigó que semblen fitxes de dominó que van caient (adornades pels organitzadors amb retrats dels borbons) recordant que el monòlit aixecat durant la dictadura de Primo de Rivera per lloar el cop de Martínez Campos va ser dinamitat l’any 1936 pel Front Popular.

  Personalment, he llegit una salutació en nom de Junts per la República que originalment hagués correspost fer a Joaquim Torra, el seu lloc l’havia de cobrir Agustí Colomines i, com que tampoc ha pogut baixar, finalment m’ho han delegat a mi, que he tingut l’honor de ser present (amb el vetarà patriota Quim Auladell) en un acte simbòlic que pot tenir efectes positius en el futur immediat:

  “Amics republicans,

  En nom de Junts per la República, que és una associació integrada a Junts per Catalunya, la coalició electoral que dóna suport al president Carles Puigdemont.

  A Catalunya estem vivint uns moments excepcionals. La repressió de l’Estat espanyol contra el moviment republicà i sobiranista català ha estat i és molt dura. Però no dubteu que la col·lació dels conservadors, els socialistes i l’extrema dreta espanyola que va aprovar l’aplicació de l’article 155 CE i deposar el president i el govern legítims de Catalunya, aviat actuaran contra tothom. Contra tots els republicans.

  El moviment de l’1-O a Catalunya va ser una de les mobilitzacions més excepcionals de la història contemporània. Va ser una festa de la democràcia que la policia va violentar a cop de porra. La resistència ciutadana va demostrar que el moviment republicà català és fort i que té futur.

  Es fa República amb aquesta mena de plebiscit diari que estem vivint des de fa una dècada. A Catalunya l’estat ha escapçat la democràcia i per això el moviment republicà ha de recuperar el control de les institucions autonòmiques. Estem a l’expectativa d’investir un president de la Generalitat. Quin Torra, si és investit, presidirà la Generalitat autonòmica mentre que Carles Puigdemont presidirà el Consell de la República, el govern republicà que ha d’acabar amb el Règim del 78.

  Junts per la República s’ha volgut adherir en aquest acte d’afirmació republicana perquè al nostre entendre la solució del conflicte entre Catalunya i Espanya també passa per propiciar un canvi general que acabi amb la Monarquia espanyola. La República és l’única alternativa democràtica de veritat a Espanya. Les altres opcions ja s’ha vist que no porten enlloc.

  Junts per la República vol reivindicar l’espai de la catalanitat, que inclou el conjunt dels països catalans, per bé que cada país tingui la seva especificitat política i el dret a decidir el seu suport sense cap interferència. Ni espanyola ni d’un territori sobre un altre. Valencians, illencs i catalans del sud i del nord compartim llengua i història, però ara caminem a ritmes diferents.

  El moviment republicà català lluita per la independència de Catalunya. I ho vol fer pacíficament. El 27 d’octubre es va proclamar la República Catalana. No defallirem fins aconseguir fer-la efectiva.

  Salut i República, companys!

  Personalment, de collita pròpia, he afegit que havent Catalunya encetat al camí per bastir un estat propi caldria convocar el 18 de maig de l’any vinent una jornada commemorativa del 150 aniversari del Pacte de Tortosa subscrit pels representants del Partit Republicà Demòcrata Federal que propugnava recuperar la sobirania del Principat, Aragó, València i Balears anterior als Decrets de Nova Planta en vistes a actualitzar els lligams a partir d’aqueixa nova circumstància històrica. Alguns dels organitzadors han coincidit en aqueixa conveniència i cal definir el contingut d’aqueixa iniciativa.

  L’acte ha acabat amb els parlaments de Núria Martínez i Víctor Baeta, cap del partit República Valenciana, un dels principals promotors de l’encontre que l’ha clos amb aqueixes paraules:

  “Bé, m’ha tocat fer l’acomiadament.
  Però això no és el final de res.
  Ben al contrari és el començament.
  Aquesta ‘Declaració republicana de Sagunt’ a la que en pocs dies ja s’han adherit més de cinquanta càrrecs institucionals valencians, és el tret d’eixida d’un moviment democràtic per conquerir els parlaments i els ajuntaments per a la República, per superar democràticament el regim del 78/39.
  Però això dit així no deixa de ser un brindis al sol
  El company Velasco, sobiranista/independentista valencià republicà com jo, em va fer l’observació.
  Per a fer possible guanyar els parlaments, i el primer el nostre, el valencià, ens cal que els partits valencians que es reclamen republicans, que estan en el parlament amb els nostres vots, amb els vots dels republicans, esdevinguen de veritat políticament republicans o el que és el mateix que en el seu programa electoral aparega en primer lloc que en ser majoria les forces republicanes al parlament valencià proclamaran la República.
  Hui ací a Sagunt ens hem conjurat perquè la ‘Declaració republicana de Sagunt’ s’estenga de dalt a baix del País Valencià, des d’Oriola a Vinaròs.
  Valencianes i valencians; republicans i republicanes.
  Cal eixir hui d’ací conjurats per anar a la conquesta democràtica de les institucions, dels Ajuntaments valencians, del Parlament valencià i, també, a coadjuvar per a guanyar qualsevol altre parlament de l’Estat.
  Cal guanyar-los tots per a la República.
  Però ací, és la nostra responsabilitat, cal guanyar el nostre per a la República d’un País Valencià, lliure i sobirà.
  HUI ACÍ , A LES ALQUERIETES HEM NETEJAT EL CAMP BOTIFLER.
  HUI ACÍ EL LLOC ESDEVÉ JA PER SEMPRE TERRITORI MAULET I REPUBLICÀ. I darrera d’ell tot el país, perquè el
  PAÍS VALENCIÀ, SERÀ REPUBLICÀ!!!
  Després escoltar les albaes de “Va de Cant” hem tancat la jornada amb un dinar fraternal al local de la Lira Musical Saguntina.


Publicitat

Fòrums

 • 9.087.649 missatges
 • 213.990 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat