Atenció: Aquest fil té més d'un any d'antiguitat, i els seus continguts podrien haver quedar obsolets.

Fòrum

Artur Mas finalment ho ha aconseguit, s'ha carregat l'independentisme i potser fins i tot el catalanisme

__32382__2.202 1👍 1.584
Costarà recuperar-se del que ha fet aquest impresentable i els que l'acompanyen. El tema és més greu del que sembla. S'ha carregat la creidibilitat de gairebé tot l'espectre polític independentista i catalanista. Ha posat en evidència que els partits que representen a 2 milions d'independentistes no estan en realitat al servei del poble, sinó que al contrari utilitzen el poble, enganyant-lo, per altres interessos. Espero que algú el denunciï per engany a l'electorat, que és el pitjor que es pot fer en una democràcia.

Respostes

Configuració
 • ansar18.178 12 89👍 6.804
  que el pla de Mas era carregar-se l'independentisme estava molt clar des de 2012.

  Pero aixo que "Ha posat en evidència que els partits que representen a 2 milions d'independentistes no estan en realitat al servei del poble, sinó que al contrari utilitzen el poble, enganyant-lo, per altres interessos"... parla per ell (o pel seu partit)  

  El poder executiu ha estat en mans dels convergents des de 2010. De ningu mes 
  • __32382__2.202 1👍 1.584
   ERC és còmplice de tot això. I la CUP en part també.
   • ansar18.178 12 89👍 6.804
    qui no ha complert les seves promeses (ni pensaven complir-les) van ser Mas i Puigdemont
    • __32382__2.202 1👍 1.584
      Això és molt més ampli, és tota la classe política catalana. Ens han traït tots.
    • autokrator13.167 3 158👍 8.821
     El que tu vulguis però la CUP i encara més ERC ho tenen que haver vist per força i s'han anat callant per por a les campanyes de l'aparell propagandistic CDC-ANC més mitjans afins. No podem acceptar que no sabien o que no tenien ningú prou hàbil com per saber que els trets anaven per a on tu dius perque si tu mateix ho podies veure, més ells, que tenen més informació. 
     • ansar18.178 12 89👍 6.804
      la gent vota qui vota, el president es del partit que es i, si els d'ERC creien que el president no pensava complir les seves promeses, podien fer 2 coses:

      1-dir-ho, amb la qual cosa tota la brunete convergent els trituraria (a mes, els d'ERC no podrien demostrar que el que diuen es veritat, perque nomes es una sospita, encara no ha passat)

      2-esperar fins les següents eleccions a que la gent deixe de votar partits unionistes/regionalistes
      • autokrator13.167 3 158👍 8.821
       El rpoblema és que ERC ha triat la segona opció però estant dins del Govern, això davant la gent et converteix en corresponsable. Ara és molt difícil de canviar això. 
       • ansar18.178 12 89👍 6.804
        si ERC abandonava el govern, o criticava als convergents la "brunete convergent" els hauria triturat sense compasio.

        El d'ERC des de 2012 el que han fet es fer la seva feina i esperar que la gent s'adoni que els convergents no ens portaran mai a la independencia. Pero la gent esta lobotomitzada i continua votant-los.
     • SantsUsuari sumador31.600 14 26👍 10.772
      Han callat per arribar com més lluny millor, i mira, déu n'hi do que lluny que s'ha arribat. 
      • ansar18.178 12 89👍 6.804
       la gent vota qui vota, el president es del partit que es i, si els d'ERC creien que el president no pensava complir les seves promeses, podien fer 2 coses:

       1-dir-ho, amb la qual cosa tota la brunete convergent els trituraria (a mes, els d'ERC no podrien demostrar que el que deien es veritat, perque nomes es una sospita, encara no ha passat)

       2-esperar fins les següents eleccions a que la gent deixe de votar partits unionistes/regionalistes
     • Spike23.316 16 54👍 2.961
      Diria que la CUP poc ha callat. Altra cosa és que ho sabessin: la seva queixa sempre ha estat que els deixaven fora de les reunions i acords...
  • thehorizon258 2👍 257
   pensava que el fil era teu
   • ansar18.178 12 89👍 6.804
    Jo tambe  

    pero no estic d'acord en que tothom te la culpa. Qui te el poder executiu, la decisio final, el poder de convocar referendums i eleccions, el poder de signar o no signar les lleis... es el president de la Generalitat, ningu mes
    • thehorizon258 2👍 257

     No és tan fàcil. De fet el poder estava prou dividit per conselleries i tanmateix la major part de decisions es prenien entre el PDCAT i ERC

     Hi ha accions que depenien de les conselleries, per exemple per quin motiu Junqueras no va crear la Agència Tributaria Catalana? La culpa d'això també és d'Artur Mas? (Artur Mas té la culpa de no haver-la creat en el seu moment, però no del que va fer ERC). En canvi Romeva va fer la seua feina ampliant "ambaixades", per quin motiu Junqueras no va fer la seua feina i Romeva sí?. De fet ara mateix sabem que els que més estan buscant la "legalitat" és ERC i no el PDECAT.

     De fet hi ha preguntes molt rellevants com per què ERC no va deixar sol a Puigdemont quan va fer la "no-declaració d'independència"?

     El problema és que qui ha tingut el paper principal ha sigut el PDECAT, i és molt fàcil tirar-li les culpes a ells. I no tot és tan fàcil com això, hi ha molts interessos pel mig. No és el PDECAT són malvats i tot ho fan malament, o ERC són uns malvats i tot ho fan malament.  ERC en molts sentits ha sigut més electoralista que independentista, i el PDECAT  el mateix.

     De tota manera al meu entendre s'han cagat tots

 • malllamplll_3.749 2 552👍 2.482
  I que fa el PP i C's si no utilitzar el poble ?
 • polmas14.740 7 134👍 2.990
  Que pesadets amb buscar bocs expiatoris per culpar de tots els mals...
 • Puigdomènech9.858 12 217👍 2.868
  Des de Grècia o fins i tot abans que els polítics utilitzen en benefici propi els poders que els atorga el poble.
  I si s'han complicat tant la vida és per la força popular, els hi fotiem canya des de la base i els hi fotien canya des de l'Estat.
  Penso que hem de seguir igual. Amb més insistència si cal.

  Jo de veritat que flipo amb la gent que us penseu que a partir d'uns polítics autonomistes, 4 diades, i dues votacions... ja està. Independents !!

  sou increïbles. I ara, a sobre, a repetir les consignes de l'enemic... que si els nostres ens han aixecat la camisa o no se què...


  No, jo crec que tot això no ha fet res més que començar... tal i com era previsible, i que ARA és quan el poble no ha de badar. El fil... bé: innocència brutal, al meu entendre.

  és de bojos pensar que el catalanisme s'hagi volgut fer mal a sí mateix... no té cap mena de trellat això. Des del minut zero s'ha parlat i intentat arribar a acords amb l'Estat espanyol perquè d'altra manera no ho podem fer (no tenim les "eines" d'un Estat). És ara, que cal tornar-hi i tornar-hi.
 • Roderic17.340 14 97👍 8.607
  De veritat?

  Nano, esbrava't uns dies pel Pirineu perquè desprens derrotisme.
  • __32382__2.202 1👍 1.584
   No vull ser derrotista, però el tema és molt greu, si necessitàvem guanyar un 10% més d'independentistes, ara en tenim un 30% menys. El desprestigi dels partits polítics i de l'ANC és total. Ara només hi ha el camí de fer-ho des de baix amb els CDR i que d'aquí en surti un partit polític nou amb gent com FACHIN i ROGER TORRENT (o algun crack dels CDR que sorgeixi), ara mateix són els dos valors més grans que tenim. Ojo Roger Torrent, aquest home pot ser molt bo, però ja dic, no dins d'ERC. ERC, JxCAT PDCat i la mare que els va parir, i també fins a cert punt la CUP (gràcies al desgraciat moviment d'Anna Gabriel) estan morts.
 • the_west_rulez15.063 3 130👍 14.290
  Aquí ningú s'ha carregat l'independentisme, i encara menys el catalanisme. La lluita continua.
 • TUTTLE3.139 14 634👍 2.124
  El Racó Derrotista ...
 • torraina_infernal38.143 11 17👍 23.285
  LoL en Mas no és ningú, ni pinta res enlloc, ara la qüestió és posar líders seriosos al davant i desplegar la república.


  Ara sé perquè vaig deixar de llegir el Racó. Enlloc d'estar discutint sobre la creació del grup de jutges que jutjarà el terrorisme espanyol, us passeu el dia senyalant nimieses i plorant. La mentalitat d'alguns és tant de perdedors que fa vergonya.

  Seguiré entrant, escriuré el que crec i passaré de llegir res més. Si sou independentistes, reflexioneu realment sobre, no les vostres accions, sinó el votre tarannà...arranqueu-vos d'una vegada totes aquestes limitacions mentals que arrosegueu. Al final els nostres líders acaben sent el mateix que arrossegueu alguns de vosaltres.

  Cal detenció i presó immediata per tot el terrorisme espanyol. Cal desplegar la república. Tot el que no sigui estar 24h/7 amb això és PERDRE EL PUTO TEMPS.
 • EstatpropiUsuari sumador164.935 11 1👍 27.598
  No s'ha carregat res. 
 • FollUsuari sumador77.532 12 3👍 40.399
  Jo no crec que hi hagi mala intenció en els esdeveniments que han anat passant. Més aviat improvisació sobre la marxa i el fet que ningú exactament sabia com fer el que es proposaven de fer. El nostre moviment ha de madurar però tot el que hem fet fins ara ha posat una base imprescindible i la hem posat nosaltres, no el polític que hi hagués al davant en un moment determinat.
  • enricmm16.189 10 112👍 5.612
   Òmnium = GONGO que sempre s'ha reconegut oficialment com a tal i ni se n'amaga
   ANC = GONGO que fa veure que no ho és però ho dissimula molt malament
   AMI = És directament una NGO a la qual només en poden ser membres governs, la qual cosa la fa ser una GONGO 

   El poble empeny des de baix i tal 
 • __28170__Usuari sumador8.017 6👍 4.569
  El cobard sempre serà el que no dona la cara, el que ni es mou ni es mulla, tots els que se l’han jugada d’una forma o altra, dintre el risc que cadascú ha estat disposat a acceptar, són patriotes dignes de respectar. Sigui en Mas que té causes judicials obertes, el jutge Vidal que ha perdut la seva carrera judicial, els polítics empresonats o investigats (i això inclou molta més gent no tant coneguda) com els que han optat per l’exili (inclou tant del PDCat, com ERC i la CUP). Tots ells se l’han jugada i paguen un preu que tu mai has tingut que pensar ni rumiar si estaries disposat a pagar-lo, i el somiar no és cap similitud.
 • Pomacabré43 7👍 70
  El senyor Mas l'únic que s'ha carregat ha sigut la política de pactes amb Madrid que ha funcionat des de la instauració de la democràcia. El seu partit ha governat més de 30 anys la Generalitat autonòmica guanyant totes les eleccions autonòmiques sense necessitat de fer proclames independentistes o precisament per això. 

  Ha sigut el senyor Mas qui va portar en el seu dia la independència als Estatuts de CDC quan va certificar esgotada aquella política de pactes i el carrer ho reclama. CDC va ser llavors el partit independentista més gran al país. 

  Artur Mas s'ha carregat la federació amb UDC i finalment s'ha carregat la pròpia CDC per després carregar-se la seva pròpia carrera política. Desobediència a l'Estat aquell 9N que va ser un exercici de sobirania no reconegut ni pels propis ni pels espanyols però motiu suficient per inhabilitar-lo i arrabassar-li el patrimoni. 

  Els mateixos que critiqueu aquest home l'anomeneu sovint i carinyosament "l'Astut". Doncs jo que le seguit de prop des del 2010 i recordo prou bé la successió d'esdevenimemts puc veure com esdevenir indepensentista li ha suposat l'atac ferotge dels més contraris però també dels partits que fa molts anys ja es proclamaven independentista i no han assolit cap procés. I és per parar-se i pensar-hi. 

  Sense la més mínima intenció de fer canviar d'opinió a ningú; sense la menor voluntat de vendre un personatge polític que ja no serà candidat a res: considero de justícia fer aquest incís per un President de la Generalitat que ho ha perdut tot per avançar cap la independència.
  Nota: el seu llegat polític i 130è President, nomenat per ell mateix, intenta acabar el recorregut i acaba mig Govern a l'exili i l'altre meitat a la pressó.

  Ara cal a dir, i davant de cert derrotisme general, que no es moment per retrets. En 7 anys hem assolit el 50% de suport i fins i tot ens hem contat amb l'efectiva oposició coercitiva de l'Estat. I dos cops. S'ha proclamat la independència però no l'hem fet efectiva; s'han dissenyat les estructures d'Estat però no les hem materialitzat.

  Finalment ens hem adonat que no tenim un marc europeu en què recolzar-nos, al contrari: la UE és una aliança d'Estats. Crec que tothom, qui més qui menys i també el Govern, ens conjuravem a la mediació europea. Com diria el senyor Mas hem cremat una altra etapa. 
  Som en un escenari més enllà: ara ens coneixem tots i tots ens coneixen.
  • ansar18.178 12 89👍 6.804
   Artur Mas no ha estat mai independentista, ni ell s'ha definit com a tal (es mes, alguna vegada ha dit que no es defineix com independentista).
   I fa poc ha confesat que tot el seu "sobiranisme" (paraula que no vol dir res) era un farol per aconseguir unes engrunes d'Espanya  
   • Pomacabré43 7👍 70
    L'Artur Mas que fa carrera a CDC a l'ampara polític de Jordi Pujol és clar que no és independentista. Quan arriba a la Presidència tampoc no ho és encara. Tot s'està fraguant sota el foc viu de la virulenta política de l'Estat. 

    Aquest senyor fa una transició política com hem fet tots els que no erem independentistes fa 20 anys, 15 anys o 10 anys. No es declara independentista perquè no hi creu en el sentit del terme. De fet, són famoses les seves construccions verbals per tal de no dir aquesta paraula. Ell, parlava llavors a Europa i parlava doncs d'Estats interconnectats. 

    Quan un es reafirma com a subjecte polític d'Estat per poder interactuar de tu a tu amb la resta d'Estats del món i també amb Espanya, no està fent altra cosa que reafirmar la seva sobirania. Quan pots materialitzar aquesta sobirania llavors ets independent. Això és el sobiranisme senyor: nació + sobirania = Estat propi.
     
    Parlant de tu a tu, coneixent molt bé la teva visió sobre Artur Mars. Si aquest home no és independentista podria haver triat un Santi Vila qualsevol com a successor i no a l'alcalde de Girona independentista de tota la vida, crec jo. Altra cosa és la opinió que puguis tenir sobre el personatge i la valoració que et mereixin els seus actes, en aquest sentit respecto la teva opinió però no la comparteixo per motius evidents. I també entre tu i jo, la ERC que fa president Montilla és més independentista que Artur Mas? 
    • ansar18.178 12 89👍 6.804
     i tu de qui ets segon usuari, que et fa vergonya admetre que encara ets un defensor de Mas? (i mes ara que Mas ha reconegut que havia basat la seva carrera politica en mentides i en donar falses espectatives)  


     Rigel?  
     • Pomacabré43 7👍 70
      Que va, sóc la veu de la teva consciència i vinc a dir-te que davant el vici de criticar hi ha la virtut de ponderar amb criteri i valorar.

      Abuses d'estirar el relat per encabir-ho en la teva propaganda, quan no tergiverses directament els fets. 

      Ja són uns anys que segueixo per temporades el racó. Si vaig tenir un altre usuari que es diu "vegis" però igual d'inactiu que aquest. No sóc de compartir la meva opinió, de fet és força més interessant llegir-vos que entrar en la tertúlia.

      Si que defenso Artur Mas.

      I també en Junqueras per cert, i tots els que han participat i fet possible aquest procés. Fins aquí hem arribat entre tots. Menys retrets i assumir la desfeta. Refem-nos i continuem. 
  • Calidoscòpic20.790 14 70👍 13.784
   ... i tots ens coneixen. Crec que és el rèdit més gran de tot aquest periple. Malgrat els esforços en contra d'Espanya...
 • Argimont8.125 2 263👍 4.908
  Un altre tarat, aquest fòrum sembla un psiquiàtric.
  I tu t'has carregat el Racó , TARAT

Publicitat

Fòrums

 • 9.251.635 missatges
 • 219.468 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat