Atenció: Aquest fil té més d'un any d'antiguitat, i els seus continguts podrien haver quedar obsolets.

Fòrum

[Comunicat] Permissivitat misògina al Racó Català

Dona_Rebel·lat22.816 13 58👍 143

Permissivitat misògina al portal Racocatala.cat

Les dones patim atacs de descrèdits constants, menyspreu, mansplaining, cosificació i falta de representació en gran part dels espais socials que ens envolten. Fins i tot en el món virtual, les dones encara ocupem un espai molt petit en els diferents ambients socials d'Internet: com Twitter, diaris, entre d’altres, i, especialment, en fòrums. És en aquest darrer on volem centrar aquest article.

Escoltant Eva Piquer al programa No ho sé de Rac1, el dimecres 31 de gener, parlant del llibre La veu i el poder de les dones de Mary Beard, deia que a les dones, en general, ens costa accedir als espais de debat i opinió. Curiosament, les que hi accedim no acostumem a mantenir-nos-hi durant un període de temps gaire llarg, o fins i tot l'acabem abandonant. L'assetjament, les mentides, els insults, les faltes de respecte, el to vexatori i faltat amb què ens solen tractar està a l'ordre del dia. Malgrat tot, ens entestem a defensar la nostra dignitat i la nostra lluita feminista. Tot i que, sovint, aquest (mal)tractament es dirigeix, també, a altres col·lectiu socials. Però com tot té un límit ens hem trobat en una situació en què una pàgina web, en concret, http://www.racocatala.cat, no només permet i consent aquest tipus de conducta, sinó que promou l’enfrontament i l’agreujament del to de les agressions.

Tot va començar amb petits comentaris, a primera vista, sense gaire importància (qualsevol comentari n’hauria de tenir, però podíem deixar-los passar), i sense comptar amb la penalització de la moderació perquè no era una falta de respecte directa i podria semblar simplement una opinió i/o crispació entre una usuària i un usuari (masclista) en un fòrum. Un dels problemes és que ser masclista encara és legal, per tant, és aquí on trobem el primer desavantatge. Com que aquest usuari no s'ha trobat amb cap càstig ni penalització, el seu to en les següents converses puja fins a arribar al menyspreu personal i col·lectiu. Això fa que simplement s’elimini el comentari per part de l’administració. Si el comentari és greu en extrem i reiteradament semblant a «Tu el que necessites es una bona p****» o «Estàs amb la regla i per això et poses histèrica» o «Ets una malfollada, necessites un polvo» o «T'aniria bé saber què és una violació per poder opinar», llavors els bandegen l'usuari durant un petit període de temps. Al cap de poc, però, tornen a insultar i a faltar. Fins i tot s’obren fils per crear crispació i per generar aquestes situacions que deixen la dona en un nivell de menyspreu que no ens trobàvem ni fa 30 anys.

Podríeu dir, «Si no t'agrada doncs marxa» però tornant al que deia Eva Piquer al programa: silenciar-nos, callar, retirar-nos de l'esfera pública no hauria de ser una opció, i si abandonem serem vençudes i hauríem perdut una altra batalla i serà un espai on ser dona, tenir opinió i ser feminista serà pràcticament impossible de coexistir. Titllades de feminazis i femellistes és el més suau que es pot llegir, ja que aquest és en realitat el nostre malnom encara que estiguis parlant en un fil que no té res a veure amb el moviment feminista ni s'estigui parlant del tema. El seu coneixement del feminisme és NUL i no volen entendre el que realment és i de què es tracta per més que hem insistit a explicar-ho amb respecte i tolerància. Ells no en tenen gens cap a nosaltres. Es veuen constantment atacats pel «fenomen» feminista sense adonar-se que ells sempre han tingut avantatge, i és per aquest motiu que no volen perdre el seu privilegi.

El súmmum de la hipocresia d'aquest espai d'Internet és que sovint apareixen en portades articles de caràcter feminista per mantenir una façana de progrés, però després permeten el show misogin que deriva l'apartat del fòrum. Un altre exemple és una entrevista que van fer a una activista molt interessant i on s'hi adjuntava una fotografia seva, que va rebre un allau de comentaris que ocupaven pàgines i pàgines que majoritàriament deien «melafo», sense ressaltar pràcticament res del contingut de l'entrevista. Cal afegir que les notícies de portada no acostumen a tenir més de deu comentaris.

El que al cap i a la fi els dona aquest estatus és la permissivitat dels moderadors i administradors, i l'anonimat, perquè segurament aquests personatges no mantenen aquesta actitud davant del seu entorn social, ja que és una actitud tant de rebuig que ningú amb dos dits de front hi podria conviure.

Les dones no som l'únic objectiu, coincidim en el pòdium amb el racisme arcaic que desprenen alguns usuaris. Insulten els immigrants i els refugiats pràcticament cada dia i si hi ha hagut algun cas d'assassinat a les notícies que encara no s'ha resolt sempre n’acusen els immigrants. El seu país ideal seria un país tancat on només hi hauria catalans, també n’expulsarien la gent vinguda d'altres parts del territori espanyol, només farien cribratge als que pensessin com ells. La seva intolerància ha arribat a extrems en què en qualsevol notícia de violació el que es posa en dubte és la declaració de la víctima.

Per desgràcia, en el món virtual (i sovint no tan virtual, cada cop hi ha més gent que dona la cara) és una opinió també certament generalitzada. Però Twitter, Facebook, Antena 3, Tele5, Forocoches, etc., no estan subvencionats tant per la Generalitat de Catalunya com per la Generalitat Valenciana. Un portal que rep subvencions públiques no pot permetre aquest tipus de comportaments. Amb els nostres diners estan generant en aquesta web un tipus d'home intolerant, misogin i racista, ja que es retroalimenten. Hem pogut observar com usuaris d'esquerres i feministes han canviat radicalment el seu discurs feminista i han arribat a dir coses com: «Jo estic d'acord amb el feminisme d'abans, no el d'ara, que està ple d'histèriques». Sí, aquest és el nivell.

No voleu saber la seva opinió sobre la prostitució i les dones que venen (o els van vendre) el seu cos, perquè ja hi ha alguns fils oberts per saber qui ha estat amb més dones de companyia.

Hi ha usuàries que van entrar fent-se passar per noi perquè la seva opinió no fos infravalorada i menyspreada per la resta d'usuaris. Fins aquest nivell hem hagut d'arribar en un portal subvencionat amb diners públics.

En la darrera setmana les noies d'aquest portal ens hem organitzat per donar a conèixer la situació d'aquest fòrum d'Internet que acostumem a designar el nom de «Forocotxes», a la catalana. Podríem dir que de vegades superen el nivell d'aquest altre fòrum.
Com que no és bo generalitzar volem agrair la solidaritat de força usuaris que ens han donat suport i/o han entès la nostra situació, moltes vegades també batallant contra l’opinió feixista més que general en el Racó Català.

Les dones sempre hem estat foragitades de l'esfera pública i això no és pot consentir més. Volem donar a conèixer aquesta situació més enllà de les parets virtuals del Racó Català, ja que allà els moderadors i administradors pràcticament no ens han contestat. Hem demanat que hi hagués una moderadora dona i un espai on puguem parlar les dones lliurement, i en cap moment hem estat escoltades.Comunicat escrit per dones raconaires i exraconaires: Anankè, Arecnis, Dona_Rebel·la't, Jenny, Magalí72, Neith, Scarlett, Scarly, Tradu, entre d'altres.

Amb el suport de:
albert23, Anakin Skywalker, AviMarcelinero, bikerbaixcamp, botifarradepagès, catalàamallorca, Carosurel, convidada, Daixonses, Dixie, dumis, EmulatorQ, entreribes exili2017, Foguera Catalana, FreeCATll·ll, Gattara, HomenatgeABabel, Indiclm, Indignat_Indepe, JoanVecord, Jotun, Makhnovtchina, MLC, NaskoV, Nou Barris, pensa_i_actua!, Prow, RESILIENT, RMCF 1902, Ruol, Saimdusan, Sònia91, the_west_rulez, Toni Montagutí, Tracalet, Turanga Leela, Ulrike Meinhof, Xicoira, xicotiu, Xulomander, zikort, 

 *si vols afegir-te com a signant a aquest comunicat, en suport a la denúncia en contra del masclisme i la seva permissivitat en aquest fòrum, digues-ho i t'hi afegim.*

Respostes

Configuració
 • GonexarUsuari sumador9.750 15 219👍 2.552
  És un portal bàsicament polític, mai m'ha importat el sexe de l'usuari.

  Un altre exemple és una entrevista que van fer a una activista molt interessant i on s'hi adjuntava una fotografia seva, que va rebre un allau de comentaris que ocupaven pàgines i pàgines que majoritàriament deien «melafo», sense ressaltar pràcticament res del contingut de l'entrevista.

  Vaja, que voleu controlar el que la gent opini i expressi.

  Comenceu malament el comunicat amb llenguatge delirant com mansplanning.

  Les dones patim atacs de descrèdits constants, menyspreu, mansplaining, cosificació i falta de representació en gran part dels espais socials que ens envolten.

  I els homes també, què us penseu? La representació ho fa cadascú, si no hi ha dones interessades en l'esport o la política no doneu la tabarra amb el 50% d'articulistes en diaris i revistes privades.

  Això sí, quan les dones copen un sector, llibreter, per exemple, totes s'ho mereixen.

  Se us veu el llautó d'una hora lluny.

  No cal ser home per adonar-se d'algunes bajanades com mansplanning, segur que més d'una usuaria hi escriu en contra però doneu per suposat que només rebeu crítiques d'homes.
  • Anònim1016.755 6 104👍 15.966
   Un altre exemple és una entrevista que van fer a una activista molt interessant i on s'hi adjuntava una fotografia seva, que va rebre un allau de comentaris que ocupaven pàgines i pàgines que majoritàriament deien «melafo», sense ressaltar pràcticament res del contingut de l'entrevista.

   Vaja, que voleu controlar el que la gent opini i expressi.

   Home, si vas veure aquell fil va ser un escàndol bastant important, va ser una cossificació massiva per part d'un ramat de trolls en un espai on qualsevol amb dos dits de front veia que l'entrevistada podia arribar a llegir, veritablement es va quedar amb un pam de nas, va preguntar per Twitter què volia dir 'melafo', que estava per tot arreu (sincerament va ser graciós que ho preguntés ingènuament) i quan li van dir es va indignar. Suposo que t'ho pots prendre de moltes maneres, però no deu ser agradable que t'objectivitzin massivament ignorant o deixant en un segon pla el contingut que has aportat i pel qual es fa un article.

   Ara, si vols posar-te a la defensiva sota el "voleu controlar" etc. en comptes de parar-te a reflexionar sobre l'encert de la crítica...
   • __31148__2.584 2👍 3.317
    Vaja, doncs entenc el cabreig. Pero deixem-nos d'històries de misoginia, si et fiques en vídeos de youtubers que es dediquen a la divulgació o al magisteri, veuràs una onada d'adolescents diguent-li de tot en els mateixos termes. Al final pareixerà que els tios són més madurs per tolerar ximpleries alienes. Estem en espais públics i l'anonimat permet aquestes coses i s'ha d'aprendre a conviure amb que sempre hi haurà opinions que et desagraden. El que no es pot pretendre és controlar la opinió de la resta per neopuritanisme o per una urticària a que el sexe contrari exprese opinions sobre feminisme.
    • Anònim1016.755 6 104👍 15.966
     El que no es pot pretendre és controlar la opinió de la resta per neopuritanisme o per una urticària a que el sexe contrari exprese opinions sobre feminisme.

     Són coses diferents, una cosa és criticar la objectivització o sobre-objectivització de la dona, i després ja relativitzaràs més o menys si ho vols, però és una crítica pertinent. Una altra invalidar les opinions d'algú per la seva condició "no oprimida" o "privilegiada". Això segon és sectari i dogmàtic, una altra cosa seria puntualitzar que empatitzin o que poden no saber ficar-se en la pell de l'altre, una altra donar la raó automàticament a X sense dret de rebatre únicament per la seva condició.
   • GonexarUsuari sumador9.750 15 219👍 2.552
    No, no entro cada dia al racó. I què hi vols fer? Critica-ho tant com vulguis, d'aquí a fer comunicats i voler prohibir-ho hi ha un tros.
  • __32382__2.202 1👍 1.584

   Hi ha moltes dones masclistes.
   • Anònim1016.755 6 104👍 15.966
    Ah, estar a favor que la opinió de tothom tingui valor al marge de la seva condició és masclista. Suposo que estar a favor que els blancs puguin opinar sobre racisme davant negres és racista o que ho facin espanyols sobre l'independentisme davant catalans és espanyolista.
   • __31148__2.584 2👍 3.317
    De debò, ets feliç visquent el teu dia a dia assenyalant mentalment els heretges i els masclistes? No veus que pensar en blanc i negre vos porta a divisions estúpides com les de abolicionistes vs regulacionistes, les que accepten dones transexuals i les que les consideren infiltrades, etc?  No heu inventat vosaltres les dicotomies on eres bo si eres del ramat i un (qualsevol mal de la humanitat)--ista si no opines o vius com voldria el ramat.
    • __32382__2.202 1👍 1.584
     Un argument contra el feminisme que vingui d'una dona masclista té el mateix valor que el d'un home masclista, és a dir, cap.
     • __31148__2.584 2👍 3.317
      El què deia. Ets un fanàtic. Però això no evitara que hi haja penya que tu consideres masclista (perquè tot el que no siga feminista és masclista per vosaltres) prou més intel•ligent que tu i capaç de fer reflexions prou més valuoses que la vostra ceguera fanàtica.
     • EPS61.285 13 8👍 10.071
      I un argument del feminisme (actual i occidental) és que qualsevol opinió en contra del feminisme (actual i occidental) és masclisme.
      • __32382__2.202 1👍 1.584
       I és cert perquè encara que la crítica pugui ser correcta en algun cas, l'objectiu de fons és mantenir el poder de l'home en la societat. Pel masclisme, l'home es pot equivocar tot tenint el poder, en canvi la dona si s'equivoca deixa de tenir el dret a conquerir el poder.
       • __31148__2.584 2👍 3.317
        És a dir, si la veritat no la pots instrumentalitzar al teu favor, sobra. hòstia com t'han llavat el cap...


       • EPS61.285 13 8👍 10.071
        No. L'objectiu és que les persones es puguin desenvolupar amb normalitat i que cadascú pugui escollir el seu destí.

        Pq on vosaltres veieu homes o dones, jo hi veig persones, i el dia que tingueu un mínim d'empatia amb les persones, enlloc de valorar si són dels vostres o no, o el que tenen entre les cames, sino veure persones, potser ho entendreu.

        Pel masclisme, l'home es pot equivocar tot tenint el poder, en canvi la dona si s'equivoca deixa de tenir el dret a conquerir el poder.
        Però que coi m'expliques de poders  . Si algú s'equivoca, sigui home o dona, s'equivoca, i això no te res a veure amb el poder.
        Deunidoret les coses que dieu, aquesta frase és com si te l'haguessin ensenyat i la deixessis anar sense venir a cuento. Més arguments i menys tòpics.
        • __32382__2.202 1👍 1.584
         Bé, res del que puguem dir aquí canviarà el curs de la història. L'home ha tingut el seu temps, ara és el temps de la dona, amb els seus errors i encerts.
         • EPS61.285 13 8👍 10.071
          Per dir que res del que parlem canviarà la història, tens molta grandiloqüència per dir que ara és el temps de la dona i no de l'home.
          El que estàs reafirmant no deixa de ser part del discurs masclista. Homes i dones separats.

          Ara hauria de ser el temps de les persones, però algunes necessiteu està en els vostres espais aïllats, teniu por a competir amb el que tenim aquí a fora, i lo més fàcil és esperar aconseguir alguna recompensa d'alguna menjadora pública, tipus observatori de no se que o institut no se quantos i similars, on no tingueu que contrastar idees i opinions amb qui no pensa com vosaltres, més digne d'una secta, que no pas d'un moviment que suposadament mira pel benestar de la gent.
          • __32382__2.202 1👍 1.584
           Molt bonic això de les persones, però els homes demostren dia rere dia que no és així. L'home és violent, hem evolucionat així. Ha funcionat durant cent mil anys. Ara ja no.
          • EPS61.285 13 8👍 10.071
           Això que l'home és violent, diria va contra les tesis del feminisme (actual i occidental), ja que diu que les diferències de comportament es basen en l'educació. Si, és fals, i no te cap recolzament científic, però és el que diu.

           I encara que sigui més violent l'home de per si, que ho és, però no estem fa 100.000 anys, estem a l'actualitat, i això no impedeix a una dona ser una bona enginyera, metge, directiva, etc, o el que sigui... però sempre hi pot haver qui s'amagui per intentar justificar el seu fracàs personal i professional, dient que els homes són molt dolents.
    • Hades27.723 9 36👍 19.635
     Tot aquest maniqueísme, adoctrinament en estar previngut i no enraonar el que pugui dir qualsevol de fora de "la comunitat", són trets que estan copiats fil per randa de la doctrina puritana protestant. No és gens sorprenent, tot aquest corpus ideològic sorgeix de les universitats nord-americanes i utilitzen els mètodes que han utilitzat sempre aquella gent per estendre la seva ideologia, que són molt reeixits en la historia.
     • __31148__2.584 2👍 3.317
      A mi en el fons em fan pena. Perquè aquesta actitud només la pots tindre a l'església (o les xarxes socials on pots elegir el teu entorn) on tothom t'aplaudeix si cada volta la dius més grossa. En la vida real, amb els amics, la familia, el treball, etc, no pots anar d'aquest pal o et veuen com un tarat. No crec que siga exclusiu d'aquesta visió radical del feminisme o de la gent religiosa, però sí veig que funciona com una església protestant.
      • Hades27.723 9 36👍 19.635
       D'aquí l'exigència dels safe spaces, que ara que ho dius sembla tenir una funció semblant a la de les esglèsies aquelles amb predicador i cor de gospel

       Però la gent IRL ens mosseguem tots més la llengua, sobretot perque no sabem què pensa de les coses el del costat. Sinó t'en vas ràpid al racó dels rarets.
       • __31148__2.584 2👍 3.317
        També ho pots trobar als videos de YouTube de l'alt right. És força graciós vore panxitos fent-se palles amb Trump i veure qui amolla l'estupidesa masclista més gran. Bé, és graciós per no plorar.
        • Hades27.723 9 36👍 19.635
         Bé, aquests són els fatxes de tota la vida. Un fàstic la política americana, com sempre, que al final rere els focs d'encenalls no hi ha res. I per desgràcia ens toca de ple.

         També és bo que no oblidem que, malgrat tot el rebuig que genera avui el feminisme i que és un moviment/ideologia/religió que fa saltar totes les alarmes, no oblidem que fora d'això hi ha moltes injustícies i tragèdies que encara es cometen contra les dones de forma exclusiva i no s'ha de deixar de combatre-ho mai, junt amb la resta d'injustícies que patim de forma compartida homes i dones. Perque és molt possible que en bastir-se una contra política oblidem això, i no pot ser.
 • __29625__9.507 3👍 2.000
  El comunicat NO esta fent referència a no poder discutir el feminisme. 

  Està fent referència als anormals que es comporten com si encara estigueren al institut, aprofitantse de l'anonimat. L'exemple més cridaner es el malalt del cap ( el pegadones), però n'hi ha més.

  I no, internet no és aixina. Depén del foro. Que hi ha molt foros generalistes aon sí pasa, açó dels ninyatos? Supose que sí. Però també n'hi ha que no.

  -----------

  En fí, jo fà temps que participe poc i aixina seguiré. 
 • dumis1.864 6 874👍 1.142
  Jo seguiré insistint, aquí hi ha un tema de necessitat de les dones perquè penseu un moment. Espanya ens maltracta i hem vist que no volem compartir amb ells, que es l'única solució. Perque per més que hem plorat, ens hem queixat, els ho hem explicat, no hi ha hagut manera. Amb els homes és el mateix, ells no canvien, heu de canviar vosaltres i viure de manera que no els necessiteu. Passeu d'ells, no us caseu amb ells i tindreu mooolt del tema solucionat. Però molt. I la diferència és que a nosaltres ens obliguen a estar a Espanya però a les dones ningú ens obliga a casarnos o a viure amb homes i en canvi us queixeu però ho seguiu fent. Doncs passes d'ells i tema solucionat. Tant els necessiteu? Tant necessiteu viure amb un home o casrvos coi? Es comença per aquí i així es va fent però ostia deixeu de plorar i demanar que canviïn. Comenceu per les àrees que podeu controlar, la més important és la privada. Si ploreu i us queixeu però després les ties perden el cul per viure amb un home aquí no anem bé. Vindries a ser una unionista. Vius putejat per Espanya però t'hi vols quedar. Els tios ja sabem com són, són així i punt i de moment no canviaran.  Ja ho sabem. Els homes donen feina i gastos. Us ho dic de debò. Canvieu el xip i no us agobiara tant el tema. Ells canviar, en principi no canviaran. Heu de canviar vosaltres. 
 • __29625__9.507 3👍 2.000
  Molts dels que estan contestant, tant a favor o mitg a favor, com no signant, s'han quedat en l'arrel del problema, i no en discutir si el feminisme sí o no. S'està parlant de manques de respecte...si vols argumentar de feminisme, ho fas sense mancar el respecte, que no es tan complicat..

  No hi ha major "safe space", posats a emprar la terminologia d'ara, no hi ha major safe space , que l'anonimat d'internet..  -------------------


  Que alguns volen ser els mascles alhpa d'internet, i es ridicul.


  Jo als 15-17 anys, sí m'anava, ètica i estèticament, el rotllo d'anar de malote del barri, i que si les motos, posantles a tota hòstia darrere les ambulàncies, perquè? Perque sí. I els porros i etc. Després se't pasa, perque espiritualment busques atres coses...i perque açó pot omplir a l'adolescència, més capavant és ridicul, estèticament. ( gent que he conegut després, que sí ho eren-venedors de tal cosaq etc- no es que ho foren estèticament, exactament..).

  I sí, per les dones. Que als seus 15-17, doncs pot ser els atrau..la meua primera, que mos anomenabem a mosatros, com "novios", encara que non viviem junts..molt hippie ella. Un amic seu, m'enterí anys després, li menjava la orella que com que estava en mi..m'imagoine que ara, per internet, estarà despotricant contra les dones, si es que bamba per internet..


  ------------


  Pretendre ser el mascle alpha pasats els 18 és ridícul, i pretendreho ser per internet, al teu safe space de l'anonimat, més ridícul encara. Vols ser malote? Doncs posat a vendre farlopa i deixa de fer el paperot per internet. 

  Que açó és lo que hi ha ara als forums generalistes d'internet, eixa tipologia mancant el respecte? Doncs bò es de saber...


  • Hades27.723 9 36👍 19.635
   És que és una fal·làcia que el que ha dut al [Comunicat] sigui la manca de respecte. Em sembla normal que ho enfoquis cap aquí, perque en efecte tenim un problema al racó d'alguns usuaris que no respecten prou, i que cada vegada fan respostes més passades de voltes, que cremen a gent que no té ganes d'aguantar alguns gilipolles. En això estem d'acord. Tot i que sempre passa a les comunitats, es creen dinàmiques d'amors-odi i al final els piques i els insults arriben.
   Però no és d'això del que es queixa el [Comunicat]. Diu més coses, pel que sembla que hi ha una persecució especial cap a les dones, que se les fa mansplaining i que els homes del fòrum agredim amb les nostres opinions. I amb això no estic jo d'acord i per això no ho recolzo.

   Si es tractés del respecte, de fet, en 9 anys recordo que m'hagin faltat el respecte aquí de forma explícita només un parell de cops. Un tio qualsevol que em va dir racista quan els atemptats de Barcelona, i una de les que signa i probablement escriu bona part del [Comunicat]. No m'ha estat fàcil trobar el missatge, he buscat al cercador "cunyat" i m'han sortit una bona pila de missatges de la ex-usuària en qüestió cap a la gent del racó.
   • __29625__9.507 3👍 2.000
    En el fons és açó, i encara que empren atres paraules, sí estàn parlant d'açó. Per exemple, que li digues a una dona feminazi, o tal o qual, en contes de dírseho, d'atra manera, sí es una questió de respecte. 

    No estic parlamnt de no poder emprar tl o qual atra paraula...tots els que tenim sentit comú, sabem aon està el llímit. O que una cosa siga perdre la paciència, o les formes, en un moment donat, i atra que siga sistemàtic, com el de certs usuaris. D'açó parla el comunicat, no d'usuaris que han argumentat en respecte.  D'açó i de determinat" ambient". 

    Ho estàn focalitzant en el feminisme ( que ho entenc, si jo fora dona em fotria prou l'actitu prou anormal d'alguns que en sa vida han sucat i han donant lliçons de com han de ser les dones) , posant exemples perque que han de fer, però es que no es X post, es tal ambient aon es cerebra en joclori açó, per banda d'alguns usuaris. 

    I que degut a eixe ambient, fan marxa ( no estic dient que no es puga debatre temes de feminisme en eixes usuaries, o divergir, que mira d'eixe tema he debatut en algunes de les que signen o recolçen, perque ho trobe interesant simplement) i sí es pot divergir. No es dir "sí bwana".

    Però sobretot és que no m'estic llegint el comunicat en genèric, des de fora i venint d'are puesto, però llegintmeho sabent , per llegirlas pel foro, algunes de les que signen, a quines manques de respecte fan referència, a quin "ambient" especialment, fan referència.    • __29625__9.507 3👍 2.000
    Em vé açó per a explicarme, perfectament:

    https://www.racocatala.cat/forums/fil/216695/he-mort-un-gos?pag=1#9754990


    Aon estàn les feminazis bramant per la mort d'un gos, que un malvat home ha matat? I els vegans?


    Doncs en cap lloc. 

    Parlen més de feminisme, o de vegetarians, alguns que lo que parlen les feministes o els vegans.
    • Hades27.723 9 36👍 19.635
     Però això sempre passa, és la fal·làcia de l'home de palla. S'utilitzen insistentment paraules en boca de "l'enemic" per tractar de ridiculitzar-ho. Fa un parell de mesos algú va fer un estudi a twitter i sobre el 85% o 90% de vegades que s'utilitzava el mot xarnego sortia dels comptes ultres i franquistes. Marxo, que he de baixar a Barcelona a donar-li la benvinguda a un amic
   • maori15.174 3 128👍 7.606
    Ha plegat la Sincera 
 • Tioronnie2.860 6 667👍 1.440
  Ni misogínia ni misàndria! 
 • LesttattUsuari sumador38.417 11 15👍 13.475
  Proposo que, i amb tots els meus respectes, aquest fil pogués anar ja cap a la secció de Campanyes i Projectes o a Suggeriments i  Comentaris que de fet, seria el seu lloc inicial, en lloc d'Actualitat Catalana.

  Ja ha obtingut més de 9700 visites, 28 vots i més de 670 respostes.

  Això, o Racó Català va pel camí de ser Can Pixa.
 • pensa_i_actua!16.243 13 111👍 7.374
  Total i absolutament d'acord amb el comunicat, ja m'hi podeu afegir.

  Especialment preocupant és la inacció dels que porten això del Racó: molta diligència alhora de borrar opinions que poden ser perseguibles per l'AN, que contrasta amb el "deixar fer" cap a tota la brossa masclista i racista que sovint es pot llegir per aquí.
 • Cabrer11.261 11 185👍 751
  Subscric el que dieu, un més a la llista!
 • Maczek2.058 4 820👍 1.776
   Benvinguts a la puta dictadura del feminazisme!!! 
 • MigjornViu917 4👍 621
  Estic i estica d'acord i d'acorda

  p.s no
 • Aquest missatge ha estat esborrat
 • Gínjol16.180 3👍 6.590
  Pur victimisme.

    Al Racó no hi ha insults a cap dona "per ser dona".
    I si mai hi ha alguna escadussera intervenció que podria ser misògina, també n'hi han de misàndriques, però sense major transcendència.
    Hi han hagut insults misògins? Dictament no.
    Amenaces a dones? Ni una ni mitja ni cap.
    Per tant, tot és l'enèsima escenificació típica del fantasiós victimisme neofeminista.

    Insults per ser de tal partit n'hi ha molts més, i també per ser cristià, i ningú no s'esqueixa la toga.
    Es veu que això té menys status oficial que el de neofeminista.
    I ja no parlem per ser d'ideologies més contràries a la massa social raconaire.

    Les feministes igualitàries fa molts anys que van desenmascarar les supremacistes
  https://bracosoberts.wordpress.com/category/feminisme-i-igualtat/autores-feministes/
  https://bracosoberts.wordpress.com/2015/06/21/erin-pizzey/
  https://bracosoberts.wordpress.com/2015/06/09/daphne-patai/

    Qualsevol ideología és criticable, i només les ideologies totalitàries pretenen no ser criticables.
    El neofeminisme pot i deu ser criticat, i més encara per ser una ideología supremacista i biologista (com el racisme) https://bracosoberts.wordpress.com/2016/04/12/feminazisme-una-ideologia-biologista-com-la-raca/
    El supremacisme neofeminista és l'equivalent al racisme però "en gènere".

   Conclusió: els qui doneu suport a aquest atac a la llibertat d'expressió sou lliberticides.

    Deixeu-vos de victimisme i accepteu la llibertat d'expressió.
    Si no sabeu plantar cara amb raonaments a les detalladles evidències de la discriminació que el sexe masculí pateix de manera molt més dramàtica que el femení https://bracosoberts.wordpress.com/2015/11/30/tinglado-de-genere-2-les-fredes-simples-objectives-incontestables-xifres-anuals-de-lestat-espanyol/ , doncs haureu de reconèixer que no teniu raó i fins i tot que esteu mentint.
    Que no voleu baixar del ruc? Doncs ja quedeu ben retretats com a antidemòcrates.

    Qualsevol ideologia totalitària vol fer callar l'oponent quan no li donen la raó: exactament això està fent el supremacisme femellista al Racó, amb els raconaires "aliats" com a còmplices d'aquest atac als drets civils bàsics https://bracosoberts.wordpress.com/2015/11/30/tinglado-de-genere-4-la-ideologia-de-genere-als-jutjats/ 

Publicitat

Fòrums

 • 9.251.962 missatges
 • 219.481 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat