Atenció: Aquest fil té més d'un any d'antiguitat, i els seus continguts podrien haver quedar obsolets.

Fòrum

[Comunicat] Permissivitat misògina al Racó Català

Dona_Rebel·lat22.816 13 58👍 143

Permissivitat misògina al portal Racocatala.cat

Les dones patim atacs de descrèdits constants, menyspreu, mansplaining, cosificació i falta de representació en gran part dels espais socials que ens envolten. Fins i tot en el món virtual, les dones encara ocupem un espai molt petit en els diferents ambients socials d'Internet: com Twitter, diaris, entre d’altres, i, especialment, en fòrums. És en aquest darrer on volem centrar aquest article.

Escoltant Eva Piquer al programa No ho sé de Rac1, el dimecres 31 de gener, parlant del llibre La veu i el poder de les dones de Mary Beard, deia que a les dones, en general, ens costa accedir als espais de debat i opinió. Curiosament, les que hi accedim no acostumem a mantenir-nos-hi durant un període de temps gaire llarg, o fins i tot l'acabem abandonant. L'assetjament, les mentides, els insults, les faltes de respecte, el to vexatori i faltat amb què ens solen tractar està a l'ordre del dia. Malgrat tot, ens entestem a defensar la nostra dignitat i la nostra lluita feminista. Tot i que, sovint, aquest (mal)tractament es dirigeix, també, a altres col·lectiu socials. Però com tot té un límit ens hem trobat en una situació en què una pàgina web, en concret, http://www.racocatala.cat, no només permet i consent aquest tipus de conducta, sinó que promou l’enfrontament i l’agreujament del to de les agressions.

Tot va començar amb petits comentaris, a primera vista, sense gaire importància (qualsevol comentari n’hauria de tenir, però podíem deixar-los passar), i sense comptar amb la penalització de la moderació perquè no era una falta de respecte directa i podria semblar simplement una opinió i/o crispació entre una usuària i un usuari (masclista) en un fòrum. Un dels problemes és que ser masclista encara és legal, per tant, és aquí on trobem el primer desavantatge. Com que aquest usuari no s'ha trobat amb cap càstig ni penalització, el seu to en les següents converses puja fins a arribar al menyspreu personal i col·lectiu. Això fa que simplement s’elimini el comentari per part de l’administració. Si el comentari és greu en extrem i reiteradament semblant a «Tu el que necessites es una bona p****» o «Estàs amb la regla i per això et poses histèrica» o «Ets una malfollada, necessites un polvo» o «T'aniria bé saber què és una violació per poder opinar», llavors els bandegen l'usuari durant un petit període de temps. Al cap de poc, però, tornen a insultar i a faltar. Fins i tot s’obren fils per crear crispació i per generar aquestes situacions que deixen la dona en un nivell de menyspreu que no ens trobàvem ni fa 30 anys.

Podríeu dir, «Si no t'agrada doncs marxa» però tornant al que deia Eva Piquer al programa: silenciar-nos, callar, retirar-nos de l'esfera pública no hauria de ser una opció, i si abandonem serem vençudes i hauríem perdut una altra batalla i serà un espai on ser dona, tenir opinió i ser feminista serà pràcticament impossible de coexistir. Titllades de feminazis i femellistes és el més suau que es pot llegir, ja que aquest és en realitat el nostre malnom encara que estiguis parlant en un fil que no té res a veure amb el moviment feminista ni s'estigui parlant del tema. El seu coneixement del feminisme és NUL i no volen entendre el que realment és i de què es tracta per més que hem insistit a explicar-ho amb respecte i tolerància. Ells no en tenen gens cap a nosaltres. Es veuen constantment atacats pel «fenomen» feminista sense adonar-se que ells sempre han tingut avantatge, i és per aquest motiu que no volen perdre el seu privilegi.

El súmmum de la hipocresia d'aquest espai d'Internet és que sovint apareixen en portades articles de caràcter feminista per mantenir una façana de progrés, però després permeten el show misogin que deriva l'apartat del fòrum. Un altre exemple és una entrevista que van fer a una activista molt interessant i on s'hi adjuntava una fotografia seva, que va rebre un allau de comentaris que ocupaven pàgines i pàgines que majoritàriament deien «melafo», sense ressaltar pràcticament res del contingut de l'entrevista. Cal afegir que les notícies de portada no acostumen a tenir més de deu comentaris.

El que al cap i a la fi els dona aquest estatus és la permissivitat dels moderadors i administradors, i l'anonimat, perquè segurament aquests personatges no mantenen aquesta actitud davant del seu entorn social, ja que és una actitud tant de rebuig que ningú amb dos dits de front hi podria conviure.

Les dones no som l'únic objectiu, coincidim en el pòdium amb el racisme arcaic que desprenen alguns usuaris. Insulten els immigrants i els refugiats pràcticament cada dia i si hi ha hagut algun cas d'assassinat a les notícies que encara no s'ha resolt sempre n’acusen els immigrants. El seu país ideal seria un país tancat on només hi hauria catalans, també n’expulsarien la gent vinguda d'altres parts del territori espanyol, només farien cribratge als que pensessin com ells. La seva intolerància ha arribat a extrems en què en qualsevol notícia de violació el que es posa en dubte és la declaració de la víctima.

Per desgràcia, en el món virtual (i sovint no tan virtual, cada cop hi ha més gent que dona la cara) és una opinió també certament generalitzada. Però Twitter, Facebook, Antena 3, Tele5, Forocoches, etc., no estan subvencionats tant per la Generalitat de Catalunya com per la Generalitat Valenciana. Un portal que rep subvencions públiques no pot permetre aquest tipus de comportaments. Amb els nostres diners estan generant en aquesta web un tipus d'home intolerant, misogin i racista, ja que es retroalimenten. Hem pogut observar com usuaris d'esquerres i feministes han canviat radicalment el seu discurs feminista i han arribat a dir coses com: «Jo estic d'acord amb el feminisme d'abans, no el d'ara, que està ple d'histèriques». Sí, aquest és el nivell.

No voleu saber la seva opinió sobre la prostitució i les dones que venen (o els van vendre) el seu cos, perquè ja hi ha alguns fils oberts per saber qui ha estat amb més dones de companyia.

Hi ha usuàries que van entrar fent-se passar per noi perquè la seva opinió no fos infravalorada i menyspreada per la resta d'usuaris. Fins aquest nivell hem hagut d'arribar en un portal subvencionat amb diners públics.

En la darrera setmana les noies d'aquest portal ens hem organitzat per donar a conèixer la situació d'aquest fòrum d'Internet que acostumem a designar el nom de «Forocotxes», a la catalana. Podríem dir que de vegades superen el nivell d'aquest altre fòrum.
Com que no és bo generalitzar volem agrair la solidaritat de força usuaris que ens han donat suport i/o han entès la nostra situació, moltes vegades també batallant contra l’opinió feixista més que general en el Racó Català.

Les dones sempre hem estat foragitades de l'esfera pública i això no és pot consentir més. Volem donar a conèixer aquesta situació més enllà de les parets virtuals del Racó Català, ja que allà els moderadors i administradors pràcticament no ens han contestat. Hem demanat que hi hagués una moderadora dona i un espai on puguem parlar les dones lliurement, i en cap moment hem estat escoltades.Comunicat escrit per dones raconaires i exraconaires: Anankè, Arecnis, Dona_Rebel·la't, Jenny, Magalí72, Neith, Scarlett, Scarly, Tradu, entre d'altres.

Amb el suport de:
albert23, Anakin Skywalker, AviMarcelinero, bikerbaixcamp, botifarradepagès, catalàamallorca, Carosurel, convidada, Daixonses, Dixie, dumis, EmulatorQ, entreribes exili2017, Foguera Catalana, FreeCATll·ll, Gattara, HomenatgeABabel, Indiclm, Indignat_Indepe, JoanVecord, Jotun, Makhnovtchina, MLC, NaskoV, Nou Barris, pensa_i_actua!, Prow, RESILIENT, RMCF 1902, Ruol, Saimdusan, Sònia91, the_west_rulez, Toni Montagutí, Tracalet, Turanga Leela, Ulrike Meinhof, Xicoira, xicotiu, Xulomander, zikort, 

 *si vols afegir-te com a signant a aquest comunicat, en suport a la denúncia en contra del masclisme i la seva permissivitat en aquest fòrum, digues-ho i t'hi afegim.*

Respostes

Configuració
 • __28550__2.026 4👍 1.209
  No comparteixo del tot el llenguatge del comunicat, ni alguna part del redactat, però en termes generals hi estic molt d'acord  M'hi podeu afegir.

  PS: Se't troba a faltar 
 • NaskoVUsuari sumador20.499 14 74👍 2.536
  Tot i que el visito sovint per copsar opinions de certs temes, he deixat d'escriure regularment al Racó per coses d'aquestes. Afegiu-me a la llista si us plau. I ànims!
  • Toni Montagutí37.708 8 18👍 24.750
   No sóc qui per a retreure res a ningú, però si les veus discordants de segons quins discursos queden minvades, els que seguim ens trobem fotuts en uns merders que déu n'hi do. Hi ha fils on ens ho hem de pensar dos cops, abans de submergir-nos al llot. Quan t'insulten sense solta ni volta, s'agraeix l'escalf.
   • NaskoVUsuari sumador20.499 14 74👍 2.536
    Entenc el teu raonament però si un lloc on entro a "passar-m'ho bé" m'acaba crispant cada cop que hi entro no em surt a compte. La deriva del racó no és nova, fa anys que això va a pitjor, i si veus que durant anys no s'adopten mesures, senyal que als administradors ja els hi va bé. I si ja els hi va bé, doncs la meva estima pel lloc baixa i no sento cap necessitat de defensar-lo.

    No és l'única raó per la qual m'he pres vacances, però sí que és la raó per la qual la resta de raons (pèrdua de temps, certa "addicció", etc) agafen pes. 

    Lo bo que tenen xarxes socials com Twitter en aquest sentit, és que et rodeges d'opinions que tu tries i si vols brega l'has d'anar a buscar. Aquí la brega te la trobes i no la pots obviar. Així que prefereixo perdre el temps bevent de fonts que m'interessen i no menjant-me discurs de l'odi en la majoria de posts que llegeixo i que preferiria no haver llegit.    • Toni Montagutí37.708 8 18👍 24.750
     Jo també entenc el teu, de raonament, i agraeixo la resposta. Com ja t'he dit, no sóc ningú per a retreure res. 
     Tot i que participo bastant al Racó, hi ha molts fils on només llegeixo, esgarrifat, sense gaire esma per a dir-hi la meva, que tot i que em prenc les coses amb molta calma (l'edat ja ho té, això, o hauria de tenir-ho) m'adono de seguida quan un fil esdevé un camp de mines. I sovint m'exploten.

    • Tracalet18.977 13 83👍 62
     Estem convertint aquest fil en una retrobada de vells elefants

     Estic molt d'acord amb el que dius i comparteixo plenament les teves raons per no entrar aquí.

     Molts records, company.
   • alexpv2.605 3 706👍 1.579
    Home, és que si vas en contra de les majories, de normal, reps per tots els costats. 
    A mi m’ha passat a un post de’n gatnegre. 
    En el cas de les dones, el que no és admissible i banejable per consens és l’acaçament que diuen que patiren per privat. 
  • Dona_Rebel·lat22.816 13 58👍 143
    Doncs no te'n vagis i a fotre canya!
  • __28550__2.026 4👍 1.209

   Sargantanna escrigué:

   Feia una pila d'anys que no hi entrava i em trobo amb això....

   Sense saber massa de què va exactament tot això (fa molt que no hi entro i no sé quina mena de comentaris s'han fet o deixat de fer), hi ha certes coses que em neguitegen.

   Per una banda el parlar de feminisme i igualtat en termes de vencedors, vençuts i batalles. Òstres, ja de primeres ens fiquem en una gran guerra de sexes. I sé que hi ha molts homes que son feministes i que cal batallar contra les injusticies, etc. Però donem per fet que certs comportaments o pensaments són conscients i no sempre és així. 

   Cert, vivim en una societat masclista, encara molt masclista. Però això no converteix a l'home en un esser vil i malvat. Ni tan sols a l'home que no és capaç de veure aquest masclisme. Doncs no sempre és fàcil de veure, no ho és per mi, imagino que menys per a ells. 


   Bé això estaria bé, si en el moment que se'ls planteja alguna cosa d'aquestes que sempre hem acceptades sense qüestionar i acceptessin reflexionar-hi seriosament i amb respecte.
   Però això molts no ho volen fer per por que els exploti el cap / els esquemes. I això també passa amb alguna dona. 
   Després dius que els homes també pateixen pels models de rol al patriarcat: òbviament! I és que el feminisme no és una guerra de sexes com en algun moment planteges, sinó una aposta per sortir-ne. Els homes que se senten atacats pel feminisme, no saben de que va (o no volen que triomfi).

   • Sargantanna3.152 9 634👍 17

    La guerra de sexes no la plantejo jo, és al comunicat que es parla de batalles, de vencedors i vençuts. I és que plantejar la igualtat així em smebla un error de base. És que tots serem vencedors amb la igualtat. 

    Dones per suposat que tothom ha de tenir una voluntat d'implicació o interès per el feminisme, però no tothom té aquest interès "per se". Potser si plantegem tot plegat com una lluita de tots i per el bé de tots ( que és el que al final seria) no es sentin atacats. 

    Però si el discurs és home dolent que no permets que les dones prosperin, que les dones triomfin, que les dones avancin, s'empoderin,... t'aprofites dels avantatges que el sistema fet a la teva mida t'ha donat, no per mèrits propis, sino pel que tens entre les cames, doncs... jo entenc que es sentin atacats. 

    Alguns homes també tenen la pell fina, com moltes dones. 

    • __28550__2.026 4👍 1.209
     En cap moment he fet un "discurs d'home dolent", ni de vèncer "els homes", i  alguns es plantegi com es plantegi se sentiran atacats. Perquè aquí moltes hem parlat des del respecte, i tot i així hem rebut mocs.
     Si no t'interessa un tema, simplement calles, no emmerdes. De totes maneres, em sembla trist si algú davant d'injustícies no prengui interès ni es pronunciï, encara que a primera vista no l'afecten directament (havíem quedat que els homes sí que pateixen per l'estructura de la societat patriarcal).
     • Sargantanna3.152 9 634👍 17

      Si, pateixen, però igual que moltes dones, potser no en son conscients. 

      No deia que tu haguessis fet el discurs "d'home dolent", sino que és un discurs hi és , que s'escolta i que desde el meu punt de vista entenc que amb discursos d'aquest estil els homes se sentin atacats. 

      Òbviament, que sempre hi haurà que se senti atacat, hi ha pells molt fines, però cal intentar que el discurs, la lluita per la igualtta i el canvi no siguin en forma de confrontació, perquè sino no ho aconseguirem. 

      Com deia al primer missatge, no parlo del cas del racó, que no el conec, que fa molts anys que no hi entrava. Sino que parlo dels missatges que s'entreveuen del comunicat i dels punts que no em semblen del tot correctes. 


  • FuRTiUsuari sumador20.347 12 76👍 8.295
   Punt per punt 
  • titafred4689 3👍 478
   Subscric fil per randa el teu comentari
 • Baluard de Sant Clara1.316 3👍 1.954
  Teniu molt poca feina muntant comunicats virtuals sobre fils i usuaris d'una pàgina com el Racó, que sempre s'ha caracteritzat pel seu grau de frikisme i el seu grau d'incidència social és mínim. En tot cas, si us fa sentir que feu alguna cosa envers la igualtat de gènere endavant, però vaja crec que està al mateix nivell d'efectivitat de canviar res, que fer piulades a Twitter per aconseguir algun objectiu tangible.
 • Puigdomènech10.058 13 213👍 3.097


  Jo en aquest tema crec que es tracta de convèncer i no de vèncer.
  Els comportaments exagerats o directament estúpids crec que afecten tant a homes com a dones.
 • RESILIENT2.677 2 697👍 2.340
  Tot el meu suport.
 • Juan Lloris6.317 7 340👍 4.066
  Hi ha gent molt maleducada, a la qual no se li pot dir que haja perdut les formes perquè mai les ha tingut. Estos usuaris tots sabem qui són, no entren al debat sinó a l'insult directe i provocador, a sovint alguns dels seus comentaris provoquen oix directament. Com bé apunteu a més tenen molts altres defectes, el racisme descarat n'és un d'ells.

  Però d'ací a generalitzar que el Racó permet la misogínia, doncs no és del tot correcte. Especialment perquè l'administració del Racó ho permet tot, des dels trolls, racistes, masclistes, maleducats i maleducades, espanyolistes, o directament ja que s'utilitze els ordinadors dels visitants per a minar criptomonedes.

  En prou punts del comunicat estic d'acord o puc estar-ho, però altres són una pixada fora de test considerable:

  Hi ha usuàries que van entrar fent-se passar per noi perquè la seva opinió no fos infravalorada i menyspreada per la resta d'usuaris. 

  Açò perdoneu però és de traca i mocador. Qui és la resta? Tots? Ho som tots? Què vol dir realment la paraula resta?

  resta [résta]
  1.
  f. Part que queda d'un tot.Només han aprovat sis alumnes, la resta ha suspés.
  2.
  f. Totes les altres coses.Conservaré tot el que puga aprofitar, però no sé què faré amb la resta.

  Sigueu acurades amb les paraules, la intenció és lloable i té sentit, no cal exagerar-la per a aconseguir l'aprovació.
 • Khanate953 5👍 1.898

  Mansplaining? Comencem malament. Concepte sexista inventat per desacreditar qualsevol cosa que surti de la boca d'un home. No t'agrada el que diu? Ho titllem de mansplaining i llestos, au, argument invàlid, matxirulo. També podria inventar-me un nou terme: feministplaining, que es referiria a qualsevol persona que vol legitimar la seva agenda basada en exageracions i en dobles estàndards a través d'ad hominems i posant-se perpètuament com a víctima.

  Les dones patim atacs de descrèdits constants, menyspreu, mansplaining, cosificació i falta de representació en gran part dels espais socials que ens envolten. Fins i tot en el món virtual, les dones encara ocupem un espai molt petit en els diferents ambients socials d'Internet: com Twitter, diaris, entre d'altres, i, especialment, en fòrums. És en aquest darrer on volem centrar aquest article.

  Ningú impedeix a les dones registrar-se a fòrums d'internet, ni a youtube ni enlloc.


  Escoltant Eva Piquer al programa No ho sé de Rac1, el dimecres 31 de gener, parlant del llibre La veu i el poder de les dones de Mary Beard, deia que a les dones, en general, ens costa accedir als espais de debat i opinió. Curiosament, les que hi accedim no acostumem a mantenir-nos-hi durant un període de temps gaire llarg, o fins i tot l'acabem abandonant. L'assetjament, les mentides, els insults, les faltes de respecte, el to vexatori i faltat amb què ens solen tractar està a l'ordre del dia.

  Els fòrums estan per debatre, no per tirar-se floretes. Els homes també s'insulten i es fan faltes de respecte entre ells, ho creguis o no. A viquipèdia la gent és molt més educada i també hi ha molts més homes que dones, i a qualsevol fòrum passa el mateix. Caram amb les pellfinamistes!

  Malgrat tot, ens entestem a defensar la nostra dignitat i la nostra lluita feminista. Tot i que, sovint, aquest (mal)tractament es dirigeix, també, a altres col·lectiu socials. Però com tot té un límit ens hem trobat en una situació en què una pàgina web, en concret, http://www.racocatala.cat, no només permet i consent aquest tipus de conducta, sinó que promou l'enfrontament i l'agreujament del to de les agressions.

  Victimisme al 20000%. Posa exemples d'aquestes quantioses"""""agressions""""", que duen ser missatges d'usuaris discrepant amb el teu discurset feminista. Si algú t'assetja, t'envia missatges privats i t'insulta repetidament, el reportes i et queixes al moderador.

  Tot va començar amb petits comentaris, a primera vista, sense gaire importància (qualsevol comentari n'hauria de tenir, però podíem deixar-los passar), i sense comptar amb la penalització de la moderació perquè no era una falta de respecte directa i podria semblar simplement una opinió i/o crispació entre una usuària i un usuari (masclista) en un fòrum. Un dels problemes és que ser masclista encara és legal, per tant, és aquí on trobem el primer desavantatge. Com que aquest usuari no s'ha trobat amb cap càstig ni penalització, el seu to en les següents converses puja fins a arribar al menyspreu personal i col·lectiu. Això fa que simplement s'elimini el comentari per part de l'administració. Si el comentari és greu en extrem i reiteradament semblant a «Tu el que necessites es una bona p****» o «Estàs amb la regla i per això et poses histèrica» o «Ets una malfollada, necessites un polvo» o «T'aniria bé saber què és una violació per poder opinar», llavors els bandegen l'usuari durant un petit període de temps. Al cap de poc, però, tornen a insultar i a faltar. Fins i tot s'obren fils per crear crispació i per generar aquestes situacions que deixen la dona en un nivell de menyspreu que no ens trobàvem ni fa 30 anys.

  "El masclisme encara és legal" lel amb dos collons, amb el vostre concepte de masclisme, fotríeu multes a tothom que no opinés com vosaltres.

  I qui és/són aquests usuaris? Si de debò ha dit tot això, dubto que l'hagin desbaneigat. I parles com si ningú insultés els que no opinen com vosaltres, que de primeres hi ha gent que comença a dedicar-te la seva col·lecció d'ad hominems com cunyat, cavernícola, masclista o fins i tot nazi.

  Podríeu dir, «Si no t'agrada doncs marxa» però tornant al que deia Eva Piquer al programa: silenciar-nos, callar, retirar-nos de l'esfera pública no hauria de ser una opció, i si abandonem serem vençudes i hauríem perdut una altra batalla i serà un espai on ser dona, tenir opinió i ser feminista serà pràcticament impossible de coexistir.

  Aquí els únics que volen silenciar els altres, repetint constantment que volen baneigar i esborrar els que no pensen com ells, són els que es fan dir feministes. Les que marxen ho fan perquè volen, ningú els hi impedeix seguir defensant la seva posició. Però clar, si veure com la gent no et dóna la raó i no et compra el teu discurset és taaan horrorós, potser els fòrums no són per a tu. Sempre pots anar a r/feminism, on baneigen i eliminen els qui no pensen com tú; és l'epítom de la tolerància.

  Titllades de feminazis i femellistes és el més suau que es pot llegir, ja que aquest és en realitat el nostre malnom encara que estiguis parlant en un fil que no té res a veure amb el moviment feminista ni s'estigui parlant del tema. El seu coneixement del feminisme és NUL i no volen entendre el que realment és i de què es tracta per més que hem insistit a explicar-ho amb respecte i tolerància. Ells no en tenen gens cap a nosaltres. Es veuen constantment atacats pel «fenomen» feminista sense adonar-se que ells sempre han tingut avantatge, i és per aquest motiu que no volen perdre el seu privilegi.

  Flipo amb la manipulació i la nul·la capacitat per acceptar altres punts de vista; és impressionant. Els equilibris mentals per arribar a justificar els dobles estàndards són de medalla olímpica. Sembla que per vosaltres, tot el que es faci en nom del feminisme és acceptable, perquè clar, com que el feminisme és igualtat, qualsevol cosa que se li posa l'etiqueta de "feminisme" passa a ser automàticament justificada. És igual, mentre beneficiï a la dona i la posi com a víctima de les agressions i el "privilegi" de l'home, és feminisme. I si hi estàs en contra i t'atreveixes a dir que potser cal una mica d'autocrítica, estàs fent un mansplaining i resulta que vols protegir els teus privilegis, of course.


  El súmmum de la hipocresia d'aquest espai d'Internet és que sovint apareixen en portades articles de caràcter feminista per mantenir una façana de progrés, però després permeten el show misogin que deriva l'apartat del fòrum. Un altre exemple és una entrevista que van fer a una activista molt interessant i on s'hi adjuntava una fotografia seva, que va rebre un allau de comentaris que ocupaven pàgines i pàgines que majoritàriament deien «melafo», sense ressaltar pràcticament res del contingut de l'entrevista. Cal afegir que les notícies de portada no acostumen a tenir més de deu comentaris.

  Racocatalà: LLEGEIXPENSAOPINA... el que a mi m'agrada, oi? Repeteixo, els fòrums estan per debatre, no per tirar-se floretes. La hipocresia seria trair aquest lema i silenciar els que no opinen com tu, perquè llavors això no seria un fòrum, seria un circlejerk. Sempre et pots crear el teu propi""fòrum"" on puguis baneigar i silenciar a gust els que no pensen com tu.


  El que al cap i a la fi els dona aquest estatus és la permissivitat dels moderadors i administradors, i l'anonimat, perquè segurament aquests personatges no mantenen aquesta actitud davant del seu entorn social, ja que és una actitud tant de rebuig que ningú amb dos dits de front hi podria conviure.

  Les dones no som l'únic objectiu, coincidim en el pòdium amb el racisme arcaic que desprenen alguns usuaris. Insulten els immigrants i els refugiats pràcticament cada dia i si hi ha hagut algun cas d'assassinat a les notícies que encara no s'ha resolt sempre n'acusen els immigrants. El seu país ideal seria un país tancat on només hi hauria catalans, també n'expulsarien la gent vinguda d'altres parts del territori espanyol, només farien cribratge als que pensessin com ells. La seva intolerància ha arribat a extrems en què en qualsevol notícia de violació el que es posa en dubte és la declaració de la víctima.

  OH, sí, és cert, els dobles estàndards i les ànsies de silenciar també les teniu amb altres temes, gràcies per parlar-ne. Qualsevol cosa que no sigui no estar d'acord amb l'actual política migratòria és titllada de racista i és rebuda per la llisteta d'ad homines de sempre. Que si nazi, feixista, reaccionari...

  Per desgràcia, en el món virtual (i sovint no tan virtual, cada cop hi ha més gent que dona la cara) és una opinió també certament generalitzada. Però Twitter, Facebook, Antena 3, Tele5, Forocoches, etc., no estan subvencionats tant per la Generalitat de Catalunya com per la Generalitat Valenciana. Un portal que rep subvencions públiques no pot permetre aquest tipus de comportaments. Amb els nostres diners estan generant en aquesta web un tipus d'home intolerant, misogin i racista, ja que es retroalimenten. Hem pogut observar com usuaris d'esquerres i feministes han canviat radicalment el seu discurs feminista i han arribat a dir coses com: «Jo estic d'acord amb el feminisme d'abans, no el d'ara, que està ple d'histèriques». Sí, aquest és el nivell.

  OH MAI GOT. Han canviat d'opinió, ja no estan 100% d'acord amb el que diem, mare de déu, si us plau baneigeu-los, generalitat fes alguna cosa!! Sí, aquest és el nivell.

  No voleu saber la seva opinió sobre la prostitució i les dones que venen (o els van vendre) el seu cos, perquè ja hi ha alguns fils oberts per saber qui ha estat amb més dones de companyia.


  Hi ha usuàries que van entrar fent-se passar per noi perquè la seva opinió no fos infravalorada i menyspreada per la resta d'usuaris. Fins aquest nivell hem hagut d'arribar en un portal subvencionat amb diners públics.

  Jo potser m'hauria de fer passar per dona immigrant transsexual per no haver de suportar la llisteta d'insults de sempre.

  En la darrera setmana les noies d'aquest portal ens hem organitzat per donar a conèixer la situació d'aquest fòrum d'Internet que acostumem a designar el nom de «Forocotxes», a la catalana. Podríem dir que de vegades superen el nivell d'aquest altre fòrum.
  Com que no és bo generalitzar volem agrair la solidaritat de força usuaris que ens han donat suport i/o han entès la nostra situació, moltes vegades també batallant contra l'opinió feixista més que general en el Racó Català.

  Completament igual a forocoches, sí. Sembla que no t'hagis passat mai per aquell fòrum.

  >es que diuen melafo!!
  OH, com s'atreveix! crideu a la inquisició feminista! Pellfinisme en tota la seva esplendor.


  Les dones sempre hem estat foragitades de l'esfera pública i això no és pot consentir més. Volem donar a conèixer aquesta situació més enllà de les parets virtuals del Racó Català, ja que allà els moderadors i administradors pràcticament no ens han contestat. Hem demanat que hi hagués una moderadora dona i un espai on puguem parlar les dones lliurement, i en cap moment hem estat escoltades.

  Ja has acabat? Per fi. Per fer el discurset victimista, manipulador i pler de dobles estàndards no et calia escriure aquest totxo, amb un comentari tipus "mods banegeu-los que són uns matxirulos feixistes, i sinó marxem" ja estava bé. Una moderadora dona? Pel sol fet de ser dona vols una moderadora? es que un home no pot fer el mateix paper? I com saps que no hi ha cap moderadora...?

  Un espai on puguem parlar les dones lliurement? Jo vull un espai on tots puguem parlar lliurement. Prou de tenir la pell tan fina, prou d'intentar baneigar als qui no s'adhereixen incondicionalment als teus dogmes: prou d'intentar censurar opinions que difereixen de les teves. Això és un fòrum, on es troben diferents opinions i es fan debats acalorats. Sembla que els moderadors ho saben, i per això -almenys de moment- no volen silenciar a la meitat dels usuaris per convertir el fòrum en el teu safe-space personal. Segurament, ideològicament ells/elles s'acosten molt més a la teva banda que a la meva, però saben respectar les opinions dels altres.
 • Claws2.217 3 793👍 3.842
  Tot i que puc estar d'acord amb bona part del fons del comunicat, no me n'han agradat gens les formes. Dit això i vista l'evolució del fòrum en els darrers dies, ara sí, definitivament:

 • Biel Torrens6.712 12 318👍 1.565
  Una pregunta a les autores del manifest. La reivindicació de "un espai on les dones pugin parlar lliurement" fa esment a algun tipus de subfòrum no mixte o és alguna altra proposta?
  • Juan Lloris6.317 7 340👍 4.066
   Els espais mixtes formen part dels avanços socials més importants que hi ha hagut recentment.

   La segregació per sexes (o en la seua terminologia moderna "espais no-mixtes") és, per dir-ho de forma suau, un fracàs social.
   • Hades28.154 9 36👍 20.500
    Un fracàs de la nostra comunitat doncs, que no sap comportar-se amb respecte. I hem refereixo tant als uns com a les altres.
    • Juan Lloris6.317 7 340👍 4.066
     De la nostra societat occidental, sí.

     Sovint se'ns oblida que no som el melic del món. 
    • Aldalar15.427 14 123👍 2.908
     Els mitjans de comunicació occidentals, però especialment els nord-americans, porten aproximadament 10 anys exagerant aquesta suposada manca de respecte sexista (i racista, també) fins a fer creure que realment la situació és intolerable i celebrant com un triomf qualsevol ximpleria que fa 20 o 25 anys es considerava normal.

     Només cal veure com el món de la crítica cinematogràfica occidental babeja amb les pel·lícules-deixalla que produeix Hollywood quan aquestes les protagonitza una dona, un negre o, encara millor, una dona negra (i actualment col·locats allí per pur càlcul de màrqueting). Inunden tots els espais mediàtics amb lloes a la diversitat i a la "valentia de posar algú d'una minoria al capdavant", com si fóssim als anys 60. Els 80 i 90 van anar plens de pel·lícules de tot tipus protagonitzades per dones i per negres i per qui fos i no hi havia aquest corrent subnormaloide extasiant quan s'estrenaven. Aquesta actitud, que per altra banda és aliena a la nostra cultura i producte d'un fenòmen molt concret i localitzat als EUA i el món anglosaxó, s'ha acabat escampant per occident.

     Volen fer-nos creure que ara estem pitjor que 20 o 30 anys enrere?

     No deixa de ser una estratègia per fer oblidar a la gent qui els està explotant i centrar-se en odiar a qui tenen al costat.
  • HomenatgeABabel2.383 3 756👍 2.669
   En català mixt - mixtos/mixts i no mixte - mixtes.
  • llevantdemallorca18.792 13 84👍 4.392
   Un espai ple de peluixos, blandiblub i bolles on les de sempre aniran a plorar quan algú els destrossi algun argument. 
 • FollUsuari sumador77.703 12 3👍 40.700
  És una manera de deformar la realitat i presentar-la com el que no és.

  Més aviat és el contrari, si es fa un comentari masclista en qualsevol programa tothom salta, però dir o insinuar que els homes són pervertits, que no saben fer dues coses alhora, que sempre pensen en el mateix, fer paròdies de com de rudes o simples són, és ben acceptat.

  Provem-ho si no, anem a un programa de ràdio qualsevol i fem una mica de conyeta sobre el que he dit a dalt, cap problema. Llavors que algú insinui o faci una broma sobre que les dones no saben conduir o qualsevol altra cosa. Mentre la primera part passarà desapercebuda la segona serà tillat de masclista per amunt.

  Ja n'hi ha prou d'aquest victimisme. Les dones a la nostra societat foten el que els hi surt de la xona i tenen exactament els mateixos drets civils, fins i tot tenen sobreprotecció i avantatges en alguns àmbits. Mentrestant tots els suposats privilegis que tenen els homes són subjectius, no pots apuntar a una llei que afavoreixi als homes, tots aquests privilegis són el que les feministes diguin que són sense cap fonament.

  Aneu a protestar contra països musulmans que les dones sí que estan realment oprimides i no tenen els mateixos drets civils i deixeu-nos en pau perquè una persona anònima ha fet un comentari a Internet que us ha ofès.
  • Anònim1017.104 6 100👍 16.589
   Bé, però això que dius al principi també ocorre perquè hi ha el pes d'una memòria i en menor mesura d'un present, que ve d'un seguit de greuges. De la mateixa manera ocorrerà amb comentaris sobre blancs o negres, ofendrà més el que es faci sobre els negres, perquè hi ha una tradició racista i per tant certa vulnerabilitat sobre el col·lectiu, tot i així no nego que això en un determinat moment en què algú faci broma sense males intencions pugui induir a una doble vara de mesurar. Però també cal analitzar-ho amb perspectiva.
  • Prow21.180 9 69👍 6.563
   Foll, a la darrera frase perfectament algú podria dir:

   Aneu a protestar contra Turquia que els kurds autòctons sí que estan realment oprimits i no tenen els mateixos drets civils i deixeu-nos en pau perquè una persona anònima ha fet un comentari a Internet contra el català que us ha ofès.

   O el mateix respecte la llengua occitana a l'estat francès i tants altres exemples. Que a un lloc estiguin pitjor que a casa nostra no invalida cap lluita penso jo.
 • Indiclm1.500 2 990👍 452
  Realment em sap greu que hi hagi masclisme i racisme al racó (curiosament homofòbia no n'hi ha), de manera que teniu tot el meu suport (*´▽`*)
 • __32504__254 1👍 417
  480 comentaris després queda més clar que l'agressivitat i les faltes de respecte no anàven només d'un dels costats. Força curiós veure com es denuncia la forocotxització del racó a cop de gifs i de provocacions com a argument.
 • botifarradepagès5.699 3 377👍 5.128
  Tot el meu suport. Ara bé, no crec que bandejar qui opini d'una manera diferent o que no ens agradi sigui una bona opció (sempre que no hi hagi faltes de respecte, és clar), així com no acabo d'entendre això del mansplaining. Si es demana que les dones puguin opinar lliurement per què es vol que els homes no puguin dir-hi la seva? Això sembla més aviat les discriminacions que feia cert usuari en fils de "broscience" quan titllava les dones que hi participaven de celestines i d'ignorants en el tema, cosa que denuncia (amb raó) el feminisme i en general tothom amb dos dits de front.

  Dit això, apunteu-me a la llista. 
 • Esbojarrat3.847 9 542👍 1.159
  Jo personalment no m'he trobat mai amb comentaris com els que cita l'article, pero sí que he llegit determinats usuaris que atacaven altres col*lectius de manera recorrent i que quedaven totalment impunes. Crec que no és una conspiració contra les dones sinó una qüestió de deixadesa de l'administració de la web, que senzillament no té prou personal controlant el que els usuaris diuen al forum, per la qual cosa en general hi ha certa permisivitat amb comentaris pujats de to o insults de tota mena, sempre que no es traspassin certs límits.  En aquests casos cal posar-se en contacte directament amb l'administració i discutir amb ells. Difamar per facebook i inventar-se tota aquesta historia em sembla fora de lloc, tot i que certament al estar subvencionat cal ser exigent amb aquesta mena de coses.

  PD: No tinc accents oberts.
  • Magalí727.827 2 273👍 2.709
   Aquestes queixes es van enviar repetidament als administradors i no hi hagué resposta, per això es va buscar aquesta sol.lució.
   • FuRTiUsuari sumador20.347 12 76👍 8.295
    Si no hi hagué resposta potser va ser perquè no s'incomplien les normes. Conec els propietaris en persona i fot anys ja n'estaven fins a les pilotes de rebre un munt de missatges de gent queixant-se de si "senyo, aquell m'ha dit tontooooo" com si estessin al parvulari... Dit això, és possible que hi hagin hagut comentaris que incompleixin normes, i llavors és evident que s'ha de fotre fora a aquesta gent. Dit això, jo no he llegit res tant gros com per muntar aquest show.
    • Prow21.180 9 69👍 6.563
     Bé, és una possibilitat. Una altra és que els admins passin de tot degut a una barreja de mandra i sobre-feina (puc entendre que no és elmateix haver de respondre a tres peticions per setmana que a trenta-vuit, per dir alguna cosa) Però si agafem les normes del Racó, veiem que hi ha molta gent que hauria d'estar bandejada cada dos per tres, i no ho estan. Si els admins se senten incapaços de fer valer el respecte entre usuaris, jo hi veig dues opcions: o canvien les normes clarament i llavors es permeten a partir d'ara les faltes de respecte, etc o es busca una via més efectiva per fer valer les normes actuals. Però seguir amb aquesta dinàmica de poca intervenció no em sembla bona decisió. 
    • Magalí727.827 2 273👍 2.709
     Si no has llegit res tan gros "com per muntar aquest xou" passeja-t'hi més abans de creure que en fem un gra massa. 
     • FuRTiUsuari sumador20.347 12 76👍 8.295
      Penja'm si-us-plau aquests comentaris que dius que queden.
      • Magalí727.827 2 273👍 2.709
       Mira, jo personalment he tingut converses amb certs raconaires que m'han acabat titllant de feminazi, però bé, em pot relliscar. No fa massa una raconairessa va obrir un fil a Sexe i hi van acabar escrivint comentaris que ella va considerar denigrants. Són alguns exemples.  Tot això si em passa  a mi em podria relliscar, però a ella li va saber tant greu que va tancar el fil. Tu trobes que no hi ha per tant "de muntar aquest xou "? Doncs bé, és la teva respectable opinió, i gràcies per donar-la, però si hi ha persones, en aquest cas dones,  que se senten violentades i poc respectades, doncs jo hi estic d'acord, perquè també m'hi he trobat. Que això t'irrita? No entris en aquest fil i oblida't, ningú t'obliga a entrar -hi ni jo he d'estar aquí penjant enllaços. Com si creus que m'ho invento. Es va enviar tota la informació als administradors.
    • Dona_Rebel·lat22.816 13 58👍 143
     O perquè passen de tot. 
    • EstatpropiUsuari sumador166.773 11 1👍 28.432
     El assetjament i insult per MI és fastigosament covard i inadmissible.
   • Indesquerra20.362 9 75👍 7.127
    Realment no sé quin nivell de reposta volíeu, però tots els comentaris ofensius que estan entrecomillats al comunicat han estat esborrats del Racó perquè en el buscador dels comentaris no apareixen (i no crec que se'ls haveu inventat tot i què jo mai els he vist escrits). Però si voleu un baneig de certs personatges recalcitrants (que a mi també em desagraden), supose que caldrà certa reiteració en eixos comentaris per fer-ho efectiu, com en qualsevol altra falta de respecte.
 • pastor_de_bits10.286 9 210👍 2.174
  Un fòrum amb una administració dura tendeix a foragitar tots els usuaris. Aquest ha de ser obert, altrament només se't permetrà opinar si "estàs dins del guió". I això mata el debat. La crítica ha de ser permesa. Parlo d'opinions, evidentment que els insults, assetjament, etc. no hi entren i han de ser castigats i pel que veig els admins en això hi estan prou.

  Els comentaris exposats («Tu el que necessites es una bona p****» o «Estàs amb la regla i per això et poses histèrica» o «Ets una malfollada, necessites un polvo» o «T'aniria bé saber què és una violació per poder opinar») són deplorables, però no crec que hagi baixat el percentatge de raconaires que els rebutgem.

  Hi ha una realitat que sí que ha canviat i no només al racó, també al carrer. Així com fa pocs anys el feminisme rebia poques crítiques avui dia en rep bastantes. I això passa perquè el feminisme també ha evolucionat, cada dia esgrimeix nous arguments i relats. En temes d'igualtat es poden prendre diversos camins, criticar-ne alguns perquè hom creu que no són correctes o no duen a una igualtat, no fa que no la vulguis. És precisament el que està passant. Hi ha molts arguments signats sota el nom del feminisme que no duen a una igualtat, sinó que són generadors de més desigualtat o directament són arcaics. Per exemple el concepte de discriminació "positiva". És a dir, beneficis legals només per ser dona (com ara quotes per dones, curiosament només on les dones ocupen un mejor percentatge, però no a la inversa). Com a contrapartida es penalitza l'home pel fet de ser-ho. També hi ha accions que tenen el beneplàcit del feminisme, com són busos només per dones, illes només per dones, etc. Alegant en molts casos temes de seguretat o llibertat, i que novament pel camí, situen l'home com un agressor potencial, una etiqueta només merescuda per una petitíssima part de tots els homes i que la immensa majoria no ens mereixem. Encara avui dia hi ha moltes escoles on es poden veure cartells que identifiquen que antigament segregaven els alumnes per sexe. Molt arcaic oi? Per què aquestes iniciatives "només per a dones" no són vistes com igual d'arcaiques? Precisament l'abolició de la segregació avui dia encara es veu com una gran conquesta necessària, ja que ajuda a que homes i dones ens interrelacionem des de ben petits.

  La concepció general del feminisme és que l'home té tots els privilegis i la dona els ha de conquerir. D'aquesta manera invisibilitza el problemes masculins, que també existeixen. Una visió blanca o negra que no es correspon amb una realitat que té moltes més tonalitats. I d'exemples de totes bandes en llegim i n'escrivim a diari al racó.

  Hi ha drets que s'estan intentant limitar anomenant-los privilegi. Per exemple quan es diu que els homes hem de cedir el nostre privilegi de parlar i se'ns demana estar al darrere i calladets. La justificació és que l'home està privilegiat gràcies a una societat masclista, llavors quan un home parla aquest dret es converteix en privilegi gràcies a la posició predominant que li atorga una societat masclista. Senzillament això és un intent d'atropellar el dret a la lliure expressió fent servir un argumentari retorçat i rocambolesc, i hauria de ser una cosa molt clara en una societat de dret. Demanar la limitació del dret hauria de ser inconcebible ja que aquest ha de ser extensible per igual a tothom. No s'hauria de justificar la limitació del dret. Homes i dones per igual hem de poder parlar, conversar, debatre... tots hi hem de tenir espai. Al capdavall la igualtat no s'assoleix amb el 50% parlant i la resta callant. Per tant és una forma de femellisme clara i fàcil d'identificar.

  I cada dia veiem com proliferen més aquesta mena d'argumentaris, que abasten camps tant variats que arriben a dir-te si has de pixar dret o assegut. Cal posar-hi fre. Vivim en una societat que tradicionalment ha sigut masclista i actualment s'està transformant, però pel camí ni hem d'invertir la situació ni hem de fer que els homes heretem la culpa del masclisme dels nostres avantpassats. Evidentment a tots ens agradaria arribar per fi a una situació d'igualtat efectiva l'abans possible, però els canvis socials duen molta feina i molt de temps. Perquè molts canvis necessaris només es poden assolir quan es comença des d'edats molt primerenques (començant per les petites coses, com que els colors no tenen gènere, joguines unisex, etc) i per tant, fins que les noves generacions no succeeixin a les antigues no hi haurà un canvi complet. Sinó pensem amb un exemple més concret, una parella gran però en edat laboral, on l'home treballa i la dona s'ocupa la casa -perquè així els van educar- no aconseguiràs que s'inverteixi la situació, però amb els seus fills o néts potser sí.

  Un altre problema és que des del feminisme es nega l'existència del femellisme. És absurd. Existeix i parla en nom del feminisme sense oposició d'aquest, la qual cosa esdevé grotesca. Certament és més minoritari que el masclisme i per tant no presenta un problema tant greu, però està creixent i també mereix ser identificat, assenyalat i combatut.

  Al racó cada cop som més els que assenyalem situacions com les que he comentat. No signo el comunicat per diversos motius, un d'ells és que va encaminat a vetar debats. També perquè demaneu la segregació d'una part del fòrum i destinar-la només per a dones, i de cap manera no hi estic a favor, com tampoc hi estaria d'acord si paral·lelament també es creés un apartat per homes. I per acabar, perquè no crec que el racó sigui un lloc misògin i amagui masclisme sota les pedres.
  • Magalí727.827 2 273👍 2.709
   No es pretén ni censurar, ni vetar, ni segregar. Demanem respecte. És sorprenent com molts aquí han reaccionat amb una irritació molt gran al llegir aquest comunicat. Algunes de les signants han marxat fartes, a d'altres com a mi em pot relliscar més que em diguin feminazi, per exemple, però estem d'acord que trobem a faltar poder debatre sense tons vexatoris.
   • pastor_de_bits10.286 9 210👍 2.174
    Hem demanat que hi hagués una moderadora dona i un espai on puguem parlar les dones lliurement, i en cap moment hem estat escoltades.

    I a què us referiu sinó amb "un espai on pugueu parlar les dones lliurement"?

    Els usuaris que tenen tons vexatoris els tenen tant amb dones com amb homes, per tant no crec que l'orígen sigui el masclisme, sinó la falta d'educació. I és un plat de mal gust. Això afecta a totes les plataformes socials, i a més anonimat més poca educació. Malhauradament el racó no és cap excepció.
   • EstatpropiUsuari sumador166.773 11 1👍 28.432
    . És sorprenent com molts aquí han reaccionat amb una irritació molt gran al llegir aquest comunicat.

    No ho és pas veient quina mena d'usuaris son. 
  • Sònia91Usuari sumador16.777 11 104👍 2.847
   S'odia més el feminisme perquè està pujant, les dones estem denunciant situacions per primer cop i els homes veuen que se'ls treuen "privilegis" com poder xiular a les dones pel carrer com si fóssim gossos. Ara ho critiquem, els homes segueixen fent-ho igual però se senten atacats. I així amb tot.
   Respecte al de parlar, la realitat és que a les tertúles parlen molt més els homes, per això es diu que si estàs a punt de tallar una dona que està parlant, para, pensa si tallaries a un home o simplement per respecte deixa-la acabar. Que a les dones se'ns trepitja quan parlem és una realitat. Que la denunciem no vol dir que tu hagis de perdre cap dret. Simplement volem parlar igual que els homes, i per començar cal ser conscient del que passa. 
   Si us interessessiu un mínim, sabríeu que dins el feminisme el que es denuncia més són els abusos sexuals i de poder. He llegit artícles i testimonis duríssims de noies que han patit el masclisme, i són moltíssimes. Però segurament mai has entrat a comprovar-ho, mai t'has interessat, i has deixat anar un text enorme hiper cunyat amb tòpics de les webs de memes. Recordo un cop que va sortir una compta fake del twitter feminista d'algú que deia que no sé quina parida era masclista (una butifarra o algo així) i un munt de gent es va ofendre i va citar i va anomenar allò com si fos l'apocalipsi. El mateix dia va sortir una noia explicant que el seu avi l'havia violat, mai ho havia denunciat i la familia ho amagava i la feien avergonyir a ella. No va tenir repercusió més enllà de l'entorn feminista. L'altra cosa era més forta i més denunciable, es veu.
   Ningú anirà per tu, no perdràs cap dret, no pateixis. Potser et trobaràs un comentari en contra del homes per Internet que t'ofendrà molt. Jo potser em trobaré un paio que em segueix quan torni sola i em cridi coses obsenes que no te les cridaria a tu. El món seguirà igual durant molts anys tan per tu com per mi, tranquil.
   • pastor_de_bits10.286 9 210👍 2.174
    No s'odia més perquè està pujant... He posat alguns exemples, però si prefereixes pensar que és així doncs endavant.

    Respecte al de parlar, la realitat és que a les tertúles parlen molt més els homes, per això es diu que si estàs a punt de tallar una dona que està parlant, para, pensa si tallaries a un home o simplement per respecte deixa-la acabar. Que a les dones se'ns trepitja quan parlem és una realitat. Que la denunciem no vol dir que tu hagis de perdre cap dret. Simplement volem parlar igual que els homes, i per començar cal ser conscient del que passa. 

    A les tertúlies que he vist, qui talla converses ho fa amb tothom, homes i dones. I els homes no són els únics que tallen. El problema és l'educació. Diferent seria si em diguéssis que a les tertúlies, quan conviden a dones destacades per exemple per mèrits professionals, i aquesta és maca, enlloc de ressaltar la seva carrera professional ressalten la seva bellesa o vestit que duen, i això no sol passar amb els homes. I és lamentable i comparteixo aquesta crítica.

    Per cert, gràcies per lo del text enorme i hiper cunyat. M'encanta el respecte que desprens.

    I no tens ni idea de sobre el que m'interessa o sobre el que no, així que si pretens jutjar-me per la imatge mental que t'has creat de mi o que t'interessa crear-te de mi per justificar-te, no és problema meu, sinó teu.

    Desconec el cas que dius de la compta de twitter, però comparteixo la crítica que fas on malhauradament molts casos estúpids tenen més repercussió que no pas el cas d'altres realment importants i aberrants com són el de la noia violada pel seu avi i el seu tiet.

    Potser et trobaràs un comentari en contra del homes per Internet que t'ofendrà molt. Jo potser em trobaré un paio que em segueix quan torni sola i em cridi coses obsenes que no te les cridaria a tu. El món seguirà igual durant molts anys tan per tu com per mi, tranquil.

    Doncs de camí a casa m'he trobat amb coses més greus que em cridin coses obscenes o comentaris a internet que m'ofenguin, com ara que em persegueixin amb un ganivet d'un pam, o em persegueixi tot un grup de cromanyons per atonyinar-me per no donar-los una cigarreta, per posar un parell d'exemples. Així que et pots estalviar el tòpic que els homes no patim perills.
   • alexpv2.605 3 706👍 1.579
    Però segurament mai has entrat a comprovar-ho, mai t'has interessat, i has deixat anar un text enorme hiper cunyat amb tòpics de les webs de memes.

    No sé si has fet este comentari perquè estàs cansada del Racó o perquè demanes educació pero no en tenes per a la resta. 
    Abans has dit que heu fet esta solució i no, això que heu fet no és una solució sinó un atac frontal contra el Racó, que no deixa de ser un lloc on s’escriu en català i es suposa que ens respectem. 
   • Sargantanna3.152 9 634👍 17


    "Ningú anirà per tu, no perdràs cap dret, no pateixis. Potser et trobaràs un comentari en contra del homes per Internet que t'ofendrà molt. Jo potser em trobaré un paio que em segueix quan torni sola i em cridi coses obsenes que no te les cridaria a tu. El món seguirà igual durant molts anys tan per tu com per mi, tranquil."

    És veritat que les dones tenim més risc de patir cert tipus d'agressions pel carrer, però això no treu que els homes també pateixin agressions. I simular com que ells poden viure tranquils sense cap perill i que en canvi tot home és un perill per a una dona, doncs, no sé. No entens que això no ajuda a la igualtat? De fet no ajuda tampoc a cap dona, només genera pors i acabes enparanoiada en que t'ha de passar alguna cosa si  vas sola, perquè a les dones els hi passen coses si van soles. 
    De fet , és seguir al joc a aquella part de la societat que encara creu que si anaves sola i t'han violat, és que has de saber que no has d'anar sola, que hi ha aquest risc. I PUM, acabes sent responsable tu, i treiem part de la culpa a l'agressor. 

    I cal no oblidar que els abusos sexuals per part de desconeguts son una minoria. És més probable que abusi de tu un familiar, un amic, un company, un veí, que no pas un home que no coneguis de res un dia que tornes sola a casa de la feina. 

    I aquesta obsessió per alimentar la por de les dones a ser agredides, a ser atacades, a ser violades,... Potser en lloc de "protegir" a les dones dels homes cal educar i empoderar les dones, perdre la por, la por que és l'eina que fan servir els agressors. 

    No soc cap experta, eh! Però també he viscut les meves coses i aquesta obsessió d'una part del moviment feminista per voler posar murs de protecció cap a les dones, se m'indigesta. 
    Òstia, castiguem a l'agressor, tant si és home, dona, o el que sigui i fem forta a la victima perquè deixi de sentir-se victima quan abans millor. 

    No oblidem que hi ha molts homes que han estat abusats de petits i de no tant petits. L'abús sexual (i també el de poder) no és exclusiu de les dones. 

    De veritat es tan complicat deixar de banda el genere de les persones? De fet, per aquí, no saps si qui t'insulta és home o dona. No saps si ho fa per que tu ets dona o perque s'avorreix a casa i es diverteix punxant-te o fent ofensa. 

   • Dona_Rebel·lat22.816 13 58👍 143
    Sònia, t'afegim al manifest? 
 • Prow21.180 9 69👍 6.563
  A mi em sembla que uns quantes persones al Racó (a tuïtar seria una altra història, ok, però aqui no serien precisament les dones feministes qui ho fan, que a més hem passat de tenir-ne poques a quasi no tenir-ne) confonen llibertat d'expressió amb llibertat d'insultar i no assumir les conseqüències del que significa insultar, que és que et facin fora (o com a mínim que et cridin l'atenció). Si estàs en un club de debat, una conferència de científics, o una classe universitària i en el teu torn de paraula comences a dir "feminazi fastigosa la teva hipocresia és absoluta, estàs com una cabra" (o també em serveix qualsevol barbaritat sota una discurs feminista, ecologista o el que sigui, per descomptat) el que passarà la majoria de les vegades és que us cridaran l'atenció i us diran que sisplau no insulteu o en cas contrari us convidaran a marxar d'aquell espai. I és lògic. Si no hi ha respecte no hi pot haver debat (per a un debat enriquidor també calen valors com l'empatia, però bé, això ja ho deixem per una altra ocasió) Les normes del Racó indiquen clarament que no es pot insultar ningú (més abaix les poso perquè les repasem) A algunes persones us molarà l'enfrontament destroyer, molt bé, però si llegim les normes del Racó veurem que aquesta no és la pàgina per a fer-ho. Les normes us poden semblar molt hippies però són les que hi ha des de fa anys, i quan us feu un usuari se suposa que les heu hagut de llegir. Si a algú no li agraden les normes d'un lloc web hi ha dues opcions: o lluita per aconseguir canviar-les o les accepta. Però saltar-se-les i després dir que l'han censurat quan el que ha passat és que l'han fet fora per què no estava respectant un altre usuari doncs és bastant ridícul.


  Normes del Racó https://www.racocatala.cat/textos/normes : 

  • Respecte
   El respecte és fonamental. No es toleraran comportaments sexistes, feixistes, racistes, homòfobs i/o xenòfobs. No s'insulta. A ningú. A cap vessant ideològica. Ni als extremistes. Per favor aquest és un punt clau, o tots o cap.  
  • Pau
   Racó Català no és un lloc per a defensar-hi l'assassinat de ningú. Qualsevol referència a matar, torturar, apallissar i similars també hi estan prohibits, naturalment. Així com les amenaces a altres usuaris. Independentment de la seva ideologia.
  • Tolerància
   Tolereu totes les opinions. A partir d'ara seran exposades sense insults ni exabruptes. Contesteu de la mateixa manera que us agradaria que us contestessin a vosaltres.   
  • Diversitat
   Totes les opinions són benvingudes a Racó Català. Exposades sense insults i sense fer cap tipus d'apologia ni cap insinuació o referència a morts, assassinats, etcètera.
  • Decisions dels Moderadors
   Les decisions dels moderadors s'han de respectar. Es basaran en aquests punts. Si no esteu d'acord en alguna decisió podeu enviar-nos un correu, però no obriu cap altre fil.

  Quins mots són insults i quins no? Admeto que no sempre és fàcil de dir, per què cada persona té les seves fronteres a llocs diferents i li afecten les paraules de forma diferent. A mi feminazi em sembla un insult per exemple (i una banalització del nazisme, com també ho és quan algú de C's acusa un indepe de ser nazi per haver posat un llaç groc a un lloc etc, però segur que al 99% dels usuaris d'aquesta pàgina catalanazi, catalufo etc sí que ens sembla un insult oi?) Però vaja, encara que els mots no afectin a tothom igual, crec que les persones adultes en general sabem diferenciar de quan estan en desacord amb nosaltres de manera raonada i quan ens estan insultant. No? No veieu cap diferència per exemple entre "jo penso que els indepes no haurien de centrar-se en el tema presos polítics sinó en recuperar l'autonomia i protegir la sanitat" vs "els indepes són uns hipòcrites que mereixen anar a la presó per terroristes"? (per dir un exemple ximple) Doncs moltes vegades els comentaris dirigits a les persones feministes d'aquest fòrum tenen el to com de la segona frase, no pas com la primera. 
 • Columbo1.264 2👍 1.759
  No discutiré el que s’hauria de discutir en aquest fil, sinó que parlaré del fil en si.

  En aquests tipus de discusions massa cops, massa gent, acaba perdent les formes fins a rebaixar-se al nivell dels més maleducats que hi participen.

  El racó, com tants altres llocs d’internet i del món real, evoluciona cap a una forma de comunicació ràpida, descarada i impactant. Deixant de banda el raonament civilitzat i les formes. 

  La comunicació s’assembla més a un anunci de 5 segons que busca crear impacte en tothom. O si no directament busca escandalitzar. És una tendència global.

  Però ningú us obliga a caure-hi. Ni tan sols en fils com aquest, on la gent oblida amb massa facilitat el seu millor costat per deixar-se endur pel seu jo més reaccionari.

  Recordeu, quan llenceu fang contra algú, podeu encertar o fallar, però de ben segur us tacareu les mans.
 • Sònia91Usuari sumador16.777 11 104👍 2.847
  Evito entrar al racó ja, però tot el meu suport al comunicat.

Publicitat

Fòrums

 • 9.286.674 missatges
 • 220.704 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat