Fòrum

Artur Mas admet que anaven de farol, però no ho va dir per no ser titlat de traïdor

ansar17.929 12 89👍 6.722
Artur Mas admet que anaven de farol, però no ho va dir per no ser titlat de traïdor

http://www.eltriangle.eu/cat/notices/2018/02/mas-no-nega-l-engany-del-proces-47788.php


 
L'expresident de la Generalitat Artur Mas ha esgrimit en una entrevista a RAC1 que en política "s'exagera o s'infla un argument" per posicionar-se millor davant l'opinió pública, i tot i plantejar que "no ho posem només en el terreny de l'engany" i qüestionar si "és engany o exageració", ha admès l'existència d'un engany sobre el procés després d'haver evitat fer-ho en un principi.

"Pot arribar a ser un engany", ha reconegut davant la insistència del periodista Jordi Basté, per bé que ha rebutjat "jutjar col·lectivament" tots els actors polítics del procés per declaracions que han fet. En aquest sentit, ha defensat el fet de "destriar qui deia què i perquè" i ha reivindicat aquells que es van expressar "amb molta sinceritat", que troba que van ser tractats com a "culpables de, gairebé, traïció". "Quan això passa (...) hi ha gent que també es retreu una mica en la seva sinceritat", ha afegit.

Pel que fa a la declaració d'independència que molts independentistes van considerar aprovada el passat 27 d'octubre, ha dit que tothom sabia que "era purament simbòlica", a diferència d'un 1-O que descriu com una realitat "incontestable", i ha assenyalat que creu que els que "estaven a la primera línia", en particular, "havien de saber que allò [la DUI] tenia un recorregut que era el que era".

D'altra banda, l'expresident i exlíder de CDC i el PDEcat ha afirmat que sense violència policial l'1-O hagués passat "com una consulta més, sense pena ni glòria". També ha defensat Carles Puigdemont en manifestar que la pseudo-DUI del 27-O "no va ser un error catastròfic" perquè "no estava clar que Madrid no aplicaria el 155", per bé que ha explicat que, per la seva part, va desaconsellar la DUI.

Pel que fa a l'horitzó judicial, ha alertat que la causa acabarà en un judici: "Siguem conscients del que s'està jugant determinada gent, que no és cap broma". Quant a la condemna a Convergència pel cas Palau ha expressat que segueix pensant que "no es va finançar irregularment a través del Palau de la Música perquè sempre se m'ha dit això. I qui m'ho diu són persones en què confio".http://www.rac1.cat/programes/el-mon/20180221/44955146719/lentrevista-a-artur-mas-minut-a-minut.html

Respostes

Configuració
 • Hades27.516 9 37👍 19.207
  Jugada d'escacs mestre, això sí que no s'ho esperaven.
 • __32382__2.202 1👍 1.584
  Ens han destrossat.
 • barcelonista10015.014 11 130👍 1.535
  Perfecte, fase processista de pensament màgic, de no voler trencar cap plat i de realment no voler aconseguir el poder superada.

  Ara s'enceta (o s'hauria d'encetar) una nova fase lluny dels errors processistes, on anem de debò i on no ens faci por fer-nos adults i aconseguir i construir un estat. No serà gens fàcil i haurem de veure si realment la societat aposta per no fer-se enrere i si el nou independentisme és de tall desobedient i seriós. Almenys, jo hi seré. I intenteu no fer massa cas a l'autokrator, que assenyala errors del processisme però es nota que el que vol es desmobilitzar, ja que mai fa una crida a aquest independentisme real on perdrem per guanyar sinó que només fa crides a la desmovilització i ridiculització.
 • Desconfiat4.152 3 509👍 4.439
  Estratega
 • Fidel AlfalsUsuari sumador11.374 8 181👍 3.288

  "L'ANSAR TENIA RAÓ"


  Ho veus? no veuràs cap samarreta que digui "l'ansar és un drogat"


  Aquestes se'm van acabar en cinc minuts!


  D'oh!


  I fixa't quin brodat a la paraula "drogat"!

 • BlackOps109 1👍 141
  Si a l'altre banda no hi haguessin genocides que volen netejar-nos ètnica i culturalment n'hi hauria per enviar-los a tots a la merda i deixar aquesta collonada de la independència.
 • Ruol684 3👍 874
  Cap sorpresa 
 • Roderic16.936 14 101👍 8.257
  Aquest paio ni pinta ni mai ha pintat res en l'independentisme.
 • James Hetfield21.330 9 66👍 2.172
  O Mas o març.
 • Sam Belluga3.908 4 528👍 9.491
  Recordeu:

  Resultat d'imatges de us colaré una trola
 • Sr. Marçal1.030 10👍 200
  *A. Mas admet que anaven de farol... > A. Mas admet que feien catxa...
 • hiparxiologista17.046 10 99👍 10.426
  Bon moment per recuperar fils del 2016 on es posava a parir la CUP per fotre fora Mas.
 • Canyadesucre9.652 3 222👍 14.782
  Fill de rata miserable. Un càncer se l'endugui després de veure morir patint tota la seva família.
  Però si era ell qui prometia bastir les estructures d'estat!
 • Roderic16.936 14 101👍 8.257
  Si us plau, que se li retirn els beneficis d'expresident
 • Menphis46.343 11 11👍 2.328
  El Triangle xD
 • albert23Usuari sumador17.818 10 92👍 1.455
  Un cop més, gràcies CUP per haver fotut fora aquesta miserable rata. Evitem entre tots/es que torni a infiltrar-se pel mig i a fotre mal amb les seves urpes. 
 • nemo6.386 8 335👍 1.986
  Ansar, sincerament, no se que esperes. Si vols que tota la tropa de llepaculs de CiU (llavors) ara es disculpe amb tu, et convide a agafar una bona cadira. ¿Que pots esperar del raconaire mitjà quan, en enxampar a Pujol i familía amagant diners fòra (diners que provenien de la butxaca dels catalans), el varen defendre qualificant-lo "d'heroi per defraudar l'hisenda espanyola"? Per cert, dos han comentat ací i encara no han dit ni piu al respecte...ni mai rectioficaràn.

  Molt queixar-se d'alguns calants que es baixen els pantalons davant el govern espanyol, o es mofen dels empressonats, però quan son ells els enganyats, romanen calladets.

  El raconaire mitjà es un cinic ansar, no hi ha més.
 • Kuelap2.773 13 681👍 129
  - Polítics (¿innocents?) que pensaven que la Unió Europea havia de reaccionar a favor de Catalunya, davant d'una, més que possible, reacció brutal per part de l'estat espanyol.
  - Polítics que jugaven al sobiranisme per captar vots de la gent, però que a l'hora de la veritat van saltar del vaixell perquè van veure que anava de debò, i després van dir: "nosaltres ho vam avisar, no hi havia lloc per a la il.legalitat".
  - Polítics que van il.lusionar a la gent amb el discurs de les "estructures d'estat" i després va resultar que tot era una farsa.
  - Polítics que no tenien un pla d'acció coordinat per prendre el CONTROL del territori: infraestructures, ports, aeroports, carreteres, etc., no sabien que sense això no hi ha independència?
  - Polítics que s'emocionaven amb els manifestos dels Verds o qualsevol partit de merda al Parlament Europeu, però que no tenia suports reals de cap tipus.
  - Gent il.lusa que pensava que amb manifestacions i coreografies ben organitzades commourien al món.
  - Gent il.lusa que va pensar que la Unió Europea defensa els valors, drets humans i llibertats, quan en realitat és un Club d'Estats que es defensen entre si per mantenir el status quo.
  - Gent il.lusa que va pensar que la independència seria de seda, però que mai van acceptar la realitat que hauria de ser NECESSÀRIAMENT confrontacional i violenta, ja que l'estat espanyol no permetria "civilitzadament" que el 25% del seu PIB es deixés anar sense més, a part de la imatge ridícula al món que projectaria.
  - Gent il.lusa que va pensar que, després de la declaració d'independència, l'estat espanyol retiraria militars, policies, funcionaris i que actuaria igual que la Gran Bretanya a Hong Kong: arriar la bandera i adéu.
  - Gent il.lusa que s'ha autocomprado aquest discurs idiota que diu: "som europeus, hem de comportar-nos civilitzadament".
  - "Radicals independentistes" que escrivien bonics discursos, arengues i pamflets a favor de la independència, l'acció directa, la llibertat dels pobles, Palestina, Tibet, Sàhara Occidental i tot això, que pressionaven al govern perquè "trenquessin amb Espanya i deixar de ser autonomia " (però sense tenir ells responsabilitat política), que organitzaven mítings multitudinaris... però que a l'hora de la veritat no tenen a CAP pres en presons espanyoles, i l'única afectada és una exiliada a Suïssa (per cert, no va anar a Veneçuela, Cuba, Nicaragua o Bolívia, molt curiós) que fins el pentinat va canviar per un menys "radical".
  - I podria seguir ...

  Mai he estat defensor d'Artur Mas, sempre he estat en la línia d'ERC, però insultar aquest senyor és fàcil, la classe política catalana sobiranista mai ha estat a l'altura de l'exigència, amb traïdors com Duran, covards com Santi Vila, ambigus com Artur Mas fins ineficients com Junqueras o Puigdemont (estructures d'estat everywhere ...), és estrany reconèixer-ho, però al final tenia raó Alfons Tena (http://www.elmundo.es/cataluna/2017/12/22/5a3cf783ca4741f25d8b45c3.html)

  Per tot l'exposat, Catalunya NO MEREIX la independència, potser la següent generació de polítics i de societat tingui més malícia, més astúcia, més collons, més intel·ligència, menys covardia, menys estètica, i aconsegueixi la llibertat, però ara mateix és molt poc probable, ja que la realitat és que ningú regala res, la independència s'aconseguirà per la força o no s'aconseguirà, i després pels fets consumats, es reconeixerà al món. I per acabar, Espanya va aplicar l'article 155 I NO VA PASSAR RES, els presos segueixen a Espanya I NO PASSA RES, els tabarnios fan de les seves I NO PASSA RES (on hi ha els miquelets -o gudaris- de la CUP, ARRAN, JERC, etc.. .?, ah si, tirant pintura groga a comissaries espanyoles), però en aquest moment, Catalunya és una bonica autonomia espanyola. amb souvenirs de sevillanes, barrets mexicans i banderetes rojigualdas a la Rambla de Barcelona.

  Visca Catalunya Lliure!

  //*//
 • Desconfiat4.152 3 509👍 4.439
  Per "no ser titllat". Titllat no, identificat, traidor dels pebrots. 
  • ReiDeCasa1.525 2 980👍 1.329
   L´usuari "Desconfiat" és un trol espanyolista.
   • Canyadesucre9.652 3 222👍 14.782
    Ja hi compto que al Racó hi ha alguns usuaris espanyolistes, tot i que el nivell de paranoia antitroll també és moltalt, fins i tot diria que desproporcionat al de trolls autèntics espanyolistes. De tota manera, precisament el Desconfiat no trobo que ho sigui, senzillament mai s'ha cregut cap dels mantres processistes que a vegades imperaven aquí al Racó.
    • ReiDeCasa1.525 2 980👍 1.329
     Insultar a un raconaire del Pais Valencia anomenantlo espanyol i dirli que els catalans som millors que ells, com ha fet "Desconfiat" en un dels seus fils, no té res a veure amb una persona que "pensa diferent"
     • Canyadesucre9.652 3 222👍 14.782
      Doncs no veig perquè tothom que cregui en la República hagi de pensar exactament igual.
      I si l'usuari valencià aquest és un dels espanyolistes que hi han al fòrum, doncs ves, més que un insult devia ser una definició.
      En fi, com que tant m'és...
 • Arnau Solsoner2.462 3 741👍 2.697
  I precisament el fet d'intentar aturar la roda quan """"""teòricament"""""" ell havia ajudat a fer-la moure no és de per si contradictori amb el que diu?

  En fi. Ell és de la classe alta i la classe alta és gent d'ordre. Ja ha quedat demostrat que no en podíem esperar gaire més.
  • ansar17.929 12 89👍 6.722
   ni teoricament ni res.
   es va posar al davant per aturar la roda

   La roda va començar a moure's en 2009 (per cert, Mas no va votar a la consulta de Barcelona, o va votar d'incognit) i Mas la va intentar parar a partir de 2012.
    • ansar17.929 12 89👍 6.722
     no hi ha fotos  

     o be no va votar o no va voler que quedes enregistrat
     Si va votar va ser per "obligacio", no perque li fes il·lusió
     • llamp48.597 17 10👍 12.145
      Tú què penses què era més important? la prova fefaent -amb seqüència de video- de que va votar sí o l'efecte propagandístic d'aquell fet?.

      Jo recollia vot fedatari aleshores (mig recordo que tu també hi estaves ficat en aixó de les consultes o sigui que m'ho pots corroborar) i hi va haver un repunt en la recollida de vots (coses del lideratge)

      BCN va ser, no recordo exactament, de l'ordre del 20-30 % i jo vaig estar a Tarragona i en altres llocs i vaig veure gent volent tallar-se les venes perquè va ser una capital que punxava

      Sobre el que ha dit en Mas, i deixe'm ser advocat del Diable malgrat mai he descartat la teva premisa: Les defenses de la gent empresonada es basen en la no execució pràctica, verbigracia la inactivitat post 27 O, postura d'escacs d'esperar el següent moviment.

      Ja et vaig dir que mentre no hi hagi gent lliure no em puc refiar d'alló que diuen, i també et vaig dir que tinc les meves preguntes -sobretot perquè un xicot ha perdut un ull i podria haverpassat qualsevol desgràcia més.

      Hi hja més coses que potser no consideres. Hi ha gent que trafica amb Espanya, que hi tenen negocis. No són periodistes, tertulians, professors i catedràtics, escriptors, alcaldes, càrrecss electes... sinó gent que "produeix" i produeix beneficis, dels quals s'en beneficíen el mercat interior com els seus treballadors i les seves entitats financeres, els ajuntaments i la part proporcional de l'IRPF i de l'IVA.

      Algú ha de defensar aquests interessos i al meu parer és més important aconseguir que vegin més interessant la Llibertat que no mantenir l'Estat espanyol. donals-hi un 10% més de benefici i els tindràs al teu costat i sinó comença apensar com t'anirà tenint-los en contra.
      • ansar17.929 12 89👍 6.722
       Tú què penses què era més important? la prova fefaent -amb seqüència de video- de que va votar sí o l'efecte propagandístic d'aquell fet?.

       El que hauria estat important hauria estat Artur Mas animant a participar i demanant la independencia, amb images d'ell votant
       En lloc d'aixo el que vam tindre es cap image i rumors, li feia vergona participar en aquesta iniciativa d'independentistes
 • tocafon6.556 14 327👍 3.177
  En Mas el que hauria de fer és callar d'una puta vegada 

  Anar de farol no és necessàriament dolent, 
  el problema va ser que el mateix govern es va autodelatar primer el 10 suspenen la declaració i sobretot .el 27 en no treure l'estanquera, això ja els va delatar del tot 

  Em costa de recuperar fils, però en el seu moment ja vaig dir o donar a entendre que el govern espanyol anava de farol,
  vaig dir que no creia que l'exèrcit actués tal com van amenaçar 
  Si no no s'explica que entrensin soldats per fer d'antidisturbis i les cares desencaixades d'en raxoi i la zoraya, demostraven que no les tenien totes 

  I bé, en tot cas anaven de farol tot el govern, després de l'1-O
  el mantra de tot el govern Junqueras i ERC inclosa 
  era, que, de la mateixa manera que els espanyols deien que no hi haurien urnes , i van ser'hi, ho que també deien que no hi hauria referèndum i es va fer, 

  Doncs ens deien que hi confesim que respondrien igual que amb el referèndum 

  En Junqueras a més és va fer un tip de dir que si l'empresonaven darrere d'ell en vindria un altra, i un altre i un altre ......fins que ens empresonen a tots, i això és veu que era un altre farol, ja,que a les primeres de canvi van ajupir el cap dient que no volien cap empresonat més 

  Quant ell, que es historiador sap perfectament que les revolucions o els grans canvis, independències incloses s'aconsegueixen quant les presons són plenes 


  No justifico no en Mas ni Puigdemont ni tampoc Junqueras 
  Tots anaven de farol, el govern català i el govern espanyol 

  El problema no és que anéssin de farol, és que no s'ho van creure mai, ni van confiar amb la gent, de fet ens van tenir més por a la gent que a la policia espanyola, per això van tancar la Ciutadella el 10 i 27 d'octubre 

  Altra cosa és que ara pateixin un repressió salvatge que no hi comptaven
  • Kuelap2.773 13 681👍 129
   El govern espanyol no anava de farol, perquè ells tenien la força armada, i l'aprovació d'Alemanya i els seus lacais de la Unió Europea.
   • tocafon6.556 14 327👍 3.177
    I tant que anaven de farol, només podien fer servir la policia

    l'exèrcit l'hagueren tret a passejar per fer por, no per disparar indiscriminadament

    el lacais de l'UE, van restar a l'expectativa aviam que fèiem nosaltres, en Tusk un cop acabada la votació al Parlament, dient que s'imposes l força de la raó i no la raó de la força, ho corroboren

    l'UE va fer costat al raxoi, tant bon punt es va suspendre la declaració, si en lloc de suspendre s'hagués mantingut el dia 10 amb tota la premsa mundial present, ja veuríem que hagués dit l'UE

    repeteixo les carer desencaixades d'en raxoi i la zoraia els delatava

    en fi és més fàcil dir que ells tenien la força i nosaltres no,

    nosaltres ho teníem molt més be que no pensem ni ens creiem

    van fallar el nostre govern de manera totalment coresponsables pdecat i erc
  • ansar17.929 12 89👍 6.722
   Altra cosa és que ara pateixin un repressió salvatge que no hi comptaven

   parla per tu
   si un exercit petit ataca un exercit gran amb bales de fogueig i el general (que ha posat les bales de fogueig sense avisar els soldats) es rendeix, es clar que l'exercit gran fara un munt de presoners de guerra.

   • Kuelap2.773 13 681👍 129
    O directament els afusella.
   • tocafon6.556 14 327👍 3.177
    No entenc que vols dir-me 

    Parlo de l'estat major sencer,  els que estan patint una repressió que no hi comptaven i que pensaven seria més digerible per a ells
    ara ja sabem que fins i tot abans de l1-O ja havien parlat amb els advocats,que els duen les causes 

    Que parli per mi? 
    Dono la meva,opinió t'agradi o no, aquí ningú té la veritat absoluta i tu tampoc 
    • ansar17.929 12 89👍 6.722
     tothom sabia que si Puigdemont ens traicionava en el moment mes important, la repressio seria terrible.
     Hi ha molts comentaris aqui al raco en aquest sentit.
     • tocafon6.556 14 327👍 3.177
      Si, i tant, jo mateix també ho havia dit 

      Però els polítics no ho deurien pensar 
      ells deien creure que només els aplicaren el codi penal vigent , inhabilitació i poca cosa,més 

      I s'han trobat que els hi apliquen un codi penal sui generis pet a ells 

      Entre altres, per això no van treure l'estanquera 
      perquè no els acusesin ni de rebelió ni de sedició 


      Però van actuar tant mediocrament,  tots,  que fins i tot han estat uns passerells en preveure el grau de repressió, ni en Junqueras que es historiador va ser capaç de preveure aquesta repressió 

      Si ni tant sols en Junqueras va saber preveure que faria l'estat espanyol, sent la seva especialitat professional et demostra que la rendició va ser cosa de tot el govern amb l'excepció de na Clara Ponsati 


      Però bé tu obsessionat amb qui vulguis si això et fa sentir be 
      • ansar17.929 12 89👍 6.722
       que et fa dir que Junqueras no ho va preveure?
       que volies que es quedes a casa i que vinguessin a arrestar-lo? Aixo segur que li agmentaria la pena
       • tocafon6.556 14 327👍 3.177
        No s'havien de quedar a casa, s'havien de quedar a Palau o al Parlament i defensar la independència declarada

        Que no van preveure que la repressió  seria tan bestia, ho han deixat entreveure tots els polítics quan parlen escandalitzats de que els volen engarjolar 30 anys i per tant en Junqueras professional de l'història tampoc ho va preveure.

        Perquè s'ha de ser molt ruc, que si preveus que et fotran 30 anys de presó, no facis res per defensar la independència, com a mínim tens la possibilitat de guanyar

        si van marxar de cap de setmana i van anar com xaiets al suprem, és perquè senzillament creien que només els inhabilitarien, per això van declarar al jutge que la declaració va ser simbòlica i per això no van treure l'estanquera, perquè van pensar que els aplicarien el codi penal espanyol.

        si algú arriba a preveure que tant si com no els hi fotrien 30 anys de presó, lo lògic és que almenys els hi fotessin amb raó, vull dir que al menys hagueren actuat traient l'estanquera i defensant el Parlament i si al final els haguessin detingut, aleshores si podrien parlar de rebel·lió

        amb l'afegit que potser no els hagueren detingut i potser haguéssim sortit amb la independència o haver pogut aguantar ni que fos algun dia i potser l'UE haguera dit quelcom o forçar a l'estat a negociar, evidentment això son especulacions, però igual d'evident és que no fent res d'això van pensar que la in-justícia espanyola no els acusaria de quelcom que no van fer, o sia, no ho van preveure i en Junqueras tampoc
        • ansar17.929 12 89👍 6.722
         en el moment que els consellers es van adonar que Puigdemont no pensava proclamar la independencia ni publicar/executar la DUI (el president te el poder executiu) no podien fer res per impedir el desastre. Ja podien revolcar-se per terra, sortir al balco del palau, branar, etc... si el president (i el partit del president, i qui el va nomenar a dit,...) no vol proclamar la independencia ni ho ha volgut mai, no es podia fer res.

         A mes, els consellers que es van quedar es van assabentar que Puigdemont havia marxat a Brusel.les el dilluns 30-O, quan van acudir a la reunio com havien quedat el 27-O. En aquells moment a Junqueras ja no el deixarien fugir, estaria massa vigilat.
         • tocafon6.556 14 327👍 3.177
          ERC tenia conselleries? en Junqueras era viceprèsidènt?

          havien preparat quelcom per defensar la independència?

          doncs pots discutir el que vulguis, però la responsabilitat de la rendició per manca de preparatius o per desconfiances mútues o per interessos de partit va ser cosa de dels dos partits per més que un tingués la presidència

          l'única que va dir de tirar endavant va ser la consellera Ponsatí

          la culpa, responsabilitat va ser de tots, no se'n salva cap

          que tu vols continuar amb el teu mantra perquè així et quedes més tranquil, doncs be això és cosa teva, però no vulguis vestir d'objectivitat el que és el teu subjectivisme
          • ansar17.929 12 89👍 6.722
           si algun conseller no havia fet el que Puigdemont esperava d'ell, la seva obligacio era substituir-lo.

           En aquell moment, el 10-O teniem tot el necessari per proclamar la independencia. Tot el mon ho estava esperant, tota la comunitat internacional. Tu creus que Alemanya hauria dit "no se, no teniu tal estructura d'estat 100% a punt, no podeu ser independents, intenteu-ho d'aqui 100 anys"?

           Ponsatí sembla que fos la mes independentista (que no dic que no ho sigui), pero en realitat Ponsatí va ser la ultima en assabentar-se que Puigdemont anava de farol, que no havia tingut mai la intencio de proclamar la independencia. Es mes, s'ha adonat fa uns dies. Fa tres mesos encara no sabia explicar que collons havia passat en octubre
          • freezamite11.086 10 188👍 4.937
           I gràcies a que es tenien aquestes conselleries es va poder fer l'1-O (organitzat des d'economia, per cert) i el disseny de l'hisenda pròpia (l'única estructura que es va fer).

           Ara bé, què volies que féssin tu (que per cert sempre has estat una autèntica puta del PDCat i el primer de defensar el Mas o Març o la merda del N9N) un escamot d'execució per encarregar-se de Puigdemont en cas de punyalada?

           El problema d'ERC no ve de la seva obra dins de JxSi, sinó per menjar-se la BOTILFERADA DEL TEU AMO PUIGDEMONT i no denunciar-ho amb totes les forces.
           Evidentment, la CUP fent de gosset convergent tampoc va ajudar gaire, però això no ha de ser excusa.

           Voleu un President convergent i voleu la independència. Doncs o és una o és l'altra, totes dues impossible.
          • tocafon6.556 14 327👍 3.177
           si algun conseller no havia fet el que Puigdemont esperava d'ell, la seva obligació era substituir-lo.

           això és així quant el govern és mono color, però en coalició saps que no va ben be així.


           En aquell moment, el 10-O teníem tot el necessari per proclamar la independència. Tot el mon ho estava esperant, tota la comunitat internacional. Tu creus que Alemanya hauria dit "no se, no teniu tal estructura d'estat 100% a punt, no podeu ser independents, intenteu-ho d'aquí 100 anys"?

           D'això no m'has de convèncer, ho penso i ho he defensat des del primer moment


           no és que Ponsatí fos més o menys independentista, si no que va ser l'única que va votar a favor de tirar endavant, 

           del demés no val la pena continuar més, ni tu ni jo canviarem de parer

           tu en culpes a un i jo els culpo a tots          • tocafon6.556 14 327👍 3.177
           davant d'un xapero com tu, no em cal justificar-me de res           au, ves a xarrupar cigales als teus amos d'erc, imbècil de merda
          • ansar17.929 12 89👍 6.722
           Tots els consellers eren de JxSi.
           I si al final no hi ha prou consellers/diputats per tirar endavant, doncs Puigdemont ho havia de dir i convocar eleccions.

           Una altra vegada, Ponsati era com un soldat que volia sortir al camp de batalla sense saber que les bales que portava al fusell eren de fogueig i que el general ja estava redactant la rendicio
          • tocafon6.556 14 327👍 3.177
           Tots els consellers eren de JxSi.

           home Ansar ets més intel·ligent que això

           no ens autoenganyem, JxS era una coalició, tu creus que Puigdemont podia destituir en Junqueras i que no és trenqués la coalició?

           o qualsevol conseller d'ERC?
          • ansar17.929 12 89👍 6.722
           doncs es trenca i anem a eleccions

           Millor que deixar el pais en mans d'Espanya i fer el ridicul internacional

           Pero casualment, el millor que es va passar durant aquella legislatura va ser el referendum, organitzat per Junqueras.
           Puigdemont li'l va encarregar a Junqueras perque pensava que fracassaria, i aixi podia culpar del fracas al seu rival politic.
          • tocafon6.556 14 327👍 3.177
           Segons el teu criteri, en Junqueras havia d'haver provocat la ruptura del govern o marxar ell pel seu compte i forçar eleccions, explicant que en Puigdemont no tenia cap intenció de proclamar la independència

           repeteixo, tu en culpes a un i jo a tots

           tots van ser coresponsables, no em crec que en Junqueras no sàpigues que no ho havia res preparat per després de l'1-O

          • ansar17.929 12 89👍 6.722
           tots van ser coresponsables, no em crec que en Junqueras no sàpigues que no ho havia res preparat per després de l'1-O

           tot el que teniem el 10-O era suficeint per proclamar la independencia, tu mateix ho has dit, no se de que parles. Tambe Puigdemont va dir que es podria haver implementat el resultat del refrendum


           Segons el teu criteri, en Junqueras havia d'haver provocat la ruptura del govern o marxar ell pel seu compte i forçar eleccions, explicant que en Puigdemont no tenia cap intenció de proclamar la independència
           No sabem quan Junqueras va saber que Puigdemont no proclamaria la independencia. Pel que sabem Puigdemont podria haver-ho decidit del tot despres de reunir-se amb Mas.
           Ningu podia saber que Puigdemont ens traicionaria, a no ser que Puigdemont mateix li ho comuniques personalment.
          • tocafon6.556 14 327👍 3.177
           clar que varem tenir momentum, el 3 el 10 i fins i tot el 27

           però això no treu que tots van ser coresponsables

           en Mas podia dir el que volgués, però en Junqueras també,

           recorda que la mateixa Marta Rovira va reconèixer que les amenaces de violència extrema els va fer decidir en no tirar endavant

           en Puigdemont va suspendre, però tots i estaven d'acord ( excepció de na Ponsatí)

          • ansar17.929 12 89👍 6.722
           si, segur, tots al govern estaven saltant d'alegria quan Puigdemont els va comunicar que havia decidit que no hi hauria independencia  
          • tocafon6.556 14 327👍 3.177
           d'on treus que hagi dit o que dedueixi que saltaven d'alegria?

           és o no cert que na Marta Rovira és va excusar dient que l'amenaça de " violència extrema "
           els va fer decidir de no tirar endavant?

           ara que tu tinguis un complexe obsessiu compulsiu és cosa teva  
          • ansar17.929 12 89👍 6.722
           el que vull dir es que ningu d'ERC ni la CUP hauria parat Puigdemont si hagues decidit proclamar la independencia. Ho va decidir Puigdemont, ell solet va prendre la decisio.

           I sobre la violencia al carrer, se li va comunicar (o no) a Puigdemont. Es a ell a qui havien de convencer per a que no tires pel dret, no a Marta Rovira.

           El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va ser alertar per diverses bandes abans del ple en què s'havia de votar la declaració d'independència del perill d'una reacció violenta de l'Estat
           ...

           Marta Rovira va dir el que Puigdemont li havia dit.
 • anseso20.914 8 69👍 3.819
  Engany Sr. Mas, engany i no exageració. Parli amb la veritat en consideraciò als dos milions de persones que tenien esperances de llibertat i confiaven en els seus politics i que varen ser decebudes per aquests.
 • Sóc jo1.301 2👍 1.279
  Farol?


  Exageració de la realitat

  Que l'embarguin.
 • Jaume_I15.281 10 126👍 7.626
  cadascú té el seu paper de l'auca. Però se'ls va escapar en putxi, en junqui i altres fent una altre obra de la que havien pensada inicialment.
  Que aquest NO torni mai a formar part del govern català. Botiflerot

Publicitat

Novetats

Fòrums

 • 9.226.624 missatges
 • 218.633 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat